• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle sürekli problem yaşıyoruz, tavsiyelerinize ihtiyacım var

Çalışan kadın daha mutlu çünkü özgüveni var. Yorulsa bile, kendini bağımlı ve işe yaramaz hissetmiyor.Ev kadınıysa Keşke çalışsaydım.diye düşünüyor. Çünkü çalışmayınca eşinden para istemek zorunda. Erkeğin avucuna bakıyor, bu da moralini bozuyor. Evde oturmaktan sıkılıyor.
Ayrıca erkekler için ne yazık ki evde yapılan işlerin parasal değeri yok. Yeri gelince kadına “Ne iş yapıyorsun ki evde” diye söyleniyor.bence siz bir an önce iş bulup çalışın çünkü ciddi anlamda sıkılmışsınız.eşinizde okuduğum kadarıyla çokta problemli birisi değil siz üzerine gittiğinizde ister istemez tepki veriyor.çaloşmak istediğinizi söyleyin hem maddi hem çocuğun okul öncesi eğitim alması,hemde evde bunaldığınızı belirtin karşı çıkacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Evde bunaldıkça eşinizi de bunaltmışsınız belli.
Şu anda siz çalışmadan kredi ödediğinize göre, çalışırken kendi maaşınızdan da kreş parasını ödeyebilirsiniz.
Buna da eşiniz birşey diyemez.
Ama bu evlilikte böyle gitmez.
O yüzüğü çıkarmakta o kadar basit değil.
Hatalarınız olduğunu kabul edin ve sıkıntılarınızı anlatın.
Bağırıp çağırmadan.
Ayrıca anneside girerse bu ortama kesin evliliğinizin sonu olur bunu da bilin.

Son düzenleme:
Size ne tarz laflar sarf etti bilemeyeceğim ama inanın ben bile okurken bunaldım, lütfen kızmayın bana ama ben dayanamazdım bu kadar baskıya. Üstelik şimdiye kadar bir hatasını, bir yanlışınıda görmemişsiniz.

Bence eşinizle konuşun, işe girmek istiyorumdan önce çocuğumun artık kreşe gitmesini, kendi arkadaş çevresi ile olmasını vs. istiyorum diyip kreşe ikna edin ve hemen ardından sizde bir işe girin. Hem istemediğiniz kayınvalideniz gelmemiş olur, hem çocuğunuz kreşe gitmiş olur, hemde siz bir işe girmiş olursunuz.

:1: güldürdün beni sağol yok cnm niye kızayım zaten kendime gelmek için açtım konuyu.kreş için çok küçük diyor annesini söyler o zaman ve birde şey demişti ben malum devlette çalışmayacağım için geç geleceğim eşimde özel sektörde kim alacak çocuğu nasıl olacak yada part time bir iş olurmu saatler uygun olursa kazandığım parayı kreşe verip yinede çalışmak istiyorum üstelik oğlumda bu yanlızlktan çok hırçın

:1: güldürdün beni sağol yok cnm niye kızayım zaten kendime gelmek için açtım konuyu.kreş için çok küçük diyor annesini söyler o zaman ve birde şey demişti ben malum devlette çalışmayacağım için geç geleceğim eşimde özel sektörde kim alacak çocuğu nasıl olacak yada part time bir iş olurmu saatler uygun olursa kazandığım parayı kreşe verip yinede çalışmak istiyorum üstelik oğlumda bu yanlızlktan çok hırçın

Kreşler tüm gün zaten, iş çıkış saatinden gider alırsınız.

Siz böyle devam ederseniz hiç bişey düzelmez sadece bunu söyeleyeblirim, arkadaşların meşgale bulma tavsiyelerini uygulayın mutlaka.
Ve şuan üstüne düşmenizde size bişey kazandırmayacak, biraz oluruna bırakırsanız adamı da kendinizi de daha fazla bunlatmamaış olursunuz..

Evde bunaldıkça eşinizi de bunaltmışsınız belli.
Şu anda siz çalışmadan kredi ödediğinize göre, çalışırken kendi maaşınızdan da kreş parasını ödeyebilirsiniz.
Buna da eşiniz birşey diyemez.
Ama bu evlilikte böyle gitmez.
O yüzüğü çıkarmakta o kadar basit değil.
Hatalarınız olduğunu kabul edin ve sıkıntılarınızı anlatın.
Bağırıp çağırmadan.
Ayrıca anneside girerse bu ortama kesin evliliğinizin sonu olur bunu da bilin.

onu yanlış yazdım cnm kredi ödüyoruz diyecektim malum bir kazancım yok ama arada ailemden ve onun annesinden büyük destekler alıyoruz.olgun değil dememdeki kastımda bu yöndeydi sizler bile bunaldığımı anladığınız halde o niye kabul etmiyor evt sarıyorum hatalıyım ama destek istiyorum anneme anlatamam hemen büyütüp hasta oluyor babam yaşlı onun ailesi taraf tutar haliyle çok yakın içimi açacağım arkadaşım yok birtek eşim var benim için aslında bu güzel değilmi onu ne kadar sevdiğimi göstermez mi.kv konusunda bende öyle düşünüyorum en ufak tartışmada bile taraf tutup alttan alıver diyor çünkü bana haklıda olsam.

ya bana konuşmayalım değince ben gideyim o zaman dedim sen bilirsin bişey demem dedi.aslında onun evinde misafir değilim benimde evim ama istenmediğim yerde durmak gibi geliyor bana işte ayrılmak için gitmek değil dediğim kafa dinlemek için ama gitmicem en azından bugün bakalım akşam neler olacak.ben susmaktan küsmekten nefret ederim eşinle konuş diyorsunda dinlemek dahi istemiyor çünkü yine olacakmışmış.

Nefret ediyorsunuz ama biraz susmak iyidir, sizin ilişkinizde zaten biraz suskun kalınmaya ihtiyaç var, adam dinlemiyormuş zaten sizi bu durum da tek çözüm susmaktır, hatta biraz küsmektir.
Başka çözüm yok..varsa ne olabilir?

eşinizin burcu nedir acaba?

benim erkek arkadaşım kova burcu ve arkadaşlarına çok düşkün ne zaman onlarla buluşsa beni unutur ve de aynı eşiniz gibi çok sinirlidir özellikle sabahları :52:
bigün tatildeyken kahvaltıya gidecektik kaldırıyım dedim ayy bana bi bağırdı oturdum ağladım kaç saat :52: sonra özür diledi.
ama iş biraz siz de bitiyor. bende ilk başlarda hırladım gürledim o da kinci olduğu için mevzu çok uzadı. sonra tüm isteklerimi , sinir olduğum konuları kibar ve tatlı bi dille anlatmaya başladım şimdi benden izin almadan arkadaşlarıyla buluşmaz bile. arkadaşları da onu çağırmadan önce bana sorarlar :47::47:
sizde fevri davranmayın azcık tatlı dilli olun:16:

bu sene aşırı kavga ediyoruz bazen oğlum neden oluyor bazen ben.hiçbir yanlışını görmediğim halde netin geçmişine bakıyorum gizlice tele bakıyorum.babasını geçen yıl kaybetti annesine düştü sen bir yana dünya bir yana dedğini duydum çok üzüldüm onun için hep ben olmak yada öyle bile olmasa duymak istiyorum.annesini kıskandım .birgün geçmişten eski sevgilisine faceden baktığını gördüm ki bende bakmıştım o zamanda büyük kavga ettik illa unutamadığımdan mi o... ne yapıyor diye bakmış olamazmıyım dedi beni niye kurcalıyorsun dedi face bile sildi sonunda affettirdim kendimi.birisiyle gözgöze gelip güldüğünü sandım ki bana mont alıyorduk ve pahalıda kendi ısrar etti eve gelince içimde tutamadım kaç defa işteyken arama eve gelince söyle demesine rağmen aradım o kimdi diye oğlunun üstüne yemin etti ben öyle sanmışım böyle böyle nedenler benim sorun çıkarmalarım işteyken aramalarım seviyorum yada sıkılıyorum ama onu çok yoruyorum evt o beni çekiyor ama onun sarfettiği lafları çoğunuz işitmemişsinizdirki ben babamdan hiç duymadım

sen işten kreşten herşeyden önce bi psikologa görün tatlım,yalnızlıktan can sıkıntısından ne yaptığının farkına varmıyosun,annesi için öyle demesi çok normal bak sende erkek evladı yetiştiriyosun,kocan öldüğünde oğlun sana destek olmasınmı.olması gerekenden daha fazlaz yanında olması senin hoşuna gitmezmi.anneyle oğlunun arasına sakın girme,eğer aralarına girsen daha ciddi problemler olur ve geri dönüşü olmayabilir.sonra evladınla baba evine dönersin ve emin ol annenin evinde kocanınki kadar rahat olamazsın,her dedikleri batar,her bakışlarında bi mana ararsın.bir an önce silkelen,evlilikte gurur bi yere kadar,en önemlisi bence hadi ayrıldınız yarın oğlun sana demicekmi anne neden ayrıldın babamla sen mantıklı ne cevap verebileceksin.bak yaşayacağınız güzel günleri düşün,oğluşunun doğum günlerini,okul zamanlarını,size heyecanla anlatacağı sevgili maceralarını düşün ve kocana oğluna sımsıkı sarıl..

İlle avm de çalışman gerekmiyor canım.
Yok doğru anladım, kredi ödüyorsunuz derken evin bütçesini kast ettim zaten.
Sizde çalışırsanız bütçeniz daha da rahatlayacaktır.
3,5 yaşında verdim ben oğlumu kreşe.
Yarım gün başladı, 1 hafta sonra arkadaşlarım oynamaya devam ederken sen neden beni eve götürüyorsun dedi
O andan itibaren tam gün devam etti.
Ve çoook ama çok mutluydu. Evdeki yalnızlıktan sonra ona çok iyi geldi.
Sosyal ve mutlu bir çocuk oldu.
Kv gelse bile çocuğa ihtiyacı olanı veremez.
Arkadaşa ve sosyal ortama ihtiyacı var sizin gibi.

Son düzenleme:
eşinizin burcu nedir acaba?

benim erkek arkadaşım kova burcu ve arkadaşlarına çok düşkün ne zaman onlarla buluşsa beni unutur ve de aynı eşiniz gibi çok sinirlidir özellikle sabahları :52:
bigün tatildeyken kahvaltıya gidecektik kaldırıyım dedim ayy bana bi bağırdı oturdum ağladım kaç saat :52: sonra özür diledi.
ama iş biraz siz de bitiyor. bende ilk başlarda hırladım gürledim o da kinci olduğu için mevzu çok uzadı. sonra tüm isteklerimi , sinir olduğum konuları kibar ve tatlı bi dille anlatmaya başladım şimdi benden izin almadan arkadaşlarıyla buluşmaz bile. arkadaşları da onu çağırmadan önce bana sorarlar :47::47:
sizde fevri davranmayın azcık tatlı dilli olun:16:

eşim tipik yengeç uysal efendi dersin dıştan ama sinirlendirirsen birde benim gibi üstüne gidersen çığrından çıkar ağzından çıkanı kulağı duymaz seni yerin diplerine sokarda geri çıkartmaz asla.sabahları sinirli birgün giymek istediği pantolonu yok diye evi yıktı tabi bende çıkıştığım içinde.öyle kuzu sarması değil erkek arkadaşlarına düşkün değil zaten burda yok ama çıktığındada aramak istemez aman beyime pısırık falan derler mazallah

Bu sözlerimi inan empati ile söylüyorum, 7 yıla yakındır evli bir kadın olarak sana söyleyeceğim;

Yapma...

Kendin söylemişsin, içki kumar aldatma vs.. yok diye

Ondan bu kadar eminken...

Eşini bu kadar sıkma, kendine bir uğraş bul...

Yüzüğü takmadı diye biletimi al demen de çocukça olmuş,

Sadece biletini almasını istediğinde, gerçekten istediğinde söyle bunu...

Mutluluklar dilerim.

sen işten kreşten herşeyden önce bi psikologa görün tatlım,yalnızlıktan can sıkıntısından ne yaptığının farkına varmıyosun,annesi için öyle demesi çok normal bak sende erkek evladı yetiştiriyosun,kocan öldüğünde oğlun sana destek olmasınmı.olması gerekenden daha fazlaz yanında olması senin hoşuna gitmezmi.anneyle oğlunun arasına sakın girme,eğer aralarına girsen daha ciddi problemler olur ve geri dönüşü olmayabilir.sonra evladınla baba evine dönersin ve emin ol annenin evinde kocanınki kadar rahat olamazsın,her dedikleri batar,her bakışlarında bi mana ararsın.bir an önce silkelen,evlilikte gurur bi yere kadar,en önemlisi bence hadi ayrıldınız yarın oğlun sana demicekmi anne neden ayrıldın babamla sen mantıklı ne cevap verebileceksin.bak yaşayacağınız güzel günleri düşün,oğluşunun doğum günlerini,okul zamanlarını,size heyecanla anlatacağı sevgili maceralarını düşün ve kocana oğluna sımsıkı sarıl..

o kadarda ağır vakka değilim ya :1: ailemin yanındayken ben onu aramayı unuruyorum saatin farkına varmıyorum ama evdeyken hergeçen dk görüyorum.işe girersem herşey düzelir ben en çok okumadığıma yanıyorum maddide çok sıkıntılar çektik ara ara sıkışıyoruzda hala.evt oğlumun ilgisi hoşuma gider tabi ama eşimin annesine lafını en azından ben duymamalıydım ama kv çok ağlıyordu telde herhalde ondan söyledi.bugün inan onuda düşündüm çocuğumdan çok ailem kızar bana zaten arada anlatırım o da kızardı abartma diye yüzümde kocamannn bir gülümseme oluştu son cümlelerini okurken aminnn inşallah dua edin olur mu ben düzelsin istiyorum zaten

eşim tipik yengeç uysal efendi dersin dıştan ama sinirlendirirsen birde benim gibi üstüne gidersen çığrından çıkar ağzından çıkanı kulağı duymaz seni yerin diplerine sokarda geri çıkartmaz asla.sabahları sinirli birgün giymek istediği pantolonu yok diye evi yıktı tabi bende çıkıştığım içinde.öyle kuzu sarması değil erkek arkadaşlarına düşkün değil zaten burda yok ama çıktığındada aramak istemez aman beyime pısırık falan derler mazallah

Her sabah eşimle birlikte çıkarız evden,

Kızımızı okula bırakır, sonra beni işe..

Sabah çok sinirli olur, yapısı bu..

Sabahları hiç konuşmam, kendine geldiğinde (yolu yarılamışken)

aşkım der tatlım der...

Bir kaç kere sabah yataktan kalkar kalkmaz birşeyler diyecek oldum,

pişman oldum :)

Ben onu pışpışlarım, o beni :)

Yoksa yürümez...

benim eşimde böyle. bu yüzden benim bağırıp çağırma gibi bir lüksüm yok. bu konuda ben fedakarlık gösterdim.
bak şimdi aslında haklı olan sensin, beni ara deyip durmuşsun, o ise arkadaşımı gördüm bahanesiyle aramamış. arkadaşının yanında da aramak istememiş çekinmiş.
senin yapacağın sadece şuydu. mağdem o havaalından indi, mağdem dur ben seni aricam dedi. ve sen 2 saat sonra yine aradın ve o muhabete daldık kusura bakma dediyse eğer, aynen şöyle diyecektin: hayatım, çok şükür sağ sağlım havaalına indin. hoşgeldin. yolculuğun nasıl geçti? Beni aramanı beklemiştim. Tamam neyse iyi yapmışsın. Lütfen bir dahaki sefere kısa dan bir alo dersen sevinirim. Biliyorsun allah korusun çocağa birşey olursa, kısa da olsa görüşmelerimiz olması gerek. Tamammı canım? --> böyle dersin kapatırsın.
sonra zaten evet yaa hatun haklı falan der. hatta böylesi durumlarda eşine blöf yap. deki oğlumuz biraz kötüleşti ateşi var gibiydi, korktum, sende aramayınca sinirlendim çağresizlikten falan dersin. birazıcık politik davranmak lazım bazen. anladınmı?? yani yine sen kıskançlık vs gibi birşey yapmıyorsun O nu merak etmiyorsun, sadece çocuğun için anladınmı ;)

böylelikle sen gel demeden, hemen eve gelmek isteyecek. Oğlum gitmek istemedi dersin eşin sorarsa. Benim ne işim var orada, benim yerim burası dersin.
Hem oğlumda kalmak istedi dersin. Hatta bi akşam biliyorum eşin geç geliyor ama akşamı hafif yaparsın, eşini bekleyip sofrayı kurmuş bir vaziyette beklersin.
hadi gel sofra hazır, bizde birşey yemedik seni bekledik dersin. bu altan altan onu bekleyip önemsediğinizi hissettirir.
oğlunla konuşmaların olursa, gel oğlum babanla birlikte yemek yicez falan dersin. Babalığı hissettir duyur ona. buna ihtiyacı var.
Sonra o işteyken Eşini rahatsız dahi etme. günde 1 kez bile konuşuyorsanız, o da senin aramanla oluyorsa, sakın arama!!!! Eşin düşünsün, desinki allah allah hatun günde 1 kez arardı niye aramadıysa falan.

şimdi gel gelelim telefona kırılma mevzusuna. Eşin benim eşim gibi çok öfkeli. önemli olan öfkesini yenmek. her tartışmada bir eşya kırılacaksa (kalbın kırılmasını geçiyorum)
oooohhh çok işimiz var demektir. Yapıcı olmak lazım habire kırıcı değil. Yatağı gittiğinde mesela gece o arkası dönükse elini arkadan at ona sarıl.
Sanki uykuda otomatik yapmışsın gibi olsun. seni hissetmesini sağla :)

sakin ol, onun kölesi gibi davranma. Fakat yumuşak davranmaya bak. sanki evine misafir gelmiş gibi saygıda kusur etme..
ben bunları biliyorum, hala yaşamaktayım. peygamber efendimiz (sav) bile buyurmuş: bir müslüman kardeşimiz, bir müslüman kardeşimizle 3 günden fazla küs durmamalı diye, bırak bunlar evli çift olsun yani.! allah yardımcın olsun canım

Bu sözlerimi inan empati ile söylüyorum, 7 yıla yakındır evli bir kadın olarak sana söyleyeceğim;

Yapma...

Kendin söylemişsin, içki kumar aldatma vs.. yok diye

Ondan bu kadar eminken...

Eşini bu kadar sıkma, kendine bir uğraş bul...

Yüzüğü takmadı diye biletimi al demen de çocukça olmuş,

Sadece biletini almasını istediğinde, gerçekten istediğinde söyle bunu...

Mutluluklar dilerim.

çokı tşk ederim mutluluklar hepimizin olsun.aslına bakarsın yüzüğü unuttuğuda dar gelip bir kaç ay takmadığıda çok oldu fazla dert etmedim yüzük herşey değil sabah aramamalıydım aslında yine işinde aradım unuttun mu takmadın mı değince takmak istemediğini söyledi birgün biterse bu evlilik gururdan bitecek zaten al biletimi dedim sinirden hoşmu peki takmaması ne demek istiyorum boşanmak istiyorum değilmi bana öyle geldi ama şu aralar takmak istemiyorum demeside tartışılır

o kadarda ağır vakka değilim ya :1: ailemin yanındayken ben onu aramayı unuruyorum saatin farkına varmıyorum ama evdeyken hergeçen dk görüyorum.işe girersem herşey düzelir ben en çok okumadığıma yanıyorum maddide çok sıkıntılar çektik ara ara sıkışıyoruzda hala.evt oğlumun ilgisi hoşuma gider tabi ama eşimin annesine lafını en azından ben duymamalıydım ama kv çok ağlıyordu telde herhalde ondan söyledi.bugün inan onuda düşündüm çocuğumdan çok ailem kızar bana zaten arada anlatırım o da kızardı abartma diye yüzümde kocamannn bir gülümseme oluştu son cümlelerini okurken aminnn inşallah dua edin olur mu ben düzelsin istiyorum zaten

inşallah tatlım düzelir herşey karşılıklı.sen kendini kasma artık.okumadığına üzülme,ben geçen sene inanılmaz maddi sıkıntılar çektim ama geçti herşeyin nedeni ve zamanı var.bende çocuk olduktan sonra kurslara gitmeye başladım ünv.sınavına girdim yani hiçbirşey için geç değil,emin ol sen iyi niyetli huzurlu olursan,istediklerin senin ayağına gelicek,sadece sabır.boş gurur yapıpta yuvanı yıkma...

Bence sakin davran bir kaç gün gitme üstüne. Seni de anlıyorum çok sıkılmışsın,tututanacak tek şey eşini görüyorsun ama birazda fazla bunaltmışsın. Bence oğlun artık kreşe gidebilir. Verin kreşe sende bi iş bak kendine geniş geniş. İş bulamasan da kurslara git kendini geliştir. Çalışmak gerçekten bir kadın için en önemli şey. Para pul ikinci planda benim için. Önemli olan ruh sağlığım.

Back