benim eşimde böyle. bu yüzden benim bağırıp çağırma gibi bir lüksüm yok. bu konuda ben fedakarlık gösterdim.
bak şimdi aslında haklı olan sensin, beni ara deyip durmuşsun, o ise arkadaşımı gördüm bahanesiyle aramamış. arkadaşının yanında da aramak istememiş çekinmiş.
senin yapacağın sadece şuydu. mağdem o havaalından indi, mağdem dur ben seni aricam dedi. ve sen 2 saat sonra yine aradın ve o muhabete daldık kusura bakma dediyse eğer, aynen şöyle diyecektin: hayatım, çok şükür sağ sağlım havaalına indin. hoşgeldin. yolculuğun nasıl geçti? Beni aramanı beklemiştim. Tamam neyse iyi yapmışsın. Lütfen bir dahaki sefere kısa dan bir alo dersen sevinirim. Biliyorsun allah korusun çocağa birşey olursa, kısa da olsa görüşmelerimiz olması gerek. Tamammı canım? --> böyle dersin kapatırsın.
sonra zaten evet yaa hatun haklı falan der. hatta böylesi durumlarda eşine blöf yap. deki oğlumuz biraz kötüleşti ateşi var gibiydi, korktum, sende aramayınca sinirlendim çağresizlikten falan dersin. birazıcık politik davranmak lazım bazen. anladınmı?? yani yine sen kıskançlık vs gibi birşey yapmıyorsun O nu merak etmiyorsun, sadece çocuğun için anladınmı
böylelikle sen gel demeden, hemen eve gelmek isteyecek. Oğlum gitmek istemedi dersin eşin sorarsa. Benim ne işim var orada, benim yerim burası dersin.
Hem oğlumda kalmak istedi dersin. Hatta bi akşam biliyorum eşin geç geliyor ama akşamı hafif yaparsın, eşini bekleyip sofrayı kurmuş bir vaziyette beklersin.
hadi gel sofra hazır, bizde birşey yemedik seni bekledik dersin. bu altan altan onu bekleyip önemsediğinizi hissettirir.
oğlunla konuşmaların olursa, gel oğlum babanla birlikte yemek yicez falan dersin. Babalığı hissettir duyur ona. buna ihtiyacı var.
Sonra o işteyken Eşini rahatsız dahi etme. günde 1 kez bile konuşuyorsanız, o da senin aramanla oluyorsa, sakın arama!!!! Eşin düşünsün, desinki allah allah hatun günde 1 kez arardı niye aramadıysa falan.
şimdi gel gelelim telefona kırılma mevzusuna. Eşin benim eşim gibi çok öfkeli. önemli olan öfkesini yenmek. her tartışmada bir eşya kırılacaksa (kalbın kırılmasını geçiyorum)
oooohhh çok işimiz var demektir. Yapıcı olmak lazım habire kırıcı değil. Yatağı gittiğinde mesela gece o arkası dönükse elini arkadan at ona sarıl.
Sanki uykuda otomatik yapmışsın gibi olsun. seni hissetmesini sağla :)
sakin ol, onun kölesi gibi davranma. Fakat yumuşak davranmaya bak. sanki evine misafir gelmiş gibi saygıda kusur etme..
ben bunları biliyorum, hala yaşamaktayım. peygamber efendimiz (sav) bile buyurmuş: bir müslüman kardeşimiz, bir müslüman kardeşimizle 3 günden fazla küs durmamalı diye, bırak bunlar evli çift olsun yani.! allah yardımcın olsun canım