Bebek hazırlığı yapan birisi olarak bu dönemin eskisi gibi olduğunu düşünmüyorum. Herşeyin en iyisi olmasın denilse bile orta halli iş görecek şeyler alınsa bile inanılmaz fiyatlar tutuyor o hazırlık. Hamilelikte ve doğunca bebeğin sağlık giderlerinden bahsetmiyorum bile. Maddi boyutun yanında birde manevi boyutu var işin. Yargılamıyorum, kınamıyorum inan ki ama bir kesim çocuğun daha mercimekken ki halinde ailesinin gelişimine yatırım yapması bir kesim çocuğunda dikkatsizlikler/isteksizlikler/yetersizlikler içerisinde bu dünyaya gelmesi ve aslında hakkı olan şeylere zor yoldan ulaşacak olması beni bir miktar üzüyor. Umarım iyi bir annesinizdir de evlatlarınız sevgi ve ilgi açlığı olsun çekmiyordur.
Bir üye yazmış. Gerçeklik algınız bana da düşük geldi. Üniversite mezunu değilsiniz, 3 aylık hamilesiniz, 3 çocuğunuz var. Problemli bir eski eşisiniz olacak. Buna rağmen sorunum olmaz diyorsunuz. Eşiniz nafaka veririö demiş (asla bel bağlamayın ondan gelecek paraya, 3 çocuğun 4 4 lük bakımını karşılayabileceğine inanmıyorum bu profilin), aileniz kapımız açık demiş ( iş ciddiye binince de aynı fikirde olacaklar mı? Çok emin değilim.) buna rağmen ben size direkt boşanın veya boşanmayın demem.
Söyleyebileceğim tek şey, önce bir koşullarınızı netleştirin. Hayal dünyasında değil gerçek dünyada planlar kurun. Mesela bir bakın hatayda kiralar nasıl? Aylık mutfak alışverişleri ne kadar utuyor? Sizin geçinmeniz için nelere ihtiyacınız bar? Aileniz samimi ve ciddi mi? Önce mevcut durumu her yönüyle analiz edin. Herşey tamamsa tabiki boşanın. Ama değilse b planı kurun.