Eşimle tartışmamız ve kv problemi

Herkes hatalı bu konuda. Eski konunuzu hatırlayamadım o yüzden bu konu için yazacağım sadece. Karı koca arabada üstelik eşinizin ailesi yanınızda kavga etmeniz hiç doğru değil. Eşiniz başlatmış siz de geri durmamışsınız. İkinizde de kriz yönetimi sıfır. Kayınvalidenin söylemini haklı buldum yanında kavga edecekseniz kadın otobüsle gitse daha iyiydi. Üstüne yol boyu trip atmışsınız. Evin önüne geldiğinizde biri in demeden inmeniz gerektiğini bilmiyor musunuz? Orası bana çok saçma geldi. Siz çocuk değilseniz ki eşiniz sizi yönlendirsin ilk kez gitmeniz ne alaka kapıyı açıp yanınızdaki insanı takip edeceksiniz. Karı koca sonradan bir şekilde arayı bulmuşsunuz niye yaşlı kadının burnundan getirdiniz? Sonrasında da kendince yorumda bulunmuş oğluna. Hata yine eşinizde yanınızda hoparlöre alıp konuşması nasıl bir saçmalıktır. Siz de sabah bu evden gideceğim yazmışsınız hala evde misiniz merak ettim. Muhtemelen evdesinizdir gidecek olan insan o an gidiyor çünkü. Eğer gerçekten gitmeyecekseniz eşinize giderim blöfü yapmayın

Bizim bir tanıdığımız vardı iki kadını beraber idare ediyordu
Öğrendiler bunlar durumu
Kadınlar birbirlerine girdiler
Yok sen ona layık değilsin yok sen değilsin
Hakaretler küfürler aileler
Adam en sonunda ikinizde bana layık değilmişsiniz dedi 😅😅😅
Konu sahibi sizin le alakası yok
Aklıma getşrdi konunuz anlatayım dedim
Bu hayatta arsız insanlara hiçbir şey olmuyor 😅

Nasıl evlendikleri de ortada zaten. Kendine yazık ediyor bu adamla evli kalarak. Kendini rehabilitasyon merkezi sanıyor
Kimsenin anası bacısı psikoloğu falan değiliz
AMa çoğumuz bunu kendine görev biliyor
Olgunlaşmamış adam olamamış adamların annesi bacı öğretmeni temizlikçisi yetmiyor terepisti oluyoruz

Siz siz olun eş ailesinin yanında tartışmayın. Biz de benzerini yaşadık. Eşim birden parlayıveriyor ailesinin yanında, sonra suçlu oluyoruz (onlar her ikimizi de suçluyor) ama ben cevap vermiyorum. Bir kere cevap verdim evden kovuldum. Eş ailesine yansıtmayın. O anda susun (suçlu eşiniz olur bağırdığı için) sonra eşinize yalnız kalınca gereken cevabı verirsiniz. Bir de ailesi ile ilgili eşinizle tartışmayın. Eş ailesini değiştiremez.... Ailesini sevmiyorsanız görüşmezsiniz ya da mesafeli görüşürsünüz ama eşinize de kötülemeyin ailesini. Boşuna huzurunuz kaçar. Evet eliz sonuçta, ailesinin gözünde eliz. Bunu bilelim, eşi de arada bırakmayalım, tatsızlık olur.
Ayrıca kv öyle dedi diye yuvanızın yıkılacağı yok. Belli ki ailesi huzursuz insanlar, siz de onlar yüzünden huzurunuzu kaçırmayın ki bari sizin yuvanız huzurlu olsun.

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba ben Kv ile sık görüşen birisi değilim, kendisi 70 yaslarında. Her 2 ayda bir oğullarından birinde kalıyor. En son memlekete götürülmesi gerekiyordu ben kendi evime gidicem demiş. Eşim biz de yola çıktık eşim beni de aldı yol yorucu olur sen de sürersin diye. Şimdi diyorum keşke gitmeseydim. 10'saatlik yol. Biz arabada bir tartışma yaşadık aslında belli etmek istemiyordum ama eşim bir anda bağırarak tepki verince herkes duydu. Arabada ablası yeğeni ve kv var. Eski sevgilisi instagramdan beni rahatsız etti, uzun zamandır ses seda yoktu. Ben de "hayırdır" gibi cevap vermek isteyince kıyamet koptu vay efendim ben neden engellememişim yazmamı istemiyormuş ben direkt engelleyecekmişim. Sessizce "hayır bunu yazayım cevabını alayım engellerim çekindiğin bişey mi var" gibi bir şey dedim. Tabii esim bağırınca bana herkes duydu esim herkesin önünde beni rezil etti " işte bu böyle beni asla dinlemiyor" gibi ve daha ne laflar. Ben de sinirle olayı söyledim noldu diye sorunca onlar. Kv bağırmaya başladı " kavga etcekseniz beni niye bindirdiniz ben otobusle giderdim, sen nikahını kıymışsın daha ne kurcalıyosun otursana oturduğun yerde" gibi bağırarak laf etti bana kv. Cevap vermedim arkama bile dönmedim. Yol boyunca ne eşimle ne kv ile tek kelime etmedim. Varacağımız yere geldik saat sabah 5 bir damla uyumamışım, annesinin evinin önüne geldik. İlk defa geldiğim memleket. Eşim arabadan indi bana dönüp tek kelime etmiyor. "Gel, in, hadi, yukarı cıkıcaz gibi" bişey demedi ben de istemiyorlar diye düsündüm inmedim arabadan. Kv ile yukarı cıktılar onu bıraktılar ettiler.
Yolda tektik biraz konustuk acıklama falan yaptı düzelmedik ama konuşuluyordu en azından. Eve geldik hiç dinlenmeden bir yerde. Annesi aradı evde biz yemek yerken. Geldik ettik faslını geçince annesi şey dedi: işte "ben ona bilezik takacaktım altın o seviyor diye inmedi gelmedi, bana bakmaz o avrat ama ne diyeyim sana bakar insallah ama benim umudum yok hiç inşallah düşündüğüm gibi olmaz. ". Veee " benim umudum yok evliliğinizden" cümlesini 3-4 kere tekrarladı eşim bu sırada karşımda haporlerde konusuyor. " bakıcaz anne sen sıkma canını" falan dedi. Yani hiç bir şekilde beni savunmak, evliliğini savunmak, bana sinirlendi uykusuzdu, sen ona bağırdın sustu alındı gibi bir şey açıklamadı. O oğluna hak veriyor yaptıkları her şey doğru ben kötü gelin oldum. Eşimin açıklama yapmayıp umudum yok diyince bakıcaz vs demesi şok oldum. Bıraktım yemeği tlf kapanınca. Dedim neye bakacaksın? Şimdi bak. Sen beni nasıl savunamıyorsun sanki defolu mal almışsınızda durum değerlendirmesi yapıyorsunuz haporlerde bir de utanmadan yüzüme karsı diye. Gidicem biraz uyuyup dinlenip sabah bu evden dedim. Cok kötü oldum. Geçtim baska odaya yattım beni kaldırıp yataga götürmeye calıstı istemedim iyi sen bilirsin dedi. Bir de bu evden gidersen dönüşü olmaz biliyorsun di mi diyor. Ben tepkimde haksız mıyım? Sizce bu olay bosanmaya giderse abartılı mı olacak? Ben hazmedemiyorum. Esim benim ailem o benim arkamda durmayacaksa ne anlamı var evli olmanın?
Kendi otu b.ku bitmeden anası danası başladı bunun da. Daha evlendiğinizi yeni öğrendi millet, şu altından mamul herifi biraz az mı yüzlesen? Hem ev senin değil mi ablacım sen nereye gidiyon?

Konu sahibi için boşanma nedeni değil. Çünkü o adamın her şeyini bilerek evlendi. Adam maddi manevi kadını sömürmüş. Sevgili olduklarından itibaren bu ilişki hep üç dört kişilik olmuş onu bile kabul etmiş.
Adamın eski sevgilisi hakaret etmiş iftira atmış adam sus pus
Maddi olarak hiç sömürülmedim ama onu nerden cıkardınız anlamadım. Kumar sorunu var bir kerede çeyreğimi vermiştim sonra geri aldım sömürülmek gibi bi durum yasamıyorum maddi anlamda

Maddi olarak hiç sömürülmedim ama onu nerden cıkardınız anlamadım. Kumar sorunu var bir kerede çeyreğimi vermiştim sonra geri aldım sömürülmek gibi bi durum yasamıyorum maddi anlamda

Aynı evin içinde yaşıyorsunuz ve adam parasını kumara kullanıyor. Bu maddi olarak sömürülmeye girmiyor mu? Eviniz için kullanacağınız parayı kumarda yiyor.

En son boşanacaktınız. Ne değişti? Şu evliliği kendinize neden reva görüyorsunuz?

Sizin bu adamdan beklentiniz ne? Bir değil iki değil kaç tane vukuatı var. Kumarbaz, gayrımeşru çocuğu var, eski evliliğinden de 2 çocuğu var hiçbirine babalık yapmıyor, evlendiğinizi herkesten gizledi. Bunların biri bile boşanma sebebi ama siz zamk gibi yapıştınız adama. Kaç kişiyi mağdur etmiş adam size niye huzur versin? İlk gebeliğinizin sonlanması bile ilahi işaret olmalıydı. Gerçekten anlamıyorum, işiniz eviniz barkınız var aç açıkta değilsiniz, gencecik kadınsınız kendinize layık gördüğünüz gelecek bu mu? Karısını, çocuklarının annesini konsomatrisle aldatan adam sizi niye aldatmasın? Başlamış bile yüzü gözü oynamaya. Artık annesi de işin içinde ve karşınızda, asla rahat huzur bulamayacaksınız. Çekin gidin yolunuza oturun evinizde tekrar işe girin mis gibi. Bir çok kadın sizin imkanınızın çeyreğine sahip değil.

Boynuzlanırım her türlü sineye de cekerim ama çeyreğimi kaptırmam diyorsunuz yani tebrikler.

Ama bana instagramdan bir sürü cevapsız çağrı bırakmış " hayırdır " yazmak istedim eşim de çok fazla tepki verdi neden engellemiyosun diye ben de huylandım. Evet sonucunda bişey çıkmadı ama geçmişten gelen bir güvensizliğim var o da bunu iyi biliyor
Geçmişten gelen güvensizlik kocanızla mı ilgili?

Arabada herkesin içinde bu konuyu niye açıyorsunuz ki sonuçta sesler yükselebilir ki öyle olmuş..
Sessizce cevap verseydiniz karşı tarafa.
Kadın haklı yanında kavga edecekseniz otobüsle giderdi.
Eşinizin size bağırmaması gerekiyordu evet ama sizinde konuyu hiç açmamanız gerekiyordu.
Kv. sonradan söyledikleri eşinizin tepkisiz kalması tabii ki doğru değil.
Yukarıda kumar denilmiş eğer bunlarda varsa boşanın.
Ama bundan sonraki ilişkilerinizde daha akıllı davranmayı öğrenin.

Ben olsam eski sevgiliyle iletişime geçmem, onu engelli tutarım, bütün enerjiyi kocamı takibe harcarım. Kadına mesaj atacaksınız da ne olacak… kv yanında böyle aciliyeti olmayan bir konuda tartışma fitili ateşlemek doğru değil. Sonra konuşursunuz her neyse. Kv ile problem yokken yukarı çıkmamak gereksiz. Eşimle kanlı bıçaklıyken bile kv yansıtmamaya çalışırım, onunla ilgili değil çünkü kavga sebebimiz. Ha bunları öfkeliyken yönetmek çok zor onu da biliyorum tabii ama işte maalesef evlilik politikayla yürüyen bir müessese. Bir de şunu ekleyeyim erkek anaları (en belli etmeyenleri bile )içten içe hep oğulları karısına karşı üstün olsun ister, kimse hanımın ağzına bakan oğul istemez

Bizim bir tanıdığımız vardı iki kadını beraber idare ediyordu
Öğrendiler bunlar durumu
Kadınlar birbirlerine girdiler
Yok sen ona layık değilsin yok sen değilsin
Hakaretler küfürler aileler
Adam en sonunda ikinizde bana layık değilmişsiniz dedi 😅😅😅
Konu sahibi sizin le alakası yok
Aklıma getşrdi konunuz anlatayım dedim
Bu gerçek mi. Eee ne olabilir sebep? Adam zengin mi

X