• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle nasıl iletişim kurmalıyım ?

Kızlar merhaba derdim ufak da olsa buraya yazıp içimi dökmek istedim. 4 aylık evliyim uzun bi flört dönemimiz olmadı gurbet geliniyim evliliğimde gayet mutluyum ama eşimde takıldığım bir iki nokta var. Kızlar şöyle ki eşim beni gün içinde aramaz bizim öyle mıç mıç bi ilişkimiz yok hiç olmadı zaten sadece işten çıkarken bişey istiyormusun diye arar.15 günlüğüne yurt dışına çıktı iş için bende annemlere geldim bir haftayı geride bıraktık ve sanki böyle asker arkadaşıymışım gibi konuşuyor benimle hani ni özledindiğini duymak istiyorum arasın istiyorum günde bi kere arar normalde takılmam pek ama net sıkıntısı çekiyorum diyor Wp durum atıp bana nasılsın yazmayınca geliyorlar bana yani napsam bilmiyorum ona söylesem abartıyor olucam bende bilmiyorum ne konuşup ne söylesem bana yol gösterir misini z
Bir anda böyle olmadı ya bu adam ?

Kızlar merhaba derdim ufak da olsa buraya yazıp içimi dökmek istedim. 4 aylık evliyim uzun bi flört dönemimiz olmadı gurbet geliniyim evliliğimde gayet mutluyum ama eşimde takıldığım bir iki nokta var. Kızlar şöyle ki eşim beni gün içinde aramaz bizim öyle mıç mıç bi ilişkimiz yok hiç olmadı zaten sadece işten çıkarken bişey istiyormusun diye arar.15 günlüğüne yurt dışına çıktı iş için bende annemlere geldim bir haftayı geride bıraktık ve sanki böyle asker arkadaşıymışım gibi konuşuyor benimle hani ni özledindiğini duymak istiyorum arasın istiyorum günde bi kere arar normalde takılmam pek ama net sıkıntısı çekiyorum diyor Wp durum atıp bana nasılsın yazmayınca geliyorlar bana yani napsam bilmiyorum ona söylesem abartıyor olucam bende bilmiyorum ne konuşup ne söylesem bana yol gösterir misini z
Bazı insanlarda duygu eksikliğinden değil de yapı gereği böyle olabiliyor. Hiç o dediğiniz şekilde davanışlar sergilemeye alışık olamaybilir hatta. Bazen biraz öğretmek, örnek olmak, cesaretlendirmek hatta öğretmek gerekebilir. Mesela; sen uzaktayken seni özlüyorum, senin de özlediğini suymak, hissrtmek beni mutlu eder vs gibi şefkatle anlatmaya çalışmak çok etkili olabilir. Yani karşınıza alıp, neden böyle yapmıyorsun demek eleştiri gibi algılamasına ve itici gelmesine sebep olabilir. Şefkatle, sevgiyle yaklaşarak anlatmak etkili olur gibi geliyor bana.

Eşim çok kibar çok ince düşüncelidir ama bu konularda örtüşmüyoruz sanırım belki haklı olabilirsiniz

Evet. Flört döneminiz kısa olduğu için ve genel olarak iyi biri olduğu için bu özelliğini fark edememiş olabilirsiniz. Üzülüp kavga edilecek bir durumda değilsiniz ama henüz. İlk adımı atın, o da size aynı şekilde güzel hitaplar kullanarak ve duygularını dile getirerek konuşur büyük ihtimalle. Hakkınızda hayırlısı.

Benim eşim de annemlere gittiğimde beni aramaz fazla rahatsız etmek istemez bende öyle sevgililer gibi sürekli arayıp yazmasını istemem zaten belki senin eşinde böyle düşünüyordur. Boşver ailenle güzel vakit geçir gurbet geliniymişsin özlemişsindir. Eşin 15 gün sonra zaten dönecek ailenle olan vaktin kısıtlı bence bunları düşünüp hiç canını sıkma

Siz nasıl davranıyorsunuz o durgun olduğunda
Genelde yorgun olduğunda böyledir kendi haline bırakırım uzun sürmediği sürece sıkıntı etmem. Dinlenir uyur vs. Kendi kendime takılırım bende. Is icin çok fazla toplu taşıma kullanıyor anlayışlı olurum o yuzden. Ama sürekli böyle devam etse konuşurdum. Ben şehir dışına çıktım eşim hic cikmadi eşimde mic mic değildir ama özlediğini soyler. Belki eşiniz farkında değildir böyle bir beklentiniz olduğunu. Iyi biri diyorsunuz inatlasarak bir yere varamazsınız ki. Konusun derim öncelikle ben:) ve siz sıcak olun böyle onun duygularını harekete gecirin:)

Son düzenleme:
Benim eşim de annemlere gittiğimde beni aramaz fazla rahatsız etmek istemez bende öyle sevgililer gibi sürekli arayıp yazmasını istemem zaten belki senin eşinde böyle düşünüyordur. Boşver ailenle güzel vakit geçir gurbet geliniymişsin özlemişsindir. Eşin 15 gün sonra zaten dönecek ailenle olan vaktin kısıtlı bence bunları düşünüp hiç canını sıkma
Yeni evli olduğum için sanırım bilmiyorum ama bu duruma alışmaya çalışıyorum aklım hep orda

Erkekler biraz daha farklı bizden. Siz özlediğinizi söylemek ve duymak isterken; belki eşiniz "özlediğimi söylesem ne olucak ki zaten 15 gün göremeyeceğim boşuna üzmeyeyim" diye düşünüyordur. Sizi sevdiğini, iyi biri olduğunu ve siz iyi davranırsanız iyi davrandığını söylüyorsunuz. Bu konuda sizin kadar ince düşünememiştir. Üzülmeyin.
Bu mesaja çok katiliyorum:) ben tezcanlıyımdır eşimde tam tersim. Ne zaman buna benzer bir sey soracak olsam,seni niye üzeyim cevabını aldim. O kadar farklı çalışıyor ki kafalarimiz:) benimde bir yılı gecti evliliğim. Zamanla anlayacaklar beklentilerimizi. Ve belki biraz da biz kafaya takmamayı öğrenip orta noktada bulusucaz. Eşimin annesi, kendi ailesinde kalmaya bile gidemezmiş evlendikten sonra. Ayıp görülürmüs. Düşünsenize böyle bir kültürde büyümüş insanlar gördükleri tüm normal bu. Bir anda ne beklediğimizi anlayamayabilirler. Benim eşimde sizin eşiniz gibi incedir kibardır ama bazı seyleri bir bayan hassasiyetinde anlayamaz. Anlatıcaz üzülmeyin :) konusun derim ben.

Bazı insanlarda duygu eksikliğinden değil de yapı gereği böyle olabiliyor. Hiç o dediğiniz şekilde davanışlar sergilemeye alışık olamaybilir hatta. Bazen biraz öğretmek, örnek olmak, cesaretlendirmek hatta öğretmek gerekebilir. Mesela; sen uzaktayken seni özlüyorum, senin de özlediğini suymak, hissrtmek beni mutlu eder vs gibi şefkatle anlatmaya çalışmak çok etkili olabilir. Yani karşınıza alıp, neden böyle yapmıyorsun demek eleştiri gibi algılamasına ve itici gelmesine sebep olabilir. Şefkatle, sevgiyle yaklaşarak anlatmak etkili olur gibi geliyor bana.
Çok haklısınız Özlediğini çok iyi biliyorum peki ona nasıl öğrenebilirim nasıl yaklaşmam lazım yapım gereği biraz hırçınım ve bu ters tepebilir

Bu mesaja çok katiliyorum:) ben tezcanlıyımdır eşimde tam tersim. Ne zaman buna benzer bir sey soracak olsam,seni niye üzeyim cevabını aldim. O kadar farklı çalışıyor ki kafalarimiz:) benimde bir yılı gecti evliliğim. Zamanla anlayacaklar beklentilerimizi. Ve belki biraz da biz kafaya takmamalı öğrenip orta noktada bulusucaz. Eşimin annesi, kendi ailesinde kalmaya bile gidemezmiş evlendikten sonra. Ayıp görülürmüs. Düşünsenize böyle bir kültürde büyümüş insanlar gördükleri tüm normal bu. Bir anda ne beklediğimizi anlayamayabilirler. Benim eşimde sizin eşiniz gibi incedir kibardır ama bazı seyleri bir bayan hassasiyetinde anlayamaz. Anlatıcaz üzülmeyin :) konusun derim ben.
Onu eleştirmeden ve gururumu yenerek nasıl konuşabilirim

Genelde yorgun olduğunda böyledir kendi haline bırakırım uzun sürmediği sürece sıkıntı etmem. Dinlenir uyur vs. Kendi kendime takılırım bende. Is icin çok fazla toplu taşıma kullanıyor anlayışlı olurum o yuzden. Ama sürekli böyle devam etse konuşurdum. Ben şehir dışına çıktım eşim hic cikmadi eşimde mic mic değildir ama özlediğini soyler. Belki eşiniz farkında değildir böyle bir beklentiniz olduğunu. Iyi biri diyorsunuz inatlasarak bir yere varamazsınız ki. Konusun derim öncelikle ben:) ve siz sıcak olun böyle onun duygularını harekete gecirin:)
Sanırım yine iş başa düştü :)

E siz soyleyın özledim diye, belki sevgisini dile getirmekte zorlanıyordur , sanırım siz de öylesiniz

Onu eleştirmeden ve gururumu yenerek nasıl konuşabilirim
Bende tezcanliyim ve suçlayıcı bir üslupla yaklaşabiliyorum maalesef. Eşim bir keresinde zar zor sertsin dedi bana. Onlari bile söylemez üzülme diye söylemek istemiyorum ben unutuyorum ne de olsa diyor. Üzüldüm öyle deyince :) bende dikkat etmeye calisiyorum kelin ilacı olsa misali:)ama duygularımdan uzaklaşarak cevaplamaya çalışayım. Kendimi kontrol etmeye gayret ederek, senden uzaktayım aklım fikrim sende. Seni çok özlüyorum ama aynı şekilde ozlendigimi de duymak istiyorum. Duygularını icinde mi yaşıyorsun, biz eşiz bunları benimle paylaşmanı isterim gibi net bir konuşma yapardım sanirim.

Kimine göre ufak tefek bir şey ama bana göre değil.
İnsanın eşiyle iletişim halinde olması mıç mıçlık mı oluyor?
Ben eşimle 11 senedir birlikteyim 7.5 senedir de evliyiz. Gün içinde ben aramadıysam eşim mutlaka arar. Hiç sesin çıkmıyor falan der. Gün içinde de mesajlaşırız, fotoğraf falan atarım ve ya komik video görmüşüzdür ona güleriz falan. Başka türlüsünü düşünemedim.
Bence baştan böyle şeylere önem verdiğinizi söyleyin. Siz mesaj atın arayın, o da alışacaktır.

Bende tezcanliyim ve suçlayıcı bir üslupla yaklaşabiliyorum maalesef. Eşim bir keresinde zar zor sertsin dedi bana. Onlari bile söylemez üzülme diye söylemek istemiyorum ben unutuyorum ne de olsa diyor. Üzüldüm öyle deyince :) bende dikkat etmeye calisiyorum kelin ilacı olsa misali:)ama duygularımdan uzaklaşarak cevaplamaya çalışayım. Kendimi kontrol etmeye gayret ederek, senden uzaktayım aklım fikrim sende. Seni çok özlüyorum ama aynı şekilde ozlendigimi de duymak istiyorum. Duygularını icinde mi yaşıyorsun, biz eşiz bunları benimle paylaşmanı isterim gibi net bir konuşma yapardım sanirim.
Beni çok özlemiş ailemle vakit geçirmem için yazmamış ve rahat konuşamıyorum diye ekledi nasıl davranacağımı şaşırdım biraz :)

Kimine göre ufak tefek bir şey ama bana göre değil.
İnsanın eşiyle iletişim halinde olması mıç mıçlık mı oluyor?
Ben eşimle 11 senedir birlikteyim 7.5 senedir de evliyiz. Gün içinde ben aramadıysam eşim mutlaka arar. Hiç sesin çıkmıyor falan der. Gün içinde de mesajlaşırız, fotoğraf falan atarım ve ya komik video görmüşüzdür ona güleriz falan. Başka türlüsünü düşünemedim.
Bence baştan böyle şeylere önem verdiğinizi söyleyin. Siz mesaj atın arayın, o da alışacaktır.
O yapmadığı gibi bende yapmıyorum belki ben yapsam alışır ama bende de işlem sıfır hep eşimden beklerim

Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki kac yasında evlenmiş bireyler olarak duygularımızı kontrol etmeyi öğrenmek bize çok şey katar. Hircinlasmak işimize yaramadığı gibi cocuk gibi davranmanıza sebep verir.
Beni çok özlemiş ailemle vakit geçirmem için yazmamış ve rahat konuşamıyorum diye ekledi nasıl davranacağımı şaşırdım biraz :)
Aynı benim eş:) fazla ince düşünen erkeklerde böyle oluyor maalesef :/ sizde her an ona zaman ayirabileceginizi söyleyin bu çekincesi kalksin:)

Yani herkesin karakteri, yapısı, ilişki yaşayışı farklı. Ben de insanlar neden eşlerini gün içinde arar anlamam mesela. Çok saçma geliyor, zaten akşam aynı eve görüşülecek. Siz meseleyi inatlaşmaya döndürmüşsünüz ama bu sadece zararınıza olur. Eşiniz sevmiyor olabilir samimi konuşmayı, siz seviyorsanız siz konuşun. Karşı taraftan bekleyip durduğunuzda ona bir şey olmuyor ki size oluyor

Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki kac yasında evlenmiş bireyler olarak duygularımızı kontrol etmeyi öğrenmek bize çok şey katar. Hircinlasmak işimize yaramadığı gibi cocuk gibi davranmanıza sebep verir.

Aynı benim eş:) fazla ince düşünen erkeklerde böyle oluyor maalesef :/ sizde her an ona zaman ayirabileceginizi söyleyin bu çekincesi kalksin:)
Bu bir bahane değil mi? Sen mesajını at eşin ne zaman cevap verirse verir yani😀 Akşam arkadaşlarıyla dışarı çıkar mesaj atmak istemezsin de, uzun bir ziyarette eşime mesaj atarım ne olacak. İnce düşünen bunu da düşüne bilir.

Back