Eşimle kedimiz yüzünden tartışıyoruz

Benim eşimde baştan söyledi.Sevme konusunda sıkıntı yok çok seviyor,gündüzleri yanına alıyor sadece yatarken yatakta istemiyor ama bu kezde kapılar kapalı olduğunda kedi miyavlıyor

Alıştığı için öyle kedi yatağa çıktığı anda yatağın kenarına vurup buranın rahatsız yer olduğunu hissettirmen lazım. Kediler huzuru kaçarsa tercih etmez orda uyumayı oyuncağı ve yatağı olursa ve oraya alıştırılırsa gündüzleri hep orda uyur.
 
Keşke bende korkmasaydim da sevebilseydim

Gram kiloda bir canlının ne zararı olabilir insana alıştığı anda ondan yılışığı yoktur. Hiç insan eli görmediklerinde korkabilir savunmaya geçebilir bu durumda eldivenle tutmalıyız. En önemlisi zaman tanımak ve güven duymasını beklemek çok önemli. Benim kaç yılım kedilerle geçti tamamen. Sokak kedileri de dahil.
 
Keşke kediyi almadan önce bunları düşünseydiniz. Eşiniz komple kediyi sevmiyor istemiyor gibi. Biraz zorlama mı oldu? Yavruyken bunlar çok normal ama sonradan da sizinle uyumak isteyebilir. O da bebek çünkü. Size ihtiyacı var.
 
İçimden bir ses eşinizin bir sene sonra kediyi sahiplendirmek isteyecegini söylüyor
Kedi mutfak taşına cikacak, odanıza girmek isteyecek, kedi eğitilmesi zor canlılar. Kendi kedim 9, annemin kedisi 2 yaşında. Dört ayda bazı şeyler zoruna gidiyorsa eşinizin büyüdükçe dahada zoruna gidecek..
 
bunu yapamıyoruz işte
kedisiyle uyuyanları çok özeniyorum,eşim gece uyurken çırmaklarsa diye korkuyor

Tırnakları kesilmiş bir kediden birşey olmaz. Kedi ayrıca yattığı yerden hemen sıkılır yer değiştirir. Bizim kedi 3 ay biyerde 3 ay başka yerde keyfine göre yatıyor o odayı bir şekilde unutturmanız gerekiyor yani ilgisini daha çok çekecek yer olmalı kendinize fazla bağlandırmayın ki uyurken insan aramasın nasil alışırsa öyle gider.
İnsanda ki gibi yavru iken karakteri şekilleniyor.
 

Kızgınlığa girmeden kısırlaşırsa kedi rahatlar kimseyi de takmaz. Erkekler bile ye, iç uyu şeklindeler. Eğitme olmaz tabi ki bir köpek gibi de değiller ama çoğu kuralları anlıyorlar. Mesela çoğu kişi tuvalet eğitimi bile veriyor kedi gidip bildiğin klozeti kullanıyor.
 

Yazılı olmayan bir kuraldır, istemeyen insanlar daha kedici çıkar biz istemezse almayın diyoruz ama bazen o insanlar cok bağlılık gösteriyorlar. Bazen sadece fobinin üstüne gitmek gerekir. [ Birde karşıdakinin hayvanlarla ilgili duygularını net öğrenmek lazım zarar verebileceğini yada vazgeçer diye izlenim verirse alınmasın yine de bu ayrım önemli]
Sarmanlar en sportmen Tekirler ise en delibaş olanlardır.
 

Eklentiler

  • IMG_20240120_023445.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 58
Aekadaşın kedisi de öyleydi..çok sevdim kediyi ama ben de rahatsız oldum. Yemek yaparken bile içine atlıyordu. Yani eşinizi anlayıp orta yol bulmanız lazım.
 
Valla evde şu modtayım
 

Eklentiler

  • IMG_1343.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 53
Kedimiz 3 buçuk yaşında sahiplendiğimizde 1 buçuktu, geldiğinden beri eşimle benimle birlikte yatar birlikte kalkar. Hadi yatıyoruz dediğimizde gelir sabaha kadar kaç kez gider gelir sabah biz uyanana kadar yatağımızda olur. Genelde ayak ucumuzda yatar, bazen kolumuza gövdemize yakın yerlere gelir. Aşırı cıvıtırsa şşt falan deriz bazen iteriz ama seviyoruz bizimle yatmasını bizi benimsemesini açıkçası. Tüye toza alerjim var her gün ilaç içiyorum ama kedim için içerim hiç sorun değil evladımız sonuçta :)
 
Kedime böyle davranan biriyle evlenmek istemezdim..
Minik bir kedi sonuçta , sahiplendiginiz hayvan da kızınız gibi evladınız oluyor.. üzerime atlasa ne olacak? Hoş görülebilecek şeyler..
 
Merhabalar eşiniz kediye alıştı mı bende aylardır kedi sahiplenmek istiyorum ama sorumluluk zorlukları falan herşeyi göze alıp bir karar vermem gerekiyor çünkü eve yeni bir üye alıyoruz sonuçta herşeyi ona göre ayarlamak gerekiyor eşim pek sıcak bakmıyor ama sen istiyorsan olur diyor uykusu da hassas yatağa gelse falan huzursuz olur biliyorum ama ben çok istiyorum bir patili dostum olsun bebeğim olsun bana da yoldaş olur çocuğumuz yok bana çok iyi geleceğine inanıyorum
 
Bende 2 tane var, simdi bazen beraber uyuyoruz ama yavruyken geceleri iyice aziyorlardi,gence yarisi yatagin ustunde guresmeye basliyorlardi biz de odanin kapisini kapatiyorduk yatarken, simdi cok daha sakinler.
 
hic korkmayin kesinlikle sahiplenin, hayatinizda verdiginiz en guzel karar olur. Bana yazin isterseniz ben size yardimci olurum
 
Bence eşinize de kedinize de zaman tanıyın. Yavru kedi enerjisi çok başka bir şey, genellikle büyüyünce sakinleşiyorlar. Karakterini büyüyünce daha iyi tanıyacaksınız. Her birinin kendi kişilikleri var. Kimi kediler mizaç olarak da enerjik ve oyuncu olabiliyor. Genellikle büyüyünce eve daha çok uyumlanıyorlar.
Kedi ile uyku konusu da ortak alınması gereken bir karar bence. Ben kedimle gayet rahat uyuyabilirken, uykusu daha hafif olan eşim 2 yıldır halen kapı kapalı uyumak istiyor mesela. Bu duruma kedimiz de alıştı. Eskiden gece kapıda miyavlardı yalnız hissederdi.
Şimdi o da kendi yatağında yatıp uyuyor :)
 
Çok cabuk büyüyorlar üç dört ay sonra değişmeye başlar huyu ;az büyüsün sizi görmek bile istemez :) genelde gel uyur:) yavruyken çok muhtaç ve meraklı oluyorlar
 
Bu konunun sizi düşündürmesi çok normal. Aynen çocuk gibi. Sorumluluğu sizde olacak bir canlı ve uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Ben bu sorumluluğu ilk aldığımda çok bocalamıştım. Şimdi ikinci kedim de olsa ne iyi olur diyorum. Tabii ki insandan insana göre değişir. Youtube’da “kedi sahiplenmeden önce bilmeniz gerekenler” gibi başlıklı videolar var, izleyebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…