Eşimle kavga etti

Onun derdi düzelmek değil ki
Ne kadar mızmızlanırsan mızmızlanayım ( yazması bile zorladı ) kocam beni nazlasın
Ailede fazla şımartılmış çocuklar büyüyünce de düzelmiyorlar sanırım
Çalış demiştim kocam kıskanç, kızar diyordu
Ama okula gitmesine kızmamış aynı koca ?
İşine nasıl gelirse...

bu kadar yorucu bir insanla birlikte yaşamayı düşünemiyorum bile..
karı koca birbirlerini seviyoruz aşığız ayağına idare edip duruyor.. önce kim patlayacak bu evlilikte merak ediyorum doğrusu..

bu kadar yorucu bir insanla birlikte yaşamayı düşünemiyorum bile..
karı koca birbirlerini seviyoruz aşığız ayağına idare edip duruyor.. önce kim patlayacak bu evlilikte merak ediyorum doğrusu..
'Muşta'nın ne olduğunu konu sahibinden duyup googlea yazınca öğrenmiştim
Böyle biriyle nasıl evlisin dediğimde
Aşktan ölüyoruz diyordu
Hop ayrılacağız diye konu açtı
Sonra çocuk mu yapsak dedi
Şimdi de yalancıyım ama kocam niye kızdı diye konu açmış

Bi ortaları yok maalesef
Ayrılıp ayrılmamak onlara kalmış ama asla çocuk düşünmesinler

sen hala kendin için birşeyler yapmayacakmısın..
sana nokta atışı bulunduğun yere yakın psikolog önerdim ama gördüğüm kadarıyla çözüm odaklı değil sorun çıkarma odaklı yaşıyorsun..
insan neden kocasına yalan söyler ki demek yaptığının yanlış olduğunun farkındasın.. farkındaysan neden yanlışta ısrarcısın..

aynı yalanı yakalamış olsan küsüp gene annenin evine giderdin kesin.. adam çocuk büyütüyor ergen davranışı bile değil bu yaptığın..
Terapiye gidiyorum zaten bikaç haftadır

konu ne olursa olsun yalan konusmak doğru değil. senin yapmak istediğin birşey var (rapor almak) eşinde bu duruma sıcak bakmadığı için istediğin şeyi yapmak için yalan konuşuyorsun.istediğin şeyleri yapma konusundaki arzunu hırsını kararlılığını eşine anlatmalısın. istediklerini yapamadığında yalana yöneldiğini ifade etmelisin. ama özetle senin istediklerini gerçekleştirmendeki azmini tebrik edebilmeliyken gerçekleştirme yolunda sığındığın kötü davranıştan ötürü ikaz eder duruma geldik. evlilik hoşlandığın sevdiğin erkekle/kadınla aynı evde yaşama olayına verilen bir isim değil.bu tarz davranışlarında istikrarını korursan üzüleceğini düşünüyorum.

Arkadaşlar eşimle kavga ettik ve küsüm. Kavganın bir çok sebebi var.

Öncelikle geçen hafta okulda sınav haftamdı ve sınavların bir çoğuna çalışamadığım için rapor almıştım. Ama kocam hasta olmadığım zaman rapor almama kızıyor yani bi ders çalışacaksın onu da yap sorumsuz musun vs.

Son sınava yine çalışmadım, kocam önceki akşam "yarınki sınavına çalıştın mı ?" dedi ben de evet dedim.

Ertesi gün eşim işe gidince sağlık ocağından yine rapor aldım sınava gitmedim.

O arada tesadüfen ananem ve abim bana aynı anda para göndermişti harçlık diye. Eşim ailemden para almamı kesinlikle istemiyor gururuna yediremiyor ama ben alıyorum ailem sonuçta. Eşim olan imkanını benden esirgemez ama yine de bize zor yetiyor ailem kendime üç beş bişey alırım diye yolluyolar ne var bunda.

Neyse sağlık ocağından Çıkınca gratis'e gittim. O ayrı bi mesele çünkü kozmetik almamı da istemiyor. O konuda haklı çünkü benimki bi tür bağımlılık yani sosyal hayatım sıfır ama evde çeşit çeşit fondotenler rujlar vs var. Ama işte para göndermişler diye gittim. Eşim aradı nerdesin dedi okuldayım dedim :KK43:

Akşam eve geldi gratis poşetini gördü yine mi makyaj malzemesi aldın dedi daha önce almıştım dedim. Poşetin içinde fiş kalmış. Orda tarih saat yazıyo ya "sen bu saatte sınavda değil miydin" dedi ben de "çalışamadım rapor aldım" vs dedim. O da "ben sana böyle yalan söylesem işteyim deyip başka yerde olsam beni aldatıyo musun deyip dünyayı başıma yıkardın ama neyse üstüne gelmiyorum bu ara" dedi.

Sonra fişe tekrar bakmış "sen hani kredi kartını kapatmıştın bu kadar çok alışverişi nasıl yaptın" dedi. Ordan ailemden para aldığım da ortaya çıktı yine kavga ettik.

Sonra benim yeni aldığım aydınlatıcıyı incelerken yere düşürüp kırdı. Gerçekten kendi bütçemize göre azımsana ayacak bir para vermiştim ve çok sevmiştim. Ağlamaya başladım. Eşim de bağırdı "sen çocuk musun insan bunun için ağlar mı kaç yaşındasın" vs. Neyse akşam gider yenisini alırız diye kararlaştırdık da ben de ona baya bağırdım kırdın aydınlatıcımı diye.

Sonra başka bi kavga (bunlar birer saat aralıkla oluyor) okulda kimsenin yanına oturma ergen onlar asılırlar sana vs dedi. Ben de "ben de onlarla yaşıtım bi ergenle niye evlendin o zaman" dedim. Sonra facebook'a benim çirkin çıktığım fotoğrafımızı koymuş diye bağırdım çünkü bağırmayınca kaldırmıyor. O da "senin bütün fotoraflarını siliyorum o zaman" dedi. Neyse silmedi. Ama o fotoğrafı kaldırtana kadar baya tartıştık.

Görümcem de istanbula gelmiş ailesini görmeye hafaa sonu kv kp görümce eşim ben belimiz mangala gidecekmişiz. İstemiom gelmek vs dedim hiç sevmiyorum görümcemi görmek istemiyorum her şeyime mana buluyolar. O da geldeksin falan dedi. Yine aynı şeyler.

Sonra yanıma geldi sarıldı ben kalktım. "Hayırdır gözüm" dedi (hep gözüm diyor :KK43: ) . Ben de "hep sevişmek istediğin zaman iyi davranıyosun başka zaöan dinlemiyosun bile bana saygı duymuyosun" dedim. O da "çünkü beni başka hiçbi konuda mutlu etmiyosun hiçbi işe yaramıyosun hadi yemek falan yapmayacağını evlenmeden önce de biliyordum ama ağlayıp zırlamaktan başka bişey yapmıyosun bütün gün kitap oku film izle benle mesajlaş çocuk bakıyorum resmen" dedi :KK43: ben de "beni sevmiyosun iste" dedim.O da "keşke sevmeseydim bu saçmalıklara bi dk bile katlanmazım" dedi. Gitti bütün gece kum torbasını yumrukladı.

Sabah da bana gül almış (ya da bi yerden koparmış) onu verdi barıştık. Ben olgun hareket edemediğimi biliyorım bu konularda muhtemelen hep beni suçlayacaksınız ama "başka işe yaramıyorsun" demesine hala çok kurgınım yani ona kırgınlık değil de kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43:

Yani konunda nereyi alıntı yapayım da adama hakverdiğim belli olsun diye baktım ama karar veremedim. Her satırında eşin sonuna kadar haklı.
Eşine saçmasapan kıskançlık senaryolarınla yapmadığını bırakmıyorsun ama eşine yalan söylemekte çok rahat davranabiliyorsun.
Yalanların yüzünden adam senin hareketlerini çocuk gibi takip etmek zorunda hissediyor artık belli ki.

"keşke sevmeseydim bu saçmalıklara bi dk bile katlanmazım" sözü de her şeyin özeti zaten.

Yani aslnda ise yaramiyorsun demek cok kirici o konuda haklisn ama yemek yapma vs vs aksama kadar otur sinavlarna girmek yerine git rapor al alisvers yap bnce evlendgnin hala farkinda degilsin .. Olsun canm benm herkes hemen herseye ayak uyduramiyor yeni evliysen eger bir sure sonra hersey oturur

Onun derdi düzelmek değil ki
Ne kadar mızmızlanırsan mızmızlanayım ( yazması bile zorladı ) kocam beni nazlasın
Ailede fazla şımartılmış çocuklar büyüyünce de düzelmiyorlar sanırım
Çalış demiştim kocam kıskanç, kızar diyordu
Ama okula gitmesine kızmamış aynı koca ?
İşine nasıl gelirse...
Benim okulum eşim yüzünden uzadı askere gitmeden önce illa kendi alıp kendi bırakıyodu okulda biri selam versin çapraz sorguya alıyodu hıcalarla bile iletişim kuramıyodum ödev gruplarına giremiyıdum sabote etti resmen ama geçenki ayrılmamızda annemin isteğiyle okula döndüm barışınca da eşim bişey demedi

Benim okulum eşim yüzünden uzadı askere gitmeden önce illa kendi alıp kendi bırakıyodu okulda biri selam versin çapraz sorguya alıyodu hıcalarla bile iletişim kuramıyodum ödev gruplarına giremiyıdum sabote etti resmen ama geçenki ayrılmamızda annemin isteğiyle okula döndüm barışınca da eşim bişey demedi
Evlenmeseydin
Okulu tercih etseydin

Neyse günümüze dönelim
Madem okuluna kavuştun, oku o zaman sahte raporlara başvurma
Bu konuda hatalısın.

Arkadaşlar eşimle kavga ettik ve küsüm. Kavganın bir çok sebebi var.

Öncelikle geçen hafta okulda sınav haftamdı ve sınavların bir çoğuna çalışamadığım için rapor almıştım. Ama kocam hasta olmadığım zaman rapor almama kızıyor yani bi ders çalışacaksın onu da yap sorumsuz musun vs.

Son sınava yine çalışmadım, kocam önceki akşam "yarınki sınavına çalıştın mı ?" dedi ben de evet dedim.

Ertesi gün eşim işe gidince sağlık ocağından yine rapor aldım sınava gitmedim.

O arada tesadüfen ananem ve abim bana aynı anda para göndermişti harçlık diye. Eşim ailemden para almamı kesinlikle istemiyor gururuna yediremiyor ama ben alıyorum ailem sonuçta. Eşim olan imkanını benden esirgemez ama yine de bize zor yetiyor ailem kendime üç beş bişey alırım diye yolluyolar ne var bunda.

Neyse sağlık ocağından Çıkınca gratis'e gittim. O ayrı bi mesele çünkü kozmetik almamı da istemiyor. O konuda haklı çünkü benimki bi tür bağımlılık yani sosyal hayatım sıfır ama evde çeşit çeşit fondotenler rujlar vs var. Ama işte para göndermişler diye gittim. Eşim aradı nerdesin dedi okuldayım dedim :KK43:

Akşam eve geldi gratis poşetini gördü yine mi makyaj malzemesi aldın dedi daha önce almıştım dedim. Poşetin içinde fiş kalmış. Orda tarih saat yazıyo ya "sen bu saatte sınavda değil miydin" dedi ben de "çalışamadım rapor aldım" vs dedim. O da "ben sana böyle yalan söylesem işteyim deyip başka yerde olsam beni aldatıyo musun deyip dünyayı başıma yıkardın ama neyse üstüne gelmiyorum bu ara" dedi.

Sonra fişe tekrar bakmış "sen hani kredi kartını kapatmıştın bu kadar çok alışverişi nasıl yaptın" dedi. Ordan ailemden para aldığım da ortaya çıktı yine kavga ettik.

Sonra benim yeni aldığım aydınlatıcıyı incelerken yere düşürüp kırdı. Gerçekten kendi bütçemize göre azımsana ayacak bir para vermiştim ve çok sevmiştim. Ağlamaya başladım. Eşim de bağırdı "sen çocuk musun insan bunun için ağlar mı kaç yaşındasın" vs. Neyse akşam gider yenisini alırız diye kararlaştırdık da ben de ona baya bağırdım kırdın aydınlatıcımı diye.

Sonra başka bi kavga (bunlar birer saat aralıkla oluyor) okulda kimsenin yanına oturma ergen onlar asılırlar sana vs dedi. Ben de "ben de onlarla yaşıtım bi ergenle niye evlendin o zaman" dedim. Sonra facebook'a benim çirkin çıktığım fotoğrafımızı koymuş diye bağırdım çünkü bağırmayınca kaldırmıyor. O da "senin bütün fotoraflarını siliyorum o zaman" dedi. Neyse silmedi. Ama o fotoğrafı kaldırtana kadar baya tartıştık.

Görümcem de istanbula gelmiş ailesini görmeye hafaa sonu kv kp görümce eşim ben belimiz mangala gidecekmişiz. İstemiom gelmek vs dedim hiç sevmiyorum görümcemi görmek istemiyorum her şeyime mana buluyolar. O da geldeksin falan dedi. Yine aynı şeyler.

Sonra yanıma geldi sarıldı ben kalktım. "Hayırdır gözüm" dedi (hep gözüm diyor :KK43: ) . Ben de "hep sevişmek istediğin zaman iyi davranıyosun başka zaöan dinlemiyosun bile bana saygı duymuyosun" dedim. O da "çünkü beni başka hiçbi konuda mutlu etmiyosun hiçbi işe yaramıyosun hadi yemek falan yapmayacağını evlenmeden önce de biliyordum ama ağlayıp zırlamaktan başka bişey yapmıyosun bütün gün kitap oku film izle benle mesajlaş çocuk bakıyorum resmen" dedi :KK43: ben de "beni sevmiyosun iste" dedim.O da "keşke sevmeseydim bu saçmalıklara bi dk bile katlanmazım" dedi. Gitti bütün gece kum torbasını yumrukladı.

Sabah da bana gül almış (ya da bi yerden koparmış) onu verdi barıştık. Ben olgun hareket edemediğimi biliyorım bu konularda muhtemelen hep beni suçlayacaksınız ama "başka işe yaramıyorsun" demesine hala çok kurgınım yani ona kırgınlık değil de kendimi işe yaramaz hissediyorum :KK43:

Adamın kıymetini bil eşinin şikayetçi olduğu konuları not al ; biri bunları sana yapsa ne hissedersin nereden tutsak elimiz de kalır davranışlarınız. Profil aynen şu: Yalancı, sorumsuz, özverisiz, kendine saygı duymayan (yalan konuşmak söz verip tutmamak) ama başkasından her şeyi bekleyen. 15 yaşında ki kız çocuğu bile daha olgun davranır. Bunca şeye rağmen eşiniz hala gül alıyor olgunlukla size babalık yapıyor. Gerçekten eşinizin kıymetini bilin ve kendinize çeki düzen verin.

Adam hakli sonucta adam sana oyle bisey yapsa sen ipini cekerdin aldatiyo diye.

Hasta olmadiginiz halde sirf sinava girmemek icin nasil rapor aliyosun.ogretmenler bisey demiyomiki her sinavda raporlusun.

Şu sınava gelmeyip ypktan yere rapor alanlara sinir oluyorum. Sizin yüzünüzden tekrar sınav hazırlamak zorundaa kalınıyo. Yani kendi sorumsuzluğundan başkasının en az bi saatini çalıyorsunız. Yazık...

adam o zaman sabote etmiş, şimdi ben mi edeyim diyosunuz?

ayrıca siz çalışamayacaksınız ki. hiç bi iş hayatını kaldıramaz eşiniz. boşa okuyosunuz.

kocan haklı. konularından aklımda kalan sürekli dırdır ettiğin ve kavga çıkardığın. eğer burada eşim en ufak şeyde bile yalan söylüyor diye konu açsaydın, güven olmadan evlilik yürümez derdim. şimdi bu cümleyi eşin için söylüyorum. eşinin de dediği gibi, çocuk avutuyor. ne zamana kadar senin dırdırına, yalanlarına katlanır sanıyorsun. herkesin sabrının bir sınırı vardır, o sınırı aşarsan severek ayrılmak zorunda kalırsınız.
bir an önce aklını başına al.

Bu arada bi ayrıntıyı yazmayı unuttum arkadaşlar ben elime hediye almak istedim taksimdeki bütün pazajları gezdim kaç saat ve bi tane tişörtü çok beğendim aldım ama tişöRtün üzerinde iki tane gül vardı (ama asla kadın şeyi gibi durmuyodu) heves ettim hediye yaptırıp eşime verdim tepkisi "aaa çiçekli mi" demek oldu ben de "nolcak ki" dedim o da "neyse evde giyerim artık" dedi ben de sinrlendim "insan giymicekse de teşekkür edip geçer öçsen öküz müsün hediyeye evde giyerim denir mi bida sana iğne bile almıcam" dedim tartıştık "kb ben cahilim lise terkim nasıl konuşcağmı bilemyorum işte sen üni okuyosun sevyemiz farklı" dedi ne alaka şimdi ben öyle bi imanın yanjndan bile geçmedim

adam o zaman sabote etmiş, şimdi ben mi edeyim diyosunuz?

ayrıca siz çalışamayacaksınız ki. hiç bi iş hayatını kaldıramaz eşiniz. boşa okuyosunuz.
Babam okulum bitince çalışmazsam bana hakkını helal etmeyeceğininsöyledi çalışcam mutlaka

Back
X