Siz şu an olayı bir analiz edecek olsanız sizce kim nerede yanlış yapmış? Ben olsam evime dönerdim ve konuşurdum. Ev sadece ona ait değil. Hamilesin zaten gidecekse o gitsin tabii konuştuktan sonra. En önce evlilikte çifte standart olmaması gerektiğinden başlardım. Ayrı ayrı da takılmalısınız tabi ki ama herkesin sınırı aynı olmalı. O size şuraya gidemezsin diye şart koşuyorsa aynısı ona da geçerli olmalı. Zaten tahakküm edile edile içinizde birikmiş olmalı bu kadar ısrar ettiğinize göre gitmek için. Mesela benimki dese ki şu arkadaşımla şuraya gideceğiz ok der geçerim istese beni de davet ederdi. Ama aynısını ben de yapabileceğim için rahatım. Yani sizin de sıkboğaz etmeniz verimli bir yöntem değil. Ama adamın dışa dönük maço benim domestik olacağım bir ilişki olasılık dışı. Buradaki birsürü üye gibi. En önce bunu halletmeniz gerekiyor. Baskılandıkça siz de şikayet edip triplenip duracaksınız. Özgürlük nerede baslar nerede biter oturup konuşmanız gerek.Herkes abartmışsın şöyle yapmışsın böyle sıkmışsın demiş. Onların farkındayım. Şimdiden sonra ne yapmalıyım onu soruyorum hiçbir şey yapmadan beklemeli miyim? Eve gitmeli miyim?
Verdiğimiz cevabı beğenmemişsiniz galibaHerkes abartmışsın şöyle yapmışsın böyle sıkmışsın demiş. Onların farkındayım. Şimdiden sonra ne yapmalıyım onu soruyorum hiçbir şey yapmadan beklemeli miyim? Eve gitmeli miyim?
Beni bırak demedim. Ben annemlere gidiyorum dedim. O da bu saatte tek gidemezsin biliyorsun dedi benimle taksiye bindi eve birakil geri döndüHerkesin kendi ilişkisi tabi ama neden ilk kavgada başka yere sığınmak.
Git görmek istemiyorum sakinleş gel denir.
Beni annemlere bırak cümlesi korktuğun adama söylenmez.
Bir hışımla evden çıkıp aile, polis yada taksi aranır.
olması gereken buEşinizin sizinle iletişime geçmesini neden beklemiyorsunuz?
O zaman annesine kavgalı olduklarını söylemesi gerekir çünkü. Adamın ne zaman iletişime geçeceği hatta geçip geçmeyeceği bile meçhul.Eşinizin sizinle iletişime geçmesini neden beklemiyorsunuz?
Ay ben bayiliyorumBenim açımdan aşırı sıkıcı mesela. Böyle bir evliliğe katlanamazdım. Her dakika yanımda olacak bir koca aşırı bunaltıcı bence. İlişkilerin dinamiği farklı farklı haliyle.
Sigara bile içen oluyor bazen öyle yerlerde, yasak olmasına rağmen. Bebeğe zarar. Eşinizin görüntülü konuşmasından belli olmuş zaten ortamın salaşlığı. Neden bu kadar ısrar edip adama zehir ettiniz?Öncelikle günaydın herkese.
1 yıl 4 aylık evli, 4,5 aylık gebeyim. Yaklaşık 5-6 aydır da çalışmıyorum evdeyim. Eşimle aramız çok iyidir genel anlamda zaten uzun yıllar birliktelik sonucu evlendik. Gelelim dün yaşadığımız olaya. Dışarıda yemek yedik beraber hava çok güzeldi ben de sürekli evde olduğum için değişiklik oldu.
Neyse evimize geldik akşam saat 7 buçuk gibi arkadaşı aradı. (Bu arkadaşından hiç hoşlanmam kendisi de sevmediğimi bilir, adam hakkında bayağı kötü duyum aldık ama kendisinin çocukluk arkadaşı olduğu için vazgeçemiyor) Bir grubun konseri varmış bir kafede eşimi ona davet etti, ben de madem gitmek istiyorsun beni de götür ben de güzel bir ortam göreyim evde çok sıkılıyorum biliyorsun dedim. O da kafenin nasıl bir yer olduğunu neyle karşılaşacağımızı bilmediğini o yüzden beni götürmek istemediğini söyledi, ben de madem öyle sen de gitme bilmediğin yere dedim. Öyle böyle derken gitti. Aradan bir saat geçti görüntülü aradım inanın sırf kafeyi merakımdan. Gösterdi işte 'kahveye benziyor baksana önümüzde tabureler var biramizi böyle içiyoruz' falan dedi. Ortamı görünce aslında fena değilmiş keşke beni de götürseydin dedik yuzum düştü. Bencillik yaptığını söyledim. Bunun üzerine bekle eve geliyorum yazdı.
Eve geldi dedi ki şu an çok kavga edesim var ama bana bulaşma ben de konuşalım böyle olmaz diye ısrar ettim sesini yükseltti. Bana düzgün bir iki çift söz söylesen kavgaya gerek kalmaz dedim. Sen misin bunu diyen. Ben senin üzerine titriyorum sen nasıl bir insansın sana bana bulaşma dedim bayağı bir yükseldi ve yerdeki zigon sehpayı yere çaktı paramparca oldu. Ben korkudan ağladım tabiki ve hemen anneme gitmek istediğimi söyledim. (Burda yanlış mı yaptım bilmiyorum inanın) Bir üst noktası bana zarar vermek olabilir diye korktum açıkçası. Taksiye bindik beni anneme bıraktı taksideyken mesaj yazdı 'bizim bizden başka kimsemiz varmış demek...' diye. Şimdi beni görmek istemediğini eve de bir süre gitmememi söylüyor nasıl davranmalıyım ilk defa başıma böyle birşey geldi lütfen yardımcı olun.
Uzun olduysa özür dilerim şimdiden fikir verecek olan hanımlara teşekkür ederim
E para getirecekse madem sizi alsınAradı cüzdanın evde kalmış nasıl döneceksin sana para getireyim eve donmen için diye. Bu dön demek oluyor sanırım
Beni bırak demedim. Ben annemlere gidiyorum dedim. O da bu saatte tek gidemezsin biliyorsun dedi benimle taksiye bindi eve birakil geri döndü
olması gereken bu
adam adım atmalı
Adam resmen yesn't demişO zaman annesine kavgalı olduklarını söylemesi gerekir çünkü. Adamın ne zaman iletişime geçeceği hatta geçip geçmeyeceği bile meçhul.
Beni bırak demedim. Ben annemlere gidiyorum dedim. O da bu saatte tek gidemezsin biliyorsun dedi benimle taksiye bindi eve birakil geri döndü
Bu dediğinizle ilk mesajınız aynı anlama gelmiyor amaSadece icinde bulunduğumuz sartlar ayni arkadas cevresinde bulunduruyor bizi. Napim kocadan ayri gezebilmek icin sokaga cikip yaşıtım kizlarin yolunu kesip qrkadas mi olim?
Adam tek yollamıyormuş… Ben istediğimi yaparım ama sen bensiz hiçbir yere gidemezsin modunda. Taksiyle bile kadınla beraber binmişSigara bile içen oluyor bazen öyle yerlerde, yasak olmasına rağmen. Bebeğe zarar. Eşinizin görüntülü konuşmasından belli olmuş zaten ortamın salaşlığı. Neden bu kadar ısrar edip adama zehir ettiniz?
Eşler birbirinden ayrı da vakit geçirmeli. Yerinizde olsam ben de daha nezih bir konser ortamına bilet alır, tek başıma giderdim. Her şeyi beraber yapmak zorunda değilsiniz. Eşinizin sizi tek yollamıyor mu? O zaman çok haklısınız tepkinizde. Ama sorun çıkaran biri değilse, üzgünüm ama ayrı ayrı da vakit geçirebilmelisiniz. Olayı siz büyütmüşsünüz gibi geldi bana. Eğer o ortamda bir halt yiyeceğini düşünüyosanız da neden bu evlisiniz o adamla. Ben eşime güveniyorum, arkadaşına güvenmiyorum demeyin. Demek eşinize de güvenmiyorsunuz ki, arkadaşının onu kötü bir şeye sürükleyebileceğini düşünüyorsunuz.
Eşinizin birbirimizden başka kimsemiz de varmış demesi ise aşırı komik. Anne baba kardeş kimse değil mi ona göre. Acayip saçma bir cümle kurmuş eşiniz. Allah ona da mantık versin tabi
adamın istediği karım gelsin benden özür dilesin gönlümü alsınAdam resmen yesn't demiş
Ne gel barışalım demiş ne gelme orda kal
Herkes kendi niyetine göre çıkarımda bulunuyor
Kocamla olmasını isteyeceğim bi iletişim tarzı değil benim çıkarımda bulunmak
Ben almam sen döneceksin diyor küçük beyE para getirecekse madem sizi alsın
Her türlü o yolu gelecek sonuçta
Ya kusura bakmayın da çok saçma değil mi böyle çıkarım yapmak zorunda kalmanız?
Yani mesela ilerde bunun konusu açılsa ve adam ben sana gel demedim ki dese başı ağrımaz resmen
Aksi de olabilir bu cümleden barışmaya da gidilebilir
Ama niye niyetini net belli etmiyor?
Tadım tuzum kaçtı valla
Arabamız yok. Gelirse dolmuşla gelir ve hemen geri dönmesi gerekir pazartesi ya çok yoğun oluyorlar. O yüzden para getireyim demiştir. Çünkü annem de çalışıyor işe gitti biliyor para isteyebileceğim kimse yok. İstesem de donemiyorum eve su an :)E para getirecekse madem sizi alsın
Her türlü o yolu gelecek sonuçta
Ya kusura bakmayın da çok saçma değil mi böyle çıkarım yapmak zorunda kalmanız?
Yani mesela ilerde bunun konusu açılsa ve adam ben sana gel demedim ki dese başı ağrımaz resmen
Aksi de olabilir bu cümleden barışmaya da gidilebilir
Ama niye niyetini net belli etmiyor?
Tadım tuzum kaçtı valla
Yazacaktım gerek kalamdı, siz tam olarak yazmışsınız mealiniadamın istediği karım gelsin benden özür dilesin gönlümü alsın
para vermeye de o yüzden gidecek aslında
karısı konuyu açsın özür dilesin istiyor para cüzdan falan bahane ...
karısının konuşmasına göre de alıp geri eve götürecek ve şart olarak da istediğim her yere istediğim saat gidicem ve gittiğim zaman beni asla birdaha aramayacaksın diyecek karısına
Ben de hamileyim ve genelde evdeyim. Eşimle gezdiğimiz, vakit geçirdiğimiz güzel bir günden sonra asla peşine takılmam. Hatta bazen “ee aşkım bu akşam dışarı çıkmayacak mısın, çıksana biraz ben de rahatça dinleneyim” derimÖncelikle günaydın herkese.
1 yıl 4 aylık evli, 4,5 aylık gebeyim. Yaklaşık 5-6 aydır da çalışmıyorum evdeyim. Eşimle aramız çok iyidir genel anlamda zaten uzun yıllar birliktelik sonucu evlendik. Gelelim dün yaşadığımız olaya. Dışarıda yemek yedik beraber hava çok güzeldi ben de sürekli evde olduğum için değişiklik oldu.
Neyse evimize geldik akşam saat 7 buçuk gibi arkadaşı aradı. (Bu arkadaşından hiç hoşlanmam kendisi de sevmediğimi bilir, adam hakkında bayağı kötü duyum aldık ama kendisinin çocukluk arkadaşı olduğu için vazgeçemiyor) Bir grubun konseri varmış bir kafede eşimi ona davet etti, ben de madem gitmek istiyorsun beni de götür ben de güzel bir ortam göreyim evde çok sıkılıyorum biliyorsun dedim. O da kafenin nasıl bir yer olduğunu neyle karşılaşacağımızı bilmediğini o yüzden beni götürmek istemediğini söyledi, ben de madem öyle sen de gitme bilmediğin yere dedim. Öyle böyle derken gitti. Aradan bir saat geçti görüntülü aradım inanın sırf kafeyi merakımdan. Gösterdi işte 'kahveye benziyor baksana önümüzde tabureler var biramizi böyle içiyoruz' falan dedi. Ortamı görünce aslında fena değilmiş keşke beni de götürseydin dedik yuzum düştü. Bencillik yaptığını söyledim. Bunun üzerine bekle eve geliyorum yazdı.
Eve geldi dedi ki şu an çok kavga edesim var ama bana bulaşma ben de konuşalım böyle olmaz diye ısrar ettim sesini yükseltti. Bana düzgün bir iki çift söz söylesen kavgaya gerek kalmaz dedim. Sen misin bunu diyen. Ben senin üzerine titriyorum sen nasıl bir insansın sana bana bulaşma dedim bayağı bir yükseldi ve yerdeki zigon sehpayı yere çaktı paramparca oldu. Ben korkudan ağladım tabiki ve hemen anneme gitmek istediğimi söyledim. (Burda yanlış mı yaptım bilmiyorum inanın) Bir üst noktası bana zarar vermek olabilir diye korktum açıkçası. Taksiye bindik beni anneme bıraktı taksideyken mesaj yazdı 'bizim bizden başka kimsemiz varmış demek...' diye. Şimdi beni görmek istemediğini eve de bir süre gitmememi söylüyor nasıl davranmalıyım ilk defa başıma böyle birşey geldi lütfen yardımcı olun.
Uzun olduysa özür dilerim şimdiden fikir verecek olan hanımlara teşekkür ederim
Ailene il dışında demişsin, nasıl olacak şimdi? O gelmesin ailene de yalancı duruma düşme, bi yol parası bulursun sanırım annenden. Dediğim gibi konuyu ailene yansıtmadıysan git evine, yemeğini yap eşin de geldiğinde bir şekilde gönlünü al. Eğer yine agresifleşirse sorunu anlamaya çalış, yok anlatmıyorsa ve sakinleşmiyorsa annene geri dön.Aradı cüzdanın evde kalmış nasıl döneceksin sana para getireyim eve donmen için diye. Bu dön demek oluyor sanırım