- 3 Şubat 2018
- 6.031
- 23.755
- 27
Ne diyeyim bilmiyorum ki malesef evet eşim böyle biri. Geç saatlerde tek başıma bir yere gitmemi istemiyor hatta izin de vermiyor. Çok konuştuk da nafile. Benim de gece gezme huyum olmadığı için aslında bu zamana kadar kavga edilecek bir şey çıkmıyordu.
Evet o'yum. Bu defa kendi derdimi paylaşmak istedim. O konuda da bir sürü olay oldu ama daha fazla üyeleri çileden çıkarmak istemedim yazmadım :)yaa sizi hatırladım, abisi borç yüzünden evi sattırmaya çalışan üyesiniz siz. yanlış anlaşılmasın nick nerden tanıdık geliyor diye düşünüp durdum da.
Ben zaten çalışan bir kadınım. Evliyken de çalışıyordum. İş yerimden ayrilmak zorunda kaldım yeni iş başlama evresinde hamile olduğumu öğrendim malum işveren hamile birini çalıştırmak istemedi. Yoksa yıllardır ne ailemden ne eşimden bir lira istemiş değilim aksine herkese verici taraf ben olmuşumdur. Maalesef çalışırken de durum boyleydi. Kocam gece geç saatlerde dışarda bulunmami hiçbir zaman kabul etmedi. Ya o beni götürür ya da hiç çıkmazdım. Benim de öyle bir ortamim olmadığı için bunun tartışması olmadı hiçİzin vermemek nedir hanımefendi? Siz kaç yaşında insansınız kimden izin alacaksınız, reşit bir bireysiniz ve kanuni yaş sınırını dolduralı seneler geçmiş.
Bebek için çoookk acele etmişsiniz siz önce iş bulup çalışıp ekonomik özgürlüğünüzü almalıydınız. İşte o zaman kimseye eyvallahınız olmazdı. Şimdi eve dönmek için bile kocanızın gelip almasını bekliyorsunuz.
Üzgünüm çok üzgünüm ama sizi hakimiyeti altına almış iyice, hem psikolojik hem de fiziksel olarak.
En başından eşini sürekli aramanı doğru bulmadım ..ama sonrasında eşinin evde sehpa parçalaması.. "eve bir süre dönme " demesi daha beter bence.Sana gövde gösterisi yapmış..bu sehpaya yaptığımı sana da yapabilirim demiş..ve bu ev benim senin evdeki varlığın benim dilimin ucunda demiş..sen artık eşinle konuşurken sana aynısını yaşatmasından korktuğun için onunla konuşamayacaksın bile.. bence bu dolaylı aramadan fazlası gerek dönmen içinAradı cüzdanın evde kalmış nasıl döneceksin sana para getireyim eve donmen için diye. Bu dön demek oluyor sanırım
Ve yine adamla yapılan empati,"kesin arkadaşları dalga geçmiştir,kesin daha öncesi de vardır,şöyle olmuştur,böyle olmuştur".
Kadınla yapılan empati,sıfır
Bakalım para getiricem dedi. Geldiğinde nasıl davranıyor pişman mı yoksa halen ben haklıyım modunda mı ona göre yazicam sizeEn başından eşini sürekli aramanı doğru bulmadım ..ama sonrasında eşinin evde sehpa parçalaması.. "eve bir süre dönme " demesi daha beter bence.Sana gövde gösterisi yapmış..bu sehpaya yaptığımı sana da yapabilirim demiş..ve bu ev benim senin evdeki varlığın benim dilimin ucunda demiş..sen artık eşinle konuşurken sana aynısını yaşatmasından korktuğun için onunla konuşamayacaksın bile.. bence bu dolaylı aramadan fazlası gerek dönmen için
Yani sizin zaten talepleriniz olmadığı ve alttan aldığınız ona uyduğunuz için bu zamana kadar kavga çıkmamış. Sağlıklı mi sizce bu? Eşiniz değil yöneticiniz gibi. Sizin kendinizce makul talepleriniz olsa bile dırdır yapma diyip geçecek veya cam çerçeve indirecek belki ilkinde değil ama beşinci onuncu tartışmanızda fiziksel şiddete varacak? Korktuğunuza göre siz de emin değilsiniz.Ne diyeyim bilmiyorum ki malesef evet eşim böyle biri. Geç saatlerde tek başıma bir yere gitmemi istemiyor hatta izin de vermiyor. Çok konuştuk da nafile. Benim de gece gezme huyum olmadığı için aslında bu zamana kadar kavga edilecek bir şey çıkmıyordu.
Ben zaten çalışan bir kadınım. Evliyken de çalışıyordum. İş yerimden ayrilmak zorunda kaldım yeni iş başlama evresinde hamile olduğumu öğrendim malum işveren hamile birini çalıştırmak istemedi. Yoksa yıllardır ne ailemden ne eşimden bir lira istemiş değilim aksine herkese verici taraf ben olmuşumdur. Maalesef çalışırken de durum boyleydi. Kocam gece geç saatlerde dışarda bulunmami hiçbir zaman kabul etmedi. Ya o beni götürür ya da hiç çıkmazdım. Benim de öyle bir ortamim olmadığı için bunun tartışması olmadı hiç
Ay pipi ile ne alakası varVaaay, adam konu sahibini eve kapatip anahtari dişari atmadiği için, konu sahibi şükür etsin dimi.
Madem bunun gecesi, gündüzü yok, adamda eşi ile zaman geçirdiği için şükür etsin? Ne diye aksam daha gezmeye gidiyor? Ahanda bak gün boyu gezmiş zaten!
Aaa tabiki olurmu öyle?! O bir pipili! Zaman, evren, kurallar tabiki ona farkli işliyor!
Adam da binmiş taksiyeGece niye cıkarmıyormus?
Ne bilim gece cıkarmayan adam,gece gece taksiyle annesine yollamaz herhdle :)
Aslında tartışma sebebiniz çok saçma. Bi de neden uzattiniz zaten gitmiş kendi neden surat edip laf siylediniz. Ve neden ilk tartışmada annenize gittiniz. Hata biraz sizden kaynaklı aslında çok ustune gidip uzatmissinix.Öncelikle günaydın herkese.
1 yıl 4 aylık evli, 4,5 aylık gebeyim. Yaklaşık 5-6 aydır da çalışmıyorum evdeyim. Eşimle aramız çok iyidir genel anlamda zaten uzun yıllar birliktelik sonucu evlendik. Gelelim dün yaşadığımız olaya. Dışarıda yemek yedik beraber hava çok güzeldi ben de sürekli evde olduğum için değişiklik oldu.
Neyse evimize geldik akşam saat 7 buçuk gibi arkadaşı aradı. (Bu arkadaşından hiç hoşlanmam kendisi de sevmediğimi bilir, adam hakkında bayağı kötü duyum aldık ama kendisinin çocukluk arkadaşı olduğu için vazgeçemiyor) Bir grubun konseri varmış bir kafede eşimi ona davet etti, ben de madem gitmek istiyorsun beni de götür ben de güzel bir ortam göreyim evde çok sıkılıyorum biliyorsun dedim. O da kafenin nasıl bir yer olduğunu neyle karşılaşacağımızı bilmediğini o yüzden beni götürmek istemediğini söyledi, ben de madem öyle sen de gitme bilmediğin yere dedim. Öyle böyle derken gitti. Aradan bir saat geçti görüntülü aradım inanın sırf kafeyi merakımdan. Gösterdi işte 'kahveye benziyor baksana önümüzde tabureler var biramizi böyle içiyoruz' falan dedi. Ortamı görünce aslında fena değilmiş keşke beni de götürseydin dedik yuzum düştü. Bencillik yaptığını söyledim. Bunun üzerine bekle eve geliyorum yazdı.
Eve geldi dedi ki şu an çok kavga edesim var ama bana bulaşma ben de konuşalım böyle olmaz diye ısrar ettim sesini yükseltti. Bana düzgün bir iki çift söz söylesen kavgaya gerek kalmaz dedim. Sen misin bunu diyen. Ben senin üzerine titriyorum sen nasıl bir insansın sana bana bulaşma dedim bayağı bir yükseldi ve yerdeki zigon sehpayı yere çaktı paramparca oldu. Ben korkudan ağladım tabiki ve hemen anneme gitmek istediğimi söyledim. (Burda yanlış mı yaptım bilmiyorum inanın) Bir üst noktası bana zarar vermek olabilir diye korktum açıkçası. Taksiye bindik beni anneme bıraktı taksideyken mesaj yazdı 'bizim bizden başka kimsemiz varmış demek...' diye. Şimdi beni görmek istemediğini eve de bir süre gitmememi söylüyor nasıl davranmalıyım ilk defa başıma böyle birşey geldi lütfen yardımcı olun.
Uzun olduysa özür dilerim şimdiden fikir verecek olan hanımlara teşekkür ederim
İnanın korkudan anneme gitmek istiyorum dedim. Sehpayı öyle bir vurdu ki yere alt komşu nasıl gelmedi ona şaşkınım. İlk defa böyle görüyorum onu bana da bir zarar verir mi diye çekindim. Aslında hanımlara sormak istediğim bu saatten sonra tavrım nasıl olmalı ama kimse bunun cevabını vermemiş
Bir kaç gün bekle, siniri geçsin. Bi ses gelmezse sen çıkıp git. Ve konuyu da açma. Sen sehpayı kırdın niye kırdın , kalbimi kırdın filan gibi triplere girme sakın. Adam sennle ilgilenmeyen sürekli tek çıkan biri olsa neyse dicem de sennle de ilgileniyor seni de ihmal etmiyor, ark.larıyla takılmak onun da hakkı. Boğma bunaltma.Bunu düşündüm ama hanımların yazdıklarını okuduysanız herkes beni kabahatli buldu. O yüzden ben mi gitmeliyim o mu gönlümü almalı ben mi onun gönlünü alcam kafam karıştı
O sizin gönlünüzü alacak sehpa parçalamış öfke kontrol problemi var eşinizin.Bunu düşündüm ama hanımların yazdıklarını okuduysanız herkes beni kabahatli buldu. O yüzden ben mi gitmeliyim o mu gönlümü almalı ben mi onun gönlünü alcam kafam karıştı