Eşimle ilişki konusunda sorun yaşıyoruz

Gençler üreme ihtiyaçtır, bu bizim gen kodlarımızda var, biyolojik olarak çoğu şeyimiz neslin devamını sağlama amaçlı hareket eder. DNA seçilimi bile bu amaçla çapraz olarak gerçekleşir çünkü çeşitlilik, devamlılığı sağlar. Dolayısıyla ilk aşama olan cinsellik bu amacın parçasıdır ancak bir şeyin ihtiyaç olması aynı zamanda zevk olabileceği seçeneğini yok etmez. Beslenmek de ihtiyaçtır ama şekerden aldığımız zevk hep bir başka olmuştur çoğunlukla. Yemek de zevk için yenebilir. Sex de zevk için yapılabilir. Hem ihtiyaç hem zevk aynı andadır ve ikisinin aynı anda olması devamlılığı da sağlar. Mesajların tamamını okumadım ama öyle bir özet geçmek istedim

Makarna sosu gibi düşünün.
Güzel örnek. Makarnayı sossuz da yersin, açlık ihtiyacını giderirsin ama lezzet almazsın. Cinsellik de böyle. Sırf üremek için, hayvani bir şekilde zaruretten yapılsa "evet bir ihtiyaç" deriz. Ama makarnayı soslu yiyerek lezzetini arttırmak bir ihtiyaç değilse, üremenin dışında zevk için cinsel ilişkiye girmek ihtiyaç değildir. Zaten ihtiyaç olmadığı için, istek olduğu için cinsel ilişkiye girip üremeyi engelleyici metotlar geliştirilmiş.

Kuvvetle muhtemel Felseye yeni baslayanlar için giriş kitaplarından birini edindi.
Okudu,bilgilendi..
Ancak temeli olmadığı için sap ile samanı karistirdi.
Olur öyle diyerek geçmek lazim
Aseksüel olduğunu kabul etmemek için kendi evinde olan imkanlarla felsefe yaptı resmen.

Üreme geçmiş mi orada? Hayvani şekliyle bir ihtiyaç değil derken, hayvanların yaptığı gibi içgüdüsel olarak, bilinçsizce, tek bir amaca bağlı değil, zevk isteğiyle yapılan bir eylemdir diyorum
Sizin için araştırdım 1960 da 3 milyar insan yaşıyorken şu an 8 milyarı geçtik diye biliyorum son 42 yılda 5 milyar insan daha doğmuş. Baya en basit canlılar mesela algler gibi şartlar iyiye gittikçe sizin yazdığınız gibi iç güdüsel olarak bilinçsizce uremişiz.

Hanımefendi öncelikle bir aseksüele göre seks kültürünüz etkiledi, yalan söyleyemem.
şöyle söyleyeyim. Siz kabul etmeseniz de beslenmek bir ihtiyaç mesela. Ama beni bıraksanız 3 tane hamburger bile yerim. Üstüne tatlı bile cilalarım. Bu ihtiyaçtan mı? Hayır. Ama beslenmek ihtiyaç. Bu kadar basit. Nooolur anlayın. Umutsuzca bekliyorum.

Sürekli kuru yavan şeyler sırf açlıktan yenirse, mutluluk verici şeylerden mahrum kalınırsa bu sefer depresyon ve çeşitli ruhsal sıkıntılar başlar. Yaşam kalitesini ciddi derecede etkiler. İntiharın eşiğine dahi gelebilir insan. İhtiyaç anlayışınız yapmazsak ölmeyizden ibaret olduğu için size anlatamıyoruz.

Teori diye sizin gözünüzde kabul görmüyor yani?
Maslow da olsan yaranamıyorsun.

Siz aseksuelsinuz diye Maslow'un piramidi geçersiz şu anda.
Psikanaliz çöktü, psikanalitik yaklaşımla terapi yapan psikologlar yeniden üniversite sınavlarına hazırlanıyorlar, dünya kökünden sallandı şu anda.

Üreme geçmiş mi orada? Hayvani şekliyle bir ihtiyaç değil derken, hayvanların yaptığı gibi içgüdüsel olarak, bilinçsizce, tek bir amaca bağlı değil, zevk isteğiyle yapılan bir eylemdir diyorum
Hayvanlar üreme isteğiyle yapmıyorsa üreme geçmiyor orada evet. Siz lafı nasıl kiviracaginizi şaşırdınız biraz ama olsun.

Ben sizi anlıyorum aslında aynı noktadan bahsediyoruz aynı yere geliyoruz. 3 hamburger değil de 1 hamburger ile de doyup ihtiyacınızı giderirsiniz. Ama 3 tane yemek "istersiniz". Cinsellikte de aynı şey geçerli. Her cinsel ilişkiye girdiğinizde ürüyor musunuz? Hayır hatta ürememek için korunuyorsunuz. Üreme ihtiyacı diye bir şey var mı, var. Bu ihtiyacı insan ister 1 çocukla, ister 10 çocukla giderebilir. Ama "cinsellik ihtiyacı" diye bir şey yok. Çünkü cinselliği salt üreme eylemi için yapmıyoruz.

Hayvanlar üreme isteğiyle yapmıyorsa üreme geçmiyor orada evet. Siz lafı nasıl kiviracaginizi şaşırdınız biraz ama olsun.
Hanımefendi, hayvanlar üreme "isteği" duymazlar. Bir istek yok onlar için. Hayvanlar bir şey istemezler hanımefendi. Yapmak için yaparlar, düşünmeden, sorgulamadan.

Şimdi o zevk sadece istek olsaydı engellenirdi ve üremeyi engelleyici metotlar geliştirilip cinsel iliskiye girilmezdi sizin tezinize göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…