- 28 Mart 2020
- 21.292
- 64.544
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Hep birlikte kalkıp kucak mi yapsak kocalaraBilimi, hiyerarşiyi başka yerde konuşun ya
Şevkimiz sönüyo
Herkes isteksiz olacak değil bizi düşünen yok tabii
Çok ilginç şeyler yazıyor valla anlayamadımKuvvetle muhtemel Felseye yeni baslayanlar için giriş kitaplarından birini edindi.
Okudu,bilgilendi..
Ancak temeli olmadığı için sap ile samanı karistirdi.
Olur öyle diyerek geçmek lazim
Karıştırdıgi için anlamıyorsun..Çok ilginç şeyler yazıyor valla anlayamadım
Güzel örnek. Makarnayı sossuz da yersin, açlık ihtiyacını giderirsin ama lezzet almazsın. Cinsellik de böyle. Sırf üremek için, hayvani bir şekilde zaruretten yapılsa "evet bir ihtiyaç" deriz. Ama makarnayı soslu yiyerek lezzetini arttırmak bir ihtiyaç değilse, üremenin dışında zevk için cinsel ilişkiye girmek ihtiyaç değildir. Zaten ihtiyaç olmadığı için, istek olduğu için cinsel ilişkiye girip üremeyi engelleyici metotlar geliştirilmiş.Makarna sosu gibi düşünün.
Aseksüel olduğunu kabul etmemek için kendi evinde olan imkanlarla felsefe yaptı resmen.Kuvvetle muhtemel Felseye yeni baslayanlar için giriş kitaplarından birini edindi.
Okudu,bilgilendi..
Ancak temeli olmadığı için sap ile samanı karistirdi.
Olur öyle diyerek geçmek lazim
Sizin için araştırdım 1960 da 3 milyar insan yaşıyorken şu an 8 milyarı geçtik diye biliyorum son 42 yılda 5 milyar insan daha doğmuş. Baya en basit canlılar mesela algler gibi şartlar iyiye gittikçe sizin yazdığınız gibi iç güdüsel olarak bilinçsizce uremişiz.Üreme geçmiş mi orada? Hayvani şekliyle bir ihtiyaç değil derken, hayvanların yaptığı gibi içgüdüsel olarak, bilinçsizce, tek bir amaca bağlı değil, zevk isteğiyle yapılan bir eylemdir diyorum
Valla Freud okusaydi böyle demeyecegi nettiKarıştırdıgi için anlamıyorsun..
Üstü Sigmund Freud,altı Yaşar Nuri Öztürk
Hanımefendi öncelikle bir aseksüele göre seks kültürünüz etkiledi, yalan söyleyemem.Yani orgy ilişkilerin aslında üreyip çocuk yapmak için olduğunu iddia ediyorsunuz öyle mi? Mesela 15-20 kişi toplanıp hep birlikte aynı yerde, aynı anda üreme içgüdüsü için seks yapıyor ya da farklı cinsel fantezilerin -swinger, cuckold- hepsi de aslında üreyip çocuk yapmak için
Sürekli kuru yavan şeyler sırf açlıktan yenirse, mutluluk verici şeylerden mahrum kalınırsa bu sefer depresyon ve çeşitli ruhsal sıkıntılar başlar. Yaşam kalitesini ciddi derecede etkiler. İntiharın eşiğine dahi gelebilir insan. İhtiyaç anlayışınız yapmazsak ölmeyizden ibaret olduğu için size anlatamıyoruz.Güzel örnek. Makarnayı sossuz da yersin, açlık ihtiyacını giderirsin ama lezzet almazsın. Cinsellik de böyle. Sırf üremek için, hayvani bir şekilde zaruretten yapılsa "evet bir ihtiyaç" deriz. Ama makarnayı soslu yiyerek lezzetini arttırmak bir ihtiyaç değilse, üremenin dışında zevk için cinsel ilişkiye girmek ihtiyaç değildir. Zaten ihtiyaç olmadığı için, istek olduğu için cinsel ilişkiye girip üremeyi engelleyici metotlar geliştirilmiş.
Psikanaliz çöktü, psikanalitik yaklaşımla terapi yapan psikologlar yeniden üniversite sınavlarına hazırlanıyorlar, dünya kökünden sallandı şu anda.Teori diye sizin gözünüzde kabul görmüyor yani?
Maslow da olsan yaranamıyorsun.
Siz aseksuelsinuz diye Maslow'un piramidi geçersiz şu anda.
Hayvanlar üreme isteğiyle yapmıyorsa üreme geçmiyor orada evet.Üreme geçmiş mi orada? Hayvani şekliyle bir ihtiyaç değil derken, hayvanların yaptığı gibi içgüdüsel olarak, bilinçsizce, tek bir amaca bağlı değil, zevk isteğiyle yapılan bir eylemdir diyorum
Siz teoriyi de çok yanlış anlamışsınız yani. Bilimsel alanda teori yoldan geçen emresunun " bir teorim var bugün arkadaşlar" demesinden çok çok farklı bir konu.İşte o yüzden "teori" olarak kalır bu tür bilimsel çalışmalar. Mesela Freud'un "psikanaliz" teorisi gibi. Teoriktir yani.
Seninki ondan değildir Ferhans. Aynı adam olunca ikinci gün tekrar isterse zevk alamam aynı adamla iki gün ustuste diyordun ya belki bundan olabilir :))Hmm ben de kayganlaştırıcı içerenlerden alayım.benimkiler tam tersi kupkuru yapıyor.
Ben sizi anlıyorum aslında aynı noktadan bahsediyoruz aynı yere geliyoruz. 3 hamburger değil de 1 hamburger ile de doyup ihtiyacınızı giderirsiniz. Ama 3 tane yemek "istersiniz". Cinsellikte de aynı şey geçerli. Her cinsel ilişkiye girdiğinizde ürüyor musunuz? Hayır hatta ürememek için korunuyorsunuz. Üreme ihtiyacı diye bir şey var mı, var. Bu ihtiyacı insan ister 1 çocukla, ister 10 çocukla giderebilir. Ama "cinsellik ihtiyacı" diye bir şey yok. Çünkü cinselliği salt üreme eylemi için yapmıyoruz.Hanımefendi öncelikle bir aseksüele göre seks kültürünüz etkiledi, yalan söyleyemem.
şöyle söyleyeyim. Siz kabul etmeseniz de beslenmek bir ihtiyaç mesela. Ama beni bıraksanız 3 tane hamburger bile yerim. Üstüne tatlı bile cilalarım. Bu ihtiyaçtan mı? Hayır. Ama beslenmek ihtiyaç. Bu kadar basit. Nooolur anlayın. Umutsuzca bekliyorum.
Hanımefendi, hayvanlar üreme "isteği" duymazlar. Bir istek yok onlar için. Hayvanlar bir şey istemezler hanımefendi. Yapmak için yaparlar, düşünmeden, sorgulamadan.Hayvanlar üreme isteğiyle yapmıyorsa üreme geçmiyor orada evet.Siz lafı nasıl kiviracaginizi şaşırdınız biraz ama olsun.
Bencede zaman geçtikçe artan bir haz var. Ama Ferhansa sorsan hepsi yalan :))) nasıl sıkılmıyorsunuz aynı adamla sürekli demisligi var :))20 li yaşlarda şimdi aldığım zevki aldığımı hatırlamam.
Şimdi o zevk sadece istek olsaydı engellenirdi ve üremeyi engelleyici metotlar geliştirilip cinsel iliskiye girilmezdi sizin tezinize göre.Güzel örnek. Makarnayı sossuz da yersin, açlık ihtiyacını giderirsin ama lezzet almazsın. Cinsellik de böyle. Sırf üremek için, hayvani bir şekilde zaruretten yapılsa "evet bir ihtiyaç" deriz. Ama makarnayı soslu yiyerek lezzetini arttırmak bir ihtiyaç değilse, üremenin dışında zevk için cinsel ilişkiye girmek ihtiyaç değildir. Zaten ihtiyaç olmadığı için, istek olduğu için cinsel ilişkiye girip üremeyi engelleyici metotlar geliştirilmiş.
İçgüdü ile yani. Bizde de olandan hani.Hanımefendi, hayvanlar üreme "isteği" duymazlar. Bir istek yok onlar için. Hayvanlar bir şey istemezler hanımefendi. Yapmak için yaparlar, düşünmeden, sorgulamadan.