Sizin dediğinize katılıyorum , her ilişkinin dinamiği farklı o yüzden de farklılıklar olması normal. Ama katılmadığım değerlendirmeleriniz de var.
Bakın siz buradaki yorumları okuyunca neden haftada 3,4 gün yapmıyoruz demişsiniz. Eğer size ayda 2 den memnun , tatmin olmuş hissetseydiniz, buradaki konularda yazan hergün ya da haftada 3,4 olmalı yorumundan etkilenmezdiniz. Bir de kavga çıkarmışsınız eşinizle , yani sizi kavga çıkartacak kadar rahatsız etmiş bu durum olmuş demekki daha doğrusu bir tatminsizlik ve yetersiz cinsellik hissi oluşmuş. Eğer siz sayıdan memnunsanız , eğer eşiniz sayıdan memnunsa neyin kavgasını çıkardınız? Siz zaten daha fazla sayıda cinsel ilşkiye girmek istemiyordunuz. Neden siz tatmin olmuş ve yeterli hissederken buradaki cinsel ilişki sayısı hakkında konuları okudunuz ?
Burda konu açan kadınlar , ilişki sıklığı beni tatmin edecek sayıda ama ben size de bi sorayım demiyor. Ben bu konuda mutsuzum , tatmin olmuş hissetmiyorum , kadın yerine konmuyorum diye konu açıyor. Sizin dediğiniz çözüm burada cinsellik konusunda konu açan kadınlar sorunludur, tatminsizdir, kocaları ve verirse onu kabul etmelilerdir. Bu yaptığınız gerekiyor demek kadının kendi istek, algı, cinsel tatmin konusunda değerlendirme yapmalarının doğru olmadığını ve erkek ne diyorsa ve ya ne kadar cinsel ilişki istiyorsa onun doğru ve yeterli olduğunu söylüyorsunuz.
Gaslighting, bir
psikolojik manipülasyon ve
tacizyöntemidir. Bireyi kendi hafıza, algı ve akıl sağlığını sorgulayıp irdelemeye iten bir çeşit kötü yönlendirmedir. Bireyde veya seçilen grupta şüphe uyandırma, kalıcı inkâr, çelişki ve yalan yoluyla peyderpey dikte edilir ve fark edilmesi kimi zaman güçtür.
Dediğim herkesin ilişki dinamikleri farklı olabilir, ama özellikle kadınlar bu dinamikler konusunda rahatsızlık hissettiklerinde çevresi , ailesi kocası tarafından susturulmaya , baskı görmeye ve kendi düşüncelerinin gerçekliği konusunda manipülasyona uğruyorlar .
Erkekler dediğiniz gibi farklı , ama kadınlarda farklı bu farklılık nedeniyle biz erkeklerin yeterli gördüğüne razı olmak zorunda değiliz. Eğer cinsel yönden tatmin olmayan bir kadın varsa bunu sesli söylemeye ve çözüm aramaya hakkı var.