Eşimle ilişki konusunda sorun yaşıyoruz

Bakın son kez alıntılıyorum görmezden geliyorsunuz.

Bunu sordum. Size sordum. Cevap verir misiniz?
Ne görmezden gelcem be?

Sosyal bir bilim ile yer çekimi yasasını kıyaslamak nasıl bir kafanın ürünü diyeceğim ama her şey çok net.

İstiyorsunuz ki deney yapılsın ve ihtiyaçlar hiyerarşisi ispatlanan bir yasa olsun.

Ve sanıyorsunuz ki Maslow'un canı sıkıldı ve bir gün öyle otururken "yaw bir piramit yapayım, cinsellik olsun, barınma olsun, kendini gerçekleştirme olsun" falan dedi.

Amaç üremek için değil mi dedim ben? Hızlı hızlı okuyorsunuz okuduğunuzu da anlamıyorsunuz

Tamam işte zevk için, yani bir istek olarak. Yani hayvani şekliyle bir ihtiyaç değil, zevk alma isteğiyle yapılan bir eylem.

Sosyal bir "bilim" diyorsunuz bakın. Bilimde bir iddianın nasıl yasa haline geleceği bellidir. Yasa haline gelmeyen her şey ise zaman içerisinde değişebilir. Bilimin sosyal veya fiziksel bir bilim olması metodolojiyi değiştirmez. Maslow o hiyerarşiyi kendi gözlemleri sonucunda yaptı ve "bu tüm insanlık için geçerlidir" diye bir şey de söylemedi.

Dedim ya, hızlı hızlı okuyorsunuz okuduğunuzu da anlamıyorsunuz işte. Cinselliği üreme üzerinden ihtiyaç olarak görmenin gereksizliğini anlattım, siz ise "bak bak, cinsellik üremek için değilmiş zevk almak içinmiş dedi" diye anlamışsınız. Ben cinsellik üremek için yapılmıyor, sırf zevk almak için yapılıyor demedim ki zaten.

Psikoloji, sosyoloji nasil ispatlanip yasa olsun? Deney tüpüne mi, konulsun ne istiyorsunuz?

Biz yasayamiyoruz seks olmadan. Ne yapalım artık işlevimizi yitirene kadar sevişeceğiz ve bu bizim için bir ihtiyaç.

Sırf zevk almak için de yapabilir. Ama zevk almak için yapmaya dahi yönlendiren üreme güdüsüdür. Hayatı sıfırdan yaşayabilseniz keşke ya

"Tamam işte zevk için, yani bir istek olarak. Yani hayvani şekliyle bir ihtiyaç değil, zevk alma isteğiyle yapılan bir eylem." Üremek için değil, zevk almak için yapılıyor dememekse ne demek?

Resmen insan antropolojisini hiçe sayiyorsunuz ya
Kuvvetle muhtemel Felseye yeni baslayanlar için giriş kitaplarından birini edindi.
Okudu,bilgilendi..
Ancak temeli olmadığı için sap ile samanı karistirdi.
Olur öyle diyerek geçmek lazim

Sırf zevk almak için de yapabilir. Ama zevk almak için yapmaya dahi yönlendiren üreme güdüsüdür. Hayatı sıfırdan yaşayabilseniz keşke ya
Yani orgy ilişkilerin aslında üreyip çocuk yapmak için olduğunu iddia ediyorsunuz öyle mi? Mesela 15-20 kişi toplanıp hep birlikte aynı yerde, aynı anda üreme içgüdüsü için seks yapıyor ya da farklı cinsel fantezilerin -swinger, cuckold- hepsi de aslında üreyip çocuk yapmak için

İşte o yüzden "teori" olarak kalır bu tür bilimsel çalışmalar. Mesela Freud'un "psikanaliz" teorisi gibi. Teoriktir yani.
Teori diye sizin gözünüzde kabul görmüyor yani?
Maslow da olsan yaranamıyorsun.

Siz aseksuelsinuz diye Maslow'un piramidi geçersiz şu anda.

"Tamam işte zevk için, yani bir istek olarak. Yani hayvani şekliyle bir ihtiyaç değil, zevk alma isteğiyle yapılan bir eylem." Üremek için değil, zevk almak için yapılıyor dememekse ne demek?
Üreme geçmiş mi orada? Hayvani şekliyle bir ihtiyaç değil derken, hayvanların yaptığı gibi içgüdüsel olarak, bilinçsizce, tek bir amaca bağlı değil, zevk isteğiyle yapılan bir eylemdir diyorum

İnsan da biyolojide memeli hayvanlar sınıfında yer alır hanımefendi. ve bu yerçekimi gibi bilimsel bir gerçektir. Madem onun gibi bir gerçeklik istediniz buyrun ben link vereyim size. İnsanın Soy Ağacı: Homo sapiens Türüne Ait En Detaylı Taksonomik Sınıflandırma! - Evrim Ağacı.

Makarna sosu gibi düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…