- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
-
- Konu Sahibi Marshmallovv
Ben kibar olamıyorumYap kız ne olacak. Rabbim karşımıza nankör çıkarmasın. Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın
Arkadaşlara katılıyorum. Yavaş yavaş ve tatlı dille.Merhaba Hanımlar. Eşimle 6 aylık evliyiz 2mizde 1 senedir home office iz 7/24 evdeyiz. Benim işim nerdeyse hiç olmuyor covidden ötürü yurtdışı departmanında olduğum için, eşimin işleri genelde yoğun ama bazen de çok rahat oluyo ama ne olursa olsun bütün işi ben yapıyorum. O sadece ekmek almaya gider her sabah bu kadar. Mesela bu sabah kahvaltı yaptık bulaşıkları tezgaha topladım o da dizi izliyodu mutfağı sen toparla dedim içeri geçtim 2 3 saat oldu yemek yapıcam hala bulaşıklar orda dizi izliyo. Fıttırdım yemeğini yapıyorum tertemiz çamaşırların ev mis gibi şunu toplamayı çok mu gördün ya dedim o da bana kızıyo yapcaktım zaten acelesi ne vs vs. Kayınvalidem de çok pis annesinden mi görmedi nedir anlamıyorum. Kayınvalidemin mutfağında her şey yapış yapış yemek yiyesim gelmiyor. Kendi kendime anası kılıklı dedim salonda duymuş çıldırdı terbiyeni topla vs diye. Napayım yaa Ya çok yeni evliyiz nasıl bi tutum sergilemeliyim böyle alışsın istemiyorum. Değerli yorumlarınız bekliyorum.
Ya işte böyle şeylerden tartışma çıkınca ben tartışmak istemiyorum enerjimi tartışmaya harcamak yerine konuşarak çözmeye çalışırım. Tatlı dille söylerim, altdan alırım, bakıyorum karşımdaki anlamıyor Allaha havale ederimBen kibar olamıyorum
Zaten görevin deyip geçiyorum
HmmYa işte böyle şeylerden tartışma çıkınca ben tartışmak istemiyorum enerjimi tartışmaya harcamak yerine konuşarak çözmeye çalışırım. Tatlı dille söylerim, altdan alırım, bakıyorum karşımdaki anlamıyor Allaha havale ederim
Zamanla oturur canım alışırsınız ev düzenine bencede alıştırma öyle toplıcaktım falan işlerine e toplasaydın 3 saat olmuşMerhaba Hanımlar. Eşimle 6 aylık evliyiz 2mizde 1 senedir home office iz 7/24 evdeyiz. Benim işim nerdeyse hiç olmuyor covidden ötürü yurtdışı departmanında olduğum için, eşimin işleri genelde yoğun ama bazen de çok rahat oluyo ama ne olursa olsun bütün işi ben yapıyorum. O sadece ekmek almaya gider her sabah bu kadar. Mesela bu sabah kahvaltı yaptık bulaşıkları tezgaha topladım o da dizi izliyodu mutfağı sen toparla dedim içeri geçtim 2 3 saat oldu yemek yapıcam hala bulaşıklar orda dizi izliyo. Fıttırdım yemeğini yapıyorum tertemiz çamaşırların ev mis gibi şunu toplamayı çok mu gördün ya dedim o da bana kızıyo yapcaktım zaten acelesi ne vs vs. Kayınvalidem de çok pis annesinden mi görmedi nedir anlamıyorum. Kayınvalidemin mutfağında her şey yapış yapış yemek yiyesim gelmiyor. Kendi kendime anası kılıklı dedim salonda duymuş çıldırdı terbiyeni topla vs diye. Napayım yaa Ya çok yeni evliyiz nasıl bi tutum sergilemeliyim böyle alışsın istemiyorum. Değerli yorumlarınız bekliyorum.
Aaa sen beniimm ikizimmisinn yoksaaaAslında tatlı dili bi kadınım o da öyle ama ne zaman iş yapmak olsun konu hemen bi geriliyor o gerilince bende geriliyorum
Öyle katılıyorum size, lakin kendini atıyorum 30 yaşına kadar bu konuda yetiştirememiş bir adamdan bir evin içine girince mucizevi bir şekilde bu işleri beklemek abes. Ya kavga çıkaracaksın huzursuz olacaksın yada güzel bir şekilde ikimiz de çalışıyoruz hayat müşterek VS diyerek alıştıracaksın. Çünkü bizim kültürümüzde erkekler farklı kadınlar farklı yetiştiriliyor. Ondan iş biz kadınlara düşüyor gelecek nesillerin temeli bizim yetiştirdiğimiz terbiye etdiğimiz çocuklarımızla şekillenecek.niye aynı evi paylaşırken kadın hep bişeyleri alıştırmak birşeyleri bahane etmek zorunda. hayat mı paylaşılıyor evcil mi besleniyor anlamıyorum. Yardıma ihtiyacı yok kı kadının çünkü onca iş kadının görevi değil. Asalak olmayan ve evde yaşayan herkesin ASLİ görevi.
Alllllaaaah kıızz sen benim iç sesimYani yoğun olduğunda her şeyi yaparım hiç laf etmem ama boşsa da yapmıyor. Ya inanın 2miz sürekli evdeyiz kahvaltısı yemeği çayı kahvesi sürekli evde olduğumuz için tozu vs si yine iş oluyor ha öyle aman aman mı hayır ama bu kadarcıkta bile yapmıyor ki şirketlere dönsek nasıl olacak merak ediyorum şimdi evdeyim yapıyorum
O kadar haklısınız ki bilmiyorum, beceremiyorum diyorlar da bizden fiziksel olarak daha kuvvetliler bi yapsalar bizden daha iyi yaparlar işlerine gelmiyor. cam silmenin süpürmenin neyini öğrenemez ki bir insan hele boylu poslu bi insan bi kadına göre çok daha rahat cam siler benim kolum 5 cm se onun ki 10. Yani bende üniversitem bitene kadar annem iş yaptırmadı sonrada brn işe girdim bende bilmiyorum ama beyin bedava. hayatımda hiç hamur açmadım yoğurmadım canım mantı çekti haftasonu internetten baka baka anneme sora sora yaptım ha şekil şukul muhteşem değildi ama canım istedi yaptım niye erkek canı isteyince şunu bi yapsana diyor ama buna nasıl çözüm bulucaz bilmiyorum. Ben eşime söyleyince yapamam beceremem mahvederim diyo sıyrılıyoNe kadar üzücü böyle her konuda erkeklere sürekli minnoş yaklaşım tavsiyesi gelmesi. Cidden ben bir kadın olarak buna çok üzülüyorum.
Bir kere sorun kahvaltı bulaşığı değil, kadın sürekli bunu yaşıyormuş, doruk noktası olmuş belli ki. Yardım lafını asla kabul etmiyorum, kadının asli görevi ev işleri de erkek gönlünden koparsa yardım mı edecek? Hayır, iş bölümü yapılacak. Orası otel değil, ev, yuva, iki kişi yaşıyor, iki kişi de derleyip, toplayacak.
Ana kuzusu deniyor, bu kadın da ana kuzusu değil mi? Biz kadınlar annemizin karnından sarı bezle mi doğuyoruz. Biz de öğreniyoruz, onlar da öğrenecek. Aman o yavaş yapıyor, aman beceremiyor diye diye hiçbir iş yapmadan yaşayıp gidiyorlar. Hayır alışacak, öğrenecek. Hiçbir kadın çocuk eğitir gibi bir de hayat arkadaşı eğitmek zorunda olmamalı, buna bu kadar normal nasıl yaklaşılıyor hala anlamıyorum. Peşini topladığın, dolabını düzenlediğin, her işini yaptığın adama da saygı duyamıyorsun zaten, evdeki çocuklardan biriymiş gibi oluyor o adam bir süre sonra bence.
Her evin bir düzeni var. İstediği saatte yapsın anlayışı da yanlış. Kimse ev işlerini hoplaya zıplaya, zevk ve neşeyle yapmıyor zaten ama bazı şeylerin yapılması gerekiyor. Evin vaktinde süpürülmesi, çamaşırların vaktinde yıkanması, bulaşıkların da vaktinde toplanması gerekiyor ki evde bir düzen olsun, ev çığrından çıkmasın, savaş alanına dönmesin. Herkes aynı duyarlılıkta olmayabilir ama karı koca oturup ortak bir şekilde karar verecek ve her işin belli zamanı olacak. Duştan çıkan duşu şöyle bir fırçalayacak mesela, akşam tuvalete son giren tuvalet temizleme köpüğünü sıkacak klozete gibi. Biri çok tembel, biri çok titiz iki insan da olsalar bir ortak noktada buluşmak zorundalar, kadın sürekli peş toplamak zorunda değil.
Ev arkadaşları iş atsa üstünüze hemen "pis, yapmıyor, ben hizmetçi miyim?" dersiniz ama erkekler söz konusu olunca herkes anlayışlı oluyor, ben anlamıyorum kadınlar neden kendine bunu reva görüyor. Kadınlar kalkar toz alır, evi süpürür, siler, banyoyu temizler, üstüne yemeğini yapar oturur. Çamaşırları asar, toplar ama o toplanan çamaşırları bile yerine yerleştirmez adamlar. Bu gerçekten size normal mi geliyor? Bence verilen tavsiyelerin çoğu fecaat.
6 aylık evlilik için böyle bir tartısma çok anlamsız olmuş.Daha 6 ayda onun evdeki varlığından bıkmışsınız..Demekki o ev işi sevmiyor ona dışarı işi verin..Zaten 2 kişinin temizliğinden ne olacak...Sizin işiniz olmuyormuş onun daha çok işleri varmış mutfağı toplamanız da iki dakikanızı alır bunun için hır gür çıkarmak hele kı annesı kılıklı lafı hıc hoş olmamış.Saygıyı kaybederseniz siz ona,o size derken çok yüz göz olursunuz.6 ay için böyle bir tartışma çok erken.O da başka bir konuda anneniz üzerinden size bir laf çaksa sakin kalabilecek misiniz ?Merhaba Hanımlar. Eşimle 6 aylık evliyiz 2mizde 1 senedir home office iz 7/24 evdeyiz. Benim işim nerdeyse hiç olmuyor covidden ötürü yurtdışı departmanında olduğum için, eşimin işleri genelde yoğun ama bazen de çok rahat oluyo ama ne olursa olsun bütün işi ben yapıyorum. O sadece ekmek almaya gider her sabah bu kadar. Mesela bu sabah kahvaltı yaptık bulaşıkları tezgaha topladım o da dizi izliyodu mutfağı sen toparla dedim içeri geçtim 2 3 saat oldu yemek yapıcam hala bulaşıklar orda dizi izliyo. Fıttırdım yemeğini yapıyorum tertemiz çamaşırların ev mis gibi şunu toplamayı çok mu gördün ya dedim o da bana kızıyo yapcaktım zaten acelesi ne vs vs. Kayınvalidem de çok pis annesinden mi görmedi nedir anlamıyorum. Kayınvalidemin mutfağında her şey yapış yapış yemek yiyesim gelmiyor. Kendi kendime anası kılıklı dedim salonda duymuş çıldırdı terbiyeni topla vs diye. Napayım yaa Ya çok yeni evliyiz nasıl bi tutum sergilemeliyim böyle alışsın istemiyorum. Değerli yorumlarınız bekliyorum.
Evet bilinçaltında böyle bir düşünce olduğu bence çok belli oluyor. Eşin elbette bu duruma baya bozulmuştur ama aslında bunu söylemenin altındaki sebebi görebildiğini pek sanmıyorum. Bence kv en azından yeni yıkanmış nevresim sermesini isteyebilirsin veya eşinden istemesini söylemelisin. Evini temizlemeyen birinde kalıp onlarla yemek yemek benim için biraz mide bulandırıcı.Bilinçli olarak değil ama sanki bilinç altımda çıkmayı bekleyen bi sözcükmüş. Çünkü 1 2 hafta içinde oraya gitme durumumuz var 1 hafta kalıcaz kendi kendime evin halini düşünmüştüm. Normalde kadının karakterini çok severim onun temiz pis olması da beni ilgilendirmez sadece gideceğimiz zaman bu konuda geriliyorum temiz nevresim vs olmuyor
Varlığından bıktığımı nasıl anladınız pes doğrusu sinirlenmek tartışmak ilk 6 ay için bıktığımı mı gösterir? O an işi yoktu ve benim işim vardı ricam ettim 3 saat yapmadı gerildim öyle annesine söyleyiverdim doğru değil tabiki ben olsam eşimden daha farklı tepki verirdim.6 aylık evlilik için böyle bir tartısma çok anlamsız olmuş.Daha 6 ayda onun evdeki varlığından bıkmışsınız..Demekki o ev işi sevmiyor ona dışarı işi verin..Zaten 2 kişinin temizliğinden ne olacak...Sizin işiniz olmuyormuş onun daha çok işleri varmış mutfağı toplamanız da iki dakikanızı alır bunun için hır gür çıkarmak hele kı annesı kılıklı lafı hıc hoş olmamış.Saygıyı kaybederseniz siz ona,o size derken çok yüz göz olursunuz.6 ay için böyle bir tartışma çok erken.O da başka bir konuda anneniz üzerinden size bir laf çaksa sakin kalabilecek misiniz ?
Onun anladığı bilerek bel altı vurduğum sinirlenince gözüm döndü vs haklı da ben de öyle düşünürdüm. Evet ya el öpmeye gittik temiz nevresim diye verdi kokuyordu yatamadım yemek yiyemedim adam akıllı Allahım çok kötüydü.Evet bilinçaltında böyle bir düşünce olduğu bence çok belli oluyor. Eşin elbette bu duruma baya bozulmuştur ama aslında bunu söylemenin altındaki sebebi görebildiğini pek sanmıyorum. Bence kv en azından yeni yıkanmış nevresim sermesini isteyebilirsin veya eşinden istemesini söylemelisin. Evini temizlemeyen birinde kalıp onlarla yemek yemek benim için biraz mide bulandırıcı.