Eşimle ev işi tartışmalarımız bitmiyor

siz de 2 3 saat içerde ne yaptınız ki mutfağa hiç bakmadınız öylece saatlerce bırakabiliyorsunuz toplasa sesi duyardınız böyle emrivaki olup bırakıp çıkmak yerine kahvaltıdan sonra hayatım hadi ben çalkalayayım sen yerleştir makineye diyebilirdiniz önce beraber yapın ayrıca annesi piste olsa anası kılıklı demek çok ağır eşiniz başka konuda sizi annenizden vursa hoşunuza gider mi daha 6 ay olmuş yavaş yavaş güzellikle olur

Arkadaşlara katılıyorum. Yavaş yavaş ve tatlı dille.
Ben 13.5 14 yılın içindeyim evlilikte. ilk başlarda eşim her şeyi yapardı.
İşten gelirdik birimiz yemeğe birimiz salataya girişirdik.
Kimin işi bittiyse sofrayı kurardı.
O erken yer kalkardı ben sofradayken çamaşır atmışsak mesela kalkar asardı veya yıkamaya atardı , her şeyi birlikte yapardık temizlik filan.
Sonra kayın validem geldi ki kendisiyle yaşıyorum. Biz sofradayken kalktı eşim çamaşır attı.
Ooooo sormayın kıyametler koptu. Yok biz 2 kadınmışız biz varken onamı düşermiş çabuk bırak çabuk bırak ama böyle hiddetli.
Yapıcak tabi dedim o çalışıyorsa bende çalışıyorum sonuçta. Ohooo bir dünya laf duydum oyle böyle derken
eşim artık suyu bile ayağına ister oldu. sagolsun kv.dem.
Hep bu aneler yapıyor oysaki o yokken ne güzel düzenimiz vardı.
Neyse yıllarca böyle gitti. Bu pandemi döneminde bende yavaş yavaş alıştırdım.
Hadi hayatım sen süpür ben sileyim. Hadi sen şunu yap bende bunu yapayım.
İşte sen kızımıza bak ben bir kahve içeyim.
Sen kıza bak ben bunu yapayım diye diye de onada alıştırdım.
Sende o şekilde yavaş yavaş alıştır kuzum.
Bak ne güzel ayrı evin düzenin var şükür olsunki. (Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider)
İylikle iylikle aşıla. terslenirsen ters teper emin ol.

Ben kibar olamıyorum
Zaten görevin deyip geçiyorum
Ya işte böyle şeylerden tartışma çıkınca ben tartışmak istemiyorum enerjimi tartışmaya harcamak yerine konuşarak çözmeye çalışırım. Tatlı dille söylerim, altdan alırım, bakıyorum karşımdaki anlamıyor Allaha havale ederim

Hmm

Zamanla oturur canım alışırsınız ev düzenine bencede alıştırma öyle toplıcaktım falan işlerine e toplasaydın 3 saat olmuş

Öyle katılıyorum size, lakin kendini atıyorum 30 yaşına kadar bu konuda yetiştirememiş bir adamdan bir evin içine girince mucizevi bir şekilde bu işleri beklemek abes. Ya kavga çıkaracaksın huzursuz olacaksın yada güzel bir şekilde ikimiz de çalışıyoruz hayat müşterek VS diyerek alıştıracaksın. Çünkü bizim kültürümüzde erkekler farklı kadınlar farklı yetiştiriliyor. Ondan iş biz kadınlara düşüyor gelecek nesillerin temeli bizim yetiştirdiğimiz terbiye etdiğimiz çocuklarımızla şekillenecek.

Alllllaaaah kıızz sen benim iç sesim

Ne kadar üzücü böyle her konuda erkeklere sürekli minnoş yaklaşım tavsiyesi gelmesi. Cidden ben bir kadın olarak buna çok üzülüyorum.

Bir kere sorun kahvaltı bulaşığı değil, kadın sürekli bunu yaşıyormuş, doruk noktası olmuş belli ki. Yardım lafını asla kabul etmiyorum, kadının asli görevi ev işleri de erkek gönlünden koparsa yardım mı edecek? Hayır, iş bölümü yapılacak. Orası otel değil, ev, yuva, iki kişi yaşıyor, iki kişi de derleyip, toplayacak.

Ana kuzusu deniyor, bu kadın da ana kuzusu değil mi? Biz kadınlar annemizin karnından sarı bezle mi doğuyoruz. Biz de öğreniyoruz, onlar da öğrenecek. Aman o yavaş yapıyor, aman beceremiyor diye diye hiçbir iş yapmadan yaşayıp gidiyorlar. Hayır alışacak, öğrenecek. Hiçbir kadın çocuk eğitir gibi bir de hayat arkadaşı eğitmek zorunda olmamalı, buna bu kadar normal nasıl yaklaşılıyor hala anlamıyorum. Peşini topladığın, dolabını düzenlediğin, her işini yaptığın adama da saygı duyamıyorsun zaten, evdeki çocuklardan biriymiş gibi oluyor o adam bir süre sonra bence.

Her evin bir düzeni var. İstediği saatte yapsın anlayışı da yanlış. Kimse ev işlerini hoplaya zıplaya, zevk ve neşeyle yapmıyor zaten ama bazı şeylerin yapılması gerekiyor. Evin vaktinde süpürülmesi, çamaşırların vaktinde yıkanması, bulaşıkların da vaktinde toplanması gerekiyor ki evde bir düzen olsun, ev çığrından çıkmasın, savaş alanına dönmesin. Herkes aynı duyarlılıkta olmayabilir ama karı koca oturup ortak bir şekilde karar verecek ve her işin belli zamanı olacak. Duştan çıkan duşu şöyle bir fırçalayacak mesela, akşam tuvalete son giren tuvalet temizleme köpüğünü sıkacak klozete gibi. Biri çok tembel, biri çok titiz iki insan da olsalar bir ortak noktada buluşmak zorundalar, kadın sürekli peş toplamak zorunda değil.

Ev arkadaşları iş atsa üstünüze hemen "pis, yapmıyor, ben hizmetçi miyim?" dersiniz ama erkekler söz konusu olunca herkes anlayışlı oluyor, ben anlamıyorum kadınlar neden kendine bunu reva görüyor. Kadınlar kalkar toz alır, evi süpürür, siler, banyoyu temizler, üstüne yemeğini yapar oturur. Çamaşırları asar, toplar ama o toplanan çamaşırları bile yerine yerleştirmez adamlar. Bu gerçekten size normal mi geliyor? Bence verilen tavsiyelerin çoğu fecaat.

O kadar haklısınız ki bilmiyorum, beceremiyorum diyorlar da bizden fiziksel olarak daha kuvvetliler bi yapsalar bizden daha iyi yaparlar işlerine gelmiyor. cam silmenin süpürmenin neyini öğrenemez ki bir insan hele boylu poslu bi insan bi kadına göre çok daha rahat cam siler benim kolum 5 cm se onun ki 10. Yani bende üniversitem bitene kadar annem iş yaptırmadı sonrada brn işe girdim bende bilmiyorum ama beyin bedava. hayatımda hiç hamur açmadım yoğurmadım canım mantı çekti haftasonu internetten baka baka anneme sora sora yaptım ha şekil şukul muhteşem değildi ama canım istedi yaptım niye erkek canı isteyince şunu bi yapsana diyor ama buna nasıl çözüm bulucaz bilmiyorum. Ben eşime söyleyince yapamam beceremem mahvederim diyo sıyrılıyo

6 aylık evlilik için böyle bir tartısma çok anlamsız olmuş.Daha 6 ayda onun evdeki varlığından bıkmışsınız..Demekki o ev işi sevmiyor ona dışarı işi verin..Zaten 2 kişinin temizliğinden ne olacak...Sizin işiniz olmuyormuş onun daha çok işleri varmış mutfağı toplamanız da iki dakikanızı alır bunun için hır gür çıkarmak hele kı annesı kılıklı lafı hıc hoş olmamış.Saygıyı kaybederseniz siz ona,o size derken çok yüz göz olursunuz.6 ay için böyle bir tartışma çok erken.O da başka bir konuda anneniz üzerinden size bir laf çaksa sakin kalabilecek misiniz ?

Biz kadınlardaki eksiklerden biri sabır.Hemen hemen aynı şeyleri yaşadık.Tamam yapacağım derdi saatler geçerdi sonra söylenirdim.Sonrası malum tartışma.Ben yapacaktım ne acelesi vardı şeklinde de savunurdu.Bir kaç defa yapmadım.Saatler de sürse elimi sürmedim.Ne bileyim çamaşır birikti yıkamadım,mutfağı toplamadım.İçim içimi yedi.Zor durdum.Çünkü sabırsız ve titiz biriyim.Ama artık biliyor ki ertelerse onun için daha kötü.Eninde sonunda kendi yapacak farkına vardı.Şimdi ben salıyorum bazen o hadi yapalım diyorBiraz stratejik yaklaşın,çok üstüne gidince de ters tepiyor.Asla da vazgeçmeyin.Sonuçta birlikte yaşıyorsunuz.O da yapmak zorunda.Sadece biraz sabır..

Evet bilinçaltında böyle bir düşünce olduğu bence çok belli oluyor. Eşin elbette bu duruma baya bozulmuştur ama aslında bunu söylemenin altındaki sebebi görebildiğini pek sanmıyorum. Bence kv en azından yeni yıkanmış nevresim sermesini isteyebilirsin veya eşinden istemesini söylemelisin. Evini temizlemeyen birinde kalıp onlarla yemek yemek benim için biraz mide bulandırıcı.

Varlığından bıktığımı nasıl anladınız pes doğrusu sinirlenmek tartışmak ilk 6 ay için bıktığımı mı gösterir? O an işi yoktu ve benim işim vardı ricam ettim 3 saat yapmadı gerildim öyle annesine söyleyiverdim doğru değil tabiki ben olsam eşimden daha farklı tepki verirdim.

Onun anladığı bilerek bel altı vurduğum sinirlenince gözüm döndü vs haklı da ben de öyle düşünürdüm. Evet ya el öpmeye gittik temiz nevresim diye verdi kokuyordu yatamadım yemek yiyemedim adam akıllı Allahım çok kötüydü.

Evliliğin ilk yılı çetindir, daha yuvarlak laflarla yavaş yavaş alıştırarak yaptırın, kendinizin yaptığı gibi olmasını beklemeyin, zamanla alışır iki taraf uyum sağlar.

Valla arkadaşlar ılımlı olmanızı tavsiye etmiş ama ben tam tersiyle ilerleme kaydettim, yaşadığı eve bakmak onun da sorumluluğu sonuçta, bi de küçük çocugu eyler gibi "hadi anneeem hadi guzum" mu diyceksiniz? Ben böyle durumlarda asla altta kalmıyorum, zira ben sırf kadın olduğum için ev işleri benim görevimmis gibi davranan insanlara aşırı ofkeleniyorum, kendi yaptığım ne kadar iş varsa bağıra çağıra hepsini sayıyorum, TV izliyosa TV'nin onune duruyorum, bilgisayar oynuyorsa bilgisayarın fişini cekicem diye başında bekliyorum, Allah'ım dünyanın en şirret manyak kadını oluyorum resmen, sonuna da "eğer böyle olucaksa bundan sonra parmağımı bile kipirdatmiyorum" ekleyip bi süre konuşmuyorum şayet kendisi özür dileyip yapması gereken işi yapmaya koyulursa. Böyle böyle baya bi ilerleme kaydettim. Alttan alarak çözülmez bu işler bence, size yaptığı nazi patronuna yapabilir mi?

Ev işlerine yardım etmemesi yanlış ama anası kılıklı demeniz seviyeyi düşürmüş. Yani ben 10 senelik evliyim bir kere bile buna benzer bir şey demedim, diyemem, kendime yakıştıramam. Böyle laf sokarak herşeyi düzeltemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…