Eşimle ev işi tartışmalarımız bitmiyor

Annesi liseye kadar hep dövmüş sebepsiz yere bile. Sürekli babası ilgilenmiş sevgilimle küçükken. Sonra babası vefat edince her işi sevgilim üstlenmiş son zamanlar hariç hastaneye tek gidemez ekmek almaya bile gitmezmiş hiç arkadaşı veya anlaştığı akrabası yok hep sevgilim cıkar gezdirirdi sevgilimin hiç birikimi de yoktu eve harcadığı içinve bende ileride ne olacak endişesi oluşmuştu. Bu açıdan yorumlarsanız daha sağlıklı eleştiri yaparsınız. Ben zaten yeni ayrıldım ama tek taraflı düşünmemek gerek bence
Evlenmeme gibi bir tercihin vardı, bu kadar gelecek kaygın varken neden devam ettin ?

sizden öncesi sizi hiç ilgilendirmiyor. Liseye kadar dayak yemesi, parasını annesine vermesi, annesini gezdirmesi... Eşiniz annesini böyle kabul etmiş ve devam etmiş. İstemeseydi o anne oğluna ekmek aldiramazdi. Ha sizin yerinizde olsam eşimi annesiyle bel altından vurmazdim çünkü tercihi siz olmazsınız . Bugün ağzını topla der ,yarın kapı orda der.

Merhaba Hanımlar. Eşimle 6 aylık evliyiz 2mizde 1 senedir home office iz 7/24 evdeyiz. Benim işim nerdeyse hiç olmuyor covidden ötürü yurtdışı departmanında olduğum için, eşimin işleri genelde yoğun ama bazen de çok rahat oluyo ama ne olursa olsun bütün işi ben yapıyorum. O sadece ekmek almaya gider her sabah bu kadar. Mesela bu sabah kahvaltı yaptık bulaşıkları tezgaha topladım o da dizi izliyodu mutfağı sen toparla dedim içeri geçtim 2 3 saat oldu yemek yapıcam hala bulaşıklar orda dizi izliyo. Fıttırdım yemeğini yapıyorum tertemiz çamaşırların ev mis gibi şunu toplamayı çok mu gördün ya dedim o da bana kızıyo yapcaktım zaten acelesi ne vs vs. Kayınvalidem de çok pis annesinden mi görmedi nedir anlamıyorum. Kayınvalidemin mutfağında her şey yapış yapış yemek yiyesim gelmiyor. Kendi kendime anası kılıklı dedim salonda duymuş çıldırdı terbiyeni topla vs diye. Napayım yaa Ya çok yeni evliyiz nasıl bi tutum sergilemeliyim böyle alışsın istemiyorum. Değerli yorumlarınız bekliyorum.
Annesi ne kadar pis olursa olsun kimse ailesine laf soylensin istemez bile isteye evliliğinize dinamit döşuyorsunuz

Evlenmeden ayrıldım zaten sonda yazmıştım.
Anneci erkekleri sonradan burdaki başlıklarda okuyoruz ama önceden gelen sinyalleri niye görmediniz diye insanları eleştiriyorsunuz? Öncesini söyleyince de sizi ilgilendirmez oluyor. Annesi dışarı çıktığında sıkıldım bunaldım diyordu sürekli yanında olsun istiyordu iyi yanları da vardı sevgilimin ben bunu inkar etmiyorum ilk yazdığımda fazla yüklendim diye ben söyledim zaten ama gelecek kaygılarım ağır bastı evet
Evlenmeme gibi bir tercihin vardı, bu kadar gelecek kaygın varken neden devam ettin ?

sizden öncesi sizi hiç ilgilendirmiyor. Liseye kadar dayak yemesi, parasını annesine vermesi, annesini gezdirmesi... Eşiniz annesini böyle kabul etmiş ve devam etmiş. İstemeseydi o anne oğluna ekmek aldiramazdi. Ha sizin yerinizde olsam eşimi annesiyle bel altından vurmazdim çünkü tercihi siz olmazsınız . Bugün ağzını topla der ,yarın kapı orda der.

Evlenmeden ayrıldım zaten sonda yazmıştım.
Anneci erkekleri sonradan burdaki başlıklarda okuyoruz ama önceden gelen sinyalleri niye görmediniz diye insanları eleştiriyorsunuz? Öncesini söyleyince de sizi ilgilendirmez oluyor. Annesi dışarı çıktığında sıkıldım bunaldım diyordu sürekli yanında olsun istiyordu iyi yanları da vardı sevgilimin ben bunu inkar etmiyorum ilk yazdığımda fazla yüklendim diye ben söyledim zaten ama gelecek kaygılarım ağır bastı evet
Tamam iyi yapmışsınız ben ayrıldığınizi okumamıştım. Zaten yorumlar evliyseniz kabul edip evlenmissiniz anlamında yapılıyor. Siz mesajinizda hak etmeyen annesine temizlik yapıyor yazmışsınız bu evlenseydiniz de sizi ilgilendirmezdi.

Evli olsam ve eşim annesinin eli ayağı tutarken herhangi bir sağlık sorunu yokken annesine temizliğe gitmesi normal mi derdiniz

Annesi liseye kadar hep dövmüş sebepsiz yere bile. Sürekli babası ilgilenmiş sevgilimle küçükken. Sonra babası vefat edince her işi sevgilim üstlenmiş son zamanlar hariç hastaneye tek gidemez ekmek almaya bile gitmezmiş hiç arkadaşı veya anlaştığı akrabası yok hep sevgilim cıkar gezdirirdi sevgilimin hiç birikimi de yoktu eve harcadığı içinve bende ileride ne olacak endişesi oluşmuştu. Bu açıdan yorumlarsanız daha sağlıklı eleştiri yaparsınız. Ben zaten yeni ayrıldım ama tek taraflı düşünmemek gerek bence
Kendini de eleştirmen lazım bence, şu cümlenle ilk bana bunları yapmasını beklerdim gibi cümlelerin ,bu nasıl kıskançlık,eski sevgilinin annesini eleştirirken biraz özeleştiri kendine yap.

Ben buraya yazarken kendi özeleştirimi yaparak “yüklendiğmi hissettim, konuyu çok açtım” dedim zaten. Ayrıca annesinin bu kadar her şeyi ondan beklemesi normal mi, gerçekten nasıl tepki vermeliydim doğrusunu düzgünce söyleyin yanlışı göreyim

X