Eşimle boşanma aşamasına geldik

Benim zaten isteme söz vs olmadı. Kendim evlendim. Ha ailesini annesini kardeşlerini vs gördüm tanıştım öncesinden ama hiçbiri bana gerçeği söylemedi.

Sana gerçeği söyleseler ne olacaktı sanki. Sözde evlendikten hemen sonra öğrenmişsin zaten, gitmek yerine bir de bu kutsal adama çocuk vermek için hemen hamile kalmışsın. Tâbi siz hamile kalmanın da sorumluluğunu başkasına atarsın şimdi. Kesin onuda eşin istenmiştir o yüzden hamile kalmışsınızdır.

Aynı şeyleri söyledim. O çocukları sen yaptın baban mı yaptı diye.
Evet çocuklar dedeye baba diyor. Eşimi abi biliyorlar sanırım.
Bana anlatılan bu yani başka bilmiyorum
Bu adamın çocuğunu tek başınıza hem anne hem baba olup büyütmek istemiyorsanız bunları da göz önünde bulundurun. Eski çocuklarına verdiği değerin örneğini görüyorsunuz kanlı canlı. Kaldı ki siz boşandıktan sonra da tekrar evlenme ihtimali var, o zaman 3. anneden de çocuk yapsa sizin bebeğinize düşecek ilgiyi hesaplayın...

Bir de hamile kaldığınızda bu kuzenle evlenme olayını biliyor muydunuz yoksa ona rağmen mi kaldınız? Eğer bilmiyorsanız gene anlaşılabilir ama bilerek yaptıysanız suç sizde. Kaldı ki 5 aylık evlilik de bebek planlamak için çok erken. Bile bile ateşe atmışsınız kendinizi, geçmiş olsun. Zararın neresinden dönseniz kardır, hakkınızda hayırlısı olsun.

Avukat hanımcım, evlilik iptali diye bir şey var. Tabi siz dünden adamla evlenmeye razı olduğunuz için birde hayalinizde avukat olduğunuz için bu bilgiyi bilmemeniz normal.
Neden hayalimde avukat olayım :) mesele benim avukat olmam değil ki hayalimde olayım. Avukat değilim öğretmenim mesela hayalimde. Ne fark eder? Bunu buraya yazma amacım bu değildi

Bir de hamile kaldığınızda bu kuzenle evlenme olayını biliyor muydunuz yoksa ona rağmen mi kaldınız? Eğer bilmiyorsanız gene anlaşılabilir ama bilerek yaptıysanız suç sizde. Kaldı ki 5 aylık evlilik de bebek planlamak için çok erken. Bile bile ateşe atmışsınız kendinizi, geçmiş olsun. Zararın neresinden dönseniz kardır, hakkınızda hayırlısı olsun.
Biliyormuş. Çünkü nikahtan 1 gün sonra kocasının eski evliliğini öğrenmiş.

Pcos veya benzeri bir durumu olduğu için korunmayı onemsememiş.

Ama bana kalırsa nikah iptali yapmaliydi, hele de avukatsa bunu bilmeme ihtimali yok.

Ben bu olayda en çok doğmamış çocuğa üzüldüm.

Bu adamın çocuğunu tek başınıza hem anne hem baba olup büyütmek istemiyorsanız bunları da göz önünde bulundurun. Eski çocuklarına verdiği değerin örneğini görüyorsunuz kanlı canlı. Kaldı ki siz boşandıktan sonra da tekrar evlenme ihtimali var, o zaman 3. anneden de çocuk yapsa sizin bebeğinize düşecek ilgiyi hesaplayın...
Evet öyle tabi.

Neden hayalimde avukat olayım :) mesele benim avukat olmam değil ki hayalimde olayım. Avukat değilim öğretmenim mesela hayalimde. Ne fark eder? Bunu buraya yazma amacım bu değildi

Ne demek önemli değil? İnsanlara yanlış bilgi veriyorsunuz.

Ne demek önemli değil? İnsanlara yanlış bilgi veriyorsunuz.
İşte ben de bunu söylüyorum neden yanlış bilgi vereyim amacım ne olabilir? Konu avukatlıkla ilgili olsa yanlış bilgi okey olabilir deriz ama mevzu bununla hiç alakalı değilken neden yanlış bilgi vereyim. Saçma

Görmedim tabiki neden göreyim onlar beni neden görsün? Numarasını istesem verecekler mi ne münasebet istiyorsun demicekler mi işte.
Adamlarda bin tane çocuk vxr benimkini napsınlar elindekine sahip çıkamıyor
Gerçekten mi? çünkü avukat arkadasim panelden isterse eşinin kuzeninin numarasını bulup size 5 dk içinde atabilir. Lazımsa söyleyeyim 🫠 hadi avukat da olma, gerçekten bi akrabanın numarasını bulamayacak mısın? Tuhaf gerçekten.

İşte ben de bunu söylüyorum neden yanlış bilgi vereyim amacım ne olabilir? Konu avukatlıkla ilgili olsa yanlış bilgi okey olabilir deriz ama mevzu bununla hiç alakalı değilken neden yanlış bilgi vereyim. Saçma

'Avukatlıkla ilgili olsa yanlış bilgi okey olabilir deriz' ne demek? kusura bakmayın biz sizin gibi okey diyemiyoruz. Neyse zaten bu sözleri avukatım diyip yalan söylediği anlaşılınca işin içinden çıkmak isteye sizin gibi biri söyleyebilir ancak.

Gerçekten mi? çünkü avukat arkadasim panelden isterse eşinin kuzeninin numarasını bulup size 5 dk içinde atabilir. Lazımsa söyleyeyim 🫠 hadi avukat da olma, gerçekten bi akrabanın numarasını bulamayacak mısın? Tuhaf gerçekten.
Bunlara ulaşamıyoruz avukatlar olarak. Sizi yanlış bilgilendirmişler

'Avukatlıkla ilgili olsa yanlış bilgi okey olabilir deriz' ne demek? kusura bakmayın biz sizin gibi okey diyemiyoruz. Neyse zaten bu sözleri avukatım diyip yalan söylediği anlaşılınca işin içinden çıkmak isteye sizin gibi biri söyleyebilir ancak.
Ya hanımefendi derdiniz nedir? Neden yalan söyleyim amacım ne olabilir diyorum size. Siz diyorsunuz sizin gibi biri işin içinden çıkmak isteyen. Mevzu bu bile değilken neden yalan söyleyim diyorum sadece? Benim amacım ne olabilir? Avukatlıkla ilgili mevzu olsa birini bu şekilde itham etmeniz her ne kadar mantıklı olmasa da anlaşılır olabilir. Ama mevzu bu bile değilken neden insanları kandırayım yahu! Asıl mevzuda bütün suç benim derken neden avukatım diye yalan söyleyim allah aşkına?

Benim akrabam değil çünkü. Nasıl isteyim eşime mi sorayım eski karının numarasını ver diye?

Ya hanımefendi derdiniz nedir? Neden yalan söyleyim amacım ne olabilir diyorum size. Siz diyorsunuz sizin gibi biri işin içinden çıkmak isteyen. Mevzu bu bile değilken neden yalan söyleyim diyorum sadece? Benim amacım ne olabilir? Avukatlıkla ilgili mevzu olsa birini bu şekilde itham etmeniz her ne kadar mantıklı olmasa da anlaşılır olabilir. Ama mevzu bu bile değilken neden insanları kandırayım yahu! Asıl mevzuda bütün suç benim derken neden avukatım diye yalan söyleyim allah aşkına?
Cevabı sizde avukat hanım, neden yalan söylüyorsunuz kendinize sorun?

Anlamadım çünkü hiç evlerine gitmedim. Evlendikten sonra 1 veya 2 kere gitmişimdir.
Eski eşi ailesinin yanındaymış. Bunlarda normalde hep böyleymiş boşanınca çocuklar babaya verilirmiş. Bunların hepsini sonradan öğrendim ben.
Eşimin eski eşine de maddi olarak eşimin babası bakıyormuş. Bunların hepsini eşim söyledi.
şimdi bi kere şu durumu anlayalım

bu adam muhtemelen arap asıllı (ama hataylı arap alevilerden değil de elazığın urfanın filan araplarından) ya da bir iki ildeki kürt asıllı ailelerden

evet şeriat'a göre boşanınca çocuk erkekte kalır, normal. onlar da öyle uyguluyor.

ama bunlar hakketen boşanmış olsa neden eski eşi adamın ailesiyle birlikte kalsın ki? çocuklar kalır, eşe ayrı bir ev açarlar ya da varsa babasını evine döner.

bence ortada bir boşanma yok
ortada muhtemelen hiç resmi nikah da yok

eşin babası olan amca erken filan mı ölmüş?

muhtemelen bunlar erkenden evlendirilmiş, kızımıza sahip çıkalım, oğlumuza da eş olsun denmiş.
eşiniz çocukları yapmış nüfusuna almış ama yüksek ihtimalle sadece dini nikah var

ve kusura kalmayın bunlar muhtemelen hala dinen evli
zira dine göre sizi 2.3. eş olarak almasında da bir sakınca yok....

Merhaba arkadaşlar. Eşim benden önce amcasının ve teyzesinin kızıyla evlenmiş ve iki çocuğu var. Ben bu durumu evlendikten sonra öğrendim ve birbirimizi sevdiğimiz için evliliğimi devam ettirme kararı aldım. Benimse bu ilk evliliğim. Evlendiğimizden beri eşim benden çocuk istediğini aile olmak istediğini söyler durur. Zaten 5 aylık evliyiz ve yaklaşık iki üç hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Hamilelik psikolojisi, düşük tehlikesi vs derken evde birkaç kez kavga ettik. Kavgalarımız üzerine benden çocuk sahibi olmayı çok isteyen eşim birden çocuğu aldırmak istediğini söyledi. Bunun üzerine kavgalarımız büyüdü, aileler araya girdi ve sakinleştik. Eşimin eski eşi ise sürekli hala eşimin ailesinin yanına gidiyormuş bunu bana eşim söyledi. Ben de annemin yanına geldim bir haftalığına, bu sırada eşim kendi ailesinin yanına gitmeye başladı sıklıkla. Ben de eski eşinle karşılaşma ihtimalin çok yüksek gitme dedim. Bunun üzerine tekrar kavga ettik ve boşanmak istediğini söyledi. Gerçekten artık çok çaresizim. 8 haftalık hamileyim ve daha şimdiden çok yoruldum. Gece uykum bile kalmadı. Ya çocuğu aldırıp eşimden tamamen boşanacağım, ya da onun bu dengesizliklerine katlanıp çocuğu doğuracağım.. ne yapacağım hiç bilmiyorum ve gerçekten yoruldum...
Adam hem amcasının kızıyla evlenmiş
Hem teyzesinin kızıyla evlenmiş
Bunu siz sonra öğrenmişsiiniz
5 ayda adam cocuk istemiş
Siz de hemen masallah tamam demişsiniz
Adam çocugu aldırmak istemiş
Sonra vazgecmiş kalsın demiş
Şimdi de adam bosanmak istemiş

Yani sizin hiç bi kararınız yok mu bu ilişkide? Nasıl bu kadar gözü kara olabiliyorsunuz? Nasıl bir güven bu? Bu yazdıklarınızdan belli biz bosan desek de adam gelir gel der gidersiniz. Yapacak bi şey yok. Hayretle okudum

X