Eşimle bir türlü çözemediğimiz sorun

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Konu sahibi arkadaşım olur şu an yanımda kendisi. Dertleşmek, danışmak, içini dökmek istiyor. Sözü ona bırakıyorum.

İyi geceler herkese. Bu siteyi ilk defa Yuuna_Ra'dan duydum ve yazmak istedim. Kendim üyelik açıp yazmaya korkuyorum eşim telefon kurdudur nereye girdim ne yazdım hepsine bakar.

Uzatmadan konuya geçiyorum. Bayram arefesinden beri köydeydik dün döndük eve. Günlerce rahat uyuyamadık geç saatlere kadar oturulup sohbet edildi ve biraz da gergin geçti bayram. Eşimle yalnız kalamadık bayram boyunca. Aile arası kavgalar küslükler oldu bir sürü sıkıntı. Sinirlerimiz altüst yani eve döndük ama hem yorgunum hem moralsizim ve eşimi özlemişim o kadar yorgun olmama rağmen akşam oturup eşimle karşılıklı çay içme hayalini kuruyorum. Ama eşim arkadaşıyla buluşmaya gitti akşam. O kadar tartışmama, gitme özledim oturalım vakit geçirelim dememe rağmen gitti. Dünkü hadi neyse dünkünü çok dert etmiyorum çünkü dün arkadaşının son tatiliydi dün görüşmeseler önümüzdeki pazara kadar görüşemeyeceklerdi. O yüzden hadi neyse deyip geçtim dün.

Ama bugün olanlar çok ağırıma gitti. Akşam yemek vakti yemek olunca çağırdım, tamam geliyorum dedi. Aradan birkaç dakika geçti gelmeyince sakince tekrar çağırdım yemek soğuyor dedim. Birden parladı bana. "Geliyorum dedikten sonra neden ikinci defa çağırma gereği duyuyorsun." dedi. Ses tonu çok yüksekti ve kırıldım. Onu beklemeden yemeye başladım. Geldi hiçbir şey olmamış gibi yemek yemeye başladı sohbet etmeye çalışıyor gönlümü almak için sırnaşıyor. "Dokunma" dedim yüzüne bile bakmadım. "Bir daha dokunursam en adi şe....im" dedi kalktı sofradan yemeğini aldı salonda yedi. Beni bir ağlama aldı yemeği zorla yedim. Yemekten sonra da konuşmadık. Birden "ben çıkıyorum" dedi. "nereye gidiyorsun hani bugün benimle vakit geçirecektin dün çıktın bugün çıkıyorsun hayırdır iki gün üst üste?" dedim. "Ne var bunda" tarzında zırvaladı ben de o sinirle kapıyı yüzüne kapattım içeri geçtim.
Sonra Yuuna_Ra'nın yanına geldim öyle kırgın ve kızgınım ki.
Bu kaçıncı saymayı bıraktım artık. Öyle fazla büyük kavgalarımız olmasa da bazen ufacık şeyler yüzünden sesini yükseltmesine artık dayanamıyorum taş değilim ben. Ve gönlümü bile almadan çıkıp gidiyor arkadaşlarının yanına. Ayda 1-3 defa arkadaşlarıyla görüşür eşim. 2 saat takılır gelir. Ama böyle bir zamanda ben onu özlemişken iki sohbet etmek isterken 2 gün üst üste çıkması zoruma gitti. Üstelik aramızı düzeltmeye bile yeltenmedi.
Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Tartışmalarımızın iki saat sonrasında hep hiçbir şey olmamış gibi davranır güler konuşurduk ikimiz de. Ama bu davranışlarını artık hazmedemiyorum defalarca konuştum demek ki konuşmayla olmuyor. Bu sefer susup hiçbir şey olmamış gibi davranmak istemiyorum. Bir daha dokunmayacakmış bir daha dokunursa en adi şeymiş! Ben bu lafın altında kalamam nasıl davranmam gerek sizce?

Adam haklı . O da stres olmuştur ve o stresi böyle atlatıyordur belki .
Siz sadece kendi acınızdan bakıyorsunuz .
Ayrıca bende geliyorum dendikten sonra 2. Kez çagirılmaya acayip sinir oluyorum.
Yüzde yüz adamı haklı buldum

Öyle mi dersiniz? Ama ben sesimi yükseltmeden çağırmıştım bağırmasına ne gerek vardı ki? Ayrıca köy kendi köyü kendi ailesi ondan çok ben bunaldım o çıkıyor arkadaşlarıyla kafa dağıtıyor peki ben ne yapayım? En yakınım o benim bir de Yuuna var ama Yuuna'yla her zaman görüşme şansımız olmuyor. O bunaldı gitti peki ben ne yapayım evde? Ki aramız bozuk düzeltmeden gidiyor beni en çok kıran bu.

Kendine dert arıyorsun belliki olur her evlilikte böyle sürtüşmeler. Madem sofraya oturdu sende uzatma ve sonrasında tatlı tatlı anlat üzüldüğünü. Nabza göre şerbet yani.
Allah daha kötü dert vermesin.

2. Çağrılma konusunda bence herkes benim gibidir ya cidden ofkelenilecek bir konu.
Köyde çıkmasının nedeni de işte stres dağıtmak olabilir.
O kendini düşünüyor sizde kendinizi düşünün tek stres dağıtma plânınız esiniz olmasın.
Başka b planlarınız da olsun . O zaman hem incinmezsiniz hemde ilişkinizin kalitesi artar .

Bence çok kafaya takıyosun evliliğin ilk yılları galiba. Eşine dert yanıp durma bence zaten ayda az görüşüyormuş arkadaşlarıyla. Bi de adam hemen normale dönüyormuş bu iyi birşey aylarca küsen adamlar var. İlgi beklentini de biraz aza indir daha mutlu olursun. Allah daha büyük dert vermesin ağlama krizleri filan yıpratma kendini

Yaaa zaten köye beraber gitmediniz mi neyi özlediniz anlamadım ben beraber çay içmenin hayalı biraz sacma olmus bana göre siz biraz daha fazla haksızsınız gibi geldi gelirse konusırsa bencr uzatmayın.

Çocuk eğler gibi koca eğlemek durumunda kalan kadınlara çok üzülüyorum. Analarının paşaları evleniyor, kızların başına paşa kesiliyor bu kez de. Kusura bakmayın da ne bu alması sıkılması, gittiğiniz yer onların köyü anası babası değil mi, full bayram boyu esas siz bunalmışsınızdır, bir de gelin kısmısı(!) hizmet eder hesabı totonuz bile yer görmemiştir Allah bilir, ama paşa hazretleri bir tahttan diğerine seyahatleri sırasında bunalmış. Oooldu. Çok sinirlendim vallahi, yemeğine sofrasına kadar hazırlayıver, sonra ikinciye çağırdınız "Soğuyacak" ikazı yaptınız diye bağırsın. İki elleyince de hemen gönlünüzün alınması lazım tabi, keresteye bak.

Ya şimdi ben böylesi adamın kafasında, Fedon olup o tabağı kırmaktan yanayım da siz yapmayın tabi, aile faciası çıkmasın.

Orta yolu bulmak lazım, madem hep konuşmuşsunuz diller dökmüşsünüz, bir de küsüp, kendi eğlencenize bakın bakalım, çok da tın çok da fifi moduna geçin bi, ne yapacak. Şımarmış bu şımarmış.

bence kendine dert arıyorsun.ben de sinir olurum 2. defa biri beni bir şey için dürtünce.zaten ayda 1-3 defa 2'şer saat hiçbir şey değil.zaten yay gibi gerilmişsiniz bütün bayram tatilinde.kendine boş yere dert çıkartma.

Kırılmanızı anlıyorum ama lütfen kendinizi hırpalamayın. Stresli ve yorucu bir bayram tatili geçirmişsiniz. Böyle stres yüklenince hepimiz nazımızın geçtiği insanlara yükleniyoruz. Herkesin huyu farklıdır, eşinizi en iyi siz tanırsınız. Nasıl davranıldığında hatasını anlar siz en iyisini bilirsiniz. Mesela benim eşim böyle birşey yaptığında ben zıttına gidersem günlerce küskünlük olabilir. Ama huyuna gidersem yaptığından kendi utanır ve gönül almaya çalışır. Çünkü tipik bir karadeniz erkeğidir bir anda parlar sonra durulur
Tabiki herşeyi alttan almanızı kastedmiyorum, kaldı ki eşiniz iyi ki gitmiş, evde kaldığında büyük bir tartışma ortamı olsaydı, daha kırıcı sözler söylenseydi daha mı iyiydi? Üzülmeyin lütfen

Yani biraz fazla abartmışsınız zaten berabersiniz bu kadar özlem duymak fazlaca değer verip karşılığını istediğin gibi alamadığını düşünüyorum bu kadar düşkün olduğunuzu belli etmeyin ki şımarmasın eşiniz

Boyle ufak tefek seyleri buyutup mesele haline getirmeyin. Bazen olur oyle. Yeni evlisiniz galiba. Baslarda insan takiliyor boyle seylere ama zamanla bosu bosuna uzup uzuldugunuzu anliyorsunuz. Evlililigi boyle seylerle yipratmaya gerek yok. Derdiniz varsa sakince anlatin.

Nasıl da güzel tercüme etmişsiniz hislerimi. Teşekkür ederim beni anladığınız için. Ben de konuşmamayı düşünüyorum ama öyle yapınca da çok üstüme geliyor neden konuşmuyormuşum falan yine sesini yükseltiyor. Yani hep böyle oldu ben bu adama karşı bir türlü umursamaz davranamadım ben susarım o susmama katlanamaz bağırır, sonra da ben bağırırım daha çok bağırır kavgaya dönüşür. O yüzden bilmiyorum artık nasıl davranacağımı şaşırdım.

Beraberiz de baş başa kalıp sohbet etme imkânımız hiç olmadı ki. İşin açıkcası benim ona anlatacağım şeyler vardı tek mesele özlemek değil.

Siz daralmış arkadasınızın yanına gelmişsiniz, belki o da dertleşmek için arkadasına gitme ihtiyacı duymuştur. Gergın geçti bayram diyorsunuz, sonuçta onun ailesinde sorunlar var ve o da belki arkadasıyla paylaşmak istedi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…