Eşimle aylardır kavga ediyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşimin asıl mesleği elektrik teknisyeni. oturduğumuz evin holüne ev yapılırken elektrik çekilmemiş. 2 buçuk yıl öyle yaşadık her gün elektrik çek demekle geçti günlerim. artık bi gün annem, oğlum elektrikçisin evinin işini yapamıyor musun dedi. gurur yaptı da gitti elektrik çekti.
yok anam bunlar niye böyle anlamıyorum

Ben hiç 7 ay sabredecek biri değilim kulp ,prizler ışıklandırma Bi şekilde yaparım kendim,ama kornis tavan şimdi elektrikli küçük matkap ve yeni vidalar işi halleeerde tavan sıkıntı yüzün süre yukarı bakmak zor...size yapın demiyorum yanlış anlamayın ama kavga olunca mutsuz oluyorsunuz işte malesef...

Normal ampul olsa alırım marketten takarım. Set halinde 7li ampğl farklı bir model. Daha önce sordum elektrikçiye. Yoktu. Arayıp bulmak lazım. Ama dediğiniz gibi internetten alınabilir. Alayım onun
ya işte yüksek ihtimalle eşiniz de alırdı zaten her yerde olanlardan olsa

benim bu konuda mantığım şu:
benim sinirimi bozuyor mu bozuyor...o zaman yaparım. mesela sinirimi bozmuyorsa adama da söyledim yapmıyorsa, yapmasın umrum değil. ama hayat kalitem düşüyorsa aklımda yer ediyorsa (tamir işi olmayabilir, her iş için geçerli)
o zaman çözüm yoluna gideyim ya
o evde siz daha fazla vakt geçiriyorsunuz
bebe, tez hep evdesiniz değil mi?

bunu eşinize söz geçirmek, iş yaptırmak bilmem ne gibi düşünmeyin, yemeği dışarıdan söylerim mesela ama o gün o işi hallederim- eğer o iş o gün benim motivasyonumu düzeltecekse, kafamda yer etmesi bitecekse, yaparım aradan çıkar.

Diyorum ki nasıl vida eksik söyle ben alacağım. 6 aydır alınmayan vida. Ona da yanaşmıyor. Haklısın Diyor. Ben halledeceğim tamam söz yapacağım Diyor. Ama yok.
Hiç uğraşma. Git dükkana sahibine rica et, eve gelip ne var ne yoksa baksın listeyi hazırlasın. Sonra da işleri halleder zaten. Malzeme üstüne ekstra işçilik git gel parası da verdin mi hepsi çözülür. Bir dahakine o kadar para vermemek için kuzu kuzu kendi halleder.

Aynı benim eşimde böyle ben artık takmıyorum.
üni'de yıllarca yalnız yaşadığım için bir çok şeyi kendim halledebiliyorum antremanliyim
Ampül değiştirme, tüp değiştirme, korniş tamiri, demonte mobilya kurulumu, musluk tamiri yapıyorum.
Yapamadigim şey de de cagiriyorum birini yaptırıyorum

Eşim okuyor, dersleri ağır diye ailesi ekmek almaya bile göndermemiş sonuç üşengeçlik, ki elinden geliyor

Ha + lari cok diye ben tolere edebiliyorum

Tek sorun buysa siz de üstünde durmayın huzursuz etmeyin kendinizi

Meselâ babamda kıskançtır eve biri girip çıksın istemez annem yapılması gereken bir seyi sallarsa bak yapmazsan tamirciyi arıyorum der hemen yapar :)

Güçlü kadınların en büyük problemi tam olarak bu. Ben onca ise yetişirken iki vida alamayacak kadar sorumsuz mu bu adam diye yakınıyorsun haklısın da. Fakat! Benzer dertlerden muzdarip biri olarak yazıyorum ben bu gibi durumlarda eşimin yapabileceği tüm sorumlulukları üstlendim özellikle ve bilerek başlarda çok hoşuna gitti. Aradan zaman geçince kendini işe yaramaz hissetmeye başladı. Sonra bir baktım ki ben söylemeden ampul değişiyor kapılar onarılıyor bende çok büyük bir başarı sağlamış gibi şaşkınlıkla Tebrikler onurlandırmalar... Açıkçası erkeklerin biraz çocuksu olduklarını ödül ceza ile kontrol edildiklerini anladım. Bunu evde ki işler yürüsün diye değil kendim için yaptım. Annelerinin evinde ekmek elden su gölden sorumsuzca bizimle evleniyorlar malesef en temel görevlerini bizimle öğreniyorlar sana tavsiyem kendini hiç sıkma bu da bir süreç meselesi eşinle doğru iletişim yöntem ile bu derdi de bertaraf edeceksiniz

3v3t çok mutsuzum. Kavga ettiğimiz için. Yıpranmak istemiyorum

Ben art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir kavram ekleyin hayatına. Hoşgörü. Komple ilgisiz bir adam değilmiş demekki. Bende tembelimdir bazen bir şey 1 ay almam ordan ama kasıtlı yaptığımdan değil alışkın olduğumdan. Eşiniz yapmıyorsa evde olduğunuzda usta ayarlayın gelsin 1 günde halletsn çözülsün olmaz mı ? Her tadilat çıktığında da eşinizin yapmadığını ustanın yapması gerektiğini kendinize anlatın sinirlenmenizi engeller.
Üzülmeyin ben öyle kötü bir enerji almadım eşinizden çözülür.

Neden söyleyemiyorsunuz? Ben eşime her şeyi söyleyebiliyorum. Çünkü o benim elim. Söylemem değil de söyleyemem demeniz enteresan geldi bana.
söylemem yazacaktım aslında. yanlış yazmışım yoksa tabii ki ben de eşime söylerim. cümlenin genelinden söylemeyi tercih etmediğim anlaşılıyor bence.

doğru iletişim yöntem
Ben bunu yapamıyorum galiba. Eşimi farklı bir yere konumlandırdım. Bana göre keyfine düşkün ve sorumluluk almıyor evle ilgili. O yüzden bir iş aksadığında yine keyif yaptın değil mi diye kavga çıkarıyorum. Ama onun açısındsn öyle değil. İnsanlık hali unuttum diyor. Çok farklı yere sürüklendik. Toparlar mıyız yine?

Kötü değil. Dünya iyisidir. Mükemmel babadır. Üstüme titrer. Beni çok sever. Tek ama tek kavga sebebimiz tamir tadilat. Şaka gibi

Ne kavgalar ettik biz bu yüzden toparlamak ne demek yeniden aşık olursunuz şimdi dönüp bakıp birbirimize gülüyoruz
Şuan tuvaletin lambası bozuk bugün yapmasını bekliyorum yapmazsa gidip bir lamba alıp ben değiştiricem o da bu yüzden kendini kötü hissedecek ve bulaşıkları yıkayacak tüm süreç gözümün önünde şu anda
Bu durumlar artık küçük oyunlar gibi huzurunuz çok ama çok kıymetli birbirinizi sevin ortak bir hayat paylaşıyoruz doğru fakat eşimiz bizim üniversite ev arkadaşımız değil bazı şeylere tahammül ediyoruz ama onun da bana tahammül ettiğini biliyorum örneğin ben çok gürültülü biriyim ( şarkı söylerim telefonun sesini çok açarım) başta çok sorun yaşadık ama o da bunlara tahammül etmeye başladı
İlişkilerin huzuru ancak birbirine tahammül ederek ilerler

Valla sizin yöntem biraz zahmetli ama iyiymiş bende denemeyi düşünüyorum. Ama tüm işleri ben yapınca da eşime gıcık olmaya başlıyorum

Kötü değil. Dünya iyisidir. Mükemmel babadır. Üstüme titrer. Beni çok sever. Tek ama tek kavga sebebimiz tamir tadilat. Şaka gibi
bence gereğinden fazla büyütmüşsünüz bu konuyu
bu onur meselesi değil ki ya da ölüm kalım değil...yani sizi banyo yaparken elektrik çarpacak (allah korusun) bir sorun olsa evde tamam da....

misal siz ütü yapmayı sevmiyor olsanız ütülemeseniz adam bunu mesele etse ve o ütü illa yapılacak diye evde ütüleri yığsa mı mantıklı olur, bunun için siz habire kavga etseniz mi iyi olur yoksa... eşiniz, "şimdi... bu ütülerin bir şekilde yapılması lazım, o zaman ya ben yapayım ya da bir ütücüye götüreyim, bu sorun da çözülsün", dese mi mantıklı olur?

Her kavgadan sonra kendi kendime bie daha yapmayacağım. Tahammüm edeceğim. SUsacağım diyorum ama olmuyor. Bu noktaya gelmemizde onunda çok suçu var. Nolurdu yapsaydı? Bilmiyorum çok üzgünüm inşallah kopmuyoruzdur

Benim esimde boyle seyleri umursamazdi. Ben alir getirirdim, 1 ay sonra vida takilirdi. En son usta gerektiren bir is oldu ve takmadi, acayip sinirlendim. Ben aradim ustalari, geldiler, o esnada esim geldi, 3 tane ustayi gorunce bana neden haber vermedin dedi. Bozuk oldugunu hem kendin goruyorsun hem zaten bende soyledim, takmadin, bende kendim yaptrdim dedim. O son oldu. Simdi birsey bozulursa hemen hallediyor.

Bu saydıklarıniz arasında sizin de yapabileceğiniz seyler var ( hayat kalitenizi dusuruyorsa yani ) Sinirlenmek yerine birkaçını siz halledin sonra ona söyleyin . Bir pazar günü de hadi bugün evin eksiklerini yapıyoruz diyin gaza gelir belki :) Benim eşim de umursamaz gerçekten aylardır sifon takımı degisicek şu an kullanılabilir durumda olduğu için ya da onemsemedigi için degistirmiyor. Bir kez bile yap demedim yapmak istemezsen usta çağırırım ödersin dedim sadece bir kez sakin bir şekilde dün :) bakalım ... Bu arada eşim uçak motoru sokup takan biri devede kulak yani evdeki işler. Yalnız yaşayan arkadaşlarımın kapısınin kilitlerini bile tamir eder ,takar yardimci olur ama evdeki işi onemsemez erkeklerin karakteri bence o yüzden kisisellestirmeyin.

Bu iş ciddi kafa yorar sürekli bir şeyleri yap yap demek sizi baya yıpratır hayat geçmez. Bu işleri hafta sonu ikinizde evde olunca halledebilirsiniz en mantıklısı o geldi bana.

Şimdi şu kısım şöyle. Eşim eve ve çocuğa dair işlerin yüzde 90ını yapsa bana sadece yüzde 10luk ütü kalsa ona rağmen ben yapmasam bilmiyorum eşim çıldırmakta haklı gibi geliyor. Bir de diğer konuda haklısınız galiba benim için onur gurur meselesi oldu. O yapmadıkça bende inat ettim yapmadım. Bozuk kırık şeylerle yaşıyoruz. Ama iş oğluma uzanmaya başladı. Tvye uzanıp üzerine çekiyor. Duvara monte ettirecek. Mesela bence bu acil bir durum. Hemen yapmasj lazım. Ama o yapmıyor. Balkon demirinden sığıyor oğlum bianlık dalgınlıkta allah korusun düşebilir. File alması lazım acilen. Ama almıyor. Dün bir sürü file satan yer numarası kaydettibenim desteğimşe. Bugün arayacak güya. Ama ben eşimi tanıyorsam akşam eve geldiğinde soracağım aradın mı diye. Bana vaktim olmadı vrya unuttum diyecek. Bakın akşam konuyu güncellerim. Umarım utandırırbeni.

Neden siz yapmıyorsunuz diyeceksiniz. Sabah 6.30da kalktık. Kahvaltı alt değiştirme biraz oyun. Bu arada çığlıklar eşliğinde danışmanımla tezimi görüştüm. 10.30da uyudu. Mememde uyuyor şh anda. Yani bişi yapamıyorum tamirci çağırma vs uyanınxa öğle yemeği pişecek biraz ev işi park oyun ve 2.uyku. yine memede. Sonra uyanacak. Hiç durmayan bana yapışan sürekli oyun isteyen bir veveğim var. Üstelim paytak paytaj yürümeyebaşladı. Hep arkasındayım bu yüzden. Yani vakti olmayan bence benim. Akşam danışmanının istediği işleri halledeceğim tezle ilgili.
Bunca işin arasında bir zahmet gitsin ampul alsın ya lütfen. Ha kendisi evde boş oturmuyor. İşe gidiyor. İşi masabaşı. Yazılımcı. Eski çalışan olarak günde 10 saat ders verdiğim zamanlarda bile daha az yoruluyordum. Bebek peşinde koşmak zaten çok zor.

Bu iş ciddi kafa yorar sürekli bir şeyleri yap yap demek sizi baya yıpratır hayat geçmez. Bu işleri hafta sonu ikinizde evde olunca halledebilirsiniz en mantıklısı o geldi bana.
Dün bi kısmını beraber hallettik oğlumu annemlere bırakıp. Böyle böyle haftasobumu da onu yönlendirme ile harcayayım. Napayım artık olmuyor çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…