- 28 Mart 2020
- 4.071
- 16.649
- 158
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Ben hiç 7 ay sabredecek biri değilim kulp ,prizler ışıklandırma Bi şekilde yaparım kendim,ama kornis tavan şimdi elektrikli küçük matkap ve yeni vidalar işi halleeerde tavan sıkıntı yüzün süre yukarı bakmak zor...size yapın demiyorum yanlış anlamayın ama kavga olunca mutsuz oluyorsunuz işte malesef...Hanımlar merhaba,
Sizlere eşimle 7 aydır kavga ettiğimiz birkaç olayı yazmak istiyorum. Evliliğimiz sallanıyor. Ve sebep çok saçma. Ben çok üzülüyorum ama çözemiyoruz asla. Sorun evdeki tadilat işleri. Örneklerle gideceğim.
1. Bir adet portmantomuz var. Bir kulbu bozuk. Oraya sadece 5 cmlik bir vida alınması lazım. Bakın atla deve değil. Eve 60 metre uzaklıkta hırdavatçı da var. Ama 7 ay oldu yapılmadı. Her kavgamızda söyledim. 8 kez falan söyledim. Hepsinde yapacağım tamam haklısın dedi. Yapmadı.
2. Buzdolabı led ışığı bozuk. Görüyor ben söyleyene kadar yapılmayacak.
3. Aspiratör ışığı, salondaki 2 lamba, banyodaki lamba bozuk. Ben söyleyene kadar yapılmayacak. Hoş söyleyince de yapılmıyor.
4. Oğlumun odasındaki perdenin kornişi söküldü. Tepemize düştü düşecek. Sizce yapıldı mı? Hayır.
5. Elektrik priz koruma kapaklarını daha sağlamlarıyla değiştirecektik. Hala almadı.
6. Bazen usta çağırıyor yalan yok. Mesela diyorum ki klozet sifonu akıtıyor. Duşakabinde de şu sıkıntı var. İkisine usta çağırıyor. Birini yaptırıyor diğerini unutuyor. Yani kırk yılın başı usta geliyor onda da tam değil.
Bunun gibi size onlarca ev tadilat tamirat işisvar yapılmayan. Ağlasam da cinnet geçirip yapmadığı şeyi çöpe atsam da değişmiyor.
Ha sanmayın ki banane diyor. O da çok üzülüyor. Tamam yapacağım haklısın diyor. 2 bahanesi var. 1. Unutuyorum hatırlat diyor. 2. Zamanı yettiremiyorum diyor.
Unutma kısmına gelince not al diyorum. Zaman kısmına gelince ben doktora yapıyorum, bebeğe bakıyorum, ev işi, yemek. Ütü, çamaşır vs hepsine yettiriyorsam o da zamanı etkili kullanmalı. Bu yüzden bunu kabul edemiyorum.
Üstelik çay kahveye zamanj var. Borsa çalışmaya zamanı var. Haftasonları bebeği alıp 2 3 saatliğine annemlere gidiyorum. Evde tek kalıyor. Yani zamanı var. Bana göre tabi. Bu tamamen o zamanda ne yapmaya karar vereceği ile ilgili.
Bu konuyu şu yüzden açtım. Demin 7 aydır ettiğimiz kavgalara bir yenisi eklendi. Ben onu değiştiremiyorum. Bunu anladım. Kendimi nasıl değiştirmeliyim? Napayım da artık amaan lamba mı bozukmuş tırt deyip geçeyim? Psikolojik olarak yıprandım yıldım. Ben ben değilim artık.
Bunun yanında mükemmel bir babadır. Bem bebeğe ne bakıyorsam o da o kadar bakar. Ev işi de istersem yapar. Evi şiler süpürür toz alır. Tek dert tadilat işi.
Onu çok seviyorum. O da beni çok seviyor biliyorum. Bu yüzden yıpranmam istemiyorum. Sen yap o zaman diyecek olanlara ise zaten tüm ev yemek sorumluluğu bende. Onu da mı ben yapayım?
ya işte yüksek ihtimalle eşiniz de alırdı zaten her yerde olanlardan olsaNormal ampul olsa alırım marketten takarım. Set halinde 7li ampğl farklı bir model. Daha önce sordum elektrikçiye. Yoktu. Arayıp bulmak lazım. Ama dediğiniz gibi internetten alınabilir. Alayım onun
Hiç uğraşma. Git dükkana sahibine rica et, eve gelip ne var ne yoksa baksın listeyi hazırlasın. Sonra da işleri halleder zaten. Malzeme üstüne ekstra işçilik git gel parası da verdin mi hepsi çözülür. Bir dahakine o kadar para vermemek için kuzu kuzu kendi halleder.Diyorum ki nasıl vida eksik söyle ben alacağım. 6 aydır alınmayan vida. Ona da yanaşmıyor. Haklısın Diyor. Ben halledeceğim tamam söz yapacağım Diyor. Ama yok.
Güçlü kadınların en büyük problemi tam olarak bu. Ben onca ise yetişirken iki vida alamayacak kadar sorumsuz mu bu adam diye yakınıyorsun haklısın da. Fakat! Benzer dertlerden muzdarip biri olarak yazıyorum ben bu gibi durumlarda eşimin yapabileceği tüm sorumlulukları üstlendim özellikle ve bilerek başlarda çok hoşuna gitti. Aradan zaman geçince kendini işe yaramaz hissetmeye başladı. Sonra bir baktım ki ben söylemeden ampul değişiyor kapılar onarılıyor bende çok büyük bir başarı sağlamış gibi şaşkınlıkla Tebrikler onurlandırmalar... Açıkçası erkeklerin biraz çocuksu olduklarını ödül ceza ile kontrol edildiklerini anladım. Bunu evde ki işler yürüsün diye değil kendim için yaptım. Annelerinin evinde ekmek elden su gölden sorumsuzca bizimle evleniyorlar malesef en temel görevlerini bizimle öğreniyorlar sana tavsiyem kendini hiç sıkma bu da bir süreç meselesi eşinle doğru iletişim yöntem ile bu derdi de bertaraf edeceksinizHanımlar merhaba,
Sizlere eşimle 7 aydır kavga ettiğimiz birkaç olayı yazmak istiyorum. Evliliğimiz sallanıyor. Ve sebep çok saçma. Ben çok üzülüyorum ama çözemiyoruz asla. Sorun evdeki tadilat işleri. Örneklerle gideceğim.
1. Bir adet portmantomuz var. Bir kulbu bozuk. Oraya sadece 5 cmlik bir vida alınması lazım. Bakın atla deve değil. Eve 60 metre uzaklıkta hırdavatçı da var. Ama 7 ay oldu yapılmadı. Her kavgamızda söyledim. 8 kez falan söyledim. Hepsinde yapacağım tamam haklısın dedi. Yapmadı.
2. Buzdolabı led ışığı bozuk. Görüyor ben söyleyene kadar yapılmayacak.
3. Aspiratör ışığı, salondaki 2 lamba, banyodaki lamba bozuk. Ben söyleyene kadar yapılmayacak. Hoş söyleyince de yapılmıyor.
4. Oğlumun odasındaki perdenin kornişi söküldü. Tepemize düştü düşecek. Sizce yapıldı mı? Hayır.
5. Elektrik priz koruma kapaklarını daha sağlamlarıyla değiştirecektik. Hala almadı.
6. Bazen usta çağırıyor yalan yok. Mesela diyorum ki klozet sifonu akıtıyor. Duşakabinde de şu sıkıntı var. İkisine usta çağırıyor. Birini yaptırıyor diğerini unutuyor. Yani kırk yılın başı usta geliyor onda da tam değil.
Bunun gibi size onlarca ev tadilat tamirat işisvar yapılmayan. Ağlasam da cinnet geçirip yapmadığı şeyi çöpe atsam da değişmiyor.
Ha sanmayın ki banane diyor. O da çok üzülüyor. Tamam yapacağım haklısın diyor. 2 bahanesi var. 1. Unutuyorum hatırlat diyor. 2. Zamanı yettiremiyorum diyor.
Unutma kısmına gelince not al diyorum. Zaman kısmına gelince ben doktora yapıyorum, bebeğe bakıyorum, ev işi, yemek. Ütü, çamaşır vs hepsine yettiriyorsam o da zamanı etkili kullanmalı. Bu yüzden bunu kabul edemiyorum.
Üstelik çay kahveye zamanj var. Borsa çalışmaya zamanı var. Haftasonları bebeği alıp 2 3 saatliğine annemlere gidiyorum. Evde tek kalıyor. Yani zamanı var. Bana göre tabi. Bu tamamen o zamanda ne yapmaya karar vereceği ile ilgili.
Bu konuyu şu yüzden açtım. Demin 7 aydır ettiğimiz kavgalara bir yenisi eklendi. Ben onu değiştiremiyorum. Bunu anladım. Kendimi nasıl değiştirmeliyim? Napayım da artık amaan lamba mı bozukmuş tırt deyip geçeyim? Psikolojik olarak yıprandım yıldım. Ben ben değilim artık.
Bunun yanında mükemmel bir babadır. Bem bebeğe ne bakıyorsam o da o kadar bakar. Ev işi de istersem yapar. Evi şiler süpürür toz alır. Tek dert tadilat işi.
Onu çok seviyorum. O da beni çok seviyor biliyorum. Bu yüzden yıpranmam istemiyorum. Sen yap o zaman diyecek olanlara ise zaten tüm ev yemek sorumluluğu bende. Onu da mı ben yapayım?
3v3t çok mutsuzum. Kavga ettiğimiz için. Yıpranmak istemiyorumBen hiç 7 ay sabredecek biri değilim kulp ,prizler ışıklandırma Bi şekilde yaparım kendim,ama kornis tavan şimdi elektrikli küçük matkap ve yeni vidalar işi halleeerde tavan sıkıntı yüzün süre yukarı bakmak zor...size yapın demiyorum yanlış anlamayın ama kavga olunca mutsuz oluyorsunuz işte malesef...
söylemem yazacaktım aslında. yanlış yazmışım yoksa tabii ki ben de eşime söylerim. cümlenin genelinden söylemeyi tercih etmediğim anlaşılıyor bence.Neden söyleyemiyorsunuz? Ben eşime her şeyi söyleyebiliyorum. Çünkü o benim elim. Söylemem değil de söyleyemem demeniz enteresan geldi bana.
Ben bunu yapamıyorum galiba. Eşimi farklı bir yere konumlandırdım. Bana göre keyfine düşkün ve sorumluluk almıyor evle ilgili. O yüzden bir iş aksadığında yine keyif yaptın değil mi diye kavga çıkarıyorum. Ama onun açısındsn öyle değil. İnsanlık hali unuttum diyor. Çok farklı yere sürüklendik. Toparlar mıyız yine?doğru iletişim yöntem
Kötü değil. Dünya iyisidir. Mükemmel babadır. Üstüme titrer. Beni çok sever. Tek ama tek kavga sebebimiz tamir tadilat. Şaka gibiBen art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir kavram ekleyin hayatına. Hoşgörü. Komple ilgisiz bir adam değilmiş demekki. Bende tembelimdir bazen bir şey 1 ay almam ordan ama kasıtlı yaptığımdan değil alışkın olduğumdan. Eşiniz yapmıyorsa evde olduğunuzda usta ayarlayın gelsin 1 günde halletsn çözülsün olmaz mı ? Her tadilat çıktığında da eşinizin yapmadığını ustanın yapması gerektiğini kendinize anlatın sinirlenmenizi engeller.
Üzülmeyin ben öyle kötü bir enerji almadım eşinizden çözülür.
Ne kavgalar ettik biz bu yüzden toparlamak ne demek yeniden aşık olursunuz şimdi dönüp bakıp birbirimize gülüyoruzBen bunu yapamıyorum galiba. Eşimi farklı bir yere konumlandırdım. Bana göre keyfine düşkün ve sorumluluk almıyor evle ilgili. O yüzden bir iş aksadığında yine keyif yaptın değil mi diye kavga çıkarıyorum. Ama onun açısındsn öyle değil. İnsanlık hali unuttum diyor. Çok farklı yere sürüklendik. Toparlar mıyız yine?
Valla sizin yöntem biraz zahmetli ama iyiymiş bende denemeyi düşünüyorum. Ama tüm işleri ben yapınca da eşime gıcık olmaya başlıyorumGüçlü kadınların en büyük problemi tam olarak bu. Ben onca ise yetişirken iki vida alamayacak kadar sorumsuz mu bu adam diye yakınıyorsun haklısın da. Fakat! Benzer dertlerden muzdarip biri olarak yazıyorum ben bu gibi durumlarda eşimin yapabileceği tüm sorumlulukları üstlendim özellikle ve bilerek başlarda çok hoşuna gitti. Aradan zaman geçince kendini işe yaramaz hissetmeye başladı. Sonra bir baktım ki ben söylemeden ampul değişiyor kapılar onarılıyor bende çok büyük bir başarı sağlamış gibi şaşkınlıkla Tebrikler onurlandırmalar... Açıkçası erkeklerin biraz çocuksu olduklarını ödül ceza ile kontrol edildiklerini anladım. Bunu evde ki işler yürüsün diye değil kendim için yaptım. Annelerinin evinde ekmek elden su gölden sorumsuzca bizimle evleniyorlar malesef en temel görevlerini bizimle öğreniyorlar sana tavsiyem kendini hiç sıkma bu da bir süreç meselesi eşinle doğru iletişim yöntem ile bu derdi de bertaraf edeceksiniz
bence gereğinden fazla büyütmüşsünüz bu konuyuKötü değil. Dünya iyisidir. Mükemmel babadır. Üstüme titrer. Beni çok sever. Tek ama tek kavga sebebimiz tamir tadilat. Şaka gibi
Her kavgadan sonra kendi kendime bie daha yapmayacağım. Tahammüm edeceğim. SUsacağım diyorum ama olmuyor. Bu noktaya gelmemizde onunda çok suçu var. Nolurdu yapsaydı? Bilmiyorum çok üzgünüm inşallah kopmuyoruzdurNe kavgalar ettik biz bu yüzden toparlamak ne demek yeniden aşık olursunuz şimdi dönüp bakıp birbirimize gülüyoruz
Şuan tuvaletin lambası bozuk bugün yapmasını bekliyorum yapmazsa gidip bir lamba alıp ben değiştiricem o da bu yüzden kendini kötü hissedecek ve bulaşıkları yıkayacak tüm süreç gözümün önünde şu anda
Bu durumlar artık küçük oyunlar gibi huzurunuz çok ama çok kıymetli birbirinizi sevin ortak bir hayat paylaşıyoruz doğru fakat eşimiz bizim üniversite ev arkadaşımız değil bazı şeylere tahammül ediyoruz ama onun da bana tahammül ettiğini biliyorum örneğin ben çok gürültülü biriyim ( şarkı söylerim telefonun sesini çok açarım) başta çok sorun yaşadık ama o da bunlara tahammül etmeye başladı
İlişkilerin huzuru ancak birbirine tahammül ederek ilerler
Şimdi şu kısım şöyle. Eşim eve ve çocuğa dair işlerin yüzde 90ını yapsa bana sadece yüzde 10luk ütü kalsa ona rağmen ben yapmasam bilmiyorum eşim çıldırmakta haklı gibi geliyor. Bir de diğer konuda haklısınız galiba benim için onur gurur meselesi oldu. O yapmadıkça bende inat ettim yapmadım. Bozuk kırık şeylerle yaşıyoruz. Ama iş oğluma uzanmaya başladı. Tvye uzanıp üzerine çekiyor. Duvara monte ettirecek. Mesela bence bu acil bir durum. Hemen yapmasj lazım. Ama o yapmıyor. Balkon demirinden sığıyor oğlum bianlık dalgınlıkta allah korusun düşebilir. File alması lazım acilen. Ama almıyor. Dün bir sürü file satan yer numarası kaydettibenim desteğimşe. Bugün arayacak güya. Ama ben eşimi tanıyorsam akşam eve geldiğinde soracağım aradın mı diye. Bana vaktim olmadı vrya unuttum diyecek. Bakın akşam konuyu güncellerim. Umarım utandırırbeni.misal siz ütü yapmayı sevmiyor olsanız ütülemeseniz adam bunu mesele etse ve o ütü illa yapılacak diye evde ütüleri yığsa mı mantıklı olur, bunun için siz habire kavga etseniz mi iyi olur yoksa... eşiniz, "şimdi... bu ütülerin bir şekilde yapılması lazım, o zaman ya ben yapayım ya da bir ütücüye götüreyim, bu sorun da çözülsün", dese mi mantıklı olur?
Dün bi kısmını beraber hallettik oğlumu annemlere bırakıp. Böyle böyle haftasobumu da onu yönlendirme ile harcayayım. Napayım artık olmuyor çünküBu iş ciddi kafa yorar sürekli bir şeyleri yap yap demek sizi baya yıpratır hayat geçmez. Bu işleri hafta sonu ikinizde evde olunca halledebilirsiniz en mantıklısı o geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?