• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aylardır kavga ediyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama öyle düşünmeyin evde bi iş bölümü varsa dediğiniz olmaz. Basit bi ampul, basit bi ıvırzıvır derken herşey kadının omuzlarına kalır. Yoksa hanımefendinin yapmayacağını sanmıyorum
Ay cidden ya. Nedne ben yapayım? Ev işi bende zaten. Bir ampul alınacak ya. Ben de gider alırım yoksa. Aklım kesiyor. Ama olay bana kalacak hepten.

bir ampul almak zor degil tum marketlerde var ekmek alirken onu da aliverin yiaa :KK69:
Beyaz ampul değil ya. Bi garip ampül bizimki. 7 tane takım. 5i çalışıyor 2si hpzul. Aynı almak lazım. Takım çünkü. Tüm elektrikçilerde yok. Bulmak lazım. Yoksa bende alırdım

Ne demek kocaya yüklemek..erkek işini de biz yapalım evde ..oh ne ala memleket....yemeği çamaşırı bulaşığı ütüyü eşi yapıyorsa amenna birşey demem...ama bırakın da erkek işlerini de bı zahmet kocalar yapsin
Bu devirde erkek işi diye bir iş kalmadı bir tornavida alıp vida takmak erkek işi değil adam yapmıyor yapmıyor her gün söylesen ne olur gidip işini kendin halledeceksin

Alarm kurma not bırakma. Bunları bende yaptım. Ama yok değişmedi. Ben video bile çektim. Sinirlenmeye nasıl bıraktınız? Asıl derdim sinirlenmemek şu ands.

Ah keşke böyle böyle bir şey yaptım sinirlenmeyi bıraktım diyebilsem ama yok, ben de bilmiyorum valla. Ama bir şeyi 100 kere söyleyip de yapılmayınca artık insanüstü bir sakinlik evresine geçtim galiba 😅

Benim en sinir olduğum şey eşimin bardak tabaklarını ofisinde masasında bırakmasıydı. Yüzbin defa söyledim ofis mutfağın yanında geçerken lavaboya bırak diye. Ama yok her sabah uyanıyorum yine ofis masasında bardaklar dizili. En son oturup konuştum sakince. Yani bu davranışı devam ettirmenin amacı ne özellikle mi yapıyorsun diye. Çünkü ben bana bir şey bir defa söylense yaparım hemen, o yüzden bu davranış beni çıldırtıyor. Bu arada bu bardak bırakma olayı bir yıl sürdü yani bir yıl boyunca ben bırakma diye söyledim. Sakince konuşunca bu konuda değişti. Şimdi yapmıyor, çok nadir unutsa da artık laf etmiyorum. Onun dışında evde yapılacak bir iş olduğunda gerçekten ittirmem gerekiyor sürekli yap yap yap diye. Ama gün içinde sürekli rahatsız ediyorum ki benden kurtulmak için gidip yapması gerekiyor. 😅 örneğin sigorta yaptırıyoruz gidip bir imza vermemiz gerek sadece, haftalarca ertelendi, en son bir sabah dedim bugün gidiyoruz ona göre. Bazen ültimatom vermek gerekiyor, çocuk gibi kalk gidiyoruz yapıyoruz şeklinde. Tabii sizin bir de bebek var eğitiminiz devam ediyor o yüzden işiniz zor. Ama sürekli sinirlenmek, söylenmek insanı çok yıpratıyor.

Oturup konuştunuz mu hiç bu konuyu? Neden böyle davranıyorsun diye. Belki de sakince oturup konuşmaya ihtiyacınız vardır, yani bu durumun sizi yıprattığını etkilediğini güzelce anlamasını sağlarsanız belki değişir.

Evet onu da biz yapalım herşeyi biz yapalım herşeyi.
Offf çok dertlendim gene...çünkü yukarida yazdım bende çok sikintiliyim bu konudan..insan dört yıldır bir anahtar yedeğini yaptırmaz mi...kapının kilidi bozuk yaptırmaz mi...yok anlattıkça neler var da susayım en iyisi
Ahahhs iyi ki bu konuyu açmışım ya. Tekim sanıyordum. Erkeklerde genel huy demek ki.

Bu devirde erkek işi diye bir iş kalmadı bir tornavida alıp vida takmak erkek işi değil adam yapmıyor yapmıyor her gün söylesen ne olur gidip işini kendin halledeceksin
İyi de kadının da bir günü 36 saat değil ya da 4 tane kolu yok, her işe nasıl yetişsin li hem bebek var hem kadın tez yazıyor yine maşallah ev işi yapabiliyormuş. Haliyle bazı işler kadında bazı işler erkekte olacak

Sensin tembel. Aynı anda bebeğe bakıyorum, ona ayrı bşze ayrı yemek yapıyorum. Bunları asla durmayaj uyumayan bir bebekle yapıyorum. 2 dk boş kalsam 2 cümle tez yazıyorum. Çamaşır ütü temizlik bunlara girmiyorum bile. Bana tembel diyenin alnını karışlarım. Kıçım yer görmüyor tüm gün.

Diğer konuya gelince dolap kulbu 7 aydır sabit bozuk. O alınabilirdi 7 ayda. Ama diğer konular farklı zamanlarda ortaya çıkıyor. Yani sizin hesabınıza göre benim bir kere değil 2 haftada bir düzenli olarak hırdavatçıya gitmem lazım. Örneğin buzdolabı led ışığı 4 hafta önce patladı. Aspiratör 10 gün önce falan bozuldu. Salonunki de yeni 5 gün oluyor.
Evde tornavida varsa senin için 10 saniyeyi almaz kulp ayarlamak evet sen birçok işi yapabilirsin 1 dakikanı almayacak işleri madde madde yazmak için zaman harcayacağına şimdiye kalkar yapardın diyorum sen beni anlıyor musun?

Ah keşke böyle böyle bir şey yaptım sinirlenmeyi bıraktım diyebilsem ama yok, ben de bilmiyorum valla. Ama bir şeyi 100 kere söyleyip de yapılmayınca artık insanüstü bir sakinlik evresine geçtim galiba 😅

Benim en sinir olduğum şey eşimin bardak tabaklarını ofisinde masasında bırakmasıydı. Yüzbin defa söyledim ofis mutfağın yanında geçerken lavaboya bırak diye. Ama yok her sabah uyanıyorum yine ofis masasında bardaklar dizili. En son oturup konuştum sakince. Yani bu davranışı devam ettirmenin amacı ne özellikle mi yapıyorsun diye. Çünkü ben bana bir şey bir defa söylense yaparım hemen, o yüzden bu davranış beni çıldırtıyor. Bu arada bu bardak bırakma olayı bir yıl sürdü yani bir yıl boyunca ben bırakma diye söyledim. Sakince konuşunca bu konuda değişti. Şimdi yapmıyor, çok nadir unutsa da artık laf etmiyorum. Onun dışında evde yapılacak bir iş olduğunda gerçekten ittirmem gerekiyor sürekli yap yap yap diye. Ama gün içinde sürekli rahatsız ediyorum ki benden kurtulmak için gidip yapması gerekiyor. 😅 örneğin sigorta yaptırıyoruz gidip bir imza vermemiz gerek sadece, haftalarca ertelendi, en son bir sabah dedim bugün gidiyoruz ona göre. Bazen ültimatom vermek gerekiyor, çocuk gibi kalk gidiyoruz yapıyoruz şeklinde. Tabii sizin bir de bebek var eğitiminiz devam ediyor o yüzden işiniz zor. Ama sürekli sinirlenmek, söylenmek insanı çok yıpratıyor.

Oturup konuştunuz mu hiç bu konuyu? Neden böyle davranıyorsun diye. Belki de sakince oturup konuşmaya ihtiyacınız vardır, yani bu durumun sizi yıprattığını etkilediğini güzelce anlamasını sağlarsanız belki değişir.
Konuştuk aslında. Ama genelde mesaj üzerindem kavga ediyoruz. Ben insanlıktan çıktım artık. Ağır konuşuyorum. Bu akşam sakince konuşacağım.

Alarm kurma not bırakma. Bunları bende yaptım. Ama yok değişmedi. Ben video bile çektim. Sinirlenmeye nasıl bıraktınız? Asıl derdim sinirlenmemek şu ands.
Yok sayacaksınız. Mesela ampul bozuk mu görmeyeceksiniz. Arada bi yapılacakları hatırlatacaksınız yapmak istediği zaman bazılarını öyle öyle yapıyorlar.

Diğer yorumlarına baktimda kayınvalidesi yatak odasına dalan arkadasa " ne var bunda" diyecek bir kafaya sahipsin...espri yaptığını düşünüyorum..
Ya gerçekten bebesin buralarda dolaşıyorsun ya polyannacilik yapıyorsun boş yere..
Evlen ,bir bebeğin olsun bebekle uğraşırken ,evle uğraşırken eşinin yapmasi gereken işleri de sen yapmaya çalış..sonra gel yorum yap

Sen bu işleri kocana yükleyeceğine 70 metre uzaktaki hırdavatçıya sen gitsene. bu dediklerini kendin yapsana. 7 aydır adamın başının etini bu anlamsız şeyler için mi yedin? ikiniz bir hırdavatçıya birlikte gidip bir günde halledebileceğiniz işleri 7 aydır tartışma konusu mu yapıyorsunuz? ha sen ha kocan ikinizde tembelsiniz ve üşengeçsiniz. gidin bir yapı markete istediklerinizi alın iyi bir gün geçirin. 7 ay adama söyleyip kavga çıkaracağına kendi işini kendin hallet ya da birlikte halledin. İnatla adamın yapması için çeneni neden yoruyorsun?
Ne kadar kabasiniz ya

İyi de kadının da bir günü 36 saat değil ya da 4 tane kolu yok, her işe nasıl yetişsin li hem bebek var hem kadın tez yazıyor yine maşallah ev işi yapabiliyormuş. Haliyle bazı işler kadında bazı işler erkekte olacak
kulp takmak 1 saat mi sürüyor ampul takmak tüm günü mü alıyor vida takmak kaç saat sürüyor biraz mantıklı yorum yap yapmamak için bahaneniz hazır bir insanın kafasının eti yapacaksın diye yenmez bu kadar kalkın yapın çene yoracağınıza

Evde tornavida varsa senin için 10 saniyeyi almaz kulp ayarlamak evet sen birçok işi yapabilirsin 1 dakikanı almayacak işleri madde madde yazmak için zaman harcayacağına şimdiye kalkar yapardın diyorum sen beni anlıyor musun?
Anlıyorum. Ama çok farklı dünyalardayız biz. Siz a dan z ye kendinizi süpürge edin. Ben farklıyım. İş bölümü yaptıysak yemek çamaşır bendeyse o da o vidayı öyle veya böyle takacak

Ya işte nasıl oldu o umursamama işi? By işin taktiği var mı? Bozuk şeylerle mi yaşıyorsunuz? :KK70:
Mesela salonda 2 yerde avize var. Yemek masası ve koltukların üstünde. Koltukta oturacağımız zaman yemek masasının ampulünü söküp oraya takıyoruz. Yemek masasına geçince tekrar söküp masanın oraya takıyoryz. Çünkü ampüllerin biri patladı. Yani umursamayayım böyle yaşamaya devam mı edelim diyorsunuz?
ama ampülü de alıp takabilirsiniz yani...

tamam kablo değiştirmek elektrik priz sigorta vs bunlar tehlikeli işler, tesisata filan bulaşmayın ama vida almak ampul almak da artık iş değil ki? bunları internetten bile alabilirsiniz.

ben o erkek işi o kadın işi gibi olaylara karşıyım. nasıl yemeği temizliği kendime ipotekli görmüyorsam evdeki tamiratı da erkeğe ipotekli görmem...ha ama ben temizliğe daha yatkınım sevgilim de tamira boyaya vs. (misal ben markete gitmeye de üşenirim o üşünmez) Hangimiz daha yatkınsak, daha kolay pratik yapıyorsak onu yapmamız mantıklı ama illa şart değil. ayrıca avizeden çıkar amplü oraya tak çıkar buraya tak...e bu beni 29045476 kere daha fazla deli edecek... gider bir ampul alır, takarım yahu.
benim bekar evimde olsun öğrenci evimde olsun şimdiye kadar yaşadığm her evde her lambanın yedek ampülü hep oldu, şimdi çekmecemde yine var. bunu da mesele etmezsiniz yani.

kulp takmak 1 saat mi sürüyor ampul takmak tüm günü mü alıyor vida takmak kaç saat sürüyor biraz mantıklı yorum yap yapmamak için bahaneniz hazır bir insanın kafasının eti yapacaksın diye yenmez bu kadar kalkın yapın çene yoracağınıza
He abla he tamam sensin, sen yaparsın aslansın, biz yapamıyoruz, en büyük sensin

Paran neyse vereyim gel sen yap.
Cidden bebe gibisin. Git şu konudan adamın sinirini oynatıyorsun

ama ampülü de alıp takabilirsiniz yani...

tamam kablo değiştirmek elektrik priz sigorta vs bunlar tehlikeli işler, tesisata filan bulaşmayın ama vida almak ampul almak da artık iş değil ki? bunları internetten bile alabilirsiniz.

ben o erkek işi o kadın işi gibi olaylara karşıyım. nasıl yemeği temizliği kendime ipotekli görmüyorsam evdeki tamiratı da erkeğe ipotekli görmem...ha ama ben temizliğe daha yatkınım sevgilim de tamira boyaya vs. (misal ben markete gitmeye de üşenirim o üşünmez) Hangimiz daha yatkınsak, daha kolay pratik yapıyorsak onu yapmamız mantıklı ama illa şart değil. ayrıca avizeden çıkar amplü oraya tak çıkar buraya tak...e bu beni 29045476 kere daha fazla deli edecek... gider bir ampul alır, takarım yahu.
benim bekar evimde olsun öğrenci evimde olsun şimdiye kadar yaşadığm her evde her lambanın yedek ampülü hep oldu, şimdi çekmecemde yine var. bunu da mesele etmezsiniz yani.
Normal ampul olsa alırım marketten takarım. Set halinde 7li ampğl farklı bir model. Daha önce sordum elektrikçiye. Yoktu. Arayıp bulmak lazım. Ama dediğiniz gibi internetten alınabilir. Alayım onun

Hele benim eşimin hareketleride yavaştır. Mesela derim ki çocuk ağlıyor emzik getir acele öyle bi giderKi sanırsın parka yürümeye gidiyor. Ben en çok ağır hareket etmesine kızıyorum sanırım😅😅😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back