• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aylardır kavga ediyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bebeğe bakmak için işten ayrıldım. Bir bütçem yok. Olabilir ilk fikir. Çamaşır ve ütüyü ona vereyim. Tamir işi bende olsun.

Eger camasir ve utuyu de boyle ihmal ederse yardimci cagirin. Esiniz odeyecek mecbur, yetismem mumkun degil deyin. Bazi erkekler cebinden para cikmadan akillanmiyor malesef

Eşiniz, benim eş gibi ikizler burcu mu merak ettim. Mutfak lambam çakara döndü, mayıs ayından beri yanıp yanıp sönüyor. O hallederiz, bakarız dedikçe ben de deliriyorum. Her şeyi ben yapacaksam neden evlendim ki, koca vasfına olan saygım azalıyor ben yaptıkça😒

Siz usta çağırın
Ne bu tantana, valla adamın nazini kaprisisini bekleyene kadar yaptırın tek tek her şeyi, parasını da eşinizden verin.
Olsun bitsin...
Benim babamın işi zaten matkapla tornavidayla. Ama evin kablosu çıkan prizini bile takmayı gecistirdigi zamanlar olmuştu. Annem dırdır dırdır dırdır.
Sonra eve usta soktu 😂😂😂 oldu bitti. Babamin da heralde ağrına gitti, yıllardır daha ikiletmedi. Ama ikiletirse annem yine usta çağırır 🙈
Kavgaya değecek konu değil bence. Belki adamın elinden gelmiyordur

Tamirci parası hiç koymuyor ki ona. O da tamirci çağırmaktan yana zaten. Ama çağıracak vakti yok. Unutuyor vs. Siz çağır diyeceksiniz ama ne bileyim ya. Bir de bunuda mı bem yapayım diyorum. Ama diğer türlü de ben yıpranıyorum. :(
Ona kızıyorsunuz ama her erkeğin elinden gelmez böyle şeyler,bir de bu açıdan düşünün.Siz çağırın ustayı,en azından buna karşı değilmiş.Hem yapmayıp,hem de usta çağırmanıza karşı olsaydı o zaman gerçekten büyük sorun olurdu.Herkesin kusurları var,benim de var,eşimin de var her evlilikte oluyor böyle şeyler.Bu şekilde kendinizi yiprattiğınız ile kalırsınız çünkü bu saatten sonra sizin istediğiniz gibi olmaz malesef😕.

Hangi erkek 1 kerede yapıyor ki benim eşim de öyle. 30 kez söylerim yapmaz 31.yi cinnet geçirerek söylerim o zaman yapar bitti gitti.
Takılma yani buna bu kadar. Sen kendin bul bi usta hallet eğer boşanma raddesine kadar geldiğini düşünüyorsan

Ya işte nasıl oldu o umursamama işi? By işin taktiği var mı? Bozuk şeylerle mi yaşıyorsunuz? :KK70:
Mesela salonda 2 yerde avize var. Yemek masası ve koltukların üstünde. Koltukta oturacağımız zaman yemek masasının ampulünü söküp oraya takıyoruz. Yemek masasına geçince tekrar söküp masanın oraya takıyoryz. Çünkü ampüllerin biri patladı. Yani umursamayayım böyle yaşamaya devam mı edelim diyorsunuz?

Biz 4 ay ampul patlak oturduk salonda yemek tarafının ışığını açarak. Ampül de aldım bu arada, takmadı.

Sonra bir gün aldım 6 kollu avize, taktırdım ustaya. Salonda 12 ampul var yani şu an, fatura parası için ağlayacak oldu. Bana ne dedim yaptırsaydın delirmezdim. Şans ya o 12 ampulden de biri bile patlamadı 2 senedir. Patlasa yedeği var diye düşünmüştüm.

Tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir, teşekkürler.

Böyle bi kaç bişi oldu bizdede lamba patladı filan priz bozuldu bir söyledim iki soyledim bakdm hala yapilmadi ikimizin ortak arkadaşlarımızı misafirlege çağırdım sonrada eşimi arayıp aksama şunlar sunlar misafirliğe geliyor ya prizde bozuk lambada patlak napalim yabancı değiller dediğim yarim saat içinde hepsi yapıldı:))

Yaaa 7 aydır bunlardan mı huzursuzluk yaşıyorsun. Bir gün önceden tesisatçıyı ara gelsin, yaptırırsın. 60 m ilerideki hırdavatçıdan kendinde vida alabilirsin. Vidayı aldım de ver tornavidayı eline taksın. O takamıyorsa kendin tak. Büyütülücek şeyler değil sakin ol. Benim eşim zerre kadar tamirden anlamaz üstelik eline versem bozar. Ben bu tür ufak işleri hep kendim yaparım.az buçuk yapa yapa iyice anlamaya başladım üstelik. Sen bu tür işlere hassasiyet geliştirmişsin en ufak şey gözüne batar olmuş. Gerek yok ya ne tatlı canını üzüyorsun.. evde birşey bozulsa sen anlarsın bir bak diyor bana. Gerçekten anlamıyor kendisi.

EvliliğiniZ bu kadar eften püften bir sebepten sarsılıyor mu? Siz abartıyorsunuz. Hem yapmaz, hem yaptırmaz ise evle ilgisiz diyebilirdik ama paradan kaçmıyormuş.

Mesele ampul mü, mesele kablo mu? Buradaki sorunu göremeyen insanlar hayatta kendine hiç değer vermeyen insanlar bence.

Adam umursamıyor, önceliği evi değil, kadının isteklerini kulak arkası ediyor, duyuyor ama duymuyor.

Ne tür biri çocuğun üzerine TV düşmesini önemsemez, balkona gidip kendiliğinden file takıp güvenli hale getirmez? Hadi kendi kendine düşünmedin, e söyleniyor yapsana!

Hayat iş bölümüdür, kocası hasta olsa elinden gelmese zaten yapar konu sahibi. Ama mesele bu değil adam sağlıklı, yapabilir ama yapmıyor. Niye? Sorumsuzluk mu umursamazlık mı?

Siz (bazıları) kendi canınıza, zamanınıza değer vermiyor olabilirsiniz. Ama ben kendime ayıracağım 5 dakikam varsa o 5 dakikayı da kendime ayırmak isterim. Hırdavatçı, tamirci peşinde koşamam.

Hanımlar merhaba,
Sizlere eşimle 7 aydır kavga ettiğimiz birkaç olayı yazmak istiyorum. Evliliğimiz sallanıyor. Ve sebep çok saçma. Ben çok üzülüyorum ama çözemiyoruz asla. Sorun evdeki tadilat işleri. Örneklerle gideceğim.

1. Bir adet portmantomuz var. Bir kulbu bozuk. Oraya sadece 5 cmlik bir vida alınması lazım. Bakın atla deve değil. Eve 60 metre uzaklıkta hırdavatçı da var. Ama 7 ay oldu yapılmadı. Her kavgamızda söyledim. 8 kez falan söyledim. Hepsinde yapacağım tamam haklısın dedi. Yapmadı.
2. Buzdolabı led ışığı bozuk. Görüyor ben söyleyene kadar yapılmayacak.
3. Aspiratör ışığı, salondaki 2 lamba, banyodaki lamba bozuk. Ben söyleyene kadar yapılmayacak. Hoş söyleyince de yapılmıyor.
4. Oğlumun odasındaki perdenin kornişi söküldü. Tepemize düştü düşecek. Sizce yapıldı mı? Hayır.
5. Elektrik priz koruma kapaklarını daha sağlamlarıyla değiştirecektik. Hala almadı.
6. Bazen usta çağırıyor yalan yok. Mesela diyorum ki klozet sifonu akıtıyor. Duşakabinde de şu sıkıntı var. İkisine usta çağırıyor. Birini yaptırıyor diğerini unutuyor. Yani kırk yılın başı usta geliyor onda da tam değil.

Bunun gibi size onlarca ev tadilat tamirat işisvar yapılmayan. Ağlasam da cinnet geçirip yapmadığı şeyi çöpe atsam da değişmiyor.

Ha sanmayın ki banane diyor. O da çok üzülüyor. Tamam yapacağım haklısın diyor. 2 bahanesi var. 1. Unutuyorum hatırlat diyor. 2. Zamanı yettiremiyorum diyor.

Unutma kısmına gelince not al diyorum. Zaman kısmına gelince ben doktora yapıyorum, bebeğe bakıyorum, ev işi, yemek. Ütü, çamaşır vs hepsine yettiriyorsam o da zamanı etkili kullanmalı. Bu yüzden bunu kabul edemiyorum.

Üstelik çay kahveye zamanj var. Borsa çalışmaya zamanı var. Haftasonları bebeği alıp 2 3 saatliğine annemlere gidiyorum. Evde tek kalıyor. Yani zamanı var. Bana göre tabi. Bu tamamen o zamanda ne yapmaya karar vereceği ile ilgili.

Bu konuyu şu yüzden açtım. Demin 7 aydır ettiğimiz kavgalara bir yenisi eklendi. Ben onu değiştiremiyorum. Bunu anladım. Kendimi nasıl değiştirmeliyim? Napayım da artık amaan lamba mı bozukmuş tırt deyip geçeyim? Psikolojik olarak yıprandım yıldım. Ben ben değilim artık.

Bunun yanında mükemmel bir babadır. Bem bebeğe ne bakıyorsam o da o kadar bakar. Ev işi de istersem yapar. Evi şiler süpürür toz alır. Tek dert tadilat işi.

Onu çok seviyorum. O da beni çok seviyor biliyorum. Bu yüzden yıpranmam istemiyorum. Sen yap o zaman diyecek olanlara ise zaten tüm ev yemek sorumluluğu bende. Onu da mı ben yapayım?
Ayol sizde yani ha

Benim eşim elektirikten anlamaz bütün prizleri ben değiştiririm babamdan kalan bir küçük ustalık

Siz de zaten en büyük sorun lambalar çağırın birisini değiştirsin

Ben de çalışıyorum eve giriyorum yemeği hazırlayıp devriliyorum ama izinli günlerime hep planlar yaparım şu yapılacak bu yapılacak

Öncelikle bir yere boş gününüze not alın

Evde boyadan tut lambalara kadar bende olduğu için tuhaf geldi bana

Erkek işi değil bana göre hemde boya badana işine bayılırım

Kavgalarınız 1 yaşına girmeden bir usta çağırın .

Mesele ampul mü, mesele kablo mu? Buradaki sorunu göremeyen insanlar hayatta kendine hiç değer vermeyen insanlar bence.

Adam umursamıyor, önceliği evi değil, kadının isteklerini kulak arkası ediyor, duyuyor ama duymuyor.

Ne tür biri çocuğun üzerine TV düşmesini önemsemez, balkona gidip kendiliğinden file takıp güvenli hale getirmez? Hadi kendi kendine düşünmedin, e söyleniyor yapsana!

Hayat iş bölümüdür, kocası hasta olsa elinden gelmese zaten yapar konu sahibi. Ama mesele bu değil adam sağlıklı, yapabilir ama yapmıyor. Niye? Sorumsuzluk mu umursamazlık mı?

Siz (bazıları) kendi canınıza, zamanınıza değer vermiyor olabilirsiniz. Ama ben kendime ayıracağım 5 dakikam varsa o 5 dakikayı da kendime ayırmak isterim. Hırdavatçı, tamirci peşinde koşamam.
Peki o kocada kendine değer veriyorsa o da o 5 dakkanın peşindeyse nolacak o tv devrilecek mi yani . Korniş düştü düşecek diyorsa kocası yapmıyorsa kendiside yapamıyorsa bir zahmet çagıracak ustayı illa çocuğun kafasına düşüp hah ben sana demiştimi beklemesine gerek yokki

Kadın erkek eşit diyoruz bir lambayı değiştiremiyoruz 🥲

Peki o kocada kendine değer veriyorsa o da o 5 dakkanın peşindeyse nolacak o tv devrilecek mi yani . Korniş düştü düşecek diyorsa kocası yapmıyorsa kendiside yapamıyorsa bir zahmet çagıracak ustayı illa çocuğun kafasına düşüp hah ben sana demiştimi beklemesine gerek yokki

Kadın erkek eşit diyoruz bir lambayı değiştiremiyoruz 🥲
Kadın ev işlerini ve çocuğun sorumluluğunu üstlendiyse adam da bu işlerden sorumluysa, hallettmeli ve sonra kendine zaman ayırmalı.

Kimse 7/24 çalışsın demiyor. Parça parça zamanında yapsa zaten birikmezdi.

Bugün ampulü taksa kadın, tvyi monte ettirse bitecek mi? Bence bitmeyecek. Mesele sorumsuzluğu.

Tek bir iş değil. Ustayı çağırsın o zaman. 7 ayda 2 haftada bir usta çağırsın yaptırsın. Ne usta çağırıyor ne kendş yapıyor. Sen çağır demeyin lütfen. Oldu. Ben otelcilik hizmeti vermiyorum. Ev yemek iş temizlik çocuk tamir tadilat hepsi bende oösjn. Karşılığında para alayım o zaman.

E tamam kavga edin durun o zaman. Telefonla usta çağırmak 1 dakikalık iş alın elinize tamir edin demiyor kimse ama sizin isteğiniz belli ki mesele çözmek değil, inatlaşıp kavga etmek. Devam edin böyle sonunda boşanıp rahata erersiniz.

Kadın ev işlerini ve çocuğun sorumluluğunu üstlendiyse adam da bu işlerden sorumluysa, hallettmeli ve sonra kendine zaman ayırmalı.

Kimse 7/24 çalışsın demiyor. Parça parça zamanında yapsa zaten birikmezdi.

Bugün ampulü taksa kadın, tvyi monte ettirse bitecek mi? Bence bitmeyecek. Mesele sorumsuzluğu.
Bitmeyecek elbette ev bu hergün bir yer de bir sorun var . Ama bunun için 7 ay boyunca kavga edileceğine halledilseydi herkeste mutlu olurdu

Adam bunun dışında gayet ailesine değer veren ev işine yardım eden birisiymiş. Bence çok güzel olması gerektiği gibi . Ama burda ikisinde işi inada bindirmiş gibi 7 ay lambadan eften püften kavgamı edilir ayol .

Bakın kadın sevmiyor olabilir bu işlerle uğraşmayı kimse sevmez eşimde sevmiyordur ama birisininde yapması gerek benim camlar takılacak öbür ay benim izinli günüme ayarladık ne olmuş ben oturacam mutfakta ustalar yapacak

Hayatta bu kadar ufak şeyleri dert edemicek kadar büyük dertler var Allah kimseye vermesin tabiki

Kavga odaklı bakılacaksa devam etsinler ben çözümden yanayım

E tamirat için siz çağırın usta
Tek yaşasanız ne yapacaktınız
Bazı erkekler uğraşmak istemiyor böyle tamir işleri ile
Arayın şunların şunların yapılması gerekiyor diye hırdavatçıyı gelip yapsın
7 aydır kavga edeceğinize 7 dakikalık bir telefon görüşmesi işi çözerdi.

E tamam kavga edin durun o zaman. Telefonla usta çağırmak 1 dakikalık iş alın elinize tamir edin demiyor kimse ama sizin isteğiniz belli ki mesele çözmek değil, inatlaşıp kavga etmek. Devam edin böyle sonunda boşanıp rahata erersiniz.
E yani gerçekten tutturulmuş bu işler kadın işi değil bal gibide yapıyorum iki çocuga çalışmama ragmen.

Ben bozuk lambaya tahammül edemem ayol ne aylarca sen hayır ben ona verecegim enerjiyle elektrik ustası olurum 😓

Bitmeyecek elbette ev bu hergün bir yer de bir sorun var . Ama bunun için 7 ay boyunca kavga edileceğine halledilseydi herkeste mutlu olurdu

Adam bunun dışında gayet ailesine değer veren ev işine yardım eden birisiymiş. Bence çok güzel olması gerektiği gibi . Ama burda ikisinde işi inada bindirmiş gibi 7 ay lambadan eften püften kavgamı edilir ayol .

Bakın kadın sevmiyor olabilir bu işlerle uğraşmayı kimse sevmez eşimde sevmiyordur ama birisininde yapması gerek benim camlar takılacak öbür ay benim izinli günüme ayarladık ne olmuş ben oturacam mutfakta ustalar yapacak

Hayatta bu kadar ufak şeyleri dert edemicek kadar büyük dertler var Allah kimseye vermesin tabiki

Kavga odaklı bakılacaksa devam etsinler ben çözümden yanayım
Bende çözümden yana olduğum içim konu açtım. Şimdi 1 saattir başka bir şeyden ka ga ediyoruz. Dedim kş tamam tamir işi bende. Usta çağıracağım. Sen de çamaşırda bana destek ol. Veya onu da yapma sorun değil tamam. Kızmıyorum artık.
Bu kez de tutturdu ben çağıracağım ustayı, bu hafta tüm tamir işini yapacağım vs diye. Daha önce de bu sözü çok verdi bana yapmadı yine. O yüzden bu kez inat ettim benyaptıracağım diye. Şimdi onun davasındayız. Yaptırmayacak biliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back