• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aylardır kavga ediyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla benim eşimde sizinki gibi bizde de tamir işleri günlerce bekler hatta aylarca, aynı şekilde diğer yönlerden de sizin eşiniz gibi bana yardım eder. Ben çareyi umursamakta buldum☺️ yoksa muhtemelen sizin durumunuza kesin gelirdim
Ya işte nasıl oldu o umursamama işi? By işin taktiği var mı? Bozuk şeylerle mi yaşıyorsunuz? :D
Mesela salonda 2 yerde avize var. Yemek masası ve koltukların üstünde. Koltukta oturacağımız zaman yemek masasının ampulünü söküp oraya takıyoruz. Yemek masasına geçince tekrar söküp masanın oraya takıyoryz. Çünkü ampüllerin biri patladı. Yani umursamayayım böyle yaşamaya devam mı edelim diyorsunuz?

Benim eşimde bazen hatta genelde böyle.
Bende calısıyorum, aynı zaman da 14 aylık kızım var. Evin temizliği, yemeği vs onlarda bende.
Hem söyleyip hem kendim işitmektense mesela bir şey yapılması gerekiyor ise araştırıyorum bakıyorum çağırıyorum usta.
Mesela çocuğumun odasını yapmayı düşündüğüm oda da televizyon vardı ve kablolar dışarı da idi. Kızım yaklaşık 7 aylık iken söylemiştim. 11. ay a kadar bekledim defaatle her dakika söyledim bu kablolar prizler çocuğa risk elektrikçi çağır ya da kuzenine söyle ( kuzeni anlıyor elektrik işlerinden, kablo çekme vs ) gelsin yapsın şunu. 1-2-3-4 her seferinde tamam dedi.
Sonuç yaptırdı mı ? hayır.
Ben ne yaptım ? En son kızım yaşına geldi, işten dönerken bir elektrikçiye girdim ne istedgmi anlattım adresi verdim ctesi gelin dedim çıktım. Adamlar geldi, odadan odaya kablo çektiler duvar delindi hat çekildi vs derken 1200 tl paara aldılar.

Bunu x yapardı boşuna 1200 lira verdik dedi. Bende 4 aydır ısrarla söylüyorum sen benim lafımı s.... takıp kaale almadın verirkende laf söylemeyeceksn paşa paşa vereceksin dedim.
Artık böyle yapıyorum 1 kere söylüyorum 1 hafta bekliyorum, yapmıyor mu ? Hemen o hafta sonuna usta cagırıyorum.
Ay çok iyiymiş. İçimin yağları eridi. Gidip en pahalı ustayı çağıracağım yarın

Hanımlar merhaba,
Sizlere eşimle 7 aydır kavga ettiğimiz birkaç olayı yazmak istiyorum. Evliliğimiz sallanıyor. Ve sebep çok saçma. Ben çok üzülüyorum ama çözemiyoruz asla. Sorun evdeki tadilat işleri. Örneklerle gideceğim.

1. Bir adet portmantomuz var. Bir kulbu bozuk. Oraya sadece 5 cmlik bir vida alınması lazım. Bakın atla deve değil. Eve 60 metre uzaklıkta hırdavatçı da var. Ama 7 ay oldu yapılmadı. Her kavgamızda söyledim. 8 kez falan söyledim. Hepsinde yapacağım tamam haklısın dedi. Yapmadı.
2. Buzdolabı led ışığı bozuk. Görüyor ben söyleyene kadar yapılmayacak.
3. Aspiratör ışığı, salondaki 2 lamba, banyodaki lamba bozuk. Ben söyleyene kadar yapılmayacak. Hoş söyleyince de yapılmıyor.
4. Oğlumun odasındaki perdenin kornişi söküldü. Tepemize düştü düşecek. Sizce yapıldı mı? Hayır.
5. Elektrik priz koruma kapaklarını daha sağlamlarıyla değiştirecektik. Hala almadı.
6. Bazen usta çağırıyor yalan yok. Mesela diyorum ki klozet sifonu akıtıyor. Duşakabinde de şu sıkıntı var. İkisine usta çağırıyor. Birini yaptırıyor diğerini unutuyor. Yani kırk yılın başı usta geliyor onda da tam değil.

Bunun gibi size onlarca ev tadilat tamirat işisvar yapılmayan. Ağlasam da cinnet geçirip yapmadığı şeyi çöpe atsam da değişmiyor.

Ha sanmayın ki banane diyor. O da çok üzülüyor. Tamam yapacağım haklısın diyor. 2 bahanesi var. 1. Unutuyorum hatırlat diyor. 2. Zamanı yettiremiyorum diyor.

Unutma kısmına gelince not al diyorum. Zaman kısmına gelince ben doktora yapıyorum, bebeğe bakıyorum, ev işi, yemek. Ütü, çamaşır vs hepsine yettiriyorsam o da zamanı etkili kullanmalı. Bu yüzden bunu kabul edemiyorum.

Üstelik çay kahveye zamanj var. Borsa çalışmaya zamanı var. Haftasonları bebeği alıp 2 3 saatliğine annemlere gidiyorum. Evde tek kalıyor. Yani zamanı var. Bana göre tabi. Bu tamamen o zamanda ne yapmaya karar vereceği ile ilgili.

Bu konuyu şu yüzden açtım. Demin 7 aydır ettiğimiz kavgalara bir yenisi eklendi. Ben onu değiştiremiyorum. Bunu anladım. Kendimi nasıl değiştirmeliyim? Napayım da artık amaan lamba mı bozukmuş tırt deyip geçeyim? Psikolojik olarak yıprandım yıldım. Ben ben değilim artık.

Bunun yanında mükemmel bir babadır. Bem bebeğe ne bakıyorsam o da o kadar bakar. Ev işi de istersem yapar. Evi şiler süpürür toz alır. Tek dert tadilat işi.

Onu çok seviyorum. O da beni çok seviyor biliyorum. Bu yüzden yıpranmam istemiyorum. Sen yap o zaman diyecek olanlara ise zaten tüm ev yemek sorumluluğu bende. Onu da mı ben yapayım?
bu saydiginiz seyleri esim elektirikci iken yapmiyor evde biz karsilikli tembeliz o yuzden yormuyor bizi bu konular ..

Hanımlar merhaba,
Sizlere eşimle 7 aydır kavga ettiğimiz birkaç olayı yazmak istiyorum. Evliliğimiz sallanıyor. Ve sebep çok saçma. Ben çok üzülüyorum ama çözemiyoruz asla. Sorun evdeki tadilat işleri. Örneklerle gideceğim.

1. Bir adet portmantomuz var. Bir kulbu bozuk. Oraya sadece 5 cmlik bir vida alınması lazım. Bakın atla deve değil. Eve 60 metre uzaklıkta hırdavatçı da var. Ama 7 ay oldu yapılmadı. Her kavgamızda söyledim. 8 kez falan söyledim. Hepsinde yapacağım tamam haklısın dedi. Yapmadı.
3. Aspiratör ışığı, salondaki 2 lamba, banyodaki lamba bozuk. Ben söyleyene kadar yapılmayacak. Hoş söyleyince de yapılmıyor.
4. Oğlumun odasındaki perdenin kornişi söküldü. Tepemize düştü düşecek. Sizce yapıldı mı? Hayır.
5. Elektrik priz koruma kapaklarını daha sağlamlarıyla değiştirecektik. Hala almadı.
6. Bazen usta çağırıyor yalan yok. Mesela diyorum ki klozet sifonu akıtıyor. Duşakabinde de şu sıkıntı var. İkisine usta çağırıyor. Birini yaptırıyor diğerini unutuyor. Yani kırk yılın başı usta geliyor onda da tam değil.

Bunun gibi size onlarca ev tadilat tamirat işisvar yapılmayan. Ağlasam da cinnet geçirip yapmadığı şeyi çöpe atsam da değişmiyor.

Ha sanmayın ki banane diyor. O da çok üzülüyor. Tamam yapacağım haklısın diyor. 2 bahanesi var. 1. Unutuyorum hatırlat diyor. 2. Zamanı yettiremiyorum diyor.

Unutma kısmına gelince not al diyorum. Zaman kısmına gelince ben doktora yapıyorum, bebeğe bakıyorum, ev işi, yemek. Ütü, çamaşır vs hepsine yettiriyorsam o da zamanı etkili kullanmalı. Bu yüzden bunu kabul edemiyorum.

Üstelik çay kahveye zamanj var. Borsa çalışmaya zamanı var. Haftasonları bebeği alıp 2 3 saatliğine annemlere gidiyorum. Evde tek kalıyor. Yani zamanı var. Bana göre tabi. Bu tamamen o zamanda ne yapmaya karar vereceği ile ilgili.

Bu konuyu şu yüzden açtım. Demin 7 aydır ettiğimiz kavgalara bir yenisi eklendi. Ben onu değiştiremiyorum. Bunu anladım. Kendimi nasıl değiştirmeliyim? Napayım da artık amaan lamba mı bozukmuş tırt deyip geçeyim? Psikolojik olarak yıprandım yıldım. Ben ben değilim artık.

Bunun yanında mükemmel bir babadır. Bem bebeğe ne bakıyorsam o da o kadar bakar. Ev işi de istersem yapar. Evi şiler süpürür toz alır. Tek dert tadilat işi.

Onu çok seviyorum. O da beni çok seviyor biliyorum. Bu yüzden yıpranmam istemiyorum. Sen yap o zaman diyecek olanlara ise zaten tüm ev yemek sorumluluğu bende. Onu da mı ben yapayım?
Çağırın bir usta yapsın belki elinden gelmiyor belki üşengeç bir adam bilemeyiz. Benim eşim dün yatağın yanındaki komidini kırdı üstüne çıkıp perdenin çıkan kısmını takmak niyeti ile orası öyle duruyor ve bu olay saat 7 civarı oldu koca gece evde idi baaklım ne zaman düzeltecek bekliyorum. Kırık dediysem üst kısmı kırıldı alt sağlam üstteki tahta ters çevrilip yeniden monte edilecek sadece.

Hanımlar merhaba,

Bir tane de bende var bu kocadan🤦 bende çok dertliyim elli kere söylerim en son cildiririm öyle yapar..canı yapmak istemez tadilatci çağır, elektrikçi cagir, sucu çağır...tamam zor ise zaten çağırayım ama kalkıp bir vida takilcak ise de cagrilmaz be adam..
Artı tamir yerine yenisini alalimci🙄 kurutma makinem bozuldu yenisini al dedi adam 10 TL ye yaptı.. elektrik supurgem bozuldu yenisini alalım dedi meğer fisinde sorun varmış 50 TL'ye yaptırdık ..zengin miyim hayır kendi yagimizda kavruluyoruz..sadece uğraşmak istemiyor sebep bu bence... ailesi her işi kendi yapınca bizimki beyzade büyümüş elini hiçbir işe atmasın..
Erkek adam da biraz becerikli olsun anlasın bu islerden..ama yok hiç yok benimkinde

Esinize kendi yuklerinizden birkacini verin, evin tadilat isleri icin usta cagirmayi kendiniz halledin. Butceleriniz ayriysa usta paralarini da esinizden alin.
Ben bebeğe bakmak için işten ayrıldım. Bir bütçem yok. Olabilir ilk fikir. Çamaşır ve ütüyü ona vereyim. Tamir işi bende olsun.

Ya işte nasıl oldu o umursamama işi? By işin taktiği var mı? Bozuk şeylerle mi yaşıyorsunuz? :KK70:
Mesela salonda 2 yerde avize var. Yemek masası ve koltukların üstünde. Koltukta oturacağımız zaman yemek masasının ampulünü söküp oraya takıyoruz. Yemek masasına geçince tekrar söküp masanın oraya takıyoryz. Çünkü ampüllerin biri patladı. Yani umursamayayım böyle yaşamaya devam mı edelim diyorsunuz?
bir ampul almak zor degil tum marketlerde var ekmek alirken onu da aliverin yiaa :KK69:

Hanımlar merhaba,

Tadınızı kaçırmayın. Bu modeller düzelmez. En güzeli bir usta çağırın hepsini toptan yaptırın faturasını da koyun cebine bari onu halletsin.

Ay çok iyiymiş. İçimin yağları eridi. Gidip en pahalı ustayı çağıracağım yarın
Gerçekten öyle yapın, ne kendinizi yoruyorsunuz. Kafaya bile takılacak şey değil. Bir şey insana 1 kere söylenir 10 kere söylemenin anlamı yok. Ustalar daha fazla para alıyor belki ufacıcık bir şey siz yapsanız max 100 liraya patlayacak, usta işin içine girince sadece işçilik 200 lira alıyor zaten. Bir zamandan sonra o da adama koyuyor ' ulan ben bnu daha ucuza yaparım' diye..
Şimdi söylediğim çogu şey yaklaşık 3gün içinde yapılıyor.
Ha yapılmıyor mu ? Anında usta cağırıyorum, 1 gün öncede söylüyorm yarın eve usta gelecek şurayı yapmaya erken gel ya da para bırak dıyorum :D

Bir tane de bende var bu kocadan🤦 bende çok dertliyim elli kere söylerim en son cildiririm öyle yapar..canı yapmak istemez tadilatci çağır, elektrikçi cagir, sucu çağır...tamam zor ise zaten çağırayım ama kalkıp bir vida takilcak ise de cagrilmaz be adam..
Artı tamir yerine yenisini alalimci🙄 kurutma makinem bozuldu yenisini al dedi adam 10 TL ye yaptı.. elektrik supurgem bozuldu yenisini alalım dedi meğer fisinde sorun varmış 50 TL'ye yaptırdık ..zengin miyim hayır kendi yagimizda kavruluyoruz..sadece uğraşmak istemiyor sebep bu bence... ailesi her işi kendi yapınca bizimki beyzade büyümüş elini hiçbir işe atmasın..
Erkek adam da biraz becerikli olsun anlasın bu islerden..ama yok hiç yok benimkinde
İşte bende öyleyim. Çıldırıyorun ya. Resmen çıldırıyorum. Biz hiç kavga etmezdik. Şu son 7 ayda doğrulamıyoruz. Tek sebep tamir tadilat. Yani değer mi? Eve 60 metre uzaklıkta bi fükkan var. Gelip yapıyor her şeyi. Ara gelsin. Ama yok.

Ya işte nasıl oldu o umursamama işi? By işin taktiği var mı? Bozuk şeylerle mi yaşıyorsunuz? :KK70:
bu da çok saçma ama kusura bakmayın. dışarı çıktığınızda bir tane ampul alıp takamıyor musunuz? eşiniz yapmamasına rağmen sizin de buna katlanmanız enteresan geldi bana. bunu da eşime söyleyemem ben mesela. kendim alır takarım ampulü de.

Hatta sürekli hatırlatmak gerekiyor onun sorumluluğunda olan yapılacak işleri, ama bunların dışında mükemmel bir eştir, bir dediğimi iki etmez kalp kırmaz
Ya işte nasıl oldu o umursamama işi? By işin taktiği var mı? Bozuk şeylerle mi yaşıyorsunuz? :D

Şimdi geçen salona avize aldık 3-4 hafta önce eşim taktı, ampullerden biri yanıp sönüyordu eşim o gün yorulduğu için bıraktı. Daha sonra 2 hafta önce babamlar geldi babam dediki oğlum böyle kaçak olur yanar birşey olur ihmal etme. Dün yine babamlar geldi o ampul hala yapılmamıştı 😅😅😅 Babamlarla birlikte başka misafirlerden gelecekti onlara ayıp olur diye çıkıp yaptı☺️☺️☺️ Bilmiyorum yani söylesemde farketmiyor işine geldiği vakit yapıyor anca, bunun için kavga etmek istemiyorum. Bende bu tarz şeyleri yok sayıyorum. Sizin gibi bende tamirci çağırsam birşey demez bana.

Valla sizde bırakacaksınız o değişecek ampulu sürekli, siz değiştirirseniz daha çok gerilirsiniz. Elzem şeylere de tamirci çağırın artık.

Bence boyle seylere kavga edilmemeli ya. Bu tarz sebeplerden kavga edilebiliyorsa esimin beni bosamasi lazimdi 😄 usta cagirin, virlikte yapin. Kavgada gundeme getireceginize hadi su isi halledelim diyip bos oturdugu bir anda kaldirip motive edin. Eşinizi cok iyi anlayabiliyorum. Ben de cok unutan erteleyen ve tembellik eden bir insanim. Benim esim beni hep motive eder ve birlikte yapariz. Yapmadigim isler icin benimle kavga etse bu evlilik yurumezdi
Sizin yorumlarınız bana hep ters. Benim gibi insanlar içinde sizin gibi insanlarla yaşamak çok zor.

Sen bu işleri kocana yükleyeceğine 70 metre uzaktaki hırdavatçıya sen gitsene. bu dediklerini kendin yapsana. 7 aydır adamın başının etini bu anlamsız şeyler için mi yedin? ikiniz bir hırdavatçıya birlikte gidip bir günde halledebileceğiniz işleri 7 aydır tartışma konusu mu yapıyorsunuz? ha sen ha kocan ikinizde tembelsiniz ve üşengeçsiniz. gidin bir yapı markete istediklerinizi alın iyi bir gün geçirin. 7 ay adama söyleyip kavga çıkaracağına kendi işini kendin hallet ya da birlikte halledin. İnatla adamın yapması için çeneni neden yoruyorsun?

Tamirci parası hiç koymuyor ki ona. O da tamirci çağırmaktan yana zaten. Ama çağıracak vakti yok. Unutuyor vs. Siz çağır diyeceksiniz ama ne bileyim ya. Bir de bunuda mı bem yapayım diyorum. Ama diğer türlü de ben yıpranıyorum. :KK43:
Evet onu da biz yapalım herşeyi biz yapalım herşeyi.
Offf çok dertlendim gene...çünkü yukarida yazdım bende çok sikintiliyim bu konudan..insan dört yıldır bir anahtar yedeğini yaptırmaz mi...kapının kilidi bozuk yaptırmaz mi...yok anlattıkça neler var da susayım en iyisi

bu da çok saçma ama kusura bakmayın. dışarı çıktığınızda bir tane ampul alıp takamıyor musunuz? eşiniz yapmamasına rağmen sizin de buna katlanmanız enteresan geldi bana. bunu da eşime söyleyemem ben mesela. kendim alır takarım ampulü de.
Neden söyleyemiyorsunuz? Ben eşime her şeyi söyleyebiliyorum. Çünkü o benim elim. Söylemem değil de söyleyemem demeniz enteresan geldi bana.

Ama öyle düşünmeyin evde bi iş bölümü varsa dediğiniz olmaz. Basit bi ampul, basit bi ıvırzıvır derken herşey kadının omuzlarına kalır. Yoksa hanımefendinin yapmayacağını sanmıyorum

Sen bu işleri kocana yükleyeceğine 70 metre uzaktaki hırdavatçıya sen gitsene. bu dediklerini kendin yapsana. 7 aydır adamın başının etini bu anlamsız şeyler için mi yedin? ikiniz bir hırdavatçıya birlikte gidip bir günde halledebileceğiniz işleri 7 aydır tartışma konusu mu yapıyorsunuz? ha sen ha kocan ikinizde tembelsiniz ve üşengeçsiniz. gidin bir yapı markete istediklerinizi alın iyi bir gün geçirin. 7 ay adama söyleyip kavga çıkaracağına kendi işini kendin hallet ya da birlikte halledin. İnatla adamın yapması için çeneni neden yoruyorsun?
Ne demek kocaya yüklemek..erkek işini de biz yapalım evde ..oh ne ala memleket....yemeği çamaşırı bulaşığı ütüyü eşi yapıyorsa amenna birşey demem...ama bırakın da erkek işlerini de bı zahmet kocalar yapsin

Sensin tembel. Aynı anda bebeğe bakıyorum, ona ayrı bşze ayrı yemek yapıyorum. Bunları asla durmayaj uyumayan bir bebekle yapıyorum. 2 dk boş kalsam 2 cümle tez yazıyorum. Çamaşır ütü temizlik bunlara girmiyorum bile. Bana tembel diyenin alnını karışlarım. Kıçım yer görmüyor tüm gün.

Diğer konuya gelince dolap kulbu 7 aydır sabit bozuk. O alınabilirdi 7 ayda. Ama diğer konular farklı zamanlarda ortaya çıkıyor. Yani sizin hesabınıza göre benim bir kere değil 2 haftada bir düzenli olarak hırdavatçıya gitmem lazım. Örneğin buzdolabı led ışığı 4 hafta önce patladı. Aspiratör 10 gün önce falan bozuldu. Salonunki de yeni 5 gün oluyor.

Sizin diğer mesajlarınıza baktım maşallah hatalı erkekleri aklama merkezi gibi çalışıyorsunuz😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back