• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aylardır kavga ediyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaaa 7 aydır bunlardan mı huzursuzluk yaşıyorsun. Bir gün önceden tesisatçıyı ara gelsin, yaptırırsın. 60 m ilerideki hırdavatçıdan kendinde vida alabilirsin. Vidayı aldım de ver tornavidayı eline taksın. O takamıyorsa kendin tak. Büyütülücek şeyler değil sakin ol. Benim eşim zerre kadar tamirden anlamaz üstelik eline versem bozar. Ben bu tür ufak işleri hep kendim yaparım.az buçuk yapa yapa iyice anlamaya başladım üstelik. Sen bu tür işlere hassasiyet geliştirmişsin en ufak şey gözüne batar olmuş. Gerek yok ya ne tatlı canını üzüyorsun.. evde birşey bozulsa sen anlarsın bir bak diyor bana. Gerçekten anlamıyor kendisi.
Küvetin demiri sallanıyor demiştim ben hallederim dedi çıkardı hepten takamadı o küvetin altı borular hep görünüyordu delirmiştim.

Bauhausa gidip yenisini aldık ben takarım dedi dedim yok ağa okadar para verdik sen anlamıyorsun bari karışma 😒gereksiz yere masraf çıkardı.

Mesele ampul mü, mesele kablo mu? Buradaki sorunu göremeyen insanlar hayatta kendine hiç değer vermeyen insanlar bence.

Adam umursamıyor, önceliği evi değil, kadının isteklerini kulak arkası ediyor, duyuyor ama duymuyor.

Ne tür biri çocuğun üzerine TV düşmesini önemsemez, balkona gidip kendiliğinden file takıp güvenli hale getirmez? Hadi kendi kendine düşünmedin, e söyleniyor yapsana!

Hayat iş bölümüdür, kocası hasta olsa elinden gelmese zaten yapar konu sahibi. Ama mesele bu değil adam sağlıklı, yapabilir ama yapmıyor. Niye? Sorumsuzluk mu umursamazlık mı?

Siz (bazıları) kendi canınıza, zamanınıza değer vermiyor olabilirsiniz. Ama ben kendime ayıracağım 5 dakikam varsa o 5 dakikayı da kendime ayırmak isterim. Hırdavatçı, tamirci peşinde koşamam.
Ya cidden ağlayarak okudum bu yorumu. Olay bu. Budur. Gerçekten tamamen bu. Karım çok üzülüyor 7 aydır şu dolap kulbuna 5 cmlik tek bir vida almadım.demiyor. ama benden beklenen bebeğim uyuduğu 5 dk yı kendime ayırmak yerine usta peşinde koşmam

Pinkflambe Pinkflambe olay tam olarak yukarıdaki yorumdur.

Bende çözümden yana olduğum içim konu açtım. Şimdi 1 saattir başka bir şeyden ka ga ediyoruz. Dedim kş tamam tamir işi bende. Usta çağıracağım. Sen de çamaşırda bana destek ol. Veya onu da yapma sorun değil tamam. Kızmıyorum artık.
Bu kez de tutturdu ben çağıracağım ustayı, bu hafta tüm tamir işini yapacağım vs diye. Daha önce de bu sözü çok verdi bana yapmadı yine. O yüzden bu kez inat ettim benyaptıracağım diye. Şimdi onun davasındayız. Yaptırmayacak biliyorum.
Siz yaptırın kurtulun yoksa bu konu uzar gider .

Biz de bir keresinde banyoya musluğu 1 ayda aldık anca kırık muslukla duruyorduk, musluk alındı 1 hafta geçti tık yok
En sonunda ben aldım söktüm musluğu öylece bıraktım
Ee öyle görünce aldı yaptı tabi.
Onu yaptığımdan beridir biraz daha normalledi ama hala bu konularda tembel.
Cevabı sizinkiyle aynı unutuyorum, yoğunum. Yalan yok yoğun çalışıyor. Ben de çok üstüne gitmiyorum artık aman aman önemli olmayan şeyler dışında.
Bence siz de biraz rahatlayın, burdan bakınca biraz her sey dört dörtlük olsun istiyor gibi geldiniz
Evin işi,tadilatı hiç bitmez size de yazık
Aspiratörün ışığı yanmasın bir süre bir sey olmaz bence, boşverin biraz.

Hiçbir yorumumda kadın işi demedim ama siz bilirsiniz yine de
Yok ben geneline söylüyorum toplumda böyle bir algı var kadınlar anlamaz falan boya yapıyorum diyorum anneme e o kocan niye yapmıyor var yani bu algı sizin için yazmadım kime sorsanız ilk erkek işi der .

Biz de bir keresinde banyoya musluğu 1 ayda aldık anca kırık muslukla duruyorduk, musluk alındı 1 hafta geçti tık yok
En sonunda ben aldım söktüm musluğu öylece bıraktım
Ee öyle görünce aldı yaptı tabi.
Onu yaptığımdan beridir biraz daha normalledi ama hala bu konularda tembel.
Cevabı sizinkiyle aynı unutuyorum, yoğunum. Yalan yok yoğun çalışıyor. Ben de çok üstüne gitmiyorum artık aman aman önemli olmayan şeyler dışında.
Bence siz de biraz rahatlayın, burdan bakınca biraz her sey dört dörtlük olsun istiyor gibi geldiniz
Evin işi,tadilatı hiç bitmez size de yazık
Aspiratörün ışığı yanmasın bir süre bir sey olmaz bence, boşverin biraz.
Aspiratör demeyin. Gece mama yapıyoeum bebek kucağımda o elzem :D
Salonda karanlık otururum daha iyi ajjss
Evet galiba inar ettim. Bende re haya var. Düzelmeye çalışacağım

Ya cidden ağlayarak okudum bu yorumu. Olay bu. Budur. Gerçekten tamamen bu. Karım çok üzülüyor 7 aydır şu dolap kulbuna 5 cmlik tek bir vida almadım.demiyor. ama benden beklenen bebeğim uyuduğu 5 dk yı kendime ayırmak yerine usta peşinde koşmam

Evet kadın erkek eşitliği çok güzel. Elinde çekiç her işe yetişen güçlü kadın imajı bana da güzel geliyor.

Ama hayat da yeterince zor, her şeye neden yetişmek zorunda olalım? Ben evli değilim bu arada, tek başımayım. O yüzden kendim yapmak zorundayım.

Ama evlilik de paylaşım sonuçta, insan hayatta biraz destek görmek için de evlenmiyor mu?

aynı benim eşim, bir farkla benimkinin elinden biraz iş gelir yapabildigini yapsar yapamadigina usta cagirmak gerekiyosa parasina kiyamaz.
panjur dustu 8 ay once adam ev sahibini arayip soylemeye erindi en son sinirlendim adami ben aradim akşama iş halloldu.
yapamayacaklari ellerinden gelmeyen hic hir isin pesine düşmüyorlar heralde genel olarak.

Evet kadın erkek eşitliği çok güzel. Elinde çekiç her işe yetişen güçlü kadın imajı bana da güzel geliyor.

Ama hayat da yeterince zor, her şeye neden yetişmek zorunda olalım? Ben evli değilim bu arada, tek başımayım. O yüzden kendim yapmak zorundayım.

Ama evlilik de paylaşım sonuçta, insan hayatta biraz destek görmek için de evlenmiyor mu?
Altta yatan sebebim bu benim. Evet vida alınır. Ne ki? Açarım trendyoldan yüzlü paket alırım hem de. Ama bu konuyu başta ona söyledim. Lğtfen yapar mısın dedim? O bana atletim kalmamış yıkar mısın dediğinde yıkıyorum. İnsan hiç mi üzülmez? Bakın kavgalarımızın çoğu o işteyken mesajlaşma üzerine. Yani defakarca söyledim o vidayı. İşten dönerken alamaz mı? Alır. Bilmiyorum. Ben o kadar basit göremiyorum

aynı benim eşim, bir farkla benimkinin elinden biraz iş gelir yapabildigini yapsar yapamadigina usta cagirmak gerekiyosa parasina kiyamaz.
panjur dustu 8 ay once adam ev sahibini arayip soylemeye erindi en son sinirlendim adami ben aradim akşama iş halloldu.
yapamayacaklari ellerinden gelmeyen hic hir isin pesine düşmüyorlar heralde genel olarak.
Ay galiba hepsi aynı model. Onu anladım. Bunu da bir şekilde kadınlara ittiriyorlar

Ay galiba hepsi aynı model. Onu anladım. Bunu da bir şekilde kadınlara ittiriyorlar
başlarını ağrıtacak hiç bir işe bulaşmiyorlar kisacasi.
ben artık yildim yapabildigim işleri kendim yapiyorum ben yapincada aaa ben yapardim sen niye yoruldun sanamı yalvaracağım diyorum.
matkap ustası oldum artık bu adam yüzünden 😂

Size değer vermiyor diye düşünüyorsunuz o zaman. Ben birşey istiyorum yapmıyor, o istediğinde ben onca işin arasında hatta o istemeden yapıyorum diyorsunuz. Yani bilemedim ki aslında size çok ilgili bir eşmiş. Benim eşimde sizinki gibi ama sizin gibi hissetmedim hiç, karakteri huyu öyle çünkü . Belki de sizin sorununuz göründüğünden daha derindir ☹️

Size değer vermiyor diye düşünüyorsunuz o zaman. Ben birşey istiyorum yapmıyor, o istediğinde ben onca işin arasında hatta o istemeden yapıyorum diyorsunuz. Yani bilemedim ki aslında size çok ilgili bir eşmiş. Benim eşimde sizinki gibi ama sizin gibi hissetmedim hiç, karakteri huyu öyle çünkü . Belki de sizin sorununuz göründüğünden daha derindir ☹️
Yok derin değil. Ben mükemmelliyetçiyim sanırım. Demin konuştuk anlaştık. Ben artık üstelemeyeceğim. Beraber yapalım dedik. Ben 7 aydır yaşadığımız tüm kavhaları unutacağım dedim. Bir şey eksikse gidip beraber alalım dedik. Anlaştık. Bir huzur doldu içime. Sıfırladık her şeyi

Şimdi bazı kocalar var maşallah evin eksiğini yapsın üzerine kırdığını döktüğünü temizlesin üzerine çay demlesin karısıyla içsin. Bizimki de onlardan biri değil. Minimum eforla maksimum hayat standardı yakalamanın ucundan bile geçmiyor. Çocuğu yeni doğurmuştum mutfak kapısı gaarç gaarç ses yapıyor. Güç bela uyuttuğum çocuk basıyor yaygarayı. Kapının yağlanması lazım dedim, evet dedi. Farkındalık tamam. Gittik geldik icraat yok, kapıyla beraber sinirlerim de inlemeye devam etti. Aldım tereyağını sürdüm, ses kesildi ruhum rahatladı. Sabah dedi ki kapı ötmüyor sen mi yaptın? Gece kapı yağlama perileri yaptı anasını satayım, ben yaptım tabi.

Neyse ben kocam yüzünden elektrikçi, marangoz, cila ustası vs her nane oldum. Priz, anahtar göbeği değiştiriyorum, matkabı alıyorum raf takıyorum falan. Ama şöyle bir şey var ben bunları yaparken keyif alıyorum ve sizin durumunuzdan farklı olarak kıt kanaat de olsa zaman yaratabiliyorum. Tez yazıyorum dediniz orada mesele bitti benim için. Neyse haddimi aşan şeyler de oluyor tabi. Kalorifer peteği değişecekti, 7 ay salonda bizimle yaşadı. En son aradım dedim yeter bul birini, benim bildiğim anasının nikahında buraya gelince seni iki kat yolacak. Akşamına tamirci evdeydi ki o zamana kadarki girişimler hüsranla sonuçlanmıştı.

Ben genel olarak erkek işi kadın işi diye genellemeye karşıyım. Çünkü yatkın olan var olmayan var. Ha bunlar sadece dizi film izlemeye yatkın o ayrı konu. Oğlumu mesela babası gibi hiçbir işe bulaştırmadan büyütmemek en büyük isteklerimden biri. Batsın çıksın ama her işi yapabilsin. Bunlar bana hayatta kalabilmek için gerekli beceriler gibi geliyor, babasından da keyif çatmayı öğrensin. Kızım da olsa aynı mantıkla yetiştirirdim bu arada. Benim babam çimento da karsa, dolap da tamir etse kızlarına hep çıraklık yaptırdı, oradan geliyor bu yatkınlık. Ama zaman meselesi bambaşka.

Eşinize dair bi fikir yok bende, olsa ilacı kendi başıma süreceğim, ama diyeceğim şu ki bunlar kanırtmadan hiçbir işi yapmayacaklar. Ya zaman ayırıp kendiniz yapacaksınız, ya burada belirttiğiniz gibi sinirlerinizi yıpratacaksınız, ya bozuk şeyleri oradan oraya taşıyıp düzeltmeye çabalamakla uğraşacaksınız sonuçta yine kendinizden ödün vereceksiniz. Hangisi sizi daha çok rahatlatacaksa o yoldan ilerleyin.

Okuduğum kadarıyla da, istisnalar hariç erkekler dürtülmeden, ittirilmeden iş yapmıyorlar. Benim eşim de bir şey yapılacaksa örneğin çalışmayan ampul duyusu değişecekse ben söylemesem hayatta yapmıyor. O yeni duyu bir sene bile bekler;ama ben dürtüp söylenince yapıyor, yapıyor da klasik unuttum yorgundum bahaneleri oluyor.

Benim elimden geliyor dolayısıyla montaj, tamir gibi birkaç işi onun yapmasını bekleyeceğime, söyleyeceğime kendim hallediyorum. Çok anlamadığım iş ise eşimi bekliyorum. Hafta sonları teşvik ediyorum yapalım diye tatlı dille, burası yuvamız bakalım, güzelleştirelim diyorum. Geçen dekorasyon için çıtalarla süsledik, birkaç çıkan prizi yaptırdım, amortisör değiştirdik. Sadece ona bıraksam ve söylesem kendi yapmazdı muhtemelen; beraber yapınca sohbet muhabbet güzel oluyor. Sonra da güzel bir film pizza keyfi yaptık.

En iyisi yapabildiğiniz kadarıyla el atmak ya da bir şeyleri beraber yapıp keyifli vakit geçirmeyi teşvik etmek. Mümkün değilse boş günü yoksa, tartışmadan sinir harbi yaşamadan tamirci, usta çağırmak; bırakın cebinden çıksın. Sizin sinirleriniz zıplamasın.

Sizin kötülüğünüzü düşünen, size değer vermeyen çok da ilgisiz biri gibi gelmedi eşiniz. Siz biraz titiz, canı tez olabilirsiniz, belki de son zamanlarda iş yükünden dolayı daha gergin, o da biraz umursamaz, rahat hatta tembel, iş yapmaya erinen biri olabilir. Kötü niyet görmüyorum eşinizde.

Küvetin demiri sallanıyor demiştim ben hallederim dedi çıkardı hepten takamadı o küvetin altı borular hep görünüyordu delirmiştim.

Bauhausa gidip yenisini aldık ben takarım dedi dedim yok ağa okadar para verdik sen anlamıyorsun bari karışma 😒gereksiz yere masraf çıkardı.
Aynı işte. Eline aldığını bozar o yüzden hiç karıştırmam. Beni aşan durumsa hemen usta çağırır.. ama bunu yapmıyor diye de kavga etmem.

benin esimde boyle gecen mutfak degisimjnde bir cok isi ben yaptin ..bir ara komsumuz geldi bize kahve getirmis
.esime dedi sen firca tutmuyi bilmiyorsun baksana tenceresize :olamaz:

derz bilmez siva bilmez boya badana bilmez hemen sıkılıyormus ..

Okuduğum kadarıyla da, istisnalar hariç erkekler dürtülmeden, ittirilmeden iş yapmıyorlar. Benim eşim de bir şey yapılacaksa örneğin çalışmayan ampul duyusu değişecekse ben söylemesem hayatta yapmıyor. O yeni duyu bir sene bile bekler;ama ben dürtüp söylenince yapıyor, yapıyor da klasik unuttum yorgundum bahaneleri oluyor.

Benim elimden geliyor dolayısıyla montaj, tamir gibi birkaç işi onun yapmasını bekleyeceğime, söyleyeceğime kendim hallediyorum. Çok anlamadığım iş ise eşimi bekliyorum. Hafta sonları teşvik ediyorum yapalım diye tatlı dille, burası yuvamız bakalım, güzelleştirelim diyorum. Geçen dekorasyon için çıtalarla süsledik, birkaç çıkan prizi yaptırdım, amortisör değiştirdik. Sadece ona bıraksam ve söylesem kendi yapmazdı muhtemelen; beraber yapınca sohbet muhabbet güzel oluyor. Sonra da güzel bir film pizza keyfi yaptık.

En iyisi yapabildiğiniz kadarıyla el atmak ya da bir şeyleri beraber yapıp keyifli vakit geçirmeyi teşvik etmek. Mümkün değilse boş günü yoksa, tartışmadan sinir harbi yaşamadan tamirci, usta çağırmak; bırakın cebinden çıksın. Sizin sinirleriniz zıplamasın.

Sizin kötülüğünüzü düşünen, size değer vermeyen çok da ilgisiz biri gibi gelmedi eşiniz. Siz biraz titiz, canı tez olabilirsiniz, belki de son zamanlarda iş yükünden dolayı daha gergin, o da biraz umursamaz, rahat hatta tembel, iş yapmaya erinen biri olabilir. Kötü niyet görmüyorum eşinizde.
benim esimde sen gibi swan hadi heraber yapalim diyor uapmak istemedigi isi 🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back