Eşimle Aramızdaki Ev ve Para Konusu Uzun Konu

Sencesi bencesi yok, alışveriş ve faizin sınırları hükümleri belli.
Peki banka olmadığını düşünelim. Ben ev almak istiyorum ve gidip akrabama diyorum ki ben ev alacağım gittim beğendim pazarlık da yaptım ama param yok bu evi sen almış ol ama ben kullanayim, sana taksitle ödetim borcu bitince evi bana geri ver. O da diyor ki evi sana veririm geri ama üstüne 20 bin daha isterim. Bu faiz değil mi?

Peki banka olmadığını düşünelim. Ben ev almak istiyorum ve gidip akrabama diyorum ki ben ev alacağım gittim beğendim pazarlık da yaptım ama param yok bu evi sen almış ol ama ben kullanayim, sana taksitle ödetim borcu bitince evi bana geri ver. O da diyor ki evi sana veririm geri ama üstüne 20 bin daha isterim. Bu faiz değil mi?
Adam ev almış, üzerine 20 bin koyup satıyor. Neresi faiz? İsterse 20 bin koyar, isterse 50 bin. İsterse de aldığı fiyata verir. Biz 180 bine bi daire aldık, satarken 220 den vereceğiz. Faiz mi almış oluyoruz?

Adam ev almış, üzerine 20 bin koyup satıyor. Neresi faiz? İsterse 20 bin koyar, isterse 50 bin. İsterse de aldığı fiyata verir. Biz 180 bine bi daire aldık, satarken 220 den vereceğiz. Faiz mi almış oluyoruz?
Ama aldığınız sürede o evi siz kullandınız. Başkası değil ve de o evi kendiniz için aldınız başkası için değil.

35 yaşında insanlara neden para yolluyorsunuz? Ben hiç anlamadım. Borcunuz mu var? Babanız kendi niye yollamıyor? Anlayan anlatsın ne olurrrr.

Arkadaslar yorumlarin hepsini okuyorum. Bu aksam esimle yine bir tartisma yasadik. Tam bu tarstima esnasinda ablam aradi. Bir iki nasilsin iyi misin dedikten sonra, ev cok soguk isinamiyorum dogaz gaz şöyle böyle demeye basladi telin sesi acik oldugu icin esimde duydu bunu ve ben teli kapatir kapatmaz. Yine mi gazi soyledi bunlar sana duygu somurusu yapiyor gormuyormusun dedi. Benim ablam calismiyor kocasi ozel sektorde calisiyor. Ablam bugune kadar arayip tek kurus istemedi ima dahi etmedi bende ona yollamadim artik yeter falan dedi.
Ailemin bu durumu aslinda kimi zaman beni dusunduruyor. Ama etraftanda biraz baski goruyorum gecen gun babam aradi ve kardeslerine para yolluyosun demi diye sordu.
Bu arada bazi arkdaslar evin kimin ustune olacagini sormuslar ev benim uzerime olacak arkdasalar. Esim 2000 lira kira vermektense ben maasimin son kurusuna kadar krediye vermeye hazirim dedi. Zaten kredi odemelerini o kendi maasiyla yapacak ama en basta bu konular konusurken anlasmistik ev senin adina olsun ilerde araba alirsak arabada benim adima olsun sen kullamayi bilmiyosun trafik kontrollerinde falan sorun olmasin demisti. Ben kabul etmedim ev ortak olsun demistim ama o erkek her yerde gider yata ama kadinlar icon hayat zor o nedenle senin adina olsun demisti. Benim bekarkenki topladigim para evin ancak 4 te birini karsiliyor. Kalanina katilim bankasina gidecegiz. onu da esim odeyecek.
kafam iyice allak bullak oldu ben kimse kirilmasin istiyorum. Ailemle bu konulari konusmayi dusunuyorum. Esim ilk kez bugun cok tepki gosterdi.

Ya siz eşinizi boşverin gitsin.
Ailenizin size sırtını dayamış, yan gelip yatan beleşçi üyelerine yedirin paranızı.
Haa sakın faiz yemeyin haramdır.
Ama bol bol kul hakkını yiyebilirsiniz.

Eşinizin üzerinizdeki kul hakkı önemli değil.

Arkadaslar yorumlarin hepsini okuyorum. Bu aksam esimle yine bir tartisma yasadik. Tam bu tarstima esnasinda ablam aradi. Bir iki nasilsin iyi misin dedikten sonra, ev cok soguk isinamiyorum dogaz gaz şöyle böyle demeye basladi telin sesi acik oldugu icin esimde duydu bunu ve ben teli kapatir kapatmaz. Yine mi gazi soyledi bunlar sana duygu somurusu yapiyor gormuyormusun dedi. Benim ablam calismiyor kocasi ozel sektorde calisiyor. Ablam bugune kadar arayip tek kurus istemedi ima dahi etmedi bende ona yollamadim artik yeter falan dedi.
Ailemin bu durumu aslinda kimi zaman beni dusunduruyor. Ama etraftanda biraz baski goruyorum gecen gun babam aradi ve kardeslerine para yolluyosun demi diye sordu.
Bu arada bazi arkdaslar evin kimin ustune olacagini sormuslar ev benim uzerime olacak arkdasalar. Esim 2000 lira kira vermektense ben maasimin son kurusuna kadar krediye vermeye hazirim dedi. Zaten kredi odemelerini o kendi maasiyla yapacak ama en basta bu konular konusurken anlasmistik ev senin adina olsun ilerde araba alirsak arabada benim adima olsun sen kullamayi bilmiyosun trafik kontrollerinde falan sorun olmasin demisti. Ben kabul etmedim ev ortak olsun demistim ama o erkek her yerde gider yata ama kadinlar icon hayat zor o nedenle senin adina olsun demisti. Benim bekarkenki topladigim para evin ancak 4 te birini karsiliyor. Kalanina katilim bankasina gidecegiz. onu da esim odeyecek.
kafam iyice allak bullak oldu ben kimse kirilmasin istiyorum. Ailemle bu konulari konusmayi dusunuyorum. Esim ilk kez bugun cok tepki gosterdi.
Arkadaşım krediyi kim çekiyorsa ev onun üzerine olur yani sen kredi çekmediğin için evin tapusu eşinin adına olucak.
Bende yeni ev kredisi çektim ve tapu benim üzerime

Herkese merhabalar. Ben bir yıllık evliyim. Eşimle ayrı ayrı şehirlerde ikamet ediyorduk. İkimizde devlet memuruyuz. Evlendikten sonra tayinle ben onun bulundugu şehre gittim. Onun eski bekarkenki tuttugu evinde yaşamaya başladık. Tam bir yıldır o evde yaşıyorum. Onun eski eşyalarıyla beyaz eşyaları ve bazı eşyalari yatak halı vs yeniledik. Bir tayin durumumuz vardi o nedenle o evde yasadik ama tayin işimiz olmadı. Kiraya çıkacağız ama eşim benim evlenmeden önceki biriktigim para ile kredi çekip ev almak istiyor. Kira fiyatları 2000 tl bandında eşim o kadar parayı vermek istemiyorum ev alalim onun taksidini ödeyeyim parayı çöpe atmayalım diyor. Bende banka işi haramdır eminevim vs gibi kuruluşlara gidelim diyorum. O tip firmalari gezdik 3 yıldan önce ev teslim eden yok.
Eşim ben ev almak istiyorum çocuk yok yeni evliyiz tam alinacak zaman dedikce ben dinen uygun degil diyorum. Eminevim vs firmalari esim istemiyor cunku hem ev kirasi hem de oranin taksidi bizi zorlar para biriktiremeyiz diyor. Ama ben yanaşmıyorum korkuyorum çünkü. Eşim bu durum üzerine eminevim vs firmalardan hisse satan birini buldu onu alacaktik son anda satacak kisi vazgecti.
Bunun uzerine esim katilim bankalarini arastirdi ve orda faiz olmadigini kar payi aldiklarini soyledi diyanetin danisma hattini yanimda aradi konustu bildigi hocalara sordu. En sonunda katilim bankasina beni ikna etti.
Burda ikinci bir problem ortaya cikti. Benim annem ben kucukken öldü. Kardeslerimle biz birlike buyuduk daha sonra babamda baska bi kadinla evlenip ayri eve ciktilar. Bir erkek dort kiz kardesiz. Erkek kardrsim ve diger iki kiz kardesim ayri sehirlerde ikamet ediyorlar. Erkek kardesim assubay diger iki kardesim memur. Memleketteki ev bizim kira falan yok. Ben evlenmeden once esime ben aileme her ay para gonderecegim seninde iznin olursa demistim. Esimde herkes duzenini kurana kadar yolla demisti. Memlekette iki kiz kardesim var. Bir tane 35 yasinda ve ikinci universiteyi okuyor. Digeri ise calisiyor kucuk bir sehirde yasiyorlar. Evlendigimiz gunden bu yana ben her ay duzenli para yolluyorum onlara. Ama bu ev meselesi acilinca esim ailene daha ne zamana kadar para yollucaksin borca giriyoruz herkes basinin caresine baksin dedi. İste kavga burdan cikti. Ben aileme para gondermek istiyorum esimde buna kiziyor. Evdeki ablalarin basinin caresine baksin biri calisiyor evi var altina arabasini cekmis senn ona niye yolluyorsun diyor. Digeride keyfiye ikinci okulu okuyor yasi 34 u gecmis calissin diyor. Sonra diger kardeslerin neden yollamiyor diyor. Erkek kardesim bir ev aldi ikinci evinide aldi borcunu oduyor. Esim bunu duyunca kuplere bindi bense vicdanen yardimda bulunmak istiyorum. Esimi cok seviyorum oda beni cok seviyor temizlik bulasik yemek herseye yardim ediyor. Cogu zaman yemegi o yapar benden once eve geldigi icin ev islerinde o kadar yardimci oluyor ki. Onuda kirmak istemiyorum ama caresiz kaldim. Esim ailenden de sicaklik gormuyorum ben diyor evlendik evleneli ailemden kimse esimi aramadi bile. Onlarada kiziyorum ama vicdanim rahat vermiyor ne yapabilirim kizlar bi akil verin
Bence eşiniz haklı kica koca insanlar geçinmeyinöğrensinler bi ay degil
İki ay degil surekli niye gonderesiniz

EVlilik birligi icinde alinan tum mallar zaten ortak ne farkederki

Eniştem katılım bankası diye tutturup, ablamın yemeyip içmeyip biriktirdiği bütün parayı o dindar!!! Adamlara kaptırdı. Öncelikle bu konuda dikkatli olun.
Ikincisi çocuk yada yaşlı olsa baktığınız kişiler eşiniz haksiz derdim. Ama kardeşlerin durumu ortada. Keyfî para gönderiyorsunuz neticede.
Eşiniz hakli.

ablanıza çalışmayı düşünmüyor musun demediniz mi?
babanız size haksızlık ediyor kusura bakmayın da resmen evlat ayırıyor farkında mısınız?
çalışıyorsunuz da onlara mı çalışıyorsunuz?

yine kusura bakmayın ablalarınız da asalak gibi size bağımlı yaşıyor
yuvanız dağılacak bu gidişle silkelenin kendinize gelin!

Dindar tesellisi işte.
Katılım bankası ve normal banka arasındaki farkı hiç arastirmadiniz galiba😂😂
Normal banka parayı eline verir al istediğini yap der, üstüne de faizi koyar.. katılım bankası ise alacaginiz evi veya arabayı sizden önce alır atıyorum satıcıdan 50 bin TL lik bir arabayı alır ama size 57 bin TL ye satar..bu da ticaret olur.. herkesin yaşayışı kendine ama normal banka ve katılım arasında dağ kadar fark var genellikle "dindar" olmayan insanlar e ikiside para alıyor aynı hesap diye düşünüyor ama birinde faiz üzerinden çark dönüyor diğerinde ticaret yapılıyor..
@×ecem×84 sen de oku içinde şüphe kalmasın canım katılım bankası hakkinda

Eniştem katılım bankası diye tutturup, ablamın yemeyip içmeyip biriktirdiği bütün parayı o dindar!!! Adamlara kaptırdı. Öncelikle bu konuda dikkatli olun.
Ikincisi çocuk yada yaşlı olsa baktığınız kişiler eşiniz haksiz derdim. Ama kardeşlerin durumu ortada. Keyfî para gönderiyorsunuz neticede.
Eşiniz hakli.
🤣🤣🤣🤣🤣Katılım bankalarını isletenlerin hiç "dindar" olduğunu düşünmüyorum..faiz haram olduğu için bir seçenek sunmuslar ve burdan da para kazanıyorlar..ayrıca çok merak ettim ablanizin parasını banka nasıl aldı..orda abla ve enistenizin bir suçu olmasın..taksit ödememek gibi..

Anladığım kadarıyla eşiniz size sürekli çözüm ve öneriler sunuyor ama siz sürekli önüne bı engel cikariyosunuz. Bankaya faiz ödemek neden haram yahu? Bankadanz faiz almak haram. Yok bekar evinde oturmayalim ama kredi de cekmeyelim. Kardeşimin arabası var öbürü de ikinci evini almış ama ben para göndereyim. Kaç yaşında malını mülkünü yapmış insanlara niye para gönderiyorsunuz çok afedersiniz enayi misiniz?

eminevim aklıma hiç mi hiç yatmadı. banka kadar olmasada bankaları aratmıyorlar.hem kıra hem diğer turlu zor .
34 yaşındaki adama ben ne para gonderecem. 18 yaşındakı kardeşimi evde oturtmadım.(okumuyor)çalış tembeliğe alışma evlenınce de mı ana baba elıne bakcan diye.herkes hayatını kursun bır zahmet kocan haklı. faize bulaşmamak ıyı birşey. bizim aklımıza hiç biri yatmadı.para değer görsün dıye eskı bır ev alıp en azından kıramızı karşılasın dedik. iğer turlu ıstediğin gıbı ev almak çok zor.

evin kimin üzerine oldugu hic önemli degil, ister esinin üstüne olsun... evlendikten sonra zaten mallar ortaktir

Biraz aklını kullan. Babana da tepkini göster hayır göndermiyorum herkesin evi var benim niye evim yok baba deyin. Arabası olan 2. evi olan insanlara niye ben bakıyorum deyin. Baban çok istiyorsa kendi para göndersin emir vermek kolay geliyordur herkes kolaya alışmış. Kardeşlerin babana çekmiş belli.

seni arayıp halini hatrını sormuyor da kendi faturalarını anlatıyor ablan, sonra da benden para istemedi ima bile etmedi diyorsun. Allah senin gözünü açsın.

eşini kaybedeceksin bu gidişle bir an önce aklını başına al. Helal olsun adama nasıl düşünceli birisi. Kendine gel artık. Milleti düşüneceğine kendini düşün yoksa yuvan yıkılıyor haberin olsun.

🤣🤣🤣🤣🤣Katılım bankalarını isletenlerin hiç "dindar" olduğunu düşünmüyorum..faiz haram olduğu için bir seçenek sunmuslar ve burdan da para kazanıyorlar..ayrıca çok merak ettim ablanizin parasını banka nasıl aldı..orda abla ve enistenizin bir suçu olmasın..taksit ödememek gibi..
Ihlas finansın battık deyip insanların parasına el koyduğunu bilirsiniz. Parayı oraya yatırmak dışında bir suçları yoktu. Binlerce insanı mağdur ettiler. Eniştem onlardan biri sadece.
Para kolay kazanılmıyor. Faiz günah deyip parayi kaptırmakta var.

yaş 34, herkes artık başının çaresine bakmalı size güvenip okumuyor heralde üniversiteyi. Ayrıca ben bu faiz işlerinde sizin gibi düşünmüyorum, faizi alanda kullananda banka günahı ona yani benim fikrimce çekin kredinizi alın güzelce evinizi, eminevim e falan hiç güvenmiyorum ben

X