- 3 Şubat 2022
- 1.171
- 2.336
- 37
-
- Konu Sahibi Supraysmdfk
Ohoo dizginler en baştan adamın eline verilmiş. Okurken benim gururum incindi be. Bir de gençsiniz yani. Adamın gözü dışarıda üstelik de sizi baskılarken, çalıştırmazken. Kadını domestikleştirip eve tıkıp dışarıda harem kurmaya çalışanlardan... Onu bile becerememiş.
Tek yapmaniz gereken bu heriften kurtulmak
Sorunlariniza anlam veremediginiz yer tam olarak neresi? Adam sizi aldatiyor, siz bu aldatmanin her detayini biliyorsunuz ve o adamla devam ediyorsunuz. Bravo valla. Nasil gururunuza yediriyorsunuz ben de buna anlam veremiyorum.
Bence de eşin çok haklı. Sen kendi değerinin farkında değilsin. Boşanırken anlarsın ne demek istediğini.Herkese merhaba,
Buraya yeni katildm umarım doğru yere konu açmışımdır. Öncelikle 9 aylik bir kızım var doğum kilolarm vs herşeyi verdim eski halime döndüm ama bir türlü sorunlarim bitmek bilmedi. Eşim evde dışarı çıkarken nasilsam öyle olmamı istiyor ama ev işleri çocuk temizlik derken zamanım olmuyor kızım 1 dakika durmuyor bunu kendisi de görüyor yapamıyorum sonra afra tafra 9 aylik bu süreçte karşılaştığım bir sorun bu oncesinde yoktu. Eşim önceden başka kadınlar ile konuşuyordu ama bana erkeklerle vs konuşmak yasak giyimime karışır herşeye karışır. Daha yeni öğrendim telefonunda bir kız gördüm arama kaydedici vasıtasıyla kızı aramış kız konuşmak istemediğini söylemiş daha önce bir parkta bulusmuslar ama bişey olmamış elini tutmuş ki bu bile büyük bir yıkım benim için ben bunu atlatamiyorum yeminler etti kızımı da alır giderim dedim hatta gidiyordum da Kur'an a el bastı birdaha olmaz tekrar güvenini kazanacağım diye ben kimsesiz gibiyim ailem yok arkadasim yok gidecek hiç bir yerim yok zaten çok fazla borcumuz da var icra vs aşamasında şu an neyse eşim benimle vakit geçirmek yerine telefonunda sürekli iş arkadaslariyla konuşuyor bize vakit ayirmiyor iş yerinde bir kız var onunla resim falan cekilmisler gruba atmışlar ben sordum bana işte abartiyosun beni delirteceksin sen delisin falan diyor çok cikmazdayim daha neler neler yazabilirim buraya ama buna bile cevap gelecekmi bilmiyorum zaten uzun yazdım daha da uzatıp vaktinizden çalmak istemiyorum yardım edin ne yapmalıyım eşim neden böyle yapıyor cevaplarınızı bekliyorumha bu arada eklemeyi unuttum kıza ismini vs farklı söylemiş işte bekarım tek yaşıyorum falan demiş.bir de sürekli kızla belden aşsa konulara giriyormuş iş yerinin önünde falan bekliyormuş kızın ben konuşunca falan da bana sen kendi değerinin farkında değilsin falan dedi bana
Gideceği yer yok ise konu sahibi devlet var. Aile Bakanlığı'nın barınma desteği var. Haklarına gelince ortada zaten konu sahibi kabul etmesede aldatma var. Mal rejiminden yararlanma, tazminat ve nafaka talep edecek. Çocuk küçük die beklemenin manası yok yani. Çocuk küçük olduğu için çalışma şansı şuan düşük. Bu sebeple tazminat ve kişinin kendisine çocuk harici yoksulluk nafakası bağlanacak. Avukat için adli yardım talebi bulunursa durumu olmadığı için avukat desteği sağlanacaktır. Çözümsüz değil hiçbirşey. Eşinizin mevcut malı var ise tapuya şerh koldurmayıda unutmayın. Çalışma hayatına durumunuz elverene kadar araştırın veya ortam hazırlamaya toparlamaya çalışın. Yani önce adım atmalı . Böyle bir hayata zorlanmak esirlikle aynı şey. Siz evli değil köle veya esirsiniz. Kimsede böyle şeyelere zorlamayın kendini. Boşandım bende bu süreçler tanıdık olduğu için bilgi vermek istedim.Dokuz aylık bebekle, gidecek yeri yokken, çalışmıyorken (Bir süre daha çalışamayacak.) şimdilik boşanmayı gündeme almamalı. Onuru zedelenen arkadaşımızı başka bir çıkmaza sokmuş olmuyor muyuz? Ekonomik özgürlüğü olsaydı bu şerefsiz kocasından ben de hemen boşan derdim.
Ben estetisyenim aynı zamanda ön muhasebe ve pastacılık sertifikalarim var o kadar kıskanç ki çalışmama izin vermedi.peki gözü benim yüzümden mi dışarıda ne yapabilirim bı tavsiyeniz varmi
Üstüne borcu var 5 kurusu yokGideceğin yer yok ise konu sahibi devlet var. Aile Bakanlığı'nın barınma desteği var. Haklarına gelince ortada zaten konu sahibi kabul etmesede aldatma var. Mal rejiminden yararlanma, tazminat ve nafaka talep edecek. Çocuk küçük die beklemenin manası yok yani. Çocuk küçük olduğu için çalışma şansı şuan düşük. Bu sebeple tazminat ve kişinin kendisine çocuk harici yoksulluk nafakası bağlanacak. Avukat için adli yardım talebi bulunursa durumu olmadığı için avukat desteği sağlanacaktır. Çözümsüz değil hiçbirşey. Eşinizin mevcut malı var ise tapuya şerh koldurmayıda unutmayın. Yani önce adım atmalı . Böyle bir hayata zorlanmak esirlikle aynı şey. Siz evli değil köle veya esirsiniz. Kimsede böyle şeyelere zorlamayın kendini. Boşandım bende bu süreçler tanıdık olduğu için bilgi vermek istedim.
Aman bıraksın çulsuzuÜstüne borcu var 5 kurusu yok
Şiddet yok şükür o zaman kafayı yerdim heralde kendimi toparlayıp çıkmam gerek kızım için ben eksik gedik idare ederim ama o etmek.zorunda kalmasınAman bıraksın çulsuzuNe güzel hayat wallah ölse borcunda buna kalcak ama adam bir tarafta kıllar ağarmış hala neyin derdinde. Peh ortada evlilik yok diyorum ben. Allah bilir yazmıyor ama şiddette vardır. konu sahibine sesleniyorum bacım bence eşinin sözünü dinle . Her sözünü dinliyorsun bunu neden dinlemiyorsun. Sen kendi değerini bilmiyorsun diyor eşin. Ben olsam kısaca boşanmayı açar, kendi değerimi öğreneyim dedim, der ve Terk ederdim Ondan sonra hangi hatun kılıyorsa kılsın cenaze namazını.
Boşanabilirsin. Duygusal şiddet var. Profil doğru ise yaşın küçük. Ailen destek çıkmıyor ise bırak şu adamı git aile bakanlığı destek hattını ara. Barınma sağlanır, adli yardıma başvurur , tazminatını nafakanı talep edersin . Şöyle adamlar için kendinizi suçlamayı bırakın. Şiddet veya aldatma döngüdür değişmez. Sözler verir ,gizler ama devam eder ya da yapar. İzin vermiyormuş, niye reşit mi değilsin bacım, aklı melekeler mi yetersiz de adliyeden vasi mi atadılar . Sen kendi kararlarını alamıyor musun?. Adam eşin mi yoksa yasal atanmış vasimi Yav almayın şöyle adamları hayatınıza , yada almak zorunda kaldın ise ,hata ise tutmayın. Boşanmak tabu değil. Mücbir sebepler var iken evliliğe kendini zorlama , toplum baskısı vesair ile yazık günah o bebek biraz büyümeye başlayınca anlarsın. Ama boşanmak daha da güç gelir. Çünkü bu seferde ailesiz büyümesin gibi düşüncelere saplanırsın. 4- te olsa 5 te olsa yürümüyorsa boşanın arkadaş. Hayat kısa. Kimse sizi aşağlayamaz.Ben estetisyenim aynı zamanda ön muhasebe ve pastacılık sertifikalarim var o kadar kıskanç ki çalışmama izin vermedi.peki gözü benim yüzümden mi dışarıda ne yapabilirim bı tavsiyeniz varmi
Zaten bu şekilde bana olmaz ondan kızıma ben kızım aklı ermeden birikim yapıp çıkmak istiyorum cnku ah dediğimde ne oldu diyecek kimsem yokBoşanabilirsin. Duygusal şiddet var. Profil doğru ise yaşın küçük. Ailen destek çıkmıyor ise bırak şu adamı git aile bakanlığı destek hattını ara. Barınma sağlanır, adli yardıma başvurur , tazminatını nafakanı talep edersin . Şöyle adamlar için kendinizi suçlamayı bırakın. Şiddet veya aldatma döngüdür değişmez. Sözler verir ,gizler ama devam eder ya da yapar. İzin vermiyormuş, niye reşit mi değilsin bacım, aklı melekeler mi yetersiz de adliyeden vasi mi atadılar . Sen kendi kararlarını alamıyor musun?. Adam eşin mi yoksa yasal atanmış vasimi Yav almayın şöyle adamları hayatınıza , yada almak zorunda kaldın ise ,hata ise tutmayın. Boşanmak tabu değil. Mücbir sebepler var iken evliliğe kendini zorlama , toplum baskısı vesair ile yazık günah o bebek biraz büyümeye başlayınca anlarsın. Ama boşanmak daha da güç gelir. Çünkü bu seferde ailesiz büyümesin gibi düşüncelere saplanırsın. 4- te olsa 5 te olsa yürümüyorsa boşanın arkadaş. Hayat kısa. Kimse sizi aşağlayamaz.
Kendi kendimi düşünmek zorundaydım insanın bazı yerlerden eksikleri olunca böyle beş kuruşluk adamlardan medet umuyorlar işteZaten bu şekilde bana olmaz ondan kızıma ben kızım aklı ermeden birikim yapıp çıkmak istiyorum cnku ah dediğimde ne oldu diyecek kimsem yok
Şiddet dediğin şey sadece fiziksel değildir. Yani sadece darp raporu ile kanıtlanması faktörü yoktur. Sende de duygusal ve ekonomik şiddet var. onu napcaz. Çalıştırmıyor ekonomik olarak bağımsızlık kabul etmeyip kendine bağımlı kılmış. Aldatıyor, seni yetersiz hissettiriyor. Yetmiyor diyorsun ki geçer mi ne yapmam gerekir. İşte ,kilo mu verdim?eve bağlamayın şöyle adamları . Bırakın serbest bağlansın dışarıya. Ne yaparsa yapsın. Pardon da tamam dış görünüş önemlidir . Sen yaşlansan ne olcak . Bu seferde yaşlı mısın diyecek. Kimse kimsenin kahrını çekmeye mecbur değil walla. Evlilikte konuşamıycanız adamlarla evlenmeyin. Herşey bitince muhabbet baki kalıyor çünkü. Arkadaş gün gelecek belki durcan yüz felci Olcan, atıyorum tiroit sorunu ile sürekli kilo alcan. Adam şimdiden yan çizio ooooo. . Git biraz araştır. Duygusal, fiziksel,cinsel,ekonomik psikolojik şiddet. Türleri var . Kamu spotu yapıyorum hemen , hepside şiddettir; ve kimseye uygulanamaz.Şiddet yok şükür o zaman kafayı yerdim heralde kendimi toparlayıp çıkmam gerek kızım için ben eksik gedik idare ederim ama o etmek.zorunda kalmasın
Tüm şiddet türlerinden haberdarim ama şu an bana karışma gibi bı hükmü kalmadi ben zaten benden ona artk birşey olmayacağını söyledimŞiddet dediğin şey sadece fiziksel değildir. Yani sadece darp raporu ile kanıtlanması faktörü yoktur. Sende de duygusal ve ekonomik şiddet var. onu napcaz. Çalıştırmıyor ekonomik olarak bağımsızlık kabul etmeyip kendine bağımlı kılmış. Aldatıyor, seni yetersiz hissettiriyor. Yetmiyor diyorsun ki geçer mi ne yapmam gerekir. İşte ,kilo mu verdim?eve bağlamayın şöyle adamları . Bırakın serbest bağlansın dışarıya. Ne yaparsa yapsın. Pardon da tamam dış görünüş önemlidir . Sen yaşlansan ne olcak . Bu seferde yaşlı mısın diyecek. Kimse kimsenin kahrını çekmeye mecbur değil walla. Evlilikte konuşamıycanız adamlarla evlenmeyin. Herşey bitince muhabbet baki kalıyor çünkü. Arkadaş gün gelecek belki durcan yüz felci Olcan, atıyorum tiroit sorunu ile sürekli kilo alcan. Adam şimdiden yan çizio ooooo. . Git biraz araştır. Duygusal, fiziksel,cinsel,ekonomik psikolojik şiddet. Türleri var . Kamu spotu yapıyorum hemen , hepside şiddettir; ve kimseye uygulanamaz.
Bence 10-20 gizli bir yere at kenara. O paradan 5 kuruş kullanma. Bana kalsa direk çık derim. Ama çıkçak gibi de değilsin. Altın birşey var ise sakla. Kesinlikle bozdurma . Zaten uçma gibi bir durumu var altının. Yatırım tavsiyesi değil. Ama haklarını da goole ayarlar gizli sekmeden araştır. Böyle el elde baş başta olmaz. Ha Boyle cinsel olarak aldatılmadığını da bence düşünme. Kesinlikle cinsel olarak aldatılmada vardır. Yoksa da mutlaka olacaktır. Korun . Cinsel hastalık bulaştırma riski çok yüksek. Rahim ağzı kanseri (virüsü), genital siğil ,herpes falan filan genelde bu nedenlerle oluşabiliyor. Cinsel partner değiştiren kişilerden. Bence bu eziyeti etme kendine. Zaten biraz akıl olsa ya da sevse o mahluk karısına böyle sağlıksal eziyetleri reva görmez.Zaten bu şekilde bana olmaz ondan kızıma ben kızım aklı ermeden birikim yapıp çıkmak istiyorum cnku ah dediğimde ne oldu diyecek kimsem yok
Aslında şöyle benim sabrım yok cok ben en az 5000 TL alabileceğim bir is bulup kendi adıma olan borçları kapatıp ki iki üç ay sürer sonra eşyalı ev kiralayacak kadar birde sıkışınca elimi atacağım para oluşturup çıkmak ben öyle uzun uzun bekleyemem bu evdeki herşey haram bana yaşayamıyorum burdaBence 10-20 gizli bir yere at kenara. O paradan 5 kuruş kullanma. Bana kalsa direk çık derim. Ama çıkçak gibi de değilsin. Altın birşey var ise sakla. Kesinlikle bozdurma . Zaten uçma gibi bir durumu var altının. Yatırım tavsiyesi değil. Ama haklarını da goole ayarlar gizli sekmeden araştır. Böyle el elde baş başta olmaz. Ha Boyle cinsel olarak aldatılmadığını da bence düşünme. Kesinlikle cinsel olarak aldatılmada vardır. Yoksa da mutlaka olacaktır. Korun . Cinsel hastalık bulaştırma riski çok yüksek. Rahim ağzı kanseri (virüsü), genital siğil ,herpes falan filan genelde bu nedenlerle oluşabiliyor. Cinsel partner değiştiren kişilerden. Bence bu eziyeti etme kendine. Zaten biraz akıl olsa ya da sevse o mahluk karısına böyle sağlıksal eziyetleri reva görmez.
5000 TL zor ama ne yaparsan yap kendin için çocuğun için yapıcan bu süreçten sonra. Ama dediğim gibi durmak durumunda kalıyorsan iş bulana kadar. Kenara birşey at. İnsanız tahammül edemeyecek noktalara geliriz bazen ya da artık dayanamayız. Yani ruhsal olarak olmaz. O sebeble elinde birşey olur 3-5 te olsa. Yani konularda görüyoruz sonra tasvip etmesemde, barışmak zorunda kaldım durumu oluşuyor. O sebeble dedim. Neyse inşallah bir an önce huzurlu olursun canım. İyi geceler. Hiç canını sıkma ama çünkü yetersiz olan eşin sen değilsin. Yeterli olsa zaten orda burda aranmaz . Sen gayet güzel , alımlı ve değerli bir kadınsın . Her kadın güzel ve değerlidir. Onun derdi sürekli aç olmak. Mide kurdu olan bir adama ne versen boşş. Durum senle ilgili değil . Kendini bu sebeble boşa üzme. Kadınız sonuçta değer görmek isteriz , sevgi isteriz . Değersiz değilsin. Sadece karşındaki dansöz .Aslında şöyle benim sabrım yok cok ben en az 5000 TL alabileceğim bir is bulup kendi adıma olan borçları kapatıp ki iki üç ay sürer sonra eşyalı ev kiralayacak kadar birde sıkışınca elimi atacağım para oluşturup çıkmak ben öyle uzun uzun bekleyemem bu evdeki herşey haram bana yaşayamıyorum burda
İnşallah Allah razı olsun çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için benim de amacım tam da böyle bişi yapıp bide eve çıkacak para ayarlamak o kadar ben bir sene iki sene duramam zaten herşey geçmiş olur o zamana alışır belki unuturum en iyisi ennkisa zaman5000 TL zor ama ne yaparsan yap kendin için çocuğun için yapıcan bu süreçten sonra. Ama dediğim gibi durmak durumunda kalıyorsan iş bulana kadar. Kenara birşey at. İnsanız tahammül edemeyecek noktalara geliriz bazen ya da artık dayanamayız. Yani ruhsal olarak olmaz. O sebeble elinde birşey olur 3-5 te olsa. Yani konularda görüyoruz sonra tasvip etmesemde, barışmak zorunda kaldım durumu oluşuyor. O sebeble dedim. Neyse inşallah bir an önce huzurlu olursun canım. İyi geceler. Hiç canını sıkma ama çünkü yetersiz olan eşin sen değilsin. Yeterli olsa zaten orda burda aranmaz . Sen gayet güzel , alımlı ve değerli bir kadınsın . Her kadın güzel ve değerlidir. Onun derdi sürekli aç olmak. Mide kurdu olan bir adama ne versen boşş. Durum senle ilgili değil . Kendini bu sebeble boşa üzme. Kadınız sonuçta değer görmek isteriz , sevgi isteriz . Değersiz değilsin. Sadece karşındaki dansöz .
Beğenmesin zaten iyi ama bu süre uzun degilmi insan alışır ki öyle yaşamaya psikoloji kalmaz ki böyle geldi böyle gitsin der e o saatten sonra da çocuk iyice baba isteyecekBu saaten sonra kocan olarak görme. Ama hala bunca dert varken eşim evde böyle beğenmiyor diyorsun. Sahiden nasıl bu kıvama getiriyorlar sizi? Yapman gereken şey bence basit. Bunu kullanacaksın. Bebeği getir 2,5-3 yaşına ondan sonra iş bul. Vur tekmeyi sonrasında.
Biliyor musunuz buraya yorum yazmaya başlarken ben de daha yumuşaktım ve anlatılanlara cidden üzülüyordum bazen hala da üzgün hissediyorum. Ama konu açanlar bu kocaları için bize nasil boşanırım nasıl geçinirim şeklinde hukuksal veya ekonomik öneri bile sormuyorlar. Anlatıp anlatıp napabilirim diyorlar. Bazısı yuvamı kurtarmak istiyorum diyor. Ne yapmaları gerektikleri zaten aapaçık ortada ancak bunu nasıl yapmaları tavsiye konusu olabilir.Dokuz aylık bebekle, gidecek yeri yokken, çalışmıyorken (Bir süre daha çalışamayacak.) şimdilik boşanmayı gündeme almamalı. Onuru zedelenen arkadaşımızı başka bir çıkmaza sokmuş olmuyor muyuz? Ekonomik özgürlüğü olsaydı bu şerefsiz kocasından ben de hemen boşan derdim.