Eşimin Yeğenleri...

Cocuk dahi olsa insan her zaman herkese isinamaz...
Mesela cocuklar belli yaslarinda kimse kusura bakmasin bir derece daha sevimsiz olurlar, hepimiz bu donemlerden gectik...
Daha laf anlamaz, dikkat cekmek isterken sacmalar, dur bilmez falan...
Eee sizde bir iki boyle denk gelince, of bu ne be demis olabilirsiniz, hepimiz yuce gonul timsali basimizda hale ile gezmiyoruz di mi?
Ya da o gun daha gerginsinizdir, yorgunsunuzdur, farketmeseniz de birinin bir lafi tavri, sinir etmistir vs.
Kisaca sorgulamayin, ne hissediyorsaniz o...
Kendi cocugunuz icin de bilmem pek buyuk konusmamak lazim sanki :) Benim de henuz cocugum yok ama planini falan yapinca sunu yanlis yapiyorlar, soyle yapmalilar falan derim ama bence planlar tikir tikir islemeyecek...
Yani o cocuklarin salak, manyak demesi vs. sadece ailenin elinde olan bir sey degil, tv'den, sokaktan, kresten vs. neler duyuyorlar birini deme dersin digerini ogrenir...Evet bazi aileler cok genis genis yetistiriyor ama bazen de bas edilmiyor cocuklarla, isler o kadar kolay olmuyor sanki...
Demem o ki, siz ne sevginizi puanlayin, ne de simdiden benim cocuklarimin derdine dusun, akisina birakin, hepsi guzel olur

Oldukça seviyeli güzel bir yorum olmuş. Teşekkür ederim.

Görümcenin çocukları ya onsan ısınamamışsındır.allasen çocuk çocuktur bu kadar gelinlik yapmayın.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yani şımarık çocuk ben de sevemiyorum orası ayrı ama o çocuklar o yaşlarda o salak aptal laflarını öğreniyorlar ve ağızlarından almak da çok güç. Bilemiyorum ki acaba direk şımarıklıkları yüzünden mi hoşlanmıyorsunuz acaba. Ama o da çocukların değil ailesinin hatası öyle bakın derim olaya

Ne guzel ogretmenmissiniz cocuklara nasil yaklasilacagini iyi bikirsiniz. Bence bu davranislarinin hos olmadigini guzel bir dillesoyleyebilirsiniz. Annesinin yaninda soylemek istemitorsaniz aradaalin beraber sinemaya falan goturun orda konusarak soylersiniz. Belki sizi dinlerler cocuklarada cok iyi birsey yapmis olursunuz. Ilerde sizin cocugunuz oluncada onlarin bu davranislarindan etkilenmesini engellemis olursunuz bence.

iki görümcm var ikisi de bana iyi davranır onları çok severim çocuklarını da çok severim
iki eltim var ortanca olanı eh işte kıskanır ama pek belli etmez ve genel olarak iyidir aramız onunda çocuklarını severim
fakat büyük eltim ahh o büyük eltim kıskançlığından ha çatladı ha çatlıyacak ben bişey alsam suratını asar bi kere resmini bile çektim o halinin..
hele kızı var eyvah eyvah ne kızını severim ne oğlunu ne kendini ama kaynımı severim bana hiç zararı dokunmadı...
ben bi elbise almıştım kaynımda oooo çok yakışmış yeşiller demişti eltimin kızı bağıra bağıra bende anneme alıcammm demişti o kızı bi kaşık suda boğasım geliyor..
herhalde seninkide böyle bişey

Sorun ne hakikaten anlayamadim. Buraya yazacak kadar ne var yani? Isinamamis olabilirsiniz. Bunun sebebi annelerine de isinamamis olmaniz olabilir. Cocuklara kotu davranmadiginiz surece ne rahatsiz edebilir ki bu kadar?

Sevip sevmemenize bir sey diyemem ama kirmizili yazan kisma karisacak olan kisi esiniz, o rahatsiz olmuyorsa sizin karismaniz pek dogru olmaz. Hem esinizle iliskiniz bozulur , hem de gorumcenizle.

Sadece sizin icin degil genel olarak soyluyorum; erkekleri oraya buraya cekistirmeyin. Bu erkekler bu sekil ortada kaliyor ve sonra olan evliliklere oluyor.

Ornek; kayinvalide cok fazla karismasin oglunun evlilik hayatina. Kucuk oglu artik evli bunu kabullenmeyi bilsin.
Ornek; gorumce cok fazla sahiplenmesin abisini/kardesini. Evlendi abim/kardesim diye kiskanclik moduna girmesin.
Ornek; gelin cok fazla karismasin esinin aile hayatina. Evlenmeden once de bir ailesi oldugunu bilsin.

çok itici birisiniz gibi geldi bana çocuklar size yaklaşmıyordur belki de siz de onun için gıcık kapmışsınızdır.

Nedendir bilmiyorum ama bende eşimin yeğenlerini hic sevmem

Agzi bozuk cocuga ben de isinamam. Bunda sorun olacak birsey yok. Herkes herkese isinacak diye birsey yok neticede, bu cocuk da olsa boyle.

Belki zamanla isinirsin bilemiyorum ama yani ogrencilerine davrandigin gibi her cocuga sarilip opup sakalasacak degilsin. Bende simarik, laf dan sozden anlamayan yapma dedikce yapan, agzi bozuk cocuklari sevmiyorum isinamiyorum. Bende nisaliyim ve nisanlimin kuzenin bir cocugu var mesela bende hic sevmiyorum kv felan acaip simartiyor hic kizmiyorlar herseye musaide ediyorlar, sanki baskalarinda hic cocuk yokta bir onlarda var gibi davraniyorlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

................

Son düzenleme:

Tamm eğıtmcısınz ama uyardığınızda kımse sıze amn eğıtımci uyarıyosa bır bildıgı vardr demez kı sana ne karısıyosun dıye tepkı gosterır görümce.herkesın meslegı ne olursa olsun alanının dışına çıktıktan sonra kımse bu da bılıyor o yüzden soyluyordur veya yapıyordur demez .sen kımsın senı ılgılendırmez gözüyle bakar.ben bu zamna kadar izlenimlerımde bunu farkettım.
Zaten hiç empatı kurmadan düşünmeden cevap veren arkadaşlara sasıyorummm.aynı durum da kendısı olsa acaba bu kadar ıyımser ve yol gosterıcı olabılırler mı ?

Dede babaanne/anneanne yanında yetişen çocuklar konusunda işte aileler böyle sıkıntılar çekebiliyor. Size çok iş düşecek burası gerçek ama sonuçta çocuklarınız siz nasıl yetiştirirseniz öyle olacak. Çocuklarınızın gözü önünde diğerleriyle (eşiniz, kayınvalideniz, kayınpederiniz) zıt gitmemeye çalışırsınız. Çocuğunuz o ortamda yokken ne düşünüyorsanız söylersiniz onları uyarırsınız ya da uyarsanız da bir işe yaramayacağını düşünüyorsanız çocuğunuzu onların olmadığı bir ortamda istemediğiniz şeyler konusunda uyarırsınız. Sadece korkmayın yeğenlerinin sizin istemediğiniz davranışlarından çünkü herkesin çevresinde böyle örnekler var ama ebeveynlerden görmedikten sonra gereken uyarıları aldığında böyle davranmaz diye düşünüyorum ben. Canınızı sıkmayın dediğim gibi sadece herkes çocuğunuza iyi davranırken siz otorite izlenimi yaratıp kötü olan taraf olmayın. Biliyorsunuzdur çocuklara biri öyle biri böyle davranınca çocuklar kimin istediğini yapıp kimin yapmayacağını anlıyorlar ona göre bir tavır alıyorlar. Sizin kızdığınız şeyleri sizden gizli ona kızmayan aile bireylerinin yanında yapabilir. Çocuk yetiştirmek çok çok zor burası bir gerçek ama bazı noktalar var kesinlikle dikkat edilmesi gereken, onları yaptığınızda daha iyi olur her şey

Bilmem ben sokakta gördüğüm çocukları bile severim
Salak manyak demesi onların suçu değil ki
Onlar kadar masum olabilsek keşke
Sebebini anlayamadım görümceyle kötü olsanız belki etkilendiniz diyecem de herkesle süt liman bi çocuklarla soğuk olmayı anlayamayacağım

Bu dert mi?
Bence biraz abartmışsınız. 6 ve 7 yaşlarında ki bi çocuktan nasıl bir olgunluk bekleyebilirsiniz ki?
Çocukları sorun edip buraya dert olarak yazmanızda garip.
İçiniz ısınmaa bilir, bende çok cin çocuklardan haz etmem ama çocuklar onlar işte.
Yeri geldiğnde öperimde severimde.
Bence relaks olun ..

Son düzenleyen: Moderatör:
kendi çocuğunuzun eşinizin yeğenleri gibi olacak diye korkularınız olabilir, haklısınız..
ama terbiye ilk önce anneden, sonra babadan geçer çocuğa. ee siz de o çocukların yanlış eğitildiğinin farkındasınız. sorun yok bence, siz zaten eğitimcisiniz istediğiniz gibi de yetiştirebilirsiniz.
aynı konudan bence muzdaribim... ama benim eşimin yeğeni sadece küfür etmiyor.. terlik oyuncak araba yumruk tekme ne varsa saldırıyor herkese bana da aynı şekilde. çocuğa dur diyemiyorlar.. bir gün ablam gelmişti bize, eşimin ablası da bizdeydi. mutfakta oturuyorduk, çocuk içeri geldi ''yenge, bacını bilmem napıyım'' dedi açık açık ama yazamadım şuan. ablamda yanımdaydı annesi de. çok utandım yerin dibine girdim. annesi hiç tepki vermedi..
4 - 5 yasında bu çocukta. kimse çocuga yapma etme demiyor maalesef
bir de attığı tekmelerin yumrukların haddi hesabı yok, onlara gittiğimde yüzümü koruyorum direkt zarar verecek diye.
hiç sevmiyorum oyüzden bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…