• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin yakın arkadaşının eşi sorunu. Ne yapacam bu kızla?

Farkettimde yaptıklarınızın her birinin çetelesini tutmuş gibisiniz. Eşleriniz yakın arkadaş olabilir ama illa ki siz de olacaksınız diye birşey yok kızı tanımıyorsunuz karakterini bilmiyorsunuz. Evinize o kadar davet etmenize de gerek yoktu bence. Durup dururken kendi giymediğiniz bir şeyi sizden talep olmadıkça neden başkasına denetirsinizki anlayamadım üstüne birde kayınvaldem eskileri köyde dağıtıyor falan demişsiniz illa sana vereyim giy demenizede gerek yok bu laftan sonra sonuçta baştan denetmişsiniz. Yaptıkçada beklentiniz artmış tabiki. Birde son paragrafta kız hakkında düşüncelerinizi de paylaşmışsınız madem hakkında bunları düşünüyorsunuz neden samimi olmak için uğraşıyorsunuz ki? Bundan sonra çok önemsemeyin ve o size nasıl davranıyorsa da öyle davranın.

ceket olayına alınmış ama abartmış yani
ben olsam geçmiş olsuna gelirdim en azından hastalık bu

bugün gideceğiniz yerde insanlar size geçmiş olsun diyecektir
bakın bakalım o ne tepki verecek

Aç karınlarını doyurup zavallıları giydirmeye de çalışmışsınız ama kıymet bilmemişler. Keşke yanlarına da yaptıklarınızdan koyup verseydiniz, arada da market pazar görseydiniz sevaptır.
Aynen bu izlenim oluştu bende de...ve sanırım karşı taraf da bunu hissetti

Kızlar direk konuya gireceğim. Eşimin en yakın arkadaşlarından biri 4 ay önce evlendi. Kız başka şehirden gelin geldi. Bizde bu şehrin yerlisi değiliz bu arada. Bize de yakın ev tuttular. Ev taşınma yerleşme süreçlerinde bir kaç defa yardıma gittik. Elleri filan yemeğe değmez diye ailelerini evime çağırdım yemeğe çaya ağırladım. Sonra yeni evli çiftimizi yemeğe davet ettim olması gerektiği gibi. Orda biz masaya oturduğumuzda kız hala başka odada telefonla konuşuyordu. Eşi gitti uyardı hadi gel otur artık masaya diye geldi. Biz de ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz tabi kız buralara yeni geldi yalnızlık çekmesin diye bir de ev hanımı zaten hep evde. Sonra pikniğe davet ettik. Kurban etlerimizden üstüne de yine başka şeylerde alarak iyi bir yedirdik içirdik sonra bize geldik oyun oynadık filan. Orda bizi yendiler. Oyun sonucunu whatsapp grubumuzun profil fotoğrafı yaptı bide. Ben uyuz oldum. Ne kadar çocukça. :/ Çıkışta da vestiyerde bir ceket vardı bana olmayan ‘şunu bir üstüne giysene canım bakalım nasıl olacak’ dedim. Giydi ama yüzü asıldı. Kolu uzun geldi filan dedi. Ben de bunu ve diğer olmayan kıyafetlerimi köye gönderecem ordan kayınvalidem veriyor ihtiyacı olanlara dedim. Ama kendisine istiyorsan senin olsun, beğendiysen al, üstüne olduysa giyebilirsin tarzı bişe demedim. Ki biri bana fazla kıyafet verse de ben alınmam ne güzel fazladan kıyafet göz çıkarmaz yani bozulacak bişe yok bence. Hem o tarz da bir ima olmadı. Sanki kendini küçük gördüğümü filan mı sandı bilmiyorum kapıdan çıkarken iyi geceler dedi öyle öpmeden direk çıktı. Sabahtan beri beraberiz yedirdik içirdik ağırladık öyle çıktı gitti. Eşime sordum yanlış birşey mi yaptım dedim. Bir daha deme öyle şeyler yanlış anlamış olabilir çok alıngan dedi. Alahala ne varmış ki bunda dedim. :KK64:

Bu günden sonra onlara yemeğe gittik. Giderken ev hediyemi+çerezimi+böreğimi aldım gittim. Ev hediyesi için teşekkürünü duymadık. Getirdiğimiz çerezi de çayın yanında filan çıkarmadı önümüze koymadı. Bir börek koydu. Ben yine şaştım kaldım. (Bu günden önce de işten izinli olduğum birgün yanına kızkıza kahve içmeye de uğramıştım yine kendini yalnız hissetmesin diye)

Sonra ben bir operasyon geçirdim 1 hafta raporluydum evdeydim. Haliyle insanlar ve eşimin bu arkadaşı da beni sormuş. Bir sıkıntı mı var diye? O da rahatsız evde raporlu demiş. Ve bu bayan arkadaş o kadar şey paylaşmamıza rağmen ben elimden gelen onca iyiliği yapmama rağmen, evimiz o kadar yakın olmasına rağmen ne aradı ne sordu ne geldi ne geçmiş olsun dedi hiç bir şey yok! Acaba kızın haberimi yok günahını almayım derken eşimi bir ara arkadaşı aramış. Bizim diğer çift arkadaşlarla kayak merkezine gitmişler. Fotoğraflar paylaştılar orda. İşte ‘Mahoz rahatsız ya ondan size haber vermedik’ diye. Demek ki kızın yani eşinin de haberi var yani. Ben çok üzüldüm. İnsanlar ne kadar nankör dedim. Şu memlekette tanıdığı ettiği de yok artık ne hali varsa görsün diyorum.

Ve bu akşam iş yerinden bir arkadaşımızın bebeğine hayırlı olsununa gidecez. Onlarda gelecek. Nasıl bir tepki vermeliyim ne demeliyim bilmiyorum. Ya da nasıl bir tepki vereceğimden kendimden emin olamıyorum! İnsanları ilk tanıdığınızda nötr başlarsınız. Tanıdıkça bu değer artı yada eksi olur. Bir de çocuğun eşimin en yakın arkadaşlarından biri olması ayrıca üzücü. (Bu arada ben 29 kız 25 yaşında. Çok bir yaş farkı da yok çok küçükte değil bence ama bana çok düşüncesiz, çiğ ve toy geliyor. Yanlış anlaşılmasın da bir de okumuş etmiş lisans mezunu hani daha düşünceli olmasını beklersin belki biraz ama yok ben göremedim.):KK20:
yarısına kadar okudum
neden bu kadar memnun etmek zorundasınız anlamadım
eve davet etmıssınız ,sonrasında piknikler eve gelip geri oyun oynamalar vs ne gerek var yani
hiçbir zaman bu kadar içli dıslı olmayı doğru bulmuyorum

ayrıca ben de misafirliğe gitsem ve evden cıkarken bırı bana kendısıne olmayan bır kıyafeti şunu bir giysene dese hiççççççççççççç hoslanmam .
beni ne sanıyor ki diye düşünürüm içimden

biz de arkadaslarımızla kullanmadıgımız kıyafetlerı esyaları verırız bırbırımıze ama bahsettiğim sey 20-30 sene dostlukta olur

Bu kadar ev hanimligi neden?
Aileleri yemege davet etmek falan. Ne kadar gereksiz. Size olmayan kiyafeti ona denetmenjz neden? Misafirlige giderken onca yeme icme seyi alip goturmek neden? Fazla samimiyet tez ayrilik getirmis. Bana da biri bunlari yapsa arkama bakmadan kacardim

Yobaz ve nankor insanlari alip tepelere kaldirmican.
Ne halin warsa gör diceksin.

Ne war ceket olayinda samimiyet kurulmus ben alınmazdim wallaha neden alinayim ki.

Olmadi derdim ama.genede alinmazdim sonucta karsimdaki bana deger vermis, evini acmis, sofrasini açmis,
bir dene demiş ne war bunda illa vermesimi gerekior denettirmiş.

Ki versede ne olmus bazen bana kucuk geleni kuzenime veririm tarzimi cok begenir cok sevinir,
vs bunlarda yanlis anlayacak bisi yok.
Deger verdiginle birsey paylasmak istemek cok guzel bisi.
O zaman bole zoruna gidiorsa evine girip yiyipte icmesin evinde mi yok !
10 kere davet edip sizi bir kere agirlamis onda da acgozluluk yapip cerez cikarmamis. Ben okadar yiyip iccem hatri olcak insanda deli divane olurdum.

O nankorlede uzak durun cerezide cikarmamis gayet aç gozluluk bu terbiyesiz.
Birdaha ona ne girin ne cikin bence yada seviyeli olun..bir gecmis olsun demek.zor degil.

ama o kiz farkli siz farklisiniz.

bizim de eskiden yasadigimiz yerde boyle esli gorustugumuz bir3-4 aileydik.
bir arkadasimiz, hem marifetli hem bu ev islerini severdi, kiz bize bir menu hazirlardi, ki ben derdim ben bu kadar farkli cesit kek bile yapamam (o zamanlar tek ev yapimi kek yapabiliyordum), guler sakalasirdik. Hatta arkadasa da derdim, valla bize sakin zahmet etme, zira biz bunun karsiligini veremeyiz diye. O da yok ben boyle seviyorum derdi.
Hani arkamizdan ne dusunurdu simdi bilemem de yuz yuze bir problemimiz olmamisti.

Siz de farkli oldugunuzu kabul edip arkadaslik kuracaksaniz oyle kuracaksiniz,
ben bunu yaptim o yapmadi diyerek olmaz ama.

Kızlar direk konuya gireceğim. Eşimin en yakın arkadaşlarından biri 4 ay önce evlendi. Kız başka şehirden gelin geldi. Bizde bu şehrin yerlisi değiliz bu arada. Bize de yakın ev tuttular. Ev taşınma yerleşme süreçlerinde bir kaç defa yardıma gittik. Elleri filan yemeğe değmez diye ailelerini evime çağırdım yemeğe çaya ağırladım. Sonra yeni evli çiftimizi yemeğe davet ettim olması gerektiği gibi. Orda biz masaya oturduğumuzda kız hala başka odada telefonla konuşuyordu. Eşi gitti uyardı hadi gel otur artık masaya diye geldi. Biz de ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz tabi kız buralara yeni geldi yalnızlık çekmesin diye bir de ev hanımı zaten hep evde. Sonra pikniğe davet ettik. Kurban etlerimizden üstüne de yine başka şeylerde alarak iyi bir yedirdik içirdik sonra bize geldik oyun oynadık filan. Orda bizi yendiler. Oyun sonucunu whatsapp grubumuzun profil fotoğrafı yaptı bide. Ben uyuz oldum. Ne kadar çocukça. :/ Çıkışta da vestiyerde bir ceket vardı bana olmayan ‘şunu bir üstüne giysene canım bakalım nasıl olacak’ dedim. Giydi ama yüzü asıldı. Kolu uzun geldi filan dedi. Ben de bunu ve diğer olmayan kıyafetlerimi köye gönderecem ordan kayınvalidem veriyor ihtiyacı olanlara dedim. Ama kendisine istiyorsan senin olsun, beğendiysen al, üstüne olduysa giyebilirsin tarzı bişe demedim. Ki biri bana fazla kıyafet verse de ben alınmam ne güzel fazladan kıyafet göz çıkarmaz yani bozulacak bişe yok bence. Hem o tarz da bir ima olmadı. Sanki kendini küçük gördüğümü filan mı sandı bilmiyorum kapıdan çıkarken iyi geceler dedi öyle öpmeden direk çıktı. Sabahtan beri beraberiz yedirdik içirdik ağırladık öyle çıktı gitti. Eşime sordum yanlış birşey mi yaptım dedim. Bir daha deme öyle şeyler yanlış anlamış olabilir çok alıngan dedi. Alahala ne varmış ki bunda dedim. :KK64:

Bu günden sonra onlara yemeğe gittik. Giderken ev hediyemi+çerezimi+böreğimi aldım gittim. Ev hediyesi için teşekkürünü duymadık. Getirdiğimiz çerezi de çayın yanında filan çıkarmadı önümüze koymadı. Bir börek koydu. Ben yine şaştım kaldım. (Bu günden önce de işten izinli olduğum birgün yanına kızkıza kahve içmeye de uğramıştım yine kendini yalnız hissetmesin diye)

Sonra ben bir operasyon geçirdim 1 hafta raporluydum evdeydim. Haliyle insanlar ve eşimin bu arkadaşı da beni sormuş. Bir sıkıntı mı var diye? O da rahatsız evde raporlu demiş. Ve bu bayan arkadaş o kadar şey paylaşmamıza rağmen ben elimden gelen onca iyiliği yapmama rağmen, evimiz o kadar yakın olmasına rağmen ne aradı ne sordu ne geldi ne geçmiş olsun dedi hiç bir şey yok! Acaba kızın haberimi yok günahını almayım derken eşimi bir ara arkadaşı aramış. Bizim diğer çift arkadaşlarla kayak merkezine gitmişler. Fotoğraflar paylaştılar orda. İşte ‘Mahoz rahatsız ya ondan size haber vermedik’ diye. Demek ki kızın yani eşinin de haberi var yani. Ben çok üzüldüm. İnsanlar ne kadar nankör dedim. Şu memlekette tanıdığı ettiği de yok artık ne hali varsa görsün diyorum.

Ve bu akşam iş yerinden bir arkadaşımızın bebeğine hayırlı olsununa gidecez. Onlarda gelecek. Nasıl bir tepki vermeliyim ne demeliyim bilmiyorum. Ya da nasıl bir tepki vereceğimden kendimden emin olamıyorum! İnsanları ilk tanıdığınızda nötr başlarsınız. Tanıdıkça bu değer artı yada eksi olur. Bir de çocuğun eşimin en yakın arkadaşlarından biri olması ayrıca üzücü. (Bu arada ben 29 kız 25 yaşında. Çok bir yaş farkı da yok çok küçükte değil bence ama bana çok düşüncesiz, çiğ ve toy geliyor. Yanlış anlaşılmasın da bir de okumuş etmiş lisans mezunu hani daha düşünceli olmasını beklersin belki biraz ama yok ben göremedim.):KK20:

Ben yazdıklarınızdan çok rahatsız oldum. Çok kez yedirdirdik içirdik lafı geçiyor, hep yaptığın kendince iyilikleri anlatıp durmuşsun. Çok fazla kendine minnet edilmesini bekliyorsun, diğer insanları bilemem ama çevremde sizi gibi insanları pek tutmamaya özen gösteriyorum. Çok samimiyetten de hoşlanmam, kimse ne çok üstüme düşsün nede sonra karşılığını beklesin. Ayrıca ceket olayı da çok saçma olmuş. Neden samimi olma çabası içindesiniz onu da anlamadım, bırakın olaylar kendiliğinden gelişsin. Yavaş ilerleyen ilişkiler bana daha samimi geliyor. Çevremde zaten her zaman hızlı bir şekilde aşırı samimi olan insanlar mutlaka aralarında tartışma geçtiğini görüyorum. Kendi haline bırakın kızı.

Ne münasebet "Şu ceketi bi dene" deyip ardından "Eskileri veriyorum" diye eklemek?
Bunu yeni tanımakta olduğunuz insanlara yapamazsınız. Bi de "Çok alıngan" diye etiketi yapıştırmışsınız kıza. Hayır, bu sizin yönsüz yordamsız bir hareketiniz.

Pardon yazı içinde sürekli ne yedirdiğinize içirdiğinize dair detayların üstüne basa basa anlatmışsınız. Üstüne kendi giymediğiniz kıyafeti kızın üstünde denemesini istemişsiniz. Bunlar çok nahoş tavırlar.

Asla görüşmediğim insan tipinin başında yediğini içtiğini vurgulayan ve kendi beğenmediğini diğer insanlara iteleyen insan tipi gelir. Siz o tipe çok uyuyorsunuz açıkçası. Bende olsam böyle biriyle görüşmek istemem. Kıza hak verdim

yarısına kadar okudum
neden bu kadar memnun etmek zorundasınız anlamadım
eve davet etmıssınız ,sonrasında piknikler eve gelip geri oyun oynamalar vs ne gerek var yani
hiçbir zaman bu kadar içli dıslı olmayı doğru bulmuyorum

ayrıca ben de misafirliğe gitsem ve evden cıkarken bırı bana kendısıne olmayan bır kıyafeti şunu bir giysene dese hiççççççççççççç hoslanmam .
beni ne sanıyor ki diye düşünürüm içimden

biz de arkadaslarımızla kullanmadıgımız kıyafetlerı esyaları verırız bırbırımıze ama bahsettiğim sey 20-30 sene dostlukta olur
Aynen bu kadar içli dışlı olmamak gerekiyormuş. Ne bilim bizim arkadaşlarla hiç aramızda öyle birşey olmadı. Yurtta kalırkende evde kalırkende herkes herkesin kıyafetini giyerdi o ona verirdi o ona verirdi. Öyle bir samimi ortam vardı. Bende herkesi kendim gibi zannediyorum demek ki.

Kendinizi fazlaca mecbur hissedip yakınlaşmaya çalışmışsınız ama;olaylara farklı açıdan giriş yaparak başarısız olmuşsunuz.
Kıyafet konusu çok gereksiz ve bozucu bir durum olmuş,Resmen rencide edici bir tarz.Ben de olsam kesinlikle sizinle mecbur kalmadıkça görüşmem.Çünkü her şeyin bir yeri var.Ne bileyim önceden konu açılır konuşulur,nabzı yoklanır vs sonra duruma ,karşındakinin bakış açısına göre teklif edilir ki ayrıca bu ayıp bir şey değil sadece sunum şekli kırıcı ve yanlış.

Siz davetlerinizi yapıp en güzel şekilde ağırlamış olabilirsiniz fakat;herkes birbiriyle samimi olacak diye bir kaide yok elektrik meselesi.Benim eşimin ortağının karısıyla arada yemeklerde görüşüyordum çünkü sohbetimiz ilerlemiyor.İlla samimi olacağım diye bir kuralda zaten yok,kendimi zorlamadım mecburda değilim.Belli ki kadın sohbeti ilerletmek istemiyor zorlamayın derim.

Bu kadar ev hanimligi neden?
Aileleri yemege davet etmek falan. Ne kadar gereksiz. Size olmayan kiyafeti ona denetmenjz neden? Misafirlige giderken onca yeme icme seyi alip goturmek neden? Fazla samimiyet tez ayrilik getirmis. Bana da biri bunlari yapsa arkama bakmadan kacardim
Evet fazla samimiyet tez ayrılık getirirmiş. Ama insanlar düşünün 2 aile 500-600km yoldan ev temizlemeye, düzmeye, yerleştirmeye gelmişler. Bizde gittik yardıma biz hallederiz dediler. O zaman bende yemek yapim işiniz bitince bana gelin sizin eliniz şimdi deymez dedim. Doğrusu böyle olmaz mıydı?

Bence siz hatalısınız yaptıgınız iyi niyetli yaklasımlar karsısında sizinle iyi anlasmak sevmek gibi bir zorunlulıgu yok yedirip içirip kusur tutmusunuz ayrıca ceketi denettirip ona birsey demedim diyorsunuz ama sonuna bana olmayanları kv koyde dağıtır demek aşırı kaba bir hareket bende olsam mesafe koyarım denemek isteyip istemediğini bile sormadan kendinde ara bence sorunu

Birisi bana bu şekilde kıyafet denetse ben de bozulurum. Bence gereksiz yere ev sahipliği moduna girmişsiniz. Belki bu baskın halinizden rahatsız olmuş olabilir. Rahatsız olduğunuzu duyup sizi aramamış olması size karşı mesafeli durmak istiyor düşüncesini uyandırdı. Siz de aynı şekilde mesafeli durun olsun bitsin. O kadar abartılacak vay benim emeklerim moduna girecek bir durum görmedim açıkçası

Back