• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi zıvanadan çıktı artık !!

Biz de Bayram'ın 3. Günü gittik köye eşim yardım için gitti fındık toplamaya gönüllü olarak bu kadar abartmayın bence yaşlı insanlar sonuçta. Tabii sabah kapıları öyle alacaklı gibi çalması hoş olmamış emir verince insanın yapası gelmiyor.
Biz zaten hafta içi çalışıyoruz 2 günlüğüne köy havası almaya gittik kp ve kv çalışmıyor gencecik insanlar

Ayni anneannem. Iki gunlugune gideriz hazir gelmisken ekmek yapar salca kaynatir tarlaya gidilir ev temizlenir market alisverisi yaptirir... Tarladaki mahsulu ogullarina yedirir salacalari ekmekleri gelinlerine verir ama tek kizi olan annemin ziyaretini ziyan eder. Artik gunubirlik gidiyoruz.

Ayni anneannem. Iki gunlugune gideriz hazir gelmisken ekmek yapar salca kaynatir tarlaya gidilir ev temizlenir market alisverisi yaptirir... Tarladaki mahsulu ogullarina yedirir salacalari ekmekleri gelinlerine verir ama tek kizi olan annemin ziyaretini ziyan eder. Artik gunubirlik gidiyoruz.
Bundan sonra bizde günübirlik gidicez ben böyle bişey görmedim

Bana da cok tanidik geldi bu manzara :ukala: kapi tekmeleme isi hic hos degil. Ama köy yerinde olan insanlar ogullari geldi mi mutlaka tarlaya surerler. Yardim bekliyorlar ben kizmiyorum aslinda ama bazen abartiyorlar sinir bozucu oluyor. Birde siz dua edin kahvalti yapmissiniz.

Adamın yaptığına haklı diyen çıkamaz, yaptığı çok ayıp bir şey.. Yalnız yemek yapma vs olayı normal geldi bana, onca kişi gidiyorsa bir zahmet yemek, temizlik olayına da girilsin. Tatil diye de bunlar ev sahibine bırakılamaz.

Iyide adam kendine gore dusunmus eskisi gibi sanmis ayrica o kdr kalabaliksaniz bahceye gitmesenizde yemek yapmalisiniz kv hepinize tek yetemezki insanlarin is zamani size ozel hizmet etmelerini ve ilgilenmelerini bekleyemezsiniz

Bende usengec bi insanim ama "zivanadan ciktilar" dicek kadar bisey goremedim ben. Sonucta cocuklari onlar ve sizde (gelinlerde) cocuklari sayilirsiniz artik. Adamin kotu niyetle bisey yaptigi yok.

Çalışmıyor bi fındıkları var derken, sizin bütün yıl çalıştığınızı eminim onlar 1 yazda çalışıyordur. (Bizde öyle oluyor çünlü) Sizde haklısınız kendinize göre ama onlarda haklı. Ya gitmiyceksiniz yada gidince mecbur yardım edeceksiniz.

Çalışmıyor bi fındıkları var derken, sizin bütün yıl çalıştığınızı eminim onlar 1 yazda çalışıyordur. (Bizde öyle oluyor çünlü) Sizde haklısınız kendinize göre ama onlarda haklı. Ya gitmiyceksiniz yada gidince mecbur yardım edeceksiniz.

Yazdan yaza fındıkları var diyorsunuz da bir fındık toplamak maşallah bir seneye bedel.
Çalıştıracak adam bulması mesele toplaması mesele patozu mesele satması mesele.
Ben kötü bir şey görmedim.
Elbetteki evlatlar anne-babalarına yardım etmeliler.
Ayrıca eşiniz bilmiyor mu fındık zamanı böyle işler çıkacağını da ertesi gün sizi alıp gidiyor.
Bence gönüllerini kırmışsınızdır.
Yazık ki anne-babalara evlatlarını büyütüp bugüne getiriyorlar o fındıkla ama o evlatlar bugün anne babaya yardım etmeyi çok görüyorlar.

Çok abartmışsınız.tamam öyle kapı tekmelemeler falan çok kaba bir davranış olmuş ayıp etmişler ama üstümüzden istifade ettiler sözü de bir o kadar kaba ve yanlış.
Elbetteki evlatlarından o kadar yardım görsünler bu kadar büyütmeyin..

Back