Kimse kimsenin geyşası değil bu hayatta, neysem oyum ve onun farklı beklentileri, eğlenceli arkadaş istekleri var diye kendimi değiştiremem. Bir de evlenip yeni çocuk doğurmuş biriyle ne paylaşabilir ki daha eğlenceli? Onun gündemindeki konu bebek ve annelik şu sıra.
Arkadaşlarını daha eğlenceli bulabilir, arkdaş ortamını daha samimi bulabilir buna lafım yok ancak ilgisi tek yönde olup diğer insanları önemsemeyince hoş bulmamaya başladım. O bana gelsin diye kılımı kıpırdatmam, ben de artık onun hoşlanmadığı ama benim yanlış bir şey göremediğim arkadaşlarımla iletişime devam etmeyi düşünüyorum.
Kısasa kısas değil sadece vazgeçtiğim şeylerden artık vazgeçmemeye karar verdim. Kendisi arkadaşıyla bu derece samimi olmayı normal buluyorsa benim de 20 yıllık arkadaşlarımla samimiyetimi kesemez.bu da bir yöntem...dişli bir bayansın belliki..ama bunun yaratacağı sonuçları iyi analiz etmelisin...bazen bu davranışlarda kişiyi düzeltir..yanlız bir kişiye jest yapmak kendini değiştirmekle aynı değildir.bunu demek istememiştim..insan değişmez sadece zamanla durgunlaşır..bizlerde bunu değişim olarak algılarız sadece...ama şunu söylemeliyim ki son yazdığın şey kısasa kısas..yani yapılacak bence en yanlış şey..farklı sonuçlar beklemek için farklı yöntemler uygulanmalı..umarım herşey daha iyi olur senin için..bu arada o bayanında masum olduğunu asla düşünmüyorum..
Hiç bir şey hazırlamadı ki... sadece öyle ne çekmişim ne yapmışım diye baktı ve sorun görmedi. İlk günden itibaren hazırdı aslında. Misal görüşmek istediğini, ona gideceğimizi falan yazdığında fotoğrafları da vereyim diyebilirdi. Neden özellikle konusu geçip hoşlanmadığımı belirttiğimde fotoğraflara bakıyor, vermeye çalışıyor? Yahut bunda laubali bir dil kullanıyor? Dün tam yemek saati gitmiş oraya, yemeğe davet etmişler, içeri girmeyince bir parça vermişler, almamış yol uzun götüremem diye falan... ben nerede kaldın daha çıkmadın mı dediğimde neden "çünkü fotoğrafları verdim" demiyor da yağmuru bekliyorum diyor?eger arkadası "sen hazırlayınca haber ver" dediyse arayacak olan kisi eşin olur,
mesela bu tip seylerde ben genelde o kisiyi aramam ki sıkıstırmıs gibi olmayayım,
tam tersi durumlarda, kendim birsey yaptıgımda da bir an once teslim etmek isterim.
eşinin özel bir ilgisi var mı yok mu bilmiyorum da o bahsettigin yazısma ve "haber ver haber ver" diye tekrarlaması bence "normal" durmuyor maalesef,
bir o kadar ikisi arasındaki whatsapp yazısmalarında kadında sorun yok vs desek de kendimi onun yerine koydugumda daha ozenli olur, seni 3.kisi gibi yazmaya basladıgında "koalina ne derse odur,sen sus karısma bakiiim" diye hem sakalasır hem de kadın-erkek iliskilerinden bagımsız olarak onu, bir dostumu esi icin oyle konusmaması icin uyarmıs olurdum...
karsılıklı olarak ilgileri var yok meselesi degil de, "sınırlar" konusunda özensizler...
ancak isterse o eşine sarksın, ona tukaka demek sorunu cozmez, yine olay eşinin nasıl davranıp davranmadıgında bitiyor sonucta.
Kısasa kısas değil sadece vazgeçtiğim şeylerden artık vazgeçmemeye karar verdim. Kendisi arkadaşıyla bu derece samimi olmayı normal buluyorsa benim de 20 yıllık arkadaşlarımla samimiyetimi kesemez.
Misal o maç izlemeyi seviyor yahut kızla böyle şeyler konuşuyorsa ben sırf eşim ona gitmesin diye sevmediğim şeylere ilgi duyuyormuş gibi yapamam...Hani karşımda benim düşüncelerimi önemseyen, hoşnutsuzluklarıma saygı duyan biri olsaydı ben de çabalardım. Bn zaten onun için bir şeylerden vazgeçerek yeterince jest yapmışken sıfır çaba görüyorsam jestlerime devam etmem. Kaldı ki o kadar dişi sinekten kıskanan, hayatı zindan edip kıskaca alan biri de değilimdir gayet sabırlıyımdır.
Kısasa kısas değil sadece vazgeçtiğim şeylerden artık vazgeçmemeye karar verdim. Kendisi arkadaşıyla bu derece samimi olmayı normal buluyorsa benim de 20 yıllık arkadaşlarımla samimiyetimi kesemez.
Misal o maç izlemeyi seviyor yahut kızla böyle şeyler konuşuyorsa ben sırf eşim ona gitmesin diye sevmediğim şeylere ilgi duyuyormuş gibi yapamam...Hani karşımda benim düşüncelerimi önemseyen, hoşnutsuzluklarıma saygı duyan biri olsaydı ben de çabalardım. Bn zaten onun için bir şeylerden vazgeçerek yeterince jest yapmışken sıfır çaba görüyorsam jestlerime devam etmem. Kaldı ki o kadar dişi sinekten kıskanan, hayatı zindan edip kıskaca alan biri de değilimdir gayet sabırlıyımdır.
Benim yğzleşmediğim yahut kabul etmediğim bir durum yok. Ben eşimle insan gibi konuştum defalarca. O kadar arkadaşının içinde neden sadece buna karşı tavırlarının rahatsız ettiğini de anlattım. 1 senedir anlamamakta inat eden, işine geldiği gibi davranan birine de daha fazla anlayış gösteremem. En azından bana açıklama yapma, olayları anlatma inceliğini göstermiyorsa neyin çabasında olmalıyım? Ortada çöküş olacak, aldatma sayılabilecek bir durum olsa tepkim de çok farklı olurdu ama yok. Yeni tanıdığı biri olsa yine tepkim farklı olurdu ama çocukluk arkadaşı. Çok daha cıvık bir hayatı olmasaydı yine farklı tepki verebilirdim ama onun geçmişine göre herhangi bir kız arkadaşın evinde yatmak dahi normaldi. Haliyle verilecek tepkileri de bir mantığa oturtmak gerek. Şu ana kadar yapabileceklerimi yaptımşu yazdıklarına gerçekten inanarak yazıyorsan(sinirden yazmıyorsan eğer)eşin gitmiş farkında değilsin...biliyorum bana cok kızıyorsun belkide..ama bazen kişiyi dürtmek gerekir diye düşünüyorum..sen başından gitmesine izin vermişsin..benim anlamadığım benim yazılarıma eşini artık umursamıyormuşçasına cevaplar veriyorsunya, takıldığın konu ne ozaman...hani bir zamanlar benim için dertti artık umursamıyorumu mu paylaşmak..bakıyorum kurtarmak istediğin zaten bişey yok..burda sana vakit ayırıp yazıyorum çünki seni tanımadığım halde senin aslında farklı bir düşüneceye sahip olduğunu seziyorum..şuanda baskın kadınlık duygularınla hareket ediyorsun..ilk önce herşeyi reddedip sonrası olabildiğinde gücünle geri alma isteği doğacaktır..bana istediğin kadar kızabilirsin ve umrumda...sen eğer şu konuyu açıyorsan seninde olan biten umrunda...yüzleşmek kırıcıdır yüzleşmek derttir..yüzleşmek çöküştür..yüzleşmekten sonrası yeniden diriliştir..o nedenle kendinle yüzleş...kelimenin tam anlamı gibi yüzleş..
Benim yğzleşmediğim yahut kabul etmediğim bir durum yok. Ben eşimle insan gibi konuştum defalarca. O kadar arkadaşının içinde neden sadece buna karşı tavırlarının rahatsız ettiğini de anlattım. 1 senedir anlamamakta inat eden, işine geldiği gibi davranan birine de daha fazla anlayış gösteremem. En azından bana açıklama yapma, olayları anlatma inceliğini göstermiyorsa neyin çabasında olmalıyım? Ortada çöküş olacak, aldatma sayılabilecek bir durum olsa tepkim de çok farklı olurdu ama yok. Yeni tanıdığı biri olsa yine tepkim farklı olurdu ama çocukluk arkadaşı. Çok daha cıvık bir hayatı olmasaydı yine farklı tepki verebilirdim ama onun geçmişine göre herhangi bir kız arkadaşın evinde yatmak dahi normaldi. Haliyle verilecek tepkileri de bir mantığa oturtmak gerek. Şu ana kadar yapabileceklerimi yaptım
Aynen böyle hissediyorum...Mesele esinizin samimi kiz arkadasi meselesi olnaktan cikip, duygularinizi, rahatsizliklarinizi hice sayma meselesine donmus son olayla beraber.
Bu daha kotusu sanirim.
Kolayliklar dilerim.
Aynen böyle hissediyorum...
Yakın zamanda benzer bir durum olmuşken güncelleyeyim istedim.Ogrenciler cesit cesittir.
Kimine bir bakis yeter susmasi icin,
kimine mutlaka bagirmalisin,
kimini mutlaka cezalandirmalisin,
kimine de ne yapsan kar etmez.
Esinizin hangi ogrenci modunda olduguna karar verip ya ugrasacaksiniz duzeltmeye tabiri caizse ya da siz de takmayacaksiniz.
Baska yolu yokmus gibi gorunuyor.
la nasıl evli adamın kız arkadasımı olur benim lüğatıma ters bikerem sizdeki sabra hayranımYakın zamanda benzer bir durum olmuşken güncelleyeyim istedim.
Benimki ne yapsan kar etmezlerden sanırım.
Geçenlerde ben koltukta uyumuşum, gece 22.00-23.00 arası. Uyumadan önce biriyle yazıştığını gördüm ama sormadım tabi. Saat 23.00 gibi uyanınca baktım hala yazışıyor, kiminle yazışıyorsun saatlerdir dediğimde "senin çok sevdiğin biri, x işte" dedi ve güldü. Baktım yazışmalara çok eften püften sıradan şeylerdi ama yine de sinir oldum. Kadının bebeği olmasından dolayı pek sık görüşemiyor, yazışamıyorlar biliyorum.
En azından o kadını sevmediğimi anlayabilmiş
Yakın zamanda benzer bir durum olmuşken güncelleyeyim istedim.
Geçenlerde ben koltukta uyumuşum, gece 22.00-23.00 arası. Uyumadan önce biriyle yazıştığını gördüm ama sormadım tabi. Saat 23.00 gibi uyanınca baktım hala yazışıyor, kiminle yazışıyorsun saatlerdir dediğimde "senin çok sevdiğin biri, x işte" dedi ve güldü. Baktım yazışmalara çok eften püften sıradan şeylerdi ama yine de sinir oldum. Kadının bebeği olmasından dolayı pek sık görüşemiyor, yazışamıyorlar biliyorum.
Ayrica mesele sadece sevmemeniz mi?Yakın zamanda benzer bir durum olmuşken güncelleyeyim istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?