Eşimin saçma düşünceleri

Keşke sadece bu olsaydı. Büyük bir birikmişlik var tabi orası ayrıda ama çocukta var. Hani şu yok şiddet aldatma vs. Psikolojik şiddeti vardı düzeldi. Aile konusunu aşamıyoruz çoğunlukla
büyük konuşmayı istemem ama bence çocuk hiçbir yürümeyen mutsuz ilişkide devamlılık sebebi olmamalı. önce siz iyi olacaksınız ki çocuğunuz da iyi olsun.. aksine mutsuz bir ebeveyn olarak çocuğunuzda fark etmeden açtığınız yara ve travmalar onunla ömür boyu kalacaktır.. önce kendiniz, sizin ne istediğiniz...

büyük konuşmayı istemem ama bence çocuk hiçbir yürümeyen mutsuz ilişkide devamlılık sebebi olmamalı. önce siz iyi olacaksınız ki çocuğunuz da iyi olsun.. aksine mutsuz bir ebeveyn olarak çocuğunuzda fark etmeden açtığınız yara ve travmalar onunla ömür boyu kalacaktır.. önce kendiniz, sizin ne istediğiniz...
Biri şey yazdı ya konfor alanınız dışına çıkamıyorsunuz bence diye bir uzmandan destek alırsam belki bana der ki ayrılmayı önermez belki düzeltme amaçlı konuşur falan ben ayrılık istiyorum dersem nasıl bir yol alacağımı söyler diye düşünüyorum

Aslında ben bana yapılan durumları da anlattım. Sizinde tepkinizi anlıyorum. Hatalıyım ama zamanında annesiyle oğlu göz göze gelip , annemden torununu esirgiyorlardı aslında geçmişten gelen bi doluluk var. Ama tabi sizin görüşünüz bu konuyla ilgili detay anlatsam belki bırak git derdiniz
Evet belki de ama bu konu üzerinde haklı olan bir yanınız yok kusura bakmayın. Genellikle kadınları haklı bulurum bu arada

prensip olarak kv ve kp ile tatile karşıyım, kadın için de erkek için de.
çünkü ülkemin güzide insanları asla kendi mesafelerini ayarlayamadıkları için damada yada geline illa ki stres olur.

balayından sonra ilk tatil hem de.

sabah uzun uzun yatmak istese damat, kp yalnız kaldı diyecek. gelin aynı durumda olsa sere serpe yayılıp şezlongda rahat edemicek (yaz tatilleri için).
arkadaşlarla tatile çıkarsın çünkü yaşıtsındır, kafa dengisindir. herkes anlar birbirini.
ama ana baba farklı jenerasyon, ayak uydurulmaz.

eğer çok çok elzem bir durum yoksa her aile tatilini kendisi yapsın.

Ben anladım sizi aileniz gün görsün istiyorsunuz gezsin görsün. Ama yani eşinizde kv kp ile tatil yapmak zorunda değil ki çok sık tatil yapmıyorsunuz belli ki. Alın annenizi babanızı siz birlikte gezin eşinizle de pikniğe günübirlik gezilere götürürsünüz ailenizi. Verdiğiniz tepki bilet alıp evi terketmek falan çok absürt tepki arayı bulun bu konuda bence.

O guzel kalbinize helal olsun🤗
Hem ailenizi hemde kendinizi mutlu etme cabanizi takdir ediyorum🤗
İciniz rahat olmuyor demi.. onlarda gelse ben eminimki dahasa cok mutlu olurdunuz🤗
Esinizin tepkisine geleyim;
İlk tatil ikinci tatil ucuncu tatil hic farketmez.
Esiniz , hayir hayatim ailece gitmeyelim basbasa olalim dese hadi neyse, adam direk ailem kiskanir diye tepki verirse bende delirirdim yani. O ne oyle,izin merci ailesi mi ?
Bu kadar korkak olmamak lazim, bu korkakliktan baska bir sey degil.

Azicik huzur veren insanlar olsalardi esinizin ailesiylede gider bir guzel de eglenirdiniz.
Ben sizin tepkinizi hakli buluyorum.

Ailenizin gelmesinide gectim, o kadar kizan kiskanan ailesi emin olun basbasa tatile gittigizde de sizi bir sekilde uzaktan bile olsa dei etmeye basarir..

Esimin ailesiyle tatile gittigimi dusunemedim..
Bir de esim bu yuzden bosanmak istese delirmis olmali diye dusunurum.
Cok istiyrosanız ailenizle ayri bir tatil planlasaydiniz.
Esiniz size bir sey dememis bence siz fazla abartmissiniz.
Evlilik bu degil bir de cocuk varmis cok tuhaf geldi bana okuyunca.
Bizde ailelerimizle vakit geciriyoruz bazen benim istemeyip esimin istedigi ya da tam tersi durumlarda orta yolu buluyoruz şakalaşıyoruz bunların uzerine planimizi her iki tarafi da mutlu edecek sekilde yapip uyguluyoruz..
Evlilik ortak noktada bulusup keyifli mutlu anılar biriktirmektir aynı zamanda bu sekilde olmaz..

Normalde düzeldik güzel de giden bir evliliğimiz var ama bir konuyu asla aşamıyoruz size bugün bi konudan bahsetmek istiyorum. Tecrübelerinizi anlatırsınız belki. Gelecek yaz bi tatil planımı var Kapadokyaya bu bizim balayndan sonra ilk tatilimiz olacak ama bizim için birinci üçüncü beşinci farketmiyor. Her neyse benim annemde babamda bi yer görmemiş insanlar. Dedim ki onlarla birlikte gidelim mi, kendi paralarını verirler zaten o konuda sorun olmaz sana dedim. Kaldı ki maddi durumumuz iyi. Ama ben yarın öbür gün başıma kalkılmasın diye böyle söyledim eşime. Ki zaten ailem de verir otel ücretini. Her neyse. Annem babam yetim öksüz büyütüp beni evlendirmiş insanlar hakları ödenmez bu konuda. Kaldı ki ben aynı saygıyı eşimden de beklerdim. Ailemin eşime hiç bi kötülüğü olmadı. Tam tersi onun ailesinin bana etmediği düşmanlık kalmadı. Düğünde kavga nikahta surat yapma evlendikten sonra iftira yalan arkamdan şizofren bilmem ne. Her neyse eşime dedim ki ailem de gelse olur mu hiç bir yer görmüyorlar. Farklı şehirlerdeyiz bu arada ailemle. Ağzımı açar açmaz, annemle babam beni öldürür diyor . Dedim ne alaka çekiştim tabi biraz. Öldürürden kastı fesatlanırlar kıskanırlar vs. Biz benim ailemle gitsek ailen bi şey demez mi diyor. Yükseldim sinirlendim. Ne saçmalıyorsun vs dedim. Sonuç valizimi topladım biletimi aldım. Gelmiş bana espri yaptım diyor. Bu nasıl espri. Gideceğimi anladığı içinde cümleleri şöyle sen bencilsin, vicdansızsın çocuğumu benden ayırıyorsun. Vs diyor. Beni bu yaşıma getirmiş insanlarla ben hiç bi yere gidemeyecek miyim üstelik de o iğrenç insanalrın fesatlıkları yüzünden düşünün. Ve yine bu sebepten bitiyor galiba evliliğim
Ailem de o kadar istiyor ki hep birlikte bi şeyler yapmak ağızları var dilleri yok gezmek bile yetecek halbuki onlara
İstediğim zaman memleketime gidiyorum. Fakat ben eşim vs hep birlikte plan yapmak istemiştim. Amacım buydu. Sert ve saçma tepki aldım.
Eşiniz ailenizle tatile gitmek zorunda değil, sizde onun ailesi ile gitmek zorunda yatacaksınız

O guzel kalbinize helal olsun🤗
Hem ailenizi hemde kendinizi mutlu etme cabanizi takdir ediyorum🤗
İciniz rahat olmuyor demi.. onlarda gelse ben eminimki dahasa cok mutlu olurdunuz🤗

Esinizin tepkisine geleyim;
İlk tatil ikinci tatil ucuncu tatil hic farketmez.
Esiniz , hayir hayatim ailece gitmeyelim basbasa olalim dese hadi neyse, adam direk ailem kiskanir diye tepki verirse bende delirirdim yani. O ne oyle,izin merci ailesi mi ?
Bu kadar korkak olmamak lazim, bu korkakliktan baska bir sey degil.

Azicik huzur veren insanlar olsalardi esinizin ailesiylede gider bir guzel de eglenirdiniz.
Ben sizin tepkinizi hakli buluyorum.

Ailenizin gelmesinide gectim, o kadar kizan kiskanan ailesi emin olun basbasa tatile gittigizde de sizi bir sekilde uzaktan bile olsa dei etmeye basarir..
Birilerinin beni anlıyor olması beni çok mutlu etti. Aslında burada yorum yapanların bir çoğu bana hak verirdi de tek konu hakkında yorum yapıyorlar o yüzden de haksız buluyorlar ne diyeyim. Yoksa ayrıntılansa her şey eminim daha o evde duruyor musun derlerdi. Ya aslında mesele aileyle gitmekte dğeil galiba aileden bu kadar korkmak

Anne babanızın size aile olup sizi büyümesinin, sizi fedakarlıkla okutmasının, şimdiye kadar hiçbir yere gitmemiş olmasının faturasını eşiniz niye ödüyor? Madem ailenizin gezip görmesini bu kadar önemsiyorsunuz evlenmeyip ailenizi tatil tatil gezdirebilirdiniz. Siz, balayından sonra gidilecek ilk tatilde aileniz de gelsin, eşiniz de buna ses çıkarmasın istiyorsunuz. Bunu kimse kabul etmez. Belli ki kırılmayın diye ailesini bahane etmiş. Bu kadar sakin karşılamasına da ayrıca şaşırdım. Erkek ailesi bunu yapmak istese demediğimizi bırakmayız. Hem erkek hem kadın için geçerli; ailelerinizi bu kadar düşünüyorduysanız evlenmeseydiniz, ailelerinizi gezdirip tatillere götürüp bir ömür vefa borcunuzu ödeseydiniz.

İlla eşinizle gidilen tatilde aileniz de olmak zorunda mı? Sadece siz ve aileniz gidin eşinize haksızlık etmemiş olursunuz.
Zaten aslında söyledikleriniz şeylere ben hep keşke diyorum. Gerçekten tüm duygularım bunlar. Keşke ben yapsaydım keşke ben gezdirseydim. Pişmanım ki. Geçmeyecekte bu duygu. Daha kötüsü tecrübe olacak bi konuda değil. Geri dönüşü yok. Geri dönüşü bari olsaydı

Birilerinin beni anlıyor olması beni çok mutlu etti. Aslında burada yorum yapanların bir çoğu bana hak verirdi de tek konu hakkında yorum yapıyorlar o yüzden de haksız buluyorlar ne diyeyim. Yoksa ayrıntılansa her şey eminim daha o evde duruyor musun derlerdi. Ya aslında mesele aileyle gitmekte dğeil galiba aileden bu kadar korkmak

HAfta sonu gunu birlik bir yere gidecek olsaniz yine ayni tepkiyi alirdiniz
Aynen oyle, yok ben sizi anliyorum.
Sizin iciniz rahat degil,olmuyorda..
Bu sebepten tabikide insan gitmek istemez, dolmussunuz siz..
Bence ne yapin biliyor musunuz..
Gidin tek basiniza ailenizin yaninda keyifli vakit gecirin kafanizi dagitin sonra temiz kafayla gelin esinizle ciddi ciddi bu durumu konusun. En sagliklisi bu

Bana eşim ailesiyle hep birlikte tatil yapalımmı diye bir teklifle gelse yeni evliysek yada çok fazla birlikte tatile çıkma fırsatımız olmadıysa bunu uygun bir dille onu kırmayacak şekilde ikimiz birlikte gitmek istediğimi söylerdim.

Eşinizin verdiği cevap saçma olmuş annem babam beni öldürür diyerek.
Bu konuda size hak verdim bende sinirlenirdim.

Ailelerlede tatil yapılabilir ama aynı teklifle eşiniz size gelseydi sizin tepkiniz ne olurdu?
Eğer sizinde cevabınız olumsuz olursa eşinize kızmanıza gerek yok.

X