Konu başlığı yanlış, "benim saçma düşüncelerim ve ani tepkilerim" olmalıydı.
Balayından sonra ilk defa tatil planliyorsunuz, o da bir dahaki yaza. Belli ki bu tarz şeyleri birkaç senede bir yapabilen insanlarsiniz. Onda da , yani yillar sonra gelecek tek ve biricik tatilinizde de istiyorsunuz ki adam kaynana katnatayla çıksın. Tamam gider de, siz istiyorsunuz ki bunu el çırpa çırpa, sevine sevine yapsın.
Yani onlar sizin anne babanız. Adam tabii ki onların yanında tatile çıkmak istemez. Ben de kendi ailem ya da eşimin ailesi ile yılda tek tatilimi harcamak istemezdim . Kim ister ki??
Senin ailen canavar da şöyle de böyle de diye saymissiniz. Adam zaten biliyor ki ailesinin kötü olduğunu "beraber gidersek fesatlanirlar" demiş.
Yok valizimi aldım da yok evi terk edecektim de.
Bu kadar basit şey için yıkılacak kadar temeli çürük bir evliliginiz varsa zaten boşanın.
Böyle yıkarak dökerek olan evlilikten ne siz ne çocuklarınız fayda görür.
İnsanin geçinmeye gönlü olsun,bir yol bulunur. Mesela pat diye söylemek yerine, onumuzdeki yaza var daha bir sene. Ara ara böyle bir isteginiz olduğunu soyleyebilir,tepkisini görebilir, sonrasinda bu arzunuzdan bahsedebilirdiniz, zamana yayarak yani.
Böyle tepeden inme 'benim anam babam yetim büyümüş,gün görmemiş' diye acitasyon yapmadan . Eşiniz de zaten insansa onlarla küçük bir tatil ayarlamanıza ses etmezdi. Ama hep beraber Kapadokya olur, ama sadece siz ve kök aileniz - memlekete gitmek yerine- Mardin Diyarbakır gezmek olur. Bir orta yol bulunurdu yani. Her şeyin bir yolu yordamı var.