- 10 Temmuz 2021
- 225
- 244
-
- Konu Sahibi maydanozca06
Haklısınız aslında dediğiniz gibi temel çürük nereden tutsam elimde kalıyor. Hal böyle olunca en ufak şeyi getiriyorum ayrılığa. Sanırım artık istemiyorum. Sebepler arıyorum. Sonuç hep hüsran. Ya korkudan vazgeçiyorum ya hüzünden.Konu başlığı yanlış, "benim saçma düşüncelerim ve ani tepkilerim" olmalıydı.
Balayından sonra ilk defa tatil planliyorsunuz, o da bir dahaki yaza. Belli ki bu tarz şeyleri birkaç senede bir yapabilen insanlarsiniz. Onda da , yani yillar sonra gelecek tek ve biricik tatilinizde de istiyorsunuz ki adam kaynana katnatayla çıksın. Tamam gider de, siz istiyorsunuz ki bunu el çırpa çırpa, sevine sevine yapsın.
Yani onlar sizin anne babanız. Adam tabii ki onların yanında tatile çıkmak istemez. Ben de kendi ailem ya da eşimin ailesi ile yılda tek tatilimi harcamak istemezdim . Kim ister ki??
Senin ailen canavar da şöyle de böyle de diye saymissiniz. Adam zaten biliyor ki ailesinin kötü olduğunu "beraber gidersek fesatlanirlar" demiş.
Yok valizimi aldım da yok evi terk edecektim de.
Bu kadar basit şey için yıkılacak kadar temeli çürük bir evliliginiz varsa zaten boşanın.
Böyle yıkarak dökerek olan evlilikten ne siz ne çocuklarınız fayda görür.
İnsanin geçinmeye gönlü olsun,bir yol bulunur. Mesela pat diye söylemek yerine, onumuzdeki yaza var daha bir sene. Ara ara böyle bir isteginiz olduğunu soyleyebilir,tepkisini görebilir, sonrasinda bu arzunuzdan bahsedebilirdiniz, zamana yayarak yani.
Böyle tepeden inme 'benim anam babam yetim büyümüş,gün görmemiş' diye acitasyon yapmadan . Eşiniz de zaten insansa onlarla küçük bir tatil ayarlamanıza ses etmezdi. Ama hep beraber Kapadokya olur, ama sadece siz ve kök aileniz - memlekete gitmek yerine- Mardin Diyarbakır gezmek olur. Bir orta yol bulunurdu yani. Her şeyin bir yolu yordamı var.
Sizin yorumlarınız sayesinde bende mantıksız buldumBaşlıkla içeriğin uyumunu çözen varsa bana da anlativersin bir zahmet.
Bence konfor alanınızın dışına çıkmaktan korkuyorsunuz. Uzman desteğiyle daha sağlıklı kararlar alabileceğinizi düşünüyorum.Haklısınız aslında dediğiniz gibi temel çürük nereden tutsam elimde kalıyor. Hal böyle olunca en ufak şeyi getiriyorum ayrılığa. Sanırım artık istemiyorum. Sebepler arıyorum. Sonuç hep hüsran. Ya korkudan vazgeçiyorum ya hüzünden.
Aslında ben bana yapılan durumları da anlattım. Sizinde tepkinizi anlıyorum. Hatalıyım ama zamanında annesiyle oğlu göz göze gelip , annemden torununu esirgiyorlardı aslında geçmişten gelen bi doluluk var. Ama tabi sizin görüşünüz bu konuyla ilgili detay anlatsam belki bırak git derdinizBenim eşim anne ve babasıyla uzun yıllar sonra planladigim tatile gitmedigim için benim aileme hakaret etse bavulunu ve biletini ben alır yollar arkasından kapıyı kitlerdim . Bu neyin kafası? Ayrıca herkesin ailesi kendine göre melektir hanımefendi ailem sorun çıkarmaz diyorsunuz o zmaan eşinizin ailesi de ona göre sorun çıkarmaz o da bir tatil ayarlasin. Valla ne iyi ya anamla tatile gideceksin yoksa seni bosarim çocuğu da alır başka şehre götürürüm. Göz mü korkutuyorsunuz umarım korkuturken bir gün elinizde patlamaz . Yine iyi sabirliymis eşiniz birde açıklama yapıyormuş .
arkadaşların hepsine katılıyorum mantıklı yanınızı bulamadım ama ben en çok şeyi merak ettim
"Annem babam yetim öksüz büyütüp beni evlendirmiş insanlar hakları ödenmez bu konuda."
anneniz ve babanız hayattayken sizi nasıl yetim öksüz büyüttüler acaba?
kasdettiginiz yetim ve öksüz olan anne ve babanız ise bu noktada sizinle özellikle "evlendirmek" noktasındaki bağlantısı nedir çünkü bu çoğu anne babada böyle oluyor günümüzde.
son olarak hiçbi anne babanın hakkı ödenmez eminim eşiniz için de onlarınki..
bi anlatım bozuklugu oldugu kesın:)Acaba anne babası mı yetim öksüz büyümüş ?
Cümleyi doğru kuramadığım için yanlış anlaşılmış. Yetim öksüz olan benim. Evlendiren onlar, büyüten onlar.arkadaşların hepsine katılıyorum mantıklı yanınızı bulamadım ama ben en çok şeyi merak ettim
"Annem babam yetim öksüz büyütüp beni evlendirmiş insanlar hakları ödenmez bu konuda."
anneniz ve babanız hayattayken sizi nasıl yetim öksüz büyüttüler acaba?
kasdettiginiz yetim ve öksüz olan anne ve babanız ise bu noktada sizinle özellikle "evlendirmek" noktasındaki bağlantısı nedir çünkü bu çoğu anne babada böyle oluyor günümüzde.
son olarak hiçbi anne babanın hakkı ödenmez eminim eşiniz için de onlarınki..
anladım biyolojik olmayan aileniz, saygı duyarız. ancak onlarla ayrıca bir tatil yapıp eşinizle farklı plan yapmanız iki taraf için de en güzel çözüm ve orta yol gibi duruyor.. pire için yorgan yakmayın sorun yalnızca buysa tabi ki..Cümleyi doğru kuramadığım için yanlış anlaşılmış. Yetim öksüz olan benim. Evlendiren onlar, büyüten onlar.
Sizin için çok özel ve kıymetini bilmeniz gereken bu durum ama konularınizda da bir şekilde belirtiyorsunuz, daha önce de okumuştum.Cümleyi doğru kuramadığım için yanlış anlaşılmış. Yetim öksüz olan benim. Evlendiren onlar, büyüten onlar.
Keşke sadece bu olsaydı. Büyük bir birikmişlik var tabi orası ayrıda ama çocukta var. Hani şu yok şiddet aldatma vs. Psikolojik şiddeti vardı düzeldi. Aile konusunu aşamıyoruz çoğunluklaanladım biyolojik olmayan aileniz, saygı duyarız. ancak onlarla ayrıca bir tatil yapıp eşinizle farklı plan yapmanız iki taraf için de en güzel çözüm ve orta yol gibi duruyor.. pire için yorgan yakmayın sorun yalnızca buysa tabi ki..
Yok genel de açmam kavgada da normal zamanda da çok nadirdir senede bir falanSizin için çok özel ve kıymetini bilmeniz gereken bu durum ama konularınizda da bir şekilde belirtiyorsunuz, daha önce de okumuştum.
Eşinize de sürekli benim ailem beni şöyle büyüttü, böyle baktı diyorsanız o da irrite edici açıkçası.
Siz ailesiniz. Bir beveginiz var. Bu kadar yarışa gerek yok. Birlikte bir bebek buyutüyorsunuz. Bencr geri adım atmak ayip değilHaklısınız ama şimdi bileti iptal etsem ona güç vermeyecek miyim daha fazla söz hakkı duymayacak mı kendinde