Eşimin öfkesi ve benim sindirilmişliğim. yardım edin

aynen öyle, boşanmakta çok daha zor olur çocukla..
inanmaya başladım malesef kendimi çok sorguladım suçladım ben napıyorum neden hakediyorum aptalmıyım diye...

eşim tedavi görmez zaman kaybı para kaybı olarak düşünüyo ve ihtiyacım yok diyo. ben terapi alıorum arada eşimden gizli..
Ben şahsen bu enerji sömürücüden kurtulmanızı diliyorum. Hayata bir kere geliyoruz, potansiyelimizi bir adamcık için heba etmek, 60-70 yaşı görünce ben ömrüm ile ne yaptım diye hayıflanmak çok yıkıcı olur.

O kendi çöplüğünü/ yükünü sana boşaltıp gündelik hayatına tam gaz devam ediyordur. Eminim iş çevresi ne iyi, ne efendi bir adam diye beğeniyordur. Onun çöpü altında ezilen sensin. Harcanan senin hayatın.

Arkadaşlar konu sahibine bu hakaretileri nasıl sineye çekip adamı defetmediğini soruyorsunuz ya,ben bu tip ilişkileri çok gördüğüm için şaşırmıyorum.
Sağlıksız ilişkide,psikolojik olarak sağlıksız olan taraf bir müddet sonra normalde sağlıklı olan tarafın da psikolojisini,algı ve düşüncelerini bozar.
Aşağılanma ve hakarete sistematik olarak maruz kalmak bir müddet sonra kişinin duyarlılığını zedeler.
İlişki sürdükçe,aşağılanan taraf kendini sorgulamaya hatta suçlamaya başlar.
Ben sinirlendirdim,hakettim aslında,
eşim özünde iyi biri sinirlenince istemeden böyle davranıyor vb.
Kısacası bu bir kısır döngü.
Konu sahibi bu muameleye ilk uğradığında tepki verip rest çekmeliydi.
Bu saatten sonra adamı hatalı olduğuna ikna etmek mümkün değil.
Konu sahibinin ayrılırsa pişman olma korkusu üzerinde ayrıca çalışmak lazım.
Kısacası biz başka bir farkındalık boyutundayız,
konu sahibi başka,eşi ise apayrı bir alemde, bunun farkında olmamız lazım.
Ben ilk anda tepkimi verdim yine düzelmedi bu psikoljik rahatsızlık ama yazdiklarinizin hepsi doğru tespitler

Sinmekten yapabılecegın bısey yok zaten arkadaşım
Sende ona o sekılde gıdersen döver seni bu adam

Ya da ayrılacaksın , ınankı her erkek böyle degıl. Benım esımde sınırlıdır , ama bu sekılde degıl asla

bende içime kapandım özellikle buraya taşındıktan sonra ve işi bıraktıktan sonra... yüzüm gülmez oldu bi uykuda gibiyim bitsede gitsek gibi.
Is hayatina geri dön ve çocuk işini ertele boşanmayı düşünmüyorsan bile çocuk yapma hemen.inan fiziksel şiddet kadar yıkıcı bi baskı bu sen şu an kabullenmesen bile gerçek bu

çok teşekkür ederim..

eşim malesef tedaviye yanaşmıyor.
işinde üst düzey başarılı bir insandır kendisi. hemde sürekli olarak farklı insanlar müşterilerle işi var nasıl oluyo bu kadar rahatsız olan bi insan bu denli başarılı olabilir anlayamıyorum.

ailemle detaylı paylaşmasamda sorunlar olduğunu görüyolar ve bana destek oluyolar her iki türlüde.. detay bilen arkadaşlarım ise bunun evlilik ve sevgi olmadığını söylüyorlar..

tabiki kimse evin içine şahit değil. yaşadığım sadece küfür hakaret değil iyi günlerimizde var. ayrılmamıda o günler zorlaştırıyo zaten.. ümitlendiriyo beni..
Tanıdığım, iş hayatında çok başarılı iki narsist var.
Biri,çok şubeli okullar zincirinin genel müdürü diyeyim siz durumu anlayın.
Vakti zamanında 6 yıl çalıştım kendisiyle.
Yine yakınlarımdan birinde aşağılık kompleksi var ama etrafında çok sevilen biri.
Emekli olmadan önce işinde başarılıydı o da.
O da kompleksini karısına, nadiren de çocuklarına yöneltiyor.
Yani şaşırmamıza gerek yok,eşiniz de bunlardan biri.
Narsistler en iyi olma ve hep övgü alma amacı güttüğü için genelde iş hayatında başarılı olurlar ve yükselirler,çalışanları tarafından hiç sevilmezler o ayrı bir konu.

merhaba..

eşim sinirlendiğinde ağzından çıkana dikkat etmeden ilerisini gerisini düşünmeden bana hakaret ve küfür ediyor. sonrasındada herhangi bir özür dilemiyor,istisnalar hariç oda 4 senede 3 kere dilemiştir.
bugün devlet dairesinde işimiz vardı, adresi söyledim yanlış bişey anlamış küfür edicem ha diye çıkıştı. dönüşte arabaya binincede orda yükselmesinin gereksiz olduğunu söylerken konu uzadı diye yine sinirlendi arabada avaz avaz bağırdı. kuduz köpek gibi konuşuyosun bi çor bi sus dedi. beyninde betonmu var s.kik dedi.

eğitimsiz falan diye düşünürsünüz belki. lisans üzerine yurtdışında master yapmış bi şirketin genel müdürü konumunda şuan. yani işinde başarılı eğitimi olan bi insan. ailesine karşıda sinirlendimi kırıcı, küfür etmesede ağır konuşabiliyor. Tabiki hiç kimseye bana ettiği küfür hakaretleri etmiyodur. Dersenizki çok sindirmişsin, haklısınız çok taviz verdim ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok yıprandım.

evliliğin ilk 3 yılı yurtdışında yaşadık çalışıyodum bende, Türkiyeye döndük işe girmedim çocuk yapıcaz diye. 30 yaşındayım çocuk çok istiyorum ama böyle bir ilişkide kendimi zor ayakta tutabiliyoken nasıl yapabilirimki.
o yüzden o konu bile değil şu durumda..

çok kısa bi örnek daha vereyim. Eşim annemin çok kibirli vs olduğunu düşünüp yaşlandığında ona bakmam yardım etmem demişti. üzülmüştüm çok üzerinde durmamıştım boş konuşuyo sinirden heralde diye. Annem rahatsızlandı ben yemek yapmaya gittim, anneme dedimki biz varız anne merak etme, bunuda eşime anlatırken biz miz yokuz diye çıkıştı kılımı kıpırdatmicağımı söylemiştim dedi bana kal geldi oda noldu dunkof gibi bakıyosun unuttunmu yine konuştuklarımızı mal mal kaldın dedi. bende söylediklerine diyecek bişey bulamadım dedim. bana hakaret etmek hoşuna mı gidiyo ve annem hastayken dahi nası bu kadar kinli olabiliyosun kadın sana ne yapmış dedim. aptal olmazsan aptal muamelesi yapmam zaten sürekli kapasiteni artırmaya çalışarak geçiyo ömrüm dedi vs... ben tepki koyup çekilincede daha sonra bana ailemin bana destek olmadıklarını ama benim çok saf olup iyi niyetimden bunları yaptığım için onun sinirlendiğini vs söyleyip hakaretler için özür diledi. Ailem standart iyi bir ailedir. Beklediğim ilgiyi her zaman göremediysemde ekstrem bir durum yok. bunuda yorum yaparken belki örnek olur diye yazdım.. Ailemlede ilgili arada böyle garip şeyler söylüyo...

bu durumlar değişirmi sizce.. artık gözümü açmak ve huzurla yaşamak istiyorum.
işin en kötü yanı kendini her zaman akıllı, benden üstün, ve haklı görmesi....

saygıyı nasıl kazanabilirim veya siz olsanız ne yaparsınız... teşekkürler
Küfürler için elbette haksız. Fakat aileniz siz evlenirken yardım etmediyse ve siz ailem de ailem diye toz kondurmuyorsanız eşiniz tepkili olmadı normal

Esiniz bir AYI
Isterse yurtdisinda calissin, 10 universite bitirsin, Harvard mezunu olsun insan degilse yapacak bir sey yok. Essek essektir altin semer vursan da yani.
Adam yaslaninca annen sokakta kalsa takmam ne hali varsa gorsun demeye getirmis, siz razi misiniz? Bu okuz istiyor diye annenize bakmayacak misiniz??
Cherrycim tüm hayvanat bahçesini toplamışsınız bir araya.
Ayı'ya çok güldüm,
insan olarak içimden geçen tanımlama bu benim de ama işin eğitimini alınca mecburen
'psikolojik olarak sağlıklı değil' diye ifade etmem gerekiyor.
Mesleki değil, kişisel duygularıma tercüman olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.

Kesinlikle degismez. Pozisyonu iyi bile olsa kendinde gördüğü degersizlik yetersizlik asagilik duygularini en yakınındaki güçsüz kişiyi aşağılayarak gidermeye böylece kendini yuceltmeye çalışıyor. güç topluyor kendine ve ise gidip bu güçle hareket ediyor. Asla böyle bir essekle ömür geçmez bence. Kusura bakmayın. Yol yakınken dönün. Eğer tedavi olur yardım alırsa belki bir şans verebilirsiniz. Ama sanırım asla kabul etmez yardım almayi

Eşiniz zalim.psikojik zulüm uyguluyor size.ise girip bosanin. Düzelmez çünkü. Hayatı boyunca da hiç hattı bildirilmemiş belli ki.güzelce haddini bildirin.

Benim esimde sınırlı ve gardiyan. Hemen öfkelenir ama iki dakikaya özür diler. O da kötü her halti yiyip özür diliycegini sanio

Artık evlatlarımın okumalarından çok adam gibi adam olsunlar istiyorum. Neden bu adamla birliktesiniz siz bunu sorun kendinize. Gerçi cevap ne olursa olsun böyle bir erkekle durmamalısın. Önce kendinize saygınız olsun

Insanin kirmizi cizgileri vardir ya, kimisi asla bu sekilde asagilanmaya, hakarete, kotu soze izin vermez. Sınırını çizer ve bu sınıra saygı duyulmazsa iliskiyi bitirir.

Bunu yapmiş olsaydiniz ya saygi duyacakti ya da bitecekti, belki de hic baslamayacakti bile.

Size duygusal siddet uyguluyor, buna izin vermeye devam ederseniz ağir depresyona girebilirsiniz.

Yapmaniz gereken cok net cizginizi cekmek. Bir daha asagilama olursa bosanacaginizi soylemek. Ve tabii ki hakaretler devam edecektir bir tehditle vazgececek degil siz de o zaman acin mahkemeyi ha baktiniz panik oldu kaybetmek istemiyor, o zaman tedavi olacak baska yolu yok deyin.

Aslinda bosanmaya vardirmadan da tedavi onerilebilir ama bu kadar kibirili biri sorunlu oldugunu kabul etmez ki.

Asla size boyle davranmasina izin vermeyin, annenize karsi tutumu merhametsiz de oldugunu gosteriyor. Sanki kendi yasayacak garantisi varmis da annenize bakmayacakmis ya kaza gecirip felc kalip bakima muhtac duruma o duserse ne olacak Allah korusun tabii de.

Aslinda esiniz agir hasta, bunu ona kizmayin ve iyilesmesi icin merhametle yardimci olun diye diyorum fakat kesinlikle sizi asagilamasina izin vermeyin, onurunuzu, kisiliginizi, sayginliginizi koruyun lutfen.

merhaba..

eşim sinirlendiğinde ağzından çıkana dikkat etmeden ilerisini gerisini düşünmeden bana hakaret ve küfür ediyor. sonrasındada herhangi bir özür dilemiyor,istisnalar hariç oda 4 senede 3 kere dilemiştir.
bugün devlet dairesinde işimiz vardı, adresi söyledim yanlış bişey anlamış küfür edicem ha diye çıkıştı. dönüşte arabaya binincede orda yükselmesinin gereksiz olduğunu söylerken konu uzadı diye yine sinirlendi arabada avaz avaz bağırdı. kuduz köpek gibi konuşuyosun bi çor bi sus dedi. beyninde betonmu var s.kik dedi.

eğitimsiz falan diye düşünürsünüz belki. lisans üzerine yurtdışında master yapmış bi şirketin genel müdürü konumunda şuan. yani işinde başarılı eğitimi olan bi insan. ailesine karşıda sinirlendimi kırıcı, küfür etmesede ağır konuşabiliyor. Tabiki hiç kimseye bana ettiği küfür hakaretleri etmiyodur. Dersenizki çok sindirmişsin, haklısınız çok taviz verdim ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok yıprandım.

evliliğin ilk 3 yılı yurtdışında yaşadık çalışıyodum bende, Türkiyeye döndük işe girmedim çocuk yapıcaz diye. 30 yaşındayım çocuk çok istiyorum ama böyle bir ilişkide kendimi zor ayakta tutabiliyoken nasıl yapabilirimki.

çok kısa bi örnek daha vereyim. Eşim annemin çok kibirli vs olduğunu düşünüp yaşlandığında ona bakmam yardım etmem demişti. üzülmüştüm çok üzerinde durmamıştım boş konuşuyo sinirden heralde diye. Annem rahatsızlandı ben yemek yapmaya gittim, anneme dedimki biz varız anne merak etme, bunuda eşime anlatırken biz miz yokuz diye çıkıştı kılımı kıpırdatmicağımı söylemiştim dedi bana kal geldi oda noldu dunkof gibi bakıyosun unuttunmu yine konuştuklarımızı mal mal kaldın dedi. bende söylediklerine diyecek bişey bulamadım dedim. bana hakaret etmek hoşuna mı gidiyo ve annem hastayken dahi nası bu kadar kinli olabiliyosun kadın sana ne yapmış dedim. aptal olmazsan aptal muamelesi yapmam zaten sürekli kapasiteni artırmaya çalışarak geçiyo ömrüm dedi vs... ben tepki koyup çekilincede daha sonra bana ailemin bana destek olmadıklarını ama benim çok saf olup iyi niyetimden bunları yaptığım için onun sinirlendiğini vs söyleyip hakaretler için özür diledi. Ailem standart iyi bir ailedir. Beklediğim ilgiyi her zaman göremediysemde ekstrem bir durum yok. bunuda yorum yaparken belki örnek olur diye yazdım.. Ailemlede ilgili arada böyle garip şeyler söylüyo...

bunun egitimle alakasi yok dun bir doktor. kendi gibi doktor olan esine siddet uyguluyor malesef bunun egitimle alaksi yok .insanlikla allah korkusuyla alakasi var ben allaha o kadar inaniyorum ki o goren isitendir her zamn mazlumun yanindadir. o kufuru kini aliskanlik haline getirmis birak cocuk icin o caba gostersin yarin bir gun cocuk icinde hakaret edr bazen siddet fiziksel degil .psikolojik olarakta uygulaniyor allah biz bu kadinlari bu tur canavarlardan korusun karar sizinn

Bu adamdan baba olmaz eş hiç olmaz. Yarın çocuğu olsa onada aynı hakaretleri edicek belkide dövücek. Yanındaki aşşağılayarak küçük görerek kendini tatmin ediyor. En baştan taviz vermişsiniz siz alttan aldıkça dahada kendini haklı görmüş. Tavrınızı koyun alttan, net olun, gerekirse evi terkedin ,en olmadı boşanın böyle bi adamdan çocuk yapılmaz

merhaba..

ben olsam çocuğum böyle bir adamın genlerini taşısın istemem.
sana gelince çocuğum olsan böyle bir adamla bir dk aynı evde tutmam seni.

X