kendi hep sevdiğini söylüyor, çocuk hayali kuruyo sürekli..
bende narsist olduğunu düşünüyodum aşağılık kompleksinin ne olduğunu bilmiyorum, çok yaygın kullandığımız için o sözcüğü aslında ruhsal hastalık olduğunu bile bilmiyodum...
ne zaman konuşsam bana önce sen değiş sonra ben değişicem diyo. ben değişir,akıllı olgun davranırsam oda küfür hakaret etmeyecekmiş zaten otomatik olarak. yani sorumluluk almıyo herşeyi benim üstüme yıkıyo. o yüzden kendi çabasıda yok. oysaki bugün örneğin ne haketmiş olabilirmki direk size olayı anlattım yani.
hatta bi kaç gün önce kavga ettiğimizde iki seçeneğin var biri S***** G** (Defol) ailen sana köpek kulubesi verir anca dedi ikinciside bendede hata var diyip hatalarını düzelt sonra bak .
bendeki hatalar insani hatalar, kaldıki bu kadar psikolojik şiddete normal bile bence. ama kendini mükemmel gördüğü için bunları görmesi mümkün olmadı hiç. bide hep aklımızı kıyaslıyo. bende neredeyse aptal olduğuma inanıcam.
severek isteyerek evlendik. baya çok isteyerek evlendi hemde daha önce ben evlenmem diyoken. Ailesi bile çok şaşırmıştı o yüzden. nası bu kadar değersizleştim gözünde. bende inanamıyorum geçmişi düşününce..
kendime olan saygımı kaybettim günden güne haklısınız. ne yapıcağımı nasıl yapıcağımı bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum.
Ne yapacağınıza karar vermek sizin bileceğiniz bir iş.
Benim bu yazdıklarınızdan anladığım şu;
Eşiniz psikolojik olarak kesinlikle sağlıklı değil,
bu nedenle sevgi ve evlilik kavramlarını da sağlıklı değerlendirmesi beklenemez.
Adam sağlıklı düşünemiyor zaten.
Onu değiştirebilir misiniz?
Mümkün değil.
Törpüleyebilir misiniz?
Kendisi de sağlıklı düşünemediğini kabul eder ve törpülenmek isterse bu KISMEN mümkün olabilir.
Kendinize sormanız gereken sorular şunlar;
1-Aşağılanarak,eşimden hakaret ve küfür duyarak yaşamak ve bu sözde evliliği devam ettirmek istiyor muyum?
2-İstiyorsam eşimle mücadele etmeye,
uzun ve zor bir sürece hazır mıyım?
3-Hazırsam buna değer mi?
4-Değer diyorsam ve uğraşacaksam bile bu evlilik iki kişiyle mi devam etmeli?
Yoksa bu adam çoçuğumuza sağlıklı ve rol model babalık yapabilir mi?
Lütfen iyi düşünün.
Ailenizle ve yakın çevrenizle,dostlarınızla istişare edin.