Eşimin öfkesi ve benim sindirilmişliğim. yardım edin

beni hep sevdiğini söylüyor.
sinirlendiği anlar haricinde hep aşkım canım diye konuşur, uzak davranmaz teması vardır hep. evdedir genelde.
ama sinirlendiği şeylerden örnek verdim işte hiç bitmiyoki... ve o anlarda söyledikleri geri kalan herşeyi götürüyo aslında..

gerçek sevgi bu mudur dersen, bende yaşamadım galiba sevginin ne olduğunu bilmiyorum. bence değildir..

bu adam ilk mal dediğinde tepki verseydiniz hemen canım cicimle yumuşamasaydınız böyle olmazdı. hala geç değil bence kararlı bir şekilde terkedilebileceğini gösterirseniz toparlama ihtimaliniz var. ama blöf değil, cidden gidin. blöf yapıp yemeyince tekrar orda olmak en acizce hareket...
Vicdansız adam yani böyle birini tekrar kazanmaya gerek var mı bilmiyorum.İçinde ezebileceği kişiyi bu kadar ezme potansiyeli olan bir adam sevilmeyi saygı duyulmayı haketmiyodur.

Sen ise başla tekrardan , tavırları biraz olsun değişir . Tüp bebek vs durumu yok ise gebelikte te calisabilirsin hem spor olur. Sanada iyi gelir çalışmak . Bazı erkekler vardır hatalı da olsa sindirmeye çalışır .. Sen dirayetli olup , dogrularinda ısrarcı olmaya devam et . Hiç bi zaman neyse deme , başka türlü duzeltemezsn. .

Bu Tarz davranışlara maruz kalmak zamanla insanda özgüven eksikliğine yol açıyor .hakarete uğrarken yada kavga ederken karsindaki seni öyle bir sindiriyor öyle bir inandırıyor ki hakliligindan da zekândan kendin şüphe eder hale geliyorsun git gide içe dönüyorsun ve kavga çıkmasın diye ip üstünde yürür gibi hata yapmaktan korkuyorsun ben bunları yaşadım yaşadıklarım senin yaşadıklarına çok benziyordu ama senin ki benimkini bile aşmış durumda.ben hakarete uğradığım zaman karşılık verince olay acayip büyüyordu. Ve artık ben olaylardan sonra günlerce konuşmamaya ayrı yatmaya başlamıştım öyle olunca eski eşim biraz kendini torpuledi ama tam anlamıyla davranışları bitirmedi bi kere korkudan alttan aldıkça daha çok üstüne gelir.ailenle ilgili düşünceleri de değişmez büyük bi ihtimalle ailenle olan ilişkilerinizi kıskanıyor .benimki de bana eziksin değer görmüyorsun hizmetçi gibisin derdi neyse anlatmakla bitmez düzeleceğini sanmıyorum bence çocuk işini ertele bu narsist adami daha fazla tepene çıkarma

Kaç yıldır birlikteymişsiniz, değişmeyeceğine inanmanız için bu kadar sene size kanıt olamadıysa, hiçbir şey olamaz.
Eşinizde karakter yoksunluğu var. Küfürbazlık, saygısızlık, terbiyesizlik karşınızdaki insana göre değişen bir şey değildir, karakterinizle alakalıdır. Böyle bir adama katlanma sebebiniz nedir? Yani insanca muamele bile görmüyorsunuz. Böyle bir evliliğin size faydası nedir? Bu erkek müsveddesi size ne verebilir? Hiçbir şey bence.

merhaba..

eşim sinirlendiğinde ağzından çıkana dikkat etmeden ilerisini gerisini düşünmeden bana hakaret ve küfür ediyor. sonrasındada herhangi bir özür dilemiyor,istisnalar hariç oda 4 senede 3 kere dilemiştir.
bugün devlet dairesinde işimiz vardı, adresi söyledim yanlış bişey anlamış küfür edicem ha diye çıkıştı. dönüşte arabaya binincede orda yükselmesinin gereksiz olduğunu söylerken konu uzadı diye yine sinirlendi arabada avaz avaz bağırdı. kuduz köpek gibi konuşuyosun bi çor bi sus dedi. beyninde betonmu var s.kik dedi.

eğitimsiz falan diye düşünürsünüz belki. lisans üzerine yurtdışında master yapmış bi şirketin genel müdürü konumunda şuan. yani işinde başarılı eğitimi olan bi insan. ailesine karşıda sinirlendimi kırıcı, küfür etmesede ağır konuşabiliyor. Tabiki hiç kimseye bana ettiği küfür hakaretleri etmiyodur. Dersenizki çok sindirmişsin, haklısınız çok taviz verdim ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok yıprandım.

evliliğin ilk 3 yılı yurtdışında yaşadık çalışıyodum bende, Türkiyeye döndük işe girmedim çocuk yapıcaz diye. 30 yaşındayım çocuk çok istiyorum ama böyle bir ilişkide kendimi zor ayakta tutabiliyoken nasıl yapabilirimki.
o yüzden o konu bile değil şu durumda..

çok kısa bi örnek daha vereyim. Eşim annemin çok kibirli vs olduğunu düşünüp yaşlandığında ona bakmam yardım etmem demişti. üzülmüştüm çok üzerinde durmamıştım boş konuşuyo sinirden heralde diye. Annem rahatsızlandı ben yemek yapmaya gittim, anneme dedimki biz varız anne merak etme, bunuda eşime anlatırken biz miz yokuz diye çıkıştı kılımı kıpırdatmicağımı söylemiştim dedi bana kal geldi oda noldu dunkof gibi bakıyosun unuttunmu yine konuştuklarımızı mal mal kaldın dedi. bende söylediklerine diyecek bişey bulamadım dedim. bana hakaret etmek hoşuna mı gidiyo ve annem hastayken dahi nası bu kadar kinli olabiliyosun kadın sana ne yapmış dedim. aptal olmazsan aptal muamelesi yapmam zaten sürekli kapasiteni artırmaya çalışarak geçiyo ömrüm dedi vs... ben tepki koyup çekilincede daha sonra bana ailemin bana destek olmadıklarını ama benim çok saf olup iyi niyetimden bunları yaptığım için onun sinirlendiğini vs söyleyip hakaretler için özür diledi. Ailem standart iyi bir ailedir. Beklediğim ilgiyi her zaman göremediysemde ekstrem bir durum yok. bunuda yorum yaparken belki örnek olur diye yazdım.. Ailemlede ilgili arada böyle garip şeyler söylüyo...

bu durumlar değişirmi sizce.. artık gözümü açmak ve huzurla yaşamak istiyorum.
işin en kötü yanı kendini her zaman akıllı, benden üstün, ve haklı görmesi....

saygıyı nasıl kazanabilirim veya siz olsanız ne yaparsınız... teşekkürler
Sen bu adamı boşamak yerine çocuk mu istiyorsun.

Eşiniz psikolojik olarak hasta.
Anlattıklarınızdan yola çıkarak ya narsist ya da aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum uzmanlığı PDR olan biri olarak.
Siz bu adamdan saygı görmeyi filan unutun,
bu saatten sonra olmaz o iş.
Gerçi narsistse hiç bir zaman olmaz.
Bende aşağılık kompleksi düşüncesi daha ağır basıyor ama birebir görüşme yapmadan net bir şey söylemek doğru olmaz elbette.

Adam sizi sevmiyor,beğenmiyor,kendine layık görmüyor,çok üzgünüm açıkca yazdım ki durumun vehametini anlayın diye.
İlişkiniz bu durumdayken çocuk sahibi olmayı kesinlikle düşünmeyin.

Çok seviyorum ayrılamam diyorsanız tedaviye yönlendirin diyeceğim ama narsistler tedavi olmayı kesinlikle kabul etmezler.
Aşağılık kompleksi ile düzenli ve uzun süreli çalışılırsa yol almak mümkün.

Yerinizde olsam bu evliliği devam ettirmeye çalışmazdım çünkü sonu sizin kendinize olan saygınızı kaybetmeye varacak,bundan eminim.

kendi hep sevdiğini söylüyor, çocuk hayali kuruyo sürekli..
bende narsist olduğunu düşünüyodum aşağılık kompleksinin ne olduğunu bilmiyorum, çok yaygın kullandığımız için o sözcüğü aslında ruhsal hastalık olduğunu bile bilmiyodum...

ne zaman konuşsam bana önce sen değiş sonra ben değişicem diyo. ben değişir,akıllı olgun davranırsam oda küfür hakaret etmeyecekmiş zaten otomatik olarak. yani sorumluluk almıyo herşeyi benim üstüme yıkıyo. o yüzden kendi çabasıda yok. oysaki bugün örneğin ne haketmiş olabilirmki direk size olayı anlattım yani.
hatta bi kaç gün önce kavga ettiğimizde iki seçeneğin var biri S***** G** (Defol) ailen sana köpek kulubesi verir anca dedi ikinciside bendede hata var diyip hatalarını düzelt sonra bak .

bendeki hatalar insani hatalar, kaldıki bu kadar psikolojik şiddete normal bile bence. ama kendini mükemmel gördüğü için bunları görmesi mümkün olmadı hiç. bide hep aklımızı kıyaslıyo. bende neredeyse aptal olduğuma inanıcam.
severek isteyerek evlendik. baya çok isteyerek evlendi hemde daha önce ben evlenmem diyoken. Ailesi bile çok şaşırmıştı o yüzden. nası bu kadar değersizleştim gözünde. bende inanamıyorum geçmişi düşününce..

kendime olan saygımı kaybettim günden güne haklısınız. ne yapıcağımı nasıl yapıcağımı bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum.

Hersey bir yana da anneniz hastayken ben iklimi bile kipirdatmam diyen sözde es ten bırakın es insan bile olmaz. Siz de herhalde yan gelip yatıyorum ne dese önemsiz deyip böyle bir yaşam secmissiniz. Terkedin pisligi bu kadar da gurursuzluk yapmayın. Öyle bir tekmeyle onu terkederdim ki hayatının tekme sini yemiş olurdu!

"hatta bi kaç gün önce kavga ettiğimizde iki seçeneğin var biri S***** G** (Defol) ailen sana köpek kulubesi verir anca dedi ikinciside bendede hata var diyip hatalarını düzelt sonra bak ."

Size bu lafı söyledi ve siz ona ragmen o evde mi kaldınız gercekten, nasil izin veriyorsunuz sizi bu kadar küçük düşürmesine, bence bir silkelenip kendinize gelin, psikloğa gidin ilk önce ve eşiniz de ya tedavi olsun olmazsa da psikolojinizi bu kadar bozan, sizi aşağıya çeken bu adama tahammül etmeyin daha fazla

Kafasına indirin bi vazoyu, ne ağzınızı yoruyorsunuz ya. Ben istesem de cevap veremem, terbiyesizliğe bak. Laf mı yetişir bu adama? Vurun kafaya atın evden, değiştirin kilidi. Baktınız bağırıyor çağırın polisi. Boşanın gitsin. Değişecek ne olabilir ki, ne umuyorsunuz?

merhaba..

eşim sinirlendiğinde ağzından çıkana dikkat etmeden ilerisini gerisini düşünmeden bana hakaret ve küfür ediyor. sonrasındada herhangi bir özür dilemiyor,istisnalar hariç oda 4 senede 3 kere dilemiştir.
bugün devlet dairesinde işimiz vardı, adresi söyledim yanlış bişey anlamış küfür edicem ha diye çıkıştı. dönüşte arabaya binincede orda yükselmesinin gereksiz olduğunu söylerken konu uzadı diye yine sinirlendi arabada avaz avaz bağırdı. kuduz köpek gibi konuşuyosun bi çor bi sus dedi. beyninde betonmu var s.kik dedi.

eğitimsiz falan diye düşünürsünüz belki. lisans üzerine yurtdışında master yapmış bi şirketin genel müdürü konumunda şuan. yani işinde başarılı eğitimi olan bi insan. ailesine karşıda sinirlendimi kırıcı, küfür etmesede ağır konuşabiliyor. Tabiki hiç kimseye bana ettiği küfür hakaretleri etmiyodur. Dersenizki çok sindirmişsin, haklısınız çok taviz verdim ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok yıprandım.

evliliğin ilk 3 yılı yurtdışında yaşadık çalışıyodum bende, Türkiyeye döndük işe girmedim çocuk yapıcaz diye. 30 yaşındayım çocuk çok istiyorum ama böyle bir ilişkide kendimi zor ayakta tutabiliyoken nasıl yapabilirimki.
o yüzden o konu bile değil şu durumda..

çok kısa bi örnek daha vereyim. Eşim annemin çok kibirli vs olduğunu düşünüp yaşlandığında ona bakmam yardım etmem demişti. üzülmüştüm çok üzerinde durmamıştım boş konuşuyo sinirden heralde diye. Annem rahatsızlandı ben yemek yapmaya gittim, anneme dedimki biz varız anne merak etme, bunuda eşime anlatırken biz miz yokuz diye çıkıştı kılımı kıpırdatmicağımı söylemiştim dedi bana kal geldi oda noldu dunkof gibi bakıyosun unuttunmu yine konuştuklarımızı mal mal kaldın dedi. bende söylediklerine diyecek bişey bulamadım dedim. bana hakaret etmek hoşuna mı gidiyo ve annem hastayken dahi nası bu kadar kinli olabiliyosun kadın sana ne yapmış dedim. aptal olmazsan aptal muamelesi yapmam zaten sürekli kapasiteni artırmaya çalışarak geçiyo ömrüm dedi vs... ben tepki koyup çekilincede daha sonra bana ailemin bana destek olmadıklarını ama benim çok saf olup iyi niyetimden bunları yaptığım için onun sinirlendiğini vs söyleyip hakaretler için özür diledi. Ailem standart iyi bir ailedir. Beklediğim ilgiyi her zaman göremediysemde ekstrem bir durum yok. bunuda yorum yaparken belki örnek olur diye yazdım.. Ailemlede ilgili arada böyle garip şeyler söylüyo...

bu durumlar değişirmi sizce.. artık gözümü açmak ve huzurla yaşamak istiyorum.
işin en kötü yanı kendini her zaman akıllı, benden üstün, ve haklı görmesi....

saygıyı nasıl kazanabilirim veya siz olsanız ne yaparsınız... teşekkürler
Adam ana avrat düz gidiyor size farkında mısınız?+18 küfürler mi etmesi lazım illa
Dunkof munkof ne demek ya?İndirrim kafasına bisey görür dunkofu.
Bu adama çocuk mocuk yapmayın.
Bildiğin sığır bu!

Bu adam sana saygı duymaz. Duyamaz.
Kaybetme korkusu da yok çünkü.
Her şeye rağmen yanında durarak çok kez bunu ispat etmişsiniz.

Lütfen kendinize ve ailenize o saygı duymasa da siz saygı duyun.
Ve böyle bir psikopati baba yapmayin

kaybetme korkusu yok, veya bana yok gibi davranarak daha güçlü göstermek istiyo kendini.
kendimden çok ailem için duyduklarım beni endişelendiriyo, ileride neler duyarım kimbilir diyerek..

Niye değişsin ki? Eğitimi bile yontamamış malın daniskası olan kendisini....

Benim de böyle bir arkadaşım vardı. Çok eğitimli kocasından yıllarca dayak yiyeyerek yaşadı.

Değişen tek ne oluyor biliyor musunuz? Kadın kabulleniyor, normaliniz gördüğünüz muamele oluyor, hayattan fazlasını beklemekden vazgeçiyorsunuz.

Bu konuların klişesi kocamı çok seviyorum eklenmemiş buraya en azından. Ya n'olur bir de çocuğun başını yakmayın bari. Evladına da aynı size davrandığı gibi davranacak bu hödük.

4 senedir evliyiz evlendiğimizden beri aynı. sinirlenmediği zamanlar iyi gayet aşkım canım cicim evinde işinde gücünde eğlenceli. ama sinirlendiği zamanlar bana bir hiç muamelesi yapan beni aşağılayan bir insan. ve o sinirlendiği şey herşey olabilir, ağzının ayarı yok, gerildimi hemen kabalaşır. içimde hala sevgi var ilişkiyi yürütecek kadar ama günden güne azalan hayat enerjim var aynı zamanda. ne zaman ve nasıl kestirip atmam gerekiyo bilemiyorum. hep bi pişmanlık suçluluk duyacakmışım gibi geliyo.

dunkof kelimesine kadar alamancı mi acaba diye düşünüyordum, emin oldum. Bu alamancı erkeklerin hepsi mi böyle acaba ? benim şu an ayrı olduğum eski sevgilim de aynı böyleydi.gerci ben o halini gördükten sonra tek derdim ondan kurtulmaya çalışmak oldu ama bir anda da yapamadım bunu beni farkında olmadan o kadar sindirmis o kadar ezmiş ki, ufak şeyde arkasına bakmayan ben küfürleri bile sineye çeker olmuştum. böyle sanki büyülü gibiydim gerçekten. ayrılmaya çalıştığımda ettiği küfürler bile seninkiyle aynı. Hala peşimi bırakmış değil ama Allahtan aynı ülkede değiliz.

velhasıl seni çok iyi anlıyorum, aynı karakterde ve belki de daha kötüsü bi adama 3 yıl kadar tahammül etmiş biri olarak söylüyorum, sakın bu adamdan çocuk yapma kardeşim. böyle bir adamla ömür geçmez. kendinin değerinin farkında ol ve bu değeri görüp bunu sana hissettirecek bir adamdan çocuk yap yapacaksan. yoksa bu adamla işkence dolu hayata bir can daha getirip onun da hayatını karartacaksin. çocuk olursa değişir sanma sakın, kimse değişmez, hatta aksine daha da çığırından çıkacak çocuk olursa. şu an tek düşüncen bence "bu adamdan nasıl kurtulurum?" olsun. yolunu bu düşünceye göre çizmeye başla ona hissettirmeden. dünyaya bir kere geliyorsun neden bi deliyle esir hayatı yaşayasın? Ben şu an gerekirse kimse olmasın hayatımda hiç önemli değil, en azından huzurum var diye şükrediyorum. ya evlenseydim diye düşünüyorum. şu başlığı okuyunca bile şükrettim. Sen de ilerde keşke diyen değil, çok şükür diyen ol.

Alamancı değil aslında. ama o kelimeyi sıkça kullanır..
anlattıkların gibi benimde yaşadıklarım, başından itibaren büyülenmişçesine davranıyorum ve kendimi çok sindirilmiş ve güçsüz hissediyorum. bide bu bi döngü, kavga olmayınca güzel geçen zamanlarımızda baştan güvenmeye inanmaya başlıyorum sonra her seferinde yıkıma uğruyorum. o inanma güvenme sürecindede hep düzelir belki değişir mutlu oluruz diye düşünüyorum. sonra hüsran yine hakaret aşağılama.... ne yapsam suçta bende oluyo bende kendimi suçlar oldum artık.. nası bitireceğimi napıcağimi bilmiyorum kendimi suçlamadan yeni yol nası çizicem..
bide eşim ilk başlarda çok ilgili çok iyiydi nişanlandıktan bir süre sonra değişti yavaş yavaş hatta en çok evlendikten sonra değişti o beni el üstünde tutan değer veren insan gitti yerine benim hatamı gözeten sürekli kendiyle beni kıyaslayan ve altta kalmamı isteyen bi adam geldi. günden güne küfürlerin derecesi arttı... bi şekilde alıştım bu muameleye malesef kendimi kurtarmak için yada ne yapmam gerekiyosa acı gerçeklerle yüzleşmem gerekiyo o yüzden konu açtım buraya...

X