Her konuda böyle uç örnekleriniz var... Böyle bir konuda yapmayın bari ya çocuk demek masumiyet demektir.
Hiç benimle polemiğe girmeyin bence. Kedi öldürmüş insansınız siz ve bunun normal olduğunu savunuyorsunuz eski mesajlarınızı okudum. Psikolojik destek alın bence hiç normal değil düşünceleriniz...Uc örnek nerde? Bebeklerin bile orgazm olduğu biliniyor. Beni karalayacak başka laf mi bulamadin. Doganin geregi bunlar. Masumiyeti ahlaki bilumum zirvaliklari hayatin normal akışına sokup sonra aksini duyunca şaşırmak uç bi beynin ürünü bence.
Al benden de o kadarHic inandırıcı gelmedi bana konu neden bilmiyorum?
ben anlayamadım tam, hangi çocuğu evde bu şekilde gezdirme dedi, kendi kızınızdan mı bahsediyor?bir de eşimin tepkisini tam anlatmadım bana ilk verdiği cevap çocuğu evde bu şekilde gezdirmemen lazım git bi şey giy deseydin dedi çocuk kısa elbise giymişti aklıma bile gelmedi altına bi şey giy demek eşim öyle deyince şaşırdım onun üstünde çok durdu niye rahatsız oluyorsun dedim ben rahatsız olmuyorum filan dedi dışarı çıktı geceye doğru gelip önce konuşmaya sarılmaya çalıştı ben çok sert davrandım ondan sonra gitti başka odada yattı
Hiç benimle polemiğe girmeyin bence. Kedi öldürmüş insansınız siz ve bunun normal olduğunu savunuyorsunuz eski mesajlarınızı okudum. Psikolojik destek alın bence hiç normal değil düşünceleriniz...
Ben olsam bende kızardım hoş deilmerhaba hanımlar 1 yıldır görüştüğümüz çok sevdiğim bir komşum var onun küçük kızının daha önce hiçbir çocukta görmediğim anormal hareketleri var babası da defalarca uyarmış kızmış yapma diye annesi de kızıyor alışkanlık haline getirmiş diyor bu kız ilkokula gidiyor aynen büyükler gibi davranıyor küçük büyük erkek gördüğü zaman ona temasta bulunuyor belki inanmicaksiniz ilk başta ben de acaba dedim hep ama yok çocuk normal değil hadi o ne yaptığını bilmiyor da benim eşim sözde çok dindar 1 senedir kız defalarca sarılmalar elini omzuna koymalar yüzünü sakalını okşamalar böyle hareketlerde bulundu eşime o ne yaptığını bilmiyor daha çocuk ama sen musade etme bizim kızımız onun babasına bu şekilde yapsa senin için sıkıntı değil mi dedim evet doğru dedi ama dün de kız bize geldi eşime yine o şekilde temasta bulundu aynı büyük gibi sevgili gibi hadi o ne yaptığını bilmiyor eşimin de acaba hoşuna mı gidiyor ki abicim çekil demedi sen düzgün bi adam değilsin dedim konuşmak istemedim gitti başka odada yattı şimdi artık ne yapacağım bilmiyorum onunla iyi olmak ta istemiyorum artık çok soğudum biliyor rahatsız olduğumu ama izin veriyor
Canım ben çocuk gelişimciyim tecavüz olduğunu pek sanmıyorum olsaydı daha çok içine kapanma ürkme ya da tam tersi aşırı tepki gösterme olurdu.Bu çocuk bedenini erken tanımış ve yaptığı şeyden muhtemelen haz alıyor anlatamayacağım şeyler var diyor zaten konu sahibi.Cok abartılacak bir durum değil aslında zamanla yaptığınin bilinciyle toplumun gerektirdiği bir takım kurallar ve ayıp hissiyle normale dönecektir ama karşısına çıkacak kişilerin niyetleri önemli.yorum yapmayım dedim dayanamadim, haddimi aşan yanlış yorumlar yaparsam konunun uzmanları düzeltsin lütfen, bence cocuk daha önce tacize uğramış ve bunu birinden öğrenmiş olbilir, belki kendi babası belki komşusu belki abisi, bunu sevgi gösterisi sanıyor olabilir, dokunuyor derken lütfen utanmadan nasıl olduğunu yazın, ona göre eşinizle ilgili de yorum yapmak isterim
Canım ben çocuk gelişimciyim tecavüz olduğunu pek sanmıyorum olsaydı daha çok içine kapanma ürkme ya da tam tersi aşırı tepki gösterme olurdu.Bu çocuk bedenini erken tanımış ve yaptığı şeyden muhtemelen haz alıyor anlatamayacağım şeyler var diyor zaten konu sahibi.Cok abartılacak bir durum değil aslında zamanla yaptığınin bilinciyle toplumun gerektirdiği bir takım kurallar ve ayıp hissiyle normale dönecektir ama karşısına çıkacak kişilerin niyetleri önemli.
Ya niyetim kimsenin günahını almak değil ama madem eşiniz o kadar dindar bri adam neden müsaade ediyor. Bence eşiniz rahatsız olmuyor, aksine hoşuna gidiyor. Benim kuzenim kendi yeğenini bile yanlış anlaşılır korkusuyla sevmiyor, fazla yakın temasta bulunmuyor. Eşimiz rahatı zolsaydı kalkıp başka odada otururdu ya da bir şekilde incitmeden uzaklaştırırdı.konunun içinden çıkamadığım ve kimseye anlatamadığım için buraya yazdım önceleri sadece bir şeyler okur fikir edinirdim şimdi sizden anlayış ve fikir bekliyorum sadece eşime karşı değil çocuğun psikolojisi bu konuda normal değil kendi kardeşine bile bi şeyler yaptığını söylemişti halası benim yapabileceğim bir şey yok annesi bana dert yanmıştı söylüyoruz dinlemiyor diye benim çocuğa diyeceğim yok çocuk farkında değil eşime kızıyorum neden bu aşırı temasa izin veriyor dün artık senin de demek ki hoşuna gidiyo sen düzgün bi adam değilsin dedim uzak dur konuşma benimle dedim yine konuşmayı düşünmüyorum hazmedemiyorum musade etmesini
Ne gircem senin gibi bi cahille polemige. Bundan sonrasini başka okuyanlar için yazıyorum. Cocuklarin dogasinin masum değil yırtıcı bencil olduğunu bunun da William Goldingin Sineklerin Tanrisi kitabinda iyi anlatildigini soyledim ben orda. Arkadaslarimin kedi öldürdugunden benim izledigimden bahsettim örnek olarak. 5 yaş civari bi zihinden bahsediodum. Ayrica da kedim kopegim var benim sacma sapan seyler yazma totondan anlayıp kuş beyninle.
Tecavüz olmayınca ya da tacize uğrayan çocuklarda genelde içe kapanıklık, kimseyle konuşmama, erkeklerden uzak durma, ağlama hatta altına kaçırma görülür, uzman olmamama rağmen bu aklıma gelmedi ama bence annesiyle babası çocuğun yanında yakın temasta bulunuyor olabilir, çocuk da annesini örnek alıyordur normal sanıyordu belki.yorum yapmayım dedim dayanamadim, haddimi aşan yanlış yorumlar yaparsam konunun uzmanları düzeltsin lütfen, bence cocuk daha önce tacize uğramış ve bunu birinden öğrenmiş olbilir, belki kendi babası belki komşusu belki abisi, bunu sevgi gösterisi sanıyor olabilir, dokunuyor derken lütfen utanmadan nasıl olduğunu yazın, ona göre eşinizle ilgili de yorum yapmak isterim
Ya niyetim kimsenin günahını almak değil ama madem eşiniz o kadar dindar bri adam nesne müsaade ediyor. Bence eşiniz rahatsız olmuyor, aksine hoşuna gidiyor. Benim kuzenim kendi yeğenini bile yanlış anlaşılır korkusuyla sevmiyor, fazla yakın temasta bulunmuyor. Eşimiz rahatı zolsaydı kalkıp başka odada otururdu ya da bir şekilde incitmeden uzaklaştırırdı.
çocuklar yırtıcı olabiliyor, her çocuğun her insanın doğası tabiatı farklı. iyi insan kötü insan olduğunu nasıl düşünüyorsak çocuklar da aynı şekilde. Yalnız çocuklara yaklaşımımızın çok daha farklı olmasının nedeni kaynağını bilemememiz ve muhakeme yeteneklerinin olmayışı. Yine de 3 yaşındaki bi çocuk bir hayvana kötü davranılmaz yazık derken, diğer bir çocuk kediye pat pat vurabiliyor. Her çocuk aynı değil maalesef.
ayrıca yukarıda bir üye "çocuk tacize uğramış ve bu hareketleri oradan öğrenmiş olabilir" demiş. Benim de aklıma bu gelmedi değil.
Sineklerin tanrısı nı okuyasım geldi baştan ha :) Filmi de var hatta okumaktan sıkılanlar için diyim. Hayvan ne ki yani insanın eğitimsiz vahşi doğası, ölümü, ölmeyi, öldürmeyi olağan bulur. Çocukların yapması normal sayılır bence. Abartmamak lazım. Biz de küçükken kedi öldürmüştük tamamen amaçsız, meraktan. Aforoz etmedikleri kaldı bizi mahallelinin. Yıllarca söyleyip durdular. Şimdi gene gitsem gene biri söyler herhalde. En sonunda onlardan birini de öldürücem tam olacak. Çocuktuk bilmiyorduk yaptık işte yahu. Üzerime ben insan değilmişim gibi geldikçe ölen kedi geri mi gelecek.
İnsan ne diyeceğini bilemiyor gerçekten...Ne gircem senin gibi bi cahille polemige. Bundan sonrasini başka okuyanlar için yazıyorum. Cocuklarin dogasinin masum değil yırtıcı bencil olduğunu bunun da William Goldingin Sineklerin Tanrisi kitabinda iyi anlatildigini soyledim ben orda. Arkadaslarimin kedi öldürdugunden benim izledigimden bahsettim örnek olarak. 5 yaş civari bi zihinden bahsediodum. Ayrica da kedim kopegim var benim sacma sapan seyler yazma totondan anlayıp kuş beyninle.
Aynen öyle.ya aslında evet, belki yanlış ama benim eşim de geçen tatildeyken küçük bir kız çocuğu havuza atılmak istedi, kız da biraz kilolu dedim eşime atıver, kız da eşime bakıyo aslında hani ağır olduğunu bildiğinden. eşim bana yok sen oyna şimdi kız çocuğu yanlış anlaşılır dedi. Yani böyle düşünmemeliyiz belki de ama çevre o kadar kötü ki insanların eğilimleri o kadar farklı olabiliyor ki bunları düşünmek lazım.