• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kendini hatasız görmesinden sıkıldım

Böyle çocuk gb küs mü duracaksın dedim küs değilmiş konuşmak istemiyormuş daha da laf kalabalığı yapıyor
Madem ayrılmıyorsunuz, yemeğini çamaşırını ütüsünü bütün hizmetini bırakın yapmayın. Tavır alın. "Yemek nerde?" diye sorarsa "İşin düşünce mi konuşmaya karar verdin" dersiniz. Öyle başa böyle tarak.
Tepki koyun, kavga edin demiyorum konuşmaya da çabalamayın. Sormayın.
Sadece hizmeti bırakın tümden.

Madem ayrılmıyorsunuz, yemeğini çamaşırını ütüsünü bütün hizmetini bırakın yapmayın. Tavır alın. "Yemek nerde?" diye sorarsa "İşin düşünce mi konuşmaya karar verdin" dersiniz. Öyle başa böyle tarak.
Tepki koyun, kavga edin demiyorum konuşmaya da çabalamayın. Sormayın.
Sadece hizmeti bırakın tümden.
İnanırmısınız bu akşam öyle yaptım güzelce yemek yaptım kızımla oturup yedim ona yemek yicez diye bile haber vermedim normalde sofrayı kurar çağırırdım bugün gene aynı özenle kurdum sonra oturup kızımla yedim sonra mutfağı toplayıp kzıımın odasına geçtim o da kendi kendine yemekleri yeniden ısıtıp yemiş hiç sormadım bile kendime çay koymuştum onu demlemiş ben hiç muhatap olmadım bile

Benim esim de hic hatasini kabul etmezdi iliskimizin basinda asiri inatci olmasindan kaynaklaniyodu aslinda. Icten ice pisman oldugunu bilirdim ama asla adim atmazdi sonra ben sessizce ceker giderdim normal konusurdum ama yanasmaz soguk yapardim anlardi sonradan ozur dilemeye basladi ben sabrettim birazcik aslinda taviz vermis oldum. Simdi oyle degil zamanla benim sakinligim ona sakinlik verdi esim boyle soyluyor.
İşte ben sessiz kalmayı beceremiyorm sinirlendikçe çeneme vuruyor niye kırıldığımı kızdığımı anlatmaya çalışıyorum o da kaçar gb davranınca veya beni suçlayınca iyice geriliyorum bu sefer daha ağır konuşmaya başlıyorum tutamıyorum kendimi

Merhabalar sayfayı uzun zamandır okuyorum ama kendim yeni kayıt olup yazmaya karar verdim çnkü maalesef ki beni dinleyen anlayan en azından anlamak isteyen bir eşim yok kendisi küs ve her zman ki gb uyuyor. Belki burada birileri ile dertleşirsem rahatlarım diye düşündüm. Ben 27 eşim 33 yaşında 1 buçuk yaşında bir kızımz var Allah'ıma çok şükür aslında eşimle böyle az az ara ara tartışmalarımız olsa da ya ben alttan alır konuşurdum ya da o ertesi gün birşey yok gb yapar konuyu kapatırdı ama bu hafta hafta başından beri sürekli tartışma halindeyiz ben çok bunaldığımı hissediyorum tartışırken onu dinlemek bile istemiyorum tartışma uzadıkça kalbimi kıracak kelimeler söylüyor pazartesi tartışmamızda beni çok kıracak şeyler söyledi 2 gün küs kaldık çarşamba barıştık gb oldu çok ağır şeyler söylüyorsun kırılıyorum eskisi gb olmam zaman alıyor dedim bana sende beni sinirlendirme o lafları duymak için çabalıyorsun diyor bu nasıl laf ya bu nasıl kendini beğenmişlik üstelik gerçekten hatalıydı şimdi gene tartıştık çık odadan seni görmek istemiyorum sen Allah'tan belanı istiyorsun flan diyor benimle bu şekilde konuşmasını kaldıramıyorum küs kalmayı sevmiyorum ama onunla konuşmakta istemiyorum bu hafta özellikle çok bunaldım bir kere hatasını kabul edemiyor velev ki hatalı olma karın bu kadar bunalmış bir sarıl bir dinle dmi yok bizimki anca dönsün uyusun şimdide gitmiş yastığını alıp odaya yatmış hiç kaldıramayacağım yatsın kanepede
Neyse çok konuştum kusura bakmayın...
Eşiniz çok bencil ve tek derdi kavgada size üstünlük kurmak bence.
Siz üzülmüş müsünüz, kırılmış mısınız umurunda değil.
Kanepede uyuması da kendine acındırmaktan başka bir şey değil bana kalırsa.
Kimin haklı olduğu önemli değil. Ara ara tartışılır da eşinizin kullandığı kelimeler kullanılmaz, sonuçta yüz yüze bakacaksınız.
Bence bu konuda net olun, ne yaparsa yapsın esnemeyin.

İşte ben sessiz kalmayı beceremiyorm sinirlendikçe çeneme vuruyor niye kırıldığımı kızdığımı anlatmaya çalışıyorum o da kaçar gb davranınca veya beni suçlayınca iyice geriliyorum bu sefer daha ağır konuşmaya başlıyorum tutamıyorum kendimi

Sessiz kalmayın, açıkça şuna alındım diye söyleyin bana kalırsa ama uzatıp da kavgaya dönüştürmeyin.
Anlayana bu kadar açıklama yeterli.
O kavgaya dönüştürmeye meylederse "Ben diyeceğimi dedim" dersiniz.

Eşiniz çok bencil ve tek derdi kavgada size üstünlük kurmak bence.
Siz üzülmüş müsünüz, kırılmış mısınız umurunda değil.
Kanepede uyuması da kendine acındırmaktan başka bir şey değil bana kalırsa.
Kimin haklı olduğu önemli değil. Ara ara tartışılır da eşinizin kullandığı kelimeler kullanılmaz, sonuçta yüz yüze bakacaksınız.
Bence bu konuda net olun, ne yaparsa yapsın esnemeyin.
Evlendiğimizden beri genel olarak üzerime üstünlük kurmak istiyor zaten ben baskın bir karakterim ama evliliğimde özellikle dikkat ederim baskınlık yapmayayım diye ama ailesi sürekli benm baskın olduğumu ima edecek şeyler söylerler bunlarım etkisinde kalıp kendince erkeklik yapıyor koltukta yatması da benim hassas noktam nişanlıyken söylemiştim ne kadar kavga edersek edelim ayrı yatmak yok diye sırtımızı dönüp yatalım ama aynı yatakta olalım diye benim hassas noktam olduğunu bildiği için yapıyor

Ben de basta susmazdim hic

Sessiz kalmayın, açıkça şuna alındım diye söyleyin bana kalırsa ama uzatıp da kavgaya dönüştürmeyin.
Anlayana bu kadar açıklama yeterli.
O kavgaya dönüştürmeye meylederse "Ben diyeceğimi dedim" dersiniz.
Dinlemiyor işte ben tam konuşacakken instadan video fşan izliyor özellikle gıcık etmek için bende öyle konuşamam duvara konuşur gb veya dün mesela bak bişeyler dicem dedim dinlemiyorum şuan dedi işim var dinleyemem dedi direlt

İnanırmısınız bu akşam öyle yaptım güzelce yemek yaptım kızımla oturup yedim ona yemek yicez diye bile haber vermedim normalde sofrayı kurar çağırırdım bugün gene aynı özenle kurdum sonra oturup kızımla yedim sonra mutfağı toplayıp kzıımın odasına geçtim o da kendi kendine yemekleri yeniden ısıtıp yemiş hiç sormadım bile kendime çay koymuştum onu demlemiş ben hiç muhatap olmadım bile
Ayni evin icinde cocuk etkilenir ama cift terapistine gitmenizi tavsiye ederim.

Baktim ben inat yaptikca o daha da inatlasiyo buyutmedim. Inanin mutlu olmak hakli olmaktan daha onemli. Damarina basmamayi ogrendikce o da benim damarima basmamasi gerektigini ogrendi.
İşte benimki alttan aldıkça üzerime gitmeye başladı evlendiğimiz ilk seneler böyle küsmeler flan olmazdı hiç çekmezdim umursamazdım sonra işyerinden bunalıyor yok ailesi anlamıyor diye ben sürekli nazladım şimdi o benm üstüme biniyor

Dinlemiyor işte ben tam konuşacakken instadan video fşan izliyor özellikle gıcık etmek için bende öyle konuşamam duvara konuşur gb veya dün mesela bak bişeyler dicem dedim dinlemiyorum şuan dedi işim var dinleyemem dedi direlt

Uzun uzun anlatmayın zaten. Konuşma uzadıkça bir açık, bir duygusal boşluk bulur çünkü.
Mesela size "Bu kavgayı hak ettin, belanı arıyorsun." tarzı bir şey söylediğini okumuştum. Bu lafa alındım deyip konuşmayı orada kesin. Hatta o sırada özür dilemeye, yalvarmaya başlasa bile ortamdan uzaklaşın, onu dinlemeyin.
Bir daha yapmaması gerektiğini anlayana kadar böyle devam edin bence.
Biraz sert bir tepki ama kavga ederken instadan video izliyorsa hak etmiş bence.

Beni üzüyorsun kırıyorsun deyip sakın güçsüz durma alttan da alma, ne demek belanı mı arıyorsun, seni bulmuşum senden iyi bela mı olur deseydin. La havle ya nefretim şöyle toksik adamlara midem almıyor .!
Güçsüz durmuyorum ama tartışma kavga küslük sevmeyen birisi için aynı evde 2 yabancı durmak çok zor

Merhabalar sayfayı uzun zamandır okuyorum ama kendim yeni kayıt olup yazmaya karar verdim çnkü maalesef ki beni dinleyen anlayan en azından anlamak isteyen bir eşim yok kendisi küs ve her zman ki gb uyuyor. Belki burada birileri ile dertleşirsem rahatlarım diye düşündüm. Ben 27 eşim 33 yaşında 1 buçuk yaşında bir kızımz var Allah'ıma çok şükür aslında eşimle böyle az az ara ara tartışmalarımız olsa da ya ben alttan alır konuşurdum ya da o ertesi gün birşey yok gb yapar konuyu kapatırdı ama bu hafta hafta başından beri sürekli tartışma halindeyiz ben çok bunaldığımı hissediyorum tartışırken onu dinlemek bile istemiyorum tartışma uzadıkça kalbimi kıracak kelimeler söylüyor pazartesi tartışmamızda beni çok kıracak şeyler söyledi 2 gün küs kaldık çarşamba barıştık gb oldu çok ağır şeyler söylüyorsun kırılıyorum eskisi gb olmam zaman alıyor dedim bana sende beni sinirlendirme o lafları duymak için çabalıyorsun diyor bu nasıl laf ya bu nasıl kendini beğenmişlik üstelik gerçekten hatalıydı şimdi gene tartıştık çık odadan seni görmek istemiyorum sen Allah'tan belanı istiyorsun flan diyor benimle bu şekilde konuşmasını kaldıramıyorum küs kalmayı sevmiyorum ama onunla konuşmakta istemiyorum bu hafta özellikle çok bunaldım bir kere hatasını kabul edemiyor velev ki hatalı olma karın bu kadar bunalmış bir sarıl bir dinle dmi yok bizimki anca dönsün uyusun şimdide gitmiş yastığını alıp odaya yatmış hiç kaldıramayacağım yatsın kanepede
Neyse çok konuştum kusura bakmayın...
Yapabilirseniz siz de eşinizin yöntemini deneyin. Umursamayin , ciddiye almayin

Uzun uzun anlatmayın zaten. Konuşma uzadıkça bir açık, bir duygusal boşluk bulur çünkü.
Mesela size "Bu kavgayı hak ettin, belanı arıyorsun." tarzı bir şey söylediğini okumuştum. Bu lafa alındım deyip konuşmayı orada kesin. Hatta o sırada özür dilemeye, yalvarmaya başlasa bile ortamdan uzaklaşın, onu dinlemeyin.
Bir daha yapmaması gerektiğini anlayana kadar böyle devam edin bence.
Biraz sert bir tepki ama kavga ederken instadan video izliyorsa hak etmiş bence.
Bu yöntemi de denedim bunda alınacak bişey yok veya da sen beni çok sinir ettiğin için dedim durup dururken mi dedim diyor uzatmıyorum bile bunu deyip çekiliyorum arkamdan bıdır bıdır sürekli konuşuyor

Back