• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kazık kadar olmuş yeğenlerini çok sevmesi

Olayların bir kısmını diğer üyelere cevap olarak yazmıştım okumanızı tavsiye ederim . Benim dile getirdiğim şey amca olarak değer görmemesi ve eşimin buna rağmen hala yalakalanması . Evet yerimi biliyorum 20 yıllık eşiyim , hastayken baktım , parasız kalınca çalıştım . Keşke onlarda yerini bilseler ya da eşim bilse ...
O çocuklarda , benim iyi olduğum kadar iyi olsaydı bana ve aileme karşı böyle olmazdı .
Sizi çok iyi anlıyorum. Annemde 28 senelik evliydi. Zamanında babamda bizi çok kıyaslardı kuzenlerimizle üzülürdük. Sonra hiiiç arayıp sormayınca onlar anladı tabi. Siz hiç bir şey demeyin bence ama çocuğunuza da vuramaz

Konu sahibi sana hak veriyorum, detayları direkt konuda yazsaydın daha sağlıklı yorumlar alırdın. Eşin bu saatten sonra değişir mi? Sanmam. Siz çocuklarınızla bir olun, yok sayın yeğenleri. Bir gün aklı başına gelir elbet eşinizin ama iş işten geçer.

Bu durum cogu ailenin basına gelmistir sanırım. Benimde babam yeğenlerine cok düskündür. Hepsine nerdeyse o baktı bile diye bilirim. Başlarında bi babaları olmadığı için özellikle amca cocuklarına anneleri de sahip cıkmayınca annem daha yeni gelinken, benim kız yeğenim o zamanlar 15 yaslarında falan pat diye annemin evine yerlesmis valiziyle birlikte. Annemde cok cekti senin gibi. Baba tarafı yeğenlerimden sadece 1 tanesini cok severim.
Zamanla anlıyorlar merak etme. Ama sen genede de kendini çok sıkıp sürekli kafanda kurma. Annem hep o hatayı yaptı, artık kafasında o kadar kurmus ki “b” deseler icinde “c” arıyor hesabı...
Yanı ne derlerse desinler batmaya baslabilr sana da.

Artık sinirlenip ağzımdan kötü laflar çıkacak diye çok korkuyorum . İşler dönülemez bir hale gelsin istemiyorum fakat ben de bir insanım . Eşim bu çocuklar küçükken de böyleydi . Büyüyünce ya da bizim çocuklarımı olunca farklı olur dedim ama o kadar da büyük bir fark olmadı . Elbette önceliğinin kızım ve oğlum olduğuna inanamıyorum fakat bu tek taraflı bir sevgi . Ne eşimi ne de beni sevdiklerine asla inanmıyorum .
Eşinizi bilmiyorum da sizi sevmiyolardir. Ayıp gerçekten ya kaç yıl olmuş çocuğunuz kaç yaşına gelmiş. Bu adam böyle gelmiş böyle gider diyosan boşver salla arkadaşım. Yuvanın huzuru kaçmasın.Allah eşini ıslah etsin .Sizin kıymetinizi anlasin başka ne denir ki. Ha şu var kendi seviyormuş ya sizin sevmenizi bekleyemez .Benim oturup ağlamişlığım var ya .Gözümün önünde aşkım ölürüm aşkım ölürüm demeler beraber sarılıp yatmalar ağzına yemek götürmeler. Şimdi bakacam ama kendi evladına nasıl olacak .Yaşamayan bilemez insan kendini o kadar değersiz hissediyor ki

Kızım sert sözler sarfetti lakin karşılığı sakinlik ya da ortamı terk etmek olmalıydı . Nasıl sakin kalsın? Diyenler olursa diye yazıyorum . Bal gibi olmalıydı . Yeğenleri yanında bacılarının dedikodusunu argo bir şekilde yaparken sakin kalıp gülen adam , her türlü sakin kalmalıydı bana ve kızıma karşı haksız mıyım ?
Haklısın arkadaşım ama sakinliğini koru Allah büyük kim haklı kim haksız gören

Yorumlarınızı okudum ne kadar sinir olsanız haklısınız eşiniz hâlâ onları yemeğe çağırıyorsa onlar da yüzsüzce geliyorsa siz de hazırlık yapmayın. Normal bir sofra hazırlayın. Çay kahve servisi yapmayın. Çok sinir oldum ya 20 senedir gelip gittikleri yengesini kuzenini düğününe çagirmaz mi insan. Hadi annesinden çekindi cagirmadi diyelim evine misafir olarak cagirabilirdi.

Babam aynı böyleydi. Onlar yüzünden annemin yemediği dayak yoktur herhalde. Keza bizimde öyle. Biz üniversite sınavına hazırlanmak için bir sene dershaneye gönderildik babam yeğenine 7sene para yolladı. He diğer iki tanesine de üniversite okudukları süre boyunca para verdi. Tabi bunkarı annemin kazandığı ile yaptı. Evlendiklerinde iki maaşı parasında bilezik aldı. Sonra ne mi oldu? Ölümden döndü bi tanesi bile ilgilenmedi. Artık ipler bizde. Her fırsatta söylüyoruz lafları şimdi bu konuda konuşmaya utanıyor.

Çocuklarınız yaşananları unutmaz emin olum şimdilik siz konunuz üzerine gitmeyin onlar büyüyünce gerekeni söylerler.

Bizim ki evlenmesine hatta düğününe beni ve çocuklarımı istememesine rağmen değerli . Eşim tüm buna rağmen yeni gelini ve yeğenini evimize davet ettiği için çıldırıyorum .
Sizde evden çocuklarınızı alın gezmeye gidin düğününde semi istemeyeni bende evimde istemiyorum de. Kendi davet ettiğini kendi ağırlasın. Terbiyesizler

20 yıllık bir evliliğim var. Eşimle , herkes gibi iyi günlerimiz de oldu kötü günlerimizde lakin şu an pek iyi günlerde değiliz . İkizlerimiz var , yaşları 18 , çok şükür bugüne geldik . Eşimin yeğenlerinin yaşları 28 ve 27 anlayacağınız epey büyükler . Pek güzel bir çocuklukları olmamış - bazı olaylara bizzat şahit oldum - o yüzden eşim ve ailesi hala bu çocuklara çok düşkünler . Ama beni sinir eden nokta eşimin ne zaman bu çocuklarla alakalı hoşuma gitmeyen - soran olursa ayrıntı verebilirim - bir fikrimi dile getirsem kavga çıkarması , onları koruması ve sanki meleklermiş gibi davranması -ikisi de oğlan - hatta kızım bunu dile getirdiği zamanlarda aynı tepkiyi ona göstermesi beni çok üzüyor . Çünkü çocukları yıllarca maddi ve manevi olarak büyüttüğü yetmediği gibi şimdi de tepkileriyle iyice tuhaf bir hale büründü . Ne zaman bu çocuklar yüzünden kavga etsek yatağını ayırıyor , bana küsüyor ve olayı daha karmaşık hale getiriyor . Yıllardır bu böyle olduğu için ve tabii çocukların hiç iyi niyetli yetişmemeleri sebebiyle onları hiç sevmiyorum . Buna rağmen asla bu durumu çocuklara yansıtmadım ve sabırlı davrandım . Fakat en son kızıma bunlar için Tokat atması bardağı taşırdı .

babamı anlatmışşın oda öyleydi hatta babam büyüşmüş yeğenlerini şimdiamca dayı diyen yok

Babam aynı böyleydi. Onlar yüzünden annemin yemediği dayak yoktur herhalde. Keza bizimde öyle. Biz üniversite sınavına hazırlanmak için bir sene dershaneye gönderildik babam yeğenine 7sene para yolladı. He diğer iki tanesine de üniversite okudukları süre boyunca para verdi. Tabi bunkarı annemin kazandığı ile yaptı. Evlendiklerinde iki maaşı parasında bilezik aldı. Sonra ne mi oldu? Ölümden döndü bi tanesi bile ilgilenmedi. Artık ipler bizde. Her fırsatta söylüyoruz lafları şimdi bu konuda konuşmaya utanıyor.

Çocuklarınız yaşananları unutmaz emin olum şimdilik siz konunuz üzerine gitmeyin onlar büyüyünce gerekeni söylerler.

aynen öyle. Çok üzülerek söylüyorum ki kızı o tokadı hiç unutmayacak. Anne babadan herkesin dayak veya terlik yemişliği vardır bu hiç doğru değil tabi ki. belki unutulur ama başkası yüzünden yenilen tokat kolay kolay unutulmaz. Bizde yaşadık dediğim gibi babam son 5-6 sene çok iyi anladı.

aynen öyle. Çok üzülerek söylüyorum ki kızınız o tokadı hiç unutmayacak. Anne babadan herkesin dayak veya terlik yemişliği vardır bu hiç doğru değil tabi ki. belki unutulur ama başkası yüzünden yenilen tokat kolay kolay unutulmaz. Bizde yaşadık dediğim gibi babam son 5-6 sene çok iyi anladı.
Babam annemin üstüne çıktı bayağı dövdü. Sonra bana merdiven fırlattı. Bunları yeğenleri için yaptı. Canıma değsin aramıyor. Bende bunları unutmuyorum. Şimdi melek gibi olsa ne yazar...
Ben kendi eşimde de aynı havayı seziyorum mümkün olduğunca önlerini kapatıyorum. Eşimi yolmaya alışmışlar. Evlendiğimizden beri çok bişey yaptırmıyorum diye bozuluyorlar ama banane yaparken bana mı sordular? Benim düğünümde durumu olduğu halde çeyrek takanların bebelerine benden bir lira bile çıkmaz.

Babam annemin üstüne çıktı bayağı dövdü. Sonra bana merdiven fırlattı. Bunları yeğenleri için yaptı. Canıma değsin aramıyor. Bende bunları unutmuyorum. Şimdi melek gibi olsa ne yazar...
Ben kendi eşimde de aynı havayı seziyorum mümkün olduğunca önlerini kapatıyorum. Eşimi yolmaya alışmışlar. Evlendiğimizden beri çok bişey yaptırmıyorum diye bozuluyorlar ama banane yaparken bana mı sordular? Benim düğünümde durumu olduğu halde çeyrek takanların bebelerine benden bir lira bile çıkmaz.
Başka bir üyenin dediği gibi çocuklarının kendine sırtını dönmesine zemin hazırlıyor babaları. Şunu gerçekten anlamıyorum. Bir tane anneleri ve babaları var bu çocukların herkesin ailesi kendine gerçekten kafam almıyor ya. Bir insanın yeğeni nasıl çocuğundan daha kıymetli olur ya? Sonra o çocuklar babaya o değer verir mi? Babam bu derece değildi ama böyle olsa ilerde çağır yeğenlerin gelsin der, evlensem bile gitmezdim evine galiba.

Başka bir üyenin dediği gibi çocuklarının kendine sırtını dönmesine zemin hazırlıyor babaları. Şunu gerçekten anlamıyorum. Bir tane anneleri ve babaları var bu çocukların herkesin ailesi kendine gerçekten kafam almıyor ya. Bir insanın yeğeni nasıl çocuğundan daha kıymetli olur ya? Sonra o çocuklar babaya o değer verir mi? Babam bu derece değildi ama böyle olsa ilerde çağır yeğenlerin gelsin der, evlensem bile gitmezdim evine galiba.
Ben şuan hiç biri ile görüşmüyorum doğru dürüst. En son biz düşman olduk. Ben herkese açtım ağzımı yumdum gözümü annemde en son evden kovdu amcamları oldu bitti kurtulduk.
Kesinlikle doğru söylemiş çocukları babalarından uzaklaşıyor. Bizimde öyle oldu mesela babam sizi okuttum dediği zaman kim okuttu ki sen değil annem okuttu bizi senin paran sigaranla kahvehaneye anca yetiyordu birde annemden tırtıklayıp yeğenlerine gönderiyordun bizim rıskımızı söyle şimdi kim okuttu bizi dedim. Dan diye kaldı. Bazen içimde öfke oluyor çok sevsemde bazen onu belli ediyorum ona karşı.

Size neden böyle olduğunu soyleyeyim. Erkeklerin çoğu kendi ailesi için yapmadığını veya şikayet ede ede yaptığını , akrabalarina ve arkadaşlarına seve seve yapar. Çünkü kendi çocuğuna karısına zaten görevidir ve onlar için yaptıklarının karşılığında egosu tatmin olmaz. Karısi veya çocuğu bunu iyilik olarak nitelendirmez. Ancak akrabalar falan yigen Dayı amca teyze gibi gibi 3. Şahıslar ise yapmasa yapmazdi ama yaptı yapıyor diye düşünerek minnet duyguları, hakkını odeyememler, bu iyiliğini unutmucam, sen olmasaydin vs cümleleri kurar. Buda egolarini tatmin etmeye havalara girmelerine neden olur. Aslında kendi aiesinden çok etrafıninda ki insanlar için yaşayan erkeklerin bilinç altında yatan sebep budur. Sadece kimsenin minnet duygusuna ihtiyacı olmayan öz güvene sahip kendini bilen adamlar önce ailesi için yaşar geri kalan ikinci plandadir. Böyle tipler de önce karımın cocugumun ihtiyaclari daha sonra siz diyebilme adamligina sahip.

Konu sahibi sana hak veriyorum, detayları direkt konuda yazsaydın daha sağlıklı yorumlar alırdın. Eşin bu saatten sonra değişir mi? Sanmam. Siz çocuklarınızla bir olun, yok sayın yeğenleri. Bir gün aklı başına gelir elbet eşinizin ama iş işten geçer.
Haklısınız ilk başta yazmalıydım , insanlar şu an daha iyi anlıyor diye düşünüyorum .

Ben sizi haklı buluyorum. Kimsenin yeğenleri çocuklarından kıymetli olamaz .demekki kızınız sevgi olarak babasının yeğenlerini daha çok.sevdigini hissetmiş ve kızmış babasına .ama bütün suç yeğenlerde değil kocanızda çünkü sizi saydırmayan o ilk o sizi harcadığı icin başkaları da kolayca saygısızlık yapıyor. Benim babamda böyle yeğen kardeş delisidir burnunu sürtüyor ama yinede akıllanmıyor ha bizi herşeyden çok sever biliyorum ama 26 yaşında biliyorum bunu çocukken sevgi sıralamasına koysa babam en çok kuzenlerimi halamlari sonra bizi sever derdim şimdi büyüdüm ve farkındayım tabiki en cok bizi sevdiginin ama bir cocuga bunlari düşündürmek cok kotu seyler . Esiniz anlar hatasini ilerde yeğenlerinden tekme yeyince anlar ama yıllar geçmiş olur . Iyi bir ders verin eşinize çocuklarla birlikte biraz kendini kötü hissetsin .elalem icin kızına vurmak neymiş bilmeli. Evlilikten korkuyorum bu türk erkekleri yüzünden ya ne akraba meraklisiymis hepsi kalsalarmış evlerinde o zaman gelip birde üremısler.

Back