esimin kariyer planlari beni cileden cikarmak uzere...

Siz bu durumdan şikayetçisiniz haklı olarak tabi, ama, durumunuzu okuyunca keşke benim eşimde birazcık hırslı olup bu şekil çalışsaydı dedim kendi kendime. Beni de eve geldikten sonra onun tv si ve uykusu sinir ediyor.
Kalk iki kitap okuyalım derim.Sen oku ben dinlerim der. Ben okurken de uyuyakalır canımıniçi :)
Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah

adam neymiş ne hale gelmiş.siz ona çok iyi gelmişsiniz.biraz sabır düzelir sonra.

aynen yaaa adam benim çok hoşuma gitti.çoluk çocuk yokken yapsın yapacagını.

Yalnız şöyle bir durum var. L Lotus_034 ün eşi asosyal birisi değilmiş. Belirli günlerde yüzmeye gidiyormuş ama konu sahibi bebek istediği için havuza gitmiyormuş, pekala başka hobilere de yer ayrılabilir. Yani ortak yol bulunabilir. Tabi şehir dışı, ülke dışı gibi durumlar da işler biraz değişir.

Aynenn katiliyorum agzimdan aldin..
ben doktorla,kaptanla,polisle,soforle asla evlenmezdimki. Kardesim gemide muhendis, 6ay yurtdisinda hep.. benim ailem boyle diyor, gelin alirsak opup basimizin ustunde tasiyalim.. senin yokluguna katlanacak kiz diyor.,
Kardesim 27 yasinda 60bin tl kazaniyor 6ayda. Ben oyle biriyle evlenmek istemezdim sahsen,kardesim de keza tersane vs ariyor sabit is icin,biraz daha dusuk maasla. O da biliyor cunku kimsenin katlanmayacagini.. benim parayla pulla işim yok ki.
Bir arkadas yazmis , hersey iyi guzel de zamaninda guzel ama hayat geciyor.. benim bu yaşlarimi kim verecek bana? Huzur,mutluluk,sevgi,paylasim istiyorum. Benim iyi,kotu gunumde yanimda olmayip dunya parasini alan kocayi napayim??
Benim icin hicbir anlami yok.

Buarada tup bebek deniyoruz, tedavilerin hicbirinde esim yoktu yanimda.
Sehirdisindaydi,yada burda sinavi vardi gelemedi. Ben tek basima mi yapacagim bunu simdi? kendim halletmeye calistim hep. Aman kafasi dagilmasin, geri kalmasin dersinden,bir de kafayi buna takmasin.,, ben ne yaptim peki bu surede ?? Orada her el ele tutusup bekleyen ciftleri gordukce eve gelip agladim sinirimden..

Evlilik ve kariyer boyle bisey..

Himmm.. o zaman tamam tatlim ew arkadasi olalim sadece, ben arkadaslarimla gezer tozar senin parani yerim, sen benim icin para kazanmaya devam et o zaman diyeyim.. nasil fikir ??

Ne demek gerek var mi? Ben onu mu bekleyecegim? Ben niye evlendim ki o zaman?
Gidip bir kedi besleyeyim daha iyi, sevaba girerim hem

7 ay mıı şaka misin kizzz... :)
6 ay askerligini bekledim, 8 aylik egitimden geldi, halen devam eden 2 yil araliksiz ders calisma.. en kotu 2yil yurtdisi, bu surede yuksek lisans, 3 ay daha sehirdisi turne.. YMMM sinavina hazirlik.. ama ders calismalar devam edecek buarada cunku 1.5yil icinde onunde iki buyuk sinavi daha var
Biz 5yıldır tanisyrz ,3yıldir evliyiz..

Tembel olmayisini ,azimli, kararli ,dik durusunu seviyorum ama bizimkinin ayari yok herseyi fazlasiyla yapiyor :)

ben sizin tatlınız değilim.

eşiniz her erkek gibi askere gitmiş yani 6 hatta daha fazla ay herkes bekliyor.
siz evdesiniz diye kazandığı mesleğin eğitimine katılmamalı mıydı anlamadım?
siz bankacı oldugunuzda eğitime katılmadınız mı mecburi bir sürec değil mi bu eşiniz ne yapabilir ki?
onca emek verip kazandığı mesleğini şimdi bırakıp düz memur olmak neden istesin ?
eşiniz yeterlilik sınavlarını vermek için çalışmalı turnelere de cıkmalı. bu mesleğin getirdiği sorumluluklardandır.

nasıl siz saat 8den önce işinizden kocam bekliyor evde paylasım da bulunalım diye çıkamıyorsanız eşiniz de aynı şekilde sorumluluklara sahip.

yeterlilik sınavından 5 yıl sonraki sınavları da şimdiden dert etmek sadece daha çok üzülmenize yol açar

ha ama istemezseniz kedi beslemek sizin için daha iyiyse boşanırsınız tabii ki.

gidip kedi besleyeyim daha iyi sevaba girerim diyen birine daha fazla ne denebilir o da mechul...yazdım bu kadar ama boşa olduguna eminim.

Yapabiliyorsa yapsin o zmn, tayin vermiyorlar cunku
Herseye gucu yetiyorya onu da halletsin, ahh keskeee. Bu arada dün 9da girdim ewe, birde diyorki sen artik yemek yapmaya da basla,sinavim oldugu icin yetisemiyorum ben. Mutfaktan ciktim saat 11 bucuktu,dus almaya bile usendim basim nasil catliyordu anlatamam..

Cok hossunuz gercekten. Cumlemi bile anlamamissiniz belli ki.
" tamam tatlim(kocacim yani) ev arkadasi olalim senle, ben arkadaslarimla gezeyim,sen dersine devam et diyeyim" anlaminda dedim..

Ayni seyleri dusunmuyoruz. Duz memur olmasini bende istemem tabi ki, allah korusun.
Ama omur boyu haftada bir kez 3_5 saat birseyler paymasmak bana yeterli gelmiyor uzgunum. Bekarken derslerini umursamiyordum pek. Ayni cerceveden bakamiyoruz sanirim, Evlisin ve boyle dusunuyorsan hayatindan memnunsun demektir birsey diyemem,aynen bu mantikta devam et o zaman.
Mutluluklar dilerim..

Son düzenleme:
aynen yaaa adam benim çok hoşuma gitti.çoluk çocuk yokken yapsın yapacagını.

Buyuk konusma derim cok uzulursun
Gecen bir ark im, bekar bir bayan arkadasina iclerinde esimin de oldugu 6_7kisilik grubun resmini gondermis. Kiz ortadakini begendim,bekar mi demis

Hedefi yas 35. Yani onumuzde 7yıl daha var.
Hadi hayirlisi... onu cok seviyorum ama bazen de bir kaşık suda boğasım geliyor

Ayni seyleri dusunuyoruz senle, ama sinir oluyorum falan ama seviyorum, boşanmak istemem. Daha buyuk bir sebep olmasi onun icin. Biz, dersler yokken yani 3_5 saatlik zamanda cocuklar gibiyiz zaten.
Saniyorum suan yapilmasi gereken onu gormezden gelmek.

Ama benim anlamadigim o ders calisiyor diye niye benim ona uymam gerektigi? Hala beynimde soru isaretleri.. kaldiki haksiz olsam ,kayinvalidem beni arayip sen idare et onu diye dertlesmez, ogluna demezdi bu kiza da yazik seni mi bekleyecek diye..

Seviyorum onlari...

Kesinlikle katılıyorum.
Evlenildi diye eşine ayak bağı olan insanlari anlamiyorum. Paçasından aşağı çekip kariyer yaptırmayan eşleri anlamıyorum.

Sizle evlendi diye adam potansiyelini kullanmasin mi? Elinden gelenin en iyisini yapmasın mı? Mutlu bir kariyer dururken alt kademede sıkıcı bir memurluk mu yapsın?

Ayrıca yarın bi gün sizden boşanabilir ama mesleği hep onunla olacak. Yeni biriyle evlense, o meslek ona dayanak olacak.

Isle sosyalligi beraber yürütememek eleştirilebilir ama adam öyle asosyal biri değil gördüğüm kadariyla.

inş eşin hedeflerini farklılaştırır cnm. zira sen ilgi alaka delisi birisin sanırım çünkü ben de öyleyim :)
hamilelikte sadece 1 defa tek başıma kontrole gittim. suyum geldi sandım işteydim öyle koşa koşa gittim. kendimi çok kötü hissettim eşleriyle gelenleri görünce. ha hep tek gelen hanımlar oluyor ama onlar pek takılmıyor.. saygımda sonsuz onlara..

seninde böyle hissetmen muhtemel. o yüzden bence biraz zaman ver çocuk için. hem psikolojik olarak senin ve eşinin hazır olması gerek hem de biraz daha iş yoğunluğunun azalması gerek..

hakkınızda hayırlısı inş..

kız mezig ben sana ne dedim
naptın bakıyım sen bebek çalışmalarına devam et
sonra bu adamdan acısını kat kat çıkarıcan sen akşma olsun doğru eve yürü bakıyım
giderkende bir tatlı falan al zira size lazım olur

Yok ya oyle ilgi alaka delisi de degilim ki ona yaniyorum zaten,diyorumya oyle olsa havuza giderim hic yalniz birakmam. Benim istedigim 2_3 saat de olsa kaliteli zaman gecirmek. Ne bileyim bi film izliyoruz. Bitiminde hadi ben derse devam.. ders komple bitse film izlesek ve uyusak daha mantikli, yada diyelimki kahvalti masasindayiz konu donup dolasip calisma planlarina geliyor,yada gozu daliyor diyelim noldu diyorum şu dersi soyle mi calissam acaba ona takildi kafam diyor.. yani ben bunu demek istiyorum

anladım cnm. şimdi o ders çalıştığı için her daim mutlaka her konu oraya bağlanır. ben isterim eşimle birlikte tv izleyim gezeyim çay kahve içeyim. bütün boş anımızı birlikte geçirelim isterim. aslında eşim de bu yapıda bir insan olduğu için hiç zorlanmıyoruz. sadece işi engel olabiliyor bazen ona da alştık işte. sizde dengeyi kurmak zorundasınız madem seviyorsunuz çok. biraz sen idare edicen biraz o isteklerine cevap verecek. yoksa tek taraflı olması imkansız. birgün gelir dayanamayıp patlarsın hep sen idare edince..

ben sizin tatlınız değilim.

eşiniz her erkek gibi askere gitmiş yani 6 hatta daha fazla ay herkes bekliyor..

Hahahaha.. size tatlım dememiş ki, kocasına demiş :)

Dersler yokken 3-5 saatlik zamanda şen olamayacağınız zamanlar da gelebilir çünkü bir süre sonra insanların karakterine sirayet ediyor o işkoliklik. Boş zamanlarında da sadece iş konuşmaya iş anlatmaya başlıyorlar ki evlerden ırak :) Çünkü adamların işten başka bir meşgalesi, bir hobisi, bir sohbet konusu malzemesi kalmamış oluyor. Bence kariyer küplerinin en çok bu konuda dikkat etmesi gerekiyor.

Yorumunuz bana gerçekten çok ilginç ve bir o kadar da bencil bir bakış açısıyla yazılmış gibi geldi. Paçadan aşağı çekmek de ne demek? Eşlerden birisi diğerinin dünyanın öteki ucunda yüksek lisans yapmasını istemeyebilir, eşine ihtiyaç duyuyor olabilir. Bu durumda annesine işe gitme diyen çocuk da annesini paçasından aşağı mı çekmiş oluyor ? :) Hayır, olay sadece yanındaki kişiye ihtiyaç duyuyor olmak, halen onu seviyor olmak, istiyor olmakla alakalı.

Ayrıca birgün sizden boşanabilir konusuna gelirsek, bir gün o işten istifa de edebilir, iş değiştirebilir,işten de çıkarılabilir. Yani mesleği hep onunla falan olmayacak. O zaman dayanacağı şey ne olacak sizce? Kariyeri uğruna ilişkilerini neredeyse bitirmiş, paylaşımı kalmamış bir eşe nasıl yaslanacak?

Bence en akıllı erkek çok çalışıp eve çok para getiren erkek değildir, kafası çalıştığı halde işi tadında bırakıp yaşanabilecek anıları yaşamadan geçip gitmeyen erkektir. Ne demiş ünlü bir yazar, insanın en büyük yıkımı hiçbir zaman yaşayamayacağı şeyleri yaşayamamak değil, yaşayabilecekken yaşayamadıklarıdır.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Bizde benzer durumdayız. Tanıştığımız zamanlarda da çalışmayı sevdiğini biliyordum ama en azından birlikte de güzel zaman geçiriyorduk. Şimdi işi biraz değişti. Saatlerce okulda kalabiliyor. Zaten bir yandan doktora derslerine devam ediyor. Birlikte hafta sonları bile pek bir şey yapamıyoruz.

Bende sizin gibi kariyeri değilde ailesini ön plana almasını istiyorum. Yani tabi ki istediğini yapsam aşağıya çekmek!! :) değil bu. Ama ben evliyim ve eşime de ihtiyacım var.

Sizi haksız bulan arkadaşlarının kaç tanesinin başından böyle bir durum geçti çok merak ediyorum.
Ailelerimizle ayrı şehirlerdeyiz. Dolayısıyla burada akrabam falan yok. Arkadaşlarım var tabi Fakat insan her zaman da arkadaş değil eşini istiyor bir şey yaparken yanında.

Neyse uzattım bende. Dertliyim bu konuda. Çoook zor. İnşallah geçer dengeyi kurar diye bekliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…