Siz bu durumdan şikayetçisiniz haklı olarak tabi, ama, durumunuzu okuyunca keşke benim eşimde birazcık hırslı olup bu şekil çalışsaydı dedim kendi kendime. Beni de eve geldikten sonra onun tv si ve uykusu sinir ediyor.
Kalk iki kitap okuyalım derim.Sen oku ben dinlerim der. Ben okurken de uyuyakalır canımıniçi :)
Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah
Kariyeri için desteklerim ama ben TUS çalışıp da hiç bir şeyden geri kalmayan insanlar tanıyorum.
Çalışıyor olması bir de işle birlikte tartışmasız çok zordur ama siz de yeni evli insanlar olarak daha çok paylaşıma ihtiyaç duyuyorsunuz.
Diyecek bir şey bulamadım ben. Çünkü kariyer saplantılı insanlar çok zordur.
yasemincafe
ama sizin başka çareniz yok eşinizin mesleği bu ve bunu bilerek evlendiniz.
burda adam bir sınavım olacak demiş. gelgelelim bu sınavların ardı arkası kesilmiyor çok fena hırs yapmış.. daha da sonu gelir mi Allah bilir..
ben evlilik ile insanların beklentilerini seçimlerini değiştirmek zorunda kalmasını ve buna zorlanmasını anlamıyorum.
her şey bizim istediğimiz doğrultuda olmuyor maalesef bu hayatta. ve sevdiğimiz insanları şekillendirmekten vazgecmeliyiz.
çünkü bu boşa bir çaba.
''ne gerek var'' gibi bir laf duysaydım bunca cabama karsı ,eşimin beni asla anlamayacagını düşünür ve ondan daha da uzaklasırdım.
Esinizin geleceginizi dusunuyor olmasi cok guzel bir sey fakat bu yurd disi egitim sartmiymis sizde esinizle birlikte gidebiliyorsaniz bence yaninda olmalisiniz ama siz olmadan 6-7 ay gidecekse ben izin vermezdim sonucta senenin yarisini ayri gecirmeye razi olamazdim bide sole bir durumda var bazi erkekler calismaz cabalamaz hersei baskasindan bekler yeri gelir esi calisir cabalar sonucta esiniz sorumluluklarinin farkinda suanda zor bir surec olsada umarim sizin icin hersey daha guzel olacaktir
Himmm.. o zaman tamam tatlim ew arkadasi olalim sadece, ben arkadaslarimla gezer tozar senin parani yerim, sen benim icin para kazanmaya devam et o zaman diyeyim.. nasil fikir ??
Ne demek gerek var mi? Ben onu mu bekleyecegim? Ben niye evlendim ki o zaman?
Gidip bir kedi besleyeyim daha iyi, sevaba girerim hem
merhaba cnm, senin tek cikis yolun isini degisitrmen. 8 de eve gitmek hic guzel degil bir bayan icin.
Evet hayatiniz zor ama esine kizma, hayran kaldim, bu azim onu cok iyi yerlere tasir.
kendi isini evinin yakinina almaya calismalisin. bu size cok vakit kazandiracak.
ben sizin tatlınız değilim.
eşiniz her erkek gibi askere gitmiş yani 6 hatta daha fazla ay herkes bekliyor.
siz evdesiniz diye kazandığı mesleğin eğitimine katılmamalı mıydı anlamadım?
siz bankacı oldugunuzda eğitime katılmadınız mı mecburi bir sürec değil mi bu eşiniz ne yapabilir ki?
onca emek verip kazandığı mesleğini şimdi bırakıp düz memur olmak neden istesin ?
eşiniz yeterlilik sınavlarını vermek için çalışmalı turnelere de cıkmalı. bu mesleğin getirdiği sorumluluklardandır.
nasıl siz saat 8den önce işinizden kocam bekliyor evde paylasım da bulunalım diye çıkamıyorsanız eşiniz de aynı şekilde sorumluluklara sahip.
yeterlilik sınavından 5 yıl sonraki sınavları şimdiden dert etmek sadece daha çok üzülmenize yol açar
ha ama istemezseniz kedi beslemek sizin için daha iyiyse boşanırsınız tabii ki.
gidip kedi besleyeyim daha iyi sevaba girerim diyen birine daha fazla ne denebilir o da mechul...yazdım bu kadar ama boşa olduguna eminim.
belkide eşin bunu bilerek evlendi senle :)
aynen yaaa adam benim çok hoşuma gitti.çoluk çocuk yokken yapsın yapacagını.
konunuzu okurken baygınlık geldi..
bir insan için evlilik her şeyden üstün olmalı. yani kariyerden de.
bu kadar uzun maratona dayanmak çok sabır istiyor. sanırım eşiniz fazla hırlı.
koskoca adamlar oturup eşlerini mi anlatıyorlar birbirine ya da hırları kedilerini aşıp eşlerine mi geliyor. benim eşim enin eşinden sabırlı mı diyorlar ilginç??
bu kadar ilgisiz bir insanla çocuk düşünmek de mantıksız. zira çocuk anne ve babayla birliktelik ister , emek ister.
siz yorgun düştüğünüzde şu çocuğa bak da yemek yapayım, biraz uyuyayım ya da bir markete gideyim diyebileceğiniz birisi yok yanınızda..
bu nedenle boşanılır mı?? ewt olabilir. mutsuzsunuz çünkü. hatta eksiksiniz.
siz sadece ev arkadaşı gibisiniz. eşimin işi de7/24 çalışır tüzüklü. çocuk doğduktan sonra i
dışı görevleri oluyordu inan psikolojim bozuldu yetişemedim em çocuğa hem kendime. zor oluyor.
ben böyle bir evliliği sanırım kaldıramazdım. ya bu durum alışacak kendinize yetmeye öğreneceksiniz ya eşiniz artık evliliği daha ön plana alacak ya da bu iş daha fazla yürümez..
ben evlilik ile insanların beklentilerini seçimlerini değiştirmek zorunda kalmasını ve buna zorlanmasını anlamıyorum.
her şey bizim istediğimiz doğrultuda olmuyor maalesef bu hayatta. ve sevdiğimiz insanları şekillendirmekten vazgecmeliyiz.
çünkü bu boşa bir çaba.
''ne gerek var'' gibi bir laf duysaydım bunca cabama karsı ,eşimin beni asla anlamayacagını düşünür ve ondan daha da uzaklasırdım.
Ayni seyleri dusunuyoruz senle, ama sinir oluyorum falan ama seviyorum, boşanmak istemem. Daha buyuk bir sebep olmasi onun icin. Biz, dersler yokken yani 3_5 saatlik zamanda cocuklar gibiyiz zaten.
Saniyorum suan yapilmasi gereken onu gormezden gelmek.
Ama benim anlamadigim o ders calisiyor diye niye benim ona uymam gerektigi? Hala beynimde soru isaretleri.. kaldiki haksiz olsam ,kayinvalidem beni arayip sen idare et onu diye dertlesmez, ogluna demezdi bu kiza da yazik seni mi bekleyecek diye..
Seviyorum onlari...
kız mezig ben sana ne dedimAyni seyleri dusunuyoruz senle, ama sinir oluyorum falan ama seviyorum, boşanmak istemem. Daha buyuk bir sebep olmasi onun icin. Biz, dersler yokken yani 3_5 saatlik zamanda cocuklar gibiyiz zaten.
Ama benim anlamadigim o ders calisiyor diye niye benim ona uymam gerektigi? Hala beynimde soru isaretleri.. kaldiki haksiz olsam ,kayinvalidem beni arayip sen idare et onu diye dertlesmez, ogluna demezdi bu kiza da yazik seni mi bekleyecek diye..
Seviyorum onlari...
inş eşin hedeflerini farklılaştırır cnm. zira sen ilgi alaka delisi birisin sanırım çünkü ben de öyleyim :)
hamilelikte sadece 1 defa tek başıma kontrole gittim. suyum geldi sandım işteydim öyle koşa koşa gittim. kendimi çok kötü hissettim eşleriyle gelenleri görünce. ha hep tek gelen hanımlar oluyor ama onlar pek takılmıyor.. saygımda sonsuz onlara..
seninde böyle hissetmen muhtemel. o yüzden bence biraz zaman ver çocuk için. hem psikolojik olarak senin ve eşinin hazır olması gerek hem de biraz daha iş yoğunluğunun azalması gerek..
hakkınızda hayırlısı inş..
Yok ya oyle ilgi alaka delisi de degilim ki ona yaniyorum zaten,diyorumya oyle olsa havuza giderim hic yalniz birakmam. Benim istedigim 2_3 saat de olsa kaliteli zaman gecirmek. Ne bileyim bi film izliyoruz. Bitiminde hadi ben derse devam.. ders komple bitse film izlesek ve uyusak daha mantikli, yada diyelimki kahvalti masasindayiz konu donup dolasip calisma planlarina geliyor,yada gozu daliyor diyelim noldu diyorum şu dersi soyle mi calissam acaba ona takildi kafam diyor.. yani ben bunu demek istiyorum
ben sizin tatlınız değilim.
eşiniz her erkek gibi askere gitmiş yani 6 hatta daha fazla ay herkes bekliyor..
Ayni seyleri dusunuyoruz senle, ama sinir oluyorum falan ama seviyorum, boşanmak istemem. Daha buyuk bir sebep olmasi onun icin. Biz, dersler yokken yani 3_5 saatlik zamanda cocuklar gibiyiz zaten.
...
Kesinlikle katılıyorum.
Evlenildi diye eşine ayak bağı olan insanlari anlamiyorum. Paçasından aşağı çekip kariyer yaptırmayan eşleri anlamıyorum.
Sizle evlendi diye adam potansiyelini kullanmasin mi? Elinden gelenin en iyisini yapmasın mı? Mutlu bir kariyer dururken alt kademede sıkıcı bir memurluk mu yapsın?
Ayrıca yarın bi gün sizden boşanabilir ama mesleği hep onunla olacak. Yeni biriyle evlense, o meslek ona dayanak olacak.
Isle sosyalligi beraber yürütememek eleştirilebilir ama adam öyle asosyal biri değil gördüğüm kadariyla.