- 22 Kasım 2014
- 2.135
- 3.203
Yukarıda kırmızıyla kalınlaştırdığım yerde eşinin nişanlılık döneminde böyle olacağı belliymiş aslında. Yani işe girdim o işte kalayım maaşımı alayım tamam bitti bu kadarı kabulüm diyen bir yapısı yokmuş ki... Evlenince kariyer planlarını bir kenara bırakmasını beklemeniz çok yanlış. Koyu mavi kısım da ise, eşinizin sosyalliğe de zaman ayırdığını yazmışsınız. Bence ikinizin evlilikten beklentileri çok farklı. Siz çocuğum olsun eşimin işi olsun dersleri olmasın diye sakin bir hayatı tercih ediyorsunuz ancak eşiniz kariyer ve kendisine yatım yapıyor. Bence çıkış yolu eşinize destek olmanız. Yurt dışında yüksek lisans yaparız demiş, siz de ona takılın yüksek lisans yapın, siz de kariyerinize kariyer katın. Özel sektörde çalışıyorsanız, amerika da yüksek lisans yapmış ve çalışma hayatı olmuş birisi Türkiye de çok daha yüksek mevkilerde çalışabilir. Benim nacizhane fikrim böyle.
Yoo belli degildi tek amaci iyi bir is bulmakti. Tek hedefi idari hakimlikti.. onu kazaninca bitecekti hersey,kendisi de oyle soyluyordu, onu tatmin edecek bir meslekti..
Ama mufettislige girince daha cok caba icinde,mevzuat,kanun.. boyum kadar kitaplari var ezberlemesi gereken.. ve bu is yurtdisi egitim,turne, bilimum sinavlari gerektiriyor. Dolayisiyla evlenince bu ise girecegini ikimizde tahmin etmemistik..
Evlilik beklentimiz uyusmuyor dogru, o da diyor ki bir bayanla bir erkegin evlilik beklentisi nasil ayni olabilir ki??