esimin kariyer planlari beni cileden cikarmak uzere...

Yoo belli degildi tek amaci iyi bir is bulmakti. Tek hedefi idari hakimlikti.. onu kazaninca bitecekti hersey,kendisi de oyle soyluyordu, onu tatmin edecek bir meslekti..
Ama mufettislige girince daha cok caba icinde,mevzuat,kanun.. boyum kadar kitaplari var ezberlemesi gereken.. ve bu is yurtdisi egitim,turne, bilimum sinavlari gerektiriyor. Dolayisiyla evlenince bu ise girecegini ikimizde tahmin etmemistik..

Evlilik beklentimiz uyusmuyor dogru, o da diyor ki bir bayanla bir erkegin evlilik beklentisi nasil ayni olabilir ki??

Sorun varsa o zaman başka bekleyecek zamaniniz yoktur..Allah kolaylik versin canim birbirinizi kaybetmezsiniz işaallah

Eşinizin mesleğinin gerektirdiği eğitimler ve çalışma koşulları bunlar eşiniz sanırım vergi müfettişi bizim de bir akraba hem de kadın olarak vergi müfettiş yardımcısı onun da 1 aylık eğitimi var Ankara'ya gitti o da. Ben de kamu da uzman yardımcısıyım bizim de geçen 1 aylık eğitimimiz oldu ben de evimi eşimi bırakıp 1 ay bakanlığın misafirhanesinde kaldım. Şimdi de tezle uğraşıyorum bir yanda da ydsden 70 almam lazım artık hafta sonları yds kursuna gideceğim. Bunlar bu işin gereklilikleri maalesef bazı şeylerden feragat ediyoruz. Müfettişliği turne ve rotasyondan dolayı düşünmedim ben de şu an önümde 2 sene var ders çalışmam gereken yeterlilik sonrası rahat olacağım ama bu 2 sene nasıl geçer bilmiyorum ben de.

hepsini su gibi okudum
neden?eşinizin hayalleri benim hayallerim gibi..
bence eşinize eşlik edin yani uyum sağlayın
beraber yapabileceğiniz şeyler bulun
ortak yol çizin
demişsiniz ya havuza gitmiyorum işte çocuk düşünüyoruz
sebebi ne bilmiyorum mikrop kaparsınız diye mi öyleyse beraber başka bir aktivite bulun
sonra beraber yurt dışına yüksek lisansa gidin ne var ki siz de kendinizi geliştirirsiniz
ah inşallah benim eşim de böyle beni kariyer yapmaya yönlendirir çok hoş bence
siz ona eşlik edin bence o zaman sorunlar düzelir gibi.
orta yolu bulun eşlik ederken de olmaz mı? idare etmek de olmaz hem bu?

Çalışmak, hedefleri olması, azmi hepsi güzel
Ancak eşinize şunu hatırlatın ; her şey zamanında güzel
Şu da bitsin, bu da bitsin derken ömür bitiyor, hiç bir şeyin aşırısı hoş değil
Üç kuruş az ye ama huzur olsun.
Bir zaman sonra gücü tükeniyor insanın, bende o yaşlarımı deli gibi çalışarak geçirdim, ne işler yaptım... Şimdi vaktim var, durumum var ama halim yok. Kolumu kaldırmaya üşeniyorum bazen, gezmeler, giymeler, almalar, vermeler keyif vermiyor, eşine söyle çok koşan çabuk yorulur...

Aklıma Behçet Necatigil geliyor, şu meşhur şiiri var ya :

Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.

Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telâşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı.

bence eşinizin hayalleirne destek olun söylenip durmanız onu sadece kendinizden uzaklaştırmanızdan başka bir işe yaramayacak. evlilikte maalesef yükün büyüğü kadınlarda ve idare etmesi gereekn daha fazla şey var. eşiniz size her konuda destek yemek vs. oda kendi alanında en iyisini yapmaya çalışıyo. bence artık söylenmek yerine eşiniz ders çalışırken sizde çay demleyin gidin yanında kitap okuyun.
muhabbet edemeseniz bile aynı ortamda olun arada giidn öpün sarılın yine bırakın çalışsın. belli ki o bu şekilde kendini iyi hissediyor.

Benim eşimde uzak yol gemi kaptanı ve yılın büyük bir bölümünü denizlerde geçiriyor. 2 aydır yanımızda ama pazartesi tekrar gidiyor.Belkide 9 ay gelemeyecek. Ve Bizim bir oğlumuz var, doğumumda bile yanımda olamadı..Peki ne için tabiki bizler için. Borçsuz bir hayat sürmek için, evimizi alabilmek için, oğlumun hiç bir eksiği olmasın siz rahat edin diyor. Garibim çokmu memnun sanki evinden ayrı gayri...Ona ragmen çok mutlu bir evliliğimiz var hiç dır dır yapmıyorum. Çünkü bu bizim kaderimiz...Bence sende üzülmek yerine yanlız kaldığın zamanları değerlendirmeye bak...Fazla baskıcı olma, erkeklerin kafası farklı çalışır. Her sorumluluk sahibi erkek önce ailemin geleceği diye düşünür ve hayatını ona göre planlar. Vakti zamanı geldiğinde daha rahat bir yaşam sürersiniz. Az sabır ve senin yerinde olsam hemen bir çocuk yapardım. İnan adamı düşünmeye zamanın olmaz he

Esinize helal olsun diyorum. Bu BDV bolumunde hep issiz, ailesine devamli para yagdirip evi ihmal eden, borc icinde olan hikayeleri okurken aralarinda boyle bir 'succes story'de okumak hosuma gitti.
Tabikide cok vakit aliyordur hayallerine ulasmasi, ama etrafimda basarili insanlarin hangisine baksam, hep eslerden bir fedakarlik gordukleri icin biryerlere ulastiklarini goruyorum.
Sira sanada gelecektir elbet. Umarim bir orta yol bulursunuz, ama once su anki durumu kabullenmeniz gerekecek. Anlasin, daha planli programli yasayin, haftanin 1 gununu tamamen size ayirsin? Yada en az iki aksamini? Ne bileyim, orta yol bulunur elbet.

Insallah cozersiniz bu durumu. Esinizede sizede is hayatinda basarilar ayrica : )

konunuzu okurken baygınlık geldi..
bir insan için evlilik her şeyden üstün olmalı. yani kariyerden de.
bu kadar uzun maratona dayanmak çok sabır istiyor. sanırım eşiniz fazla hırlı.
koskoca adamlar oturup eşlerini mi anlatıyorlar birbirine ya da hırları kedilerini aşıp eşlerine mi geliyor. benim eşim enin eşinden sabırlı mı diyorlar ilginç??

bu kadar ilgisiz bir insanla çocuk düşünmek de mantıksız. zira çocuk anne ve babayla birliktelik ister , emek ister.
siz yorgun düştüğünüzde şu çocuğa bak da yemek yapayım, biraz uyuyayım ya da bir markete gideyim diyebileceğiniz birisi yok yanınızda..

bu nedenle boşanılır mı?? ewt olabilir. mutsuzsunuz çünkü. hatta eksiksiniz.

siz sadece ev arkadaşı gibisiniz. eşimin işi de7/24 çalışır tüzüklü. çocuk doğduktan sonra i
dışı görevleri oluyordu inan psikolojim bozuldu yetişemedim em çocuğa hem kendime. zor oluyor.

ben böyle bir evliliği sanırım kaldıramazdım. ya bu durum alışacak kendinize yetmeye öğreneceksiniz ya eşiniz artık evliliği daha ön plana alacak ya da bu iş daha fazla yürümez..

yasemincafe

ama sizin başka çareniz yok eşinizin mesleği bu ve bunu bilerek evlendiniz.
burda adam bir sınavım olacak demiş. gelgelelim bu sınavların ardı arkası kesilmiyor çok fena hırs yapmış.. daha da sonu gelir mi Allah bilir..

ben evlilik ile insanların beklentilerini seçimlerini değiştirmek zorunda kalmasını ve buna zorlanmasını anlamıyorum.
her şey bizim istediğimiz doğrultuda olmuyor maalesef bu hayatta. ve sevdiğimiz insanları şekillendirmekten vazgecmeliyiz.
çünkü bu boşa bir çaba.

''ne gerek var'' gibi bir laf duysaydım bunca cabama karsı ,eşimin beni asla anlamayacagını düşünür ve ondan daha da uzaklasırdım.

hannesli ben senin yorumları beğeniyorum :) sence evlilik ne demek yani düşünsene eşin ömrünü kitaplara ayırıyor tatil bile yapmıyor seninle, çocuk hak getire ev arkadaşı gibisiniz?? kariyer daha mı önemli sence?? ya da böyle bir durumda neden evlilik seçer?

Kariyeri için desteklerim ama ben TUS çalışıp da hiç bir şeyden geri kalmayan insanlar tanıyorum.
Çalışıyor olması bir de işle birlikte tartışmasız çok zordur ama siz de yeni evli insanlar olarak daha çok paylaşıma ihtiyaç duyuyorsunuz.
Diyecek bir şey bulamadım ben. Çünkü kariyer saplantılı insanlar çok zordur.

merhaba cnm, senin tek cikis yolun isini degisitrmen. 8 de eve gitmek hic guzel degil bir bayan icin.
Evet hayatiniz zor ama esine kizma, hayran kaldim, bu azim onu cok iyi yerlere tasir.
kendi isini evinin yakinina almaya calismalisin. bu size cok vakit kazandiracak.

eşinin seçtiği meslek bunu gerektiriyor. bunu bildiğim için normal karşılıyorum.
şuan eşi müfettiş olmus ve yeterlilik sınavını veremezse düz memurluga düsecek.
müfettişş nasıl olmus onu sormak lazım. millet gezerken sen boyunca kitapları ezberlemek zorunda kalmışsın ve şimdi eşin sorun cıkarıyor diye neyse ya bu kadar cabayı çöpe atayım diyemezsin.

ben de aynı yolda ilerliyorum eşim çocuk evlilik diye işime engel koysa kadın olarak dahi bunu kabul edemem. çünkü ilerlemek için harcadığım cabayı bir ben bilirim ve hepsinin mukafatını almak istiyorum. hiç kolay değil..

bilemiyorum belki zorlugunu kendım yasadıgım ıcın taraflı bakıyorumdur:)

belkide eşin bunu bilerek evlendi senle :)

Esinizin geleceginizi dusunuyor olmasi cok guzel bir sey fakat bu yurd disi egitim sartmiymis sizde esinizle birlikte gidebiliyorsaniz bence yaninda olmalisiniz ama siz olmadan 6-7 ay gidecekse ben izin vermezdim sonucta senenin yarisini ayri gecirmeye razi olamazdim bide sole bir durumda var bazi erkekler calismaz cabalamaz hersei baskasindan bekler yeri gelir esi calisir cabalar sonucta esiniz sorumluluklarinin farkinda suanda zor bir surec olsada umarim sizin icin hersey daha guzel olacaktir

Parayı ve lüksü sevip, kendi arkadaş ve aile çevresi olup da mutluluğu kocasında aramayabilen kadınlar için "ne güzel çalışsın işte" durumu vardır. Ancak, mutluluğu şatafatta ve lüks restoranlarda aramayan, kendi ailesi ve arkadaşlarında da bulamayan ve Türkiye mutluluk istatistiklerine inat mutluluğu hala kocasında arayan kadınlara kocasının yaptığı bu "kariyer" çok fena batar. Hayatın yalanlığını, belli bir gelir ve statüden sonrasının mutluluk düzeyini çok da etkilemeyeceğini farketmiş kadınlardır bunlar. Ölümden önceki son sözler yazılarını her okuduklarında bir maddede akıllarına ölüm döşeğindeki kendi kocalarının 80 yaşındaki hali gelir :) "Keşke işime değil aileme daha çok vakit ayırsaydım".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…