Yukarıda kırmızıyla kalınlaştırdığım yerde eşinin nişanlılık döneminde böyle olacağı belliymiş aslında. Yani işe girdim o işte kalayım maaşımı alayım tamam bitti bu kadarı kabulüm diyen bir yapısı yokmuş ki... Evlenince kariyer planlarını bir kenara bırakmasını beklemeniz çok yanlış. Koyu mavi kısım da ise, eşinizin sosyalliğe de zaman ayırdığını yazmışsınız. Bence ikinizin evlilikten beklentileri çok farklı. Siz çocuğum olsun eşimin işi olsun dersleri olmasın diye sakin bir hayatı tercih ediyorsunuz ancak eşiniz kariyer ve kendisine yatım yapıyor. Bence çıkış yolu eşinize destek olmanız. Yurt dışında yüksek lisans yaparız demiş, siz de ona takılın yüksek lisans yapın, siz de kariyerinize kariyer katın. Özel sektörde çalışıyorsanız, amerika da yüksek lisans yapmış ve çalışma hayatı olmuş birisi Türkiye de çok daha yüksek mevkilerde çalışabilir. Benim nacizhane fikrim böyle.
Sorun varsa o zaman başka bekleyecek zamaniniz yoktur..Allah kolaylik versin canim birbirinizi kaybetmezsiniz işaallahCocugumuz zaten olmuyor esimden kaynakli sebeplerle,. Cocugu esim benden daha cok istiyor, hatta niye olmuyor diye sorun cikarmisti birara benden kaynakli sanip. yaş ilerlemeden olmasini istiyoruz..sonucta bir sekilde olacak,esim tek cocuk.. ailelerde istiyor biz de istiyoruz.. zor olacagini tabikide biliyorum..
Amin insallah.. tesekkurlerSorun varsa o zaman başka bekleyecek zamaniniz yoktur..Allah kolaylik versin canim birbirinizi kaybetmezsiniz işaallah
bence eşinizin hayalleirne destek olun söylenip durmanız onu sadece kendinizden uzaklaştırmanızdan başka bir işe yaramayacak. evlilikte maalesef yükün büyüğü kadınlarda ve idare etmesi gereekn daha fazla şey var. eşiniz size her konuda destek yemek vs. oda kendi alanında en iyisini yapmaya çalışıyo. bence artık söylenmek yerine eşiniz ders çalışırken sizde çay demleyin gidin yanında kitap okuyun.Eşinizin mesleğinin gerektirdiği eğitimler ve çalışma koşulları bunlar eşiniz sanırım vergi müfettişi bizim de bir akraba hem de kadın olarak vergi müfettiş yardımcısı onun da 1 aylık eğitimi var Ankara'ya gitti o da. Ben de kamu da uzman yardımcısıyım bizim de geçen 1 aylık eğitimimiz oldu ben de evimi eşimi bırakıp 1 ay bakanlığın misafirhanesinde kaldım. Şimdi de tezle uğraşıyorum bir yanda da ydsden 70 almam lazım artık hafta sonları yds kursuna gideceğim. Bunlar bu işin gereklilikleri maalesef bazı şeylerden feragat ediyoruz. Müfettişliği turne ve rotasyondan dolayı düşünmedim ben de şu an önümde 2 sene var ders çalışmam gereken yeterlilik sonrası rahat olacağım ama bu 2 sene nasıl geçer bilmiyorum ben de.
ben evlilik ile insanların beklentilerini seçimlerini değiştirmek zorunda kalmasını ve buna zorlanmasını anlamıyorum.
her şey bizim istediğimiz doğrultuda olmuyor maalesef bu hayatta. ve sevdiğimiz insanları şekillendirmekten vazgecmeliyiz.
çünkü bu boşa bir çaba.
''ne gerek var'' gibi bir laf duysaydım bunca cabama karsı ,eşimin beni asla anlamayacagını düşünür ve ondan daha da uzaklasırdım.
hannesli ben senin yorumları beğeniyorum :) sence evlilik ne demek yani düşünsene eşin ömrünü kitaplara ayırıyor tatil bile yapmıyor seninle, çocuk hak getire ev arkadaşı gibisiniz?? kariyer daha mı önemli sence?? ya da böyle bir durumda neden evlilik seçer?
eşinin seçtiği meslek bunu gerektiriyor. bunu bildiğim için normal karşılıyorum.
şuan eşi müfettiş olmus ve yeterlilik sınavını veremezse düz memurluga düsecek.
müfettişş nasıl olmus onu sormak lazım. millet gezerken sen boyunca kitapları ezberlemek zorunda kalmışsın ve şimdi eşin sorun cıkarıyor diye neyse ya bu kadar cabayı çöpe atayım diyemezsin.
ben de aynı yolda ilerliyorum eşim çocuk evlilik diye işime engel koysa kadın olarak dahi bunu kabul edemem. çünkü ilerlemek için harcadığım cabayı bir ben bilirim ve hepsinin mukafatını almak istiyorum. hiç kolay değil..
bilemiyorum belki zorlugunu kendım yasadıgım ıcın taraflı bakıyorumdur:)