- 9 Ocak 2012
- 14.903
- 28.624
Çocuk için el diyen de olmuş. Mazaallah bir kadın ikinci evliliğini yapsa, onun da çoçuğu eşine el olacak o zaman.
Bir adamı eş yapıyorsanız, o hayatınız da 1 numaralı aile bireyi olması gerek miyor mu? Onun bir parçası da sizin parçanız olmalı. Dinen bile eşin evladı sizin de evladınız oluyor.
Ben konu sahibine bişey demiyorum. 23 yaşında bir gençken 2 evlilik yapmış, çocuklu bir adamla evlenmesi yalnış olmuş bence. Adam kaç yaşında acaba...eşi aradaki dengeyi kuramamış.
mesela 6 yaşında oğlum var Allah bağışlasın inş evlatlarımızı. sağ eliyle yer yemeği. sofrada zorla solla tutup yemeye çalışsa oğlum doğru düzgün ye derim.
ya da koşturup terlese çocuğum koşma terliyorsun hasta oluyorsun derim. sizde dersiniz bence.
ama burda konu sahibi deyince olay oluyor. kendini diken üstünde hisseder git gide.
ya da haftasonu bir plan yaptıysam eşim bakar çocuğa. burda öz annesi sallıyor çocuğu sen bakacaksın diye konu sahibine yükleniyorlar.
kıymet bilseler belki böle olmazdı. zaten konu sahibi çocuğun yumuşak başlı akıllı olduğunu demiş. araya girmese baba ya da abartılı davranmasa sorun kalamayacaktır. tabi konu tamamen bundan ibaretse
Çocuk için el diyen de olmuş. Mazaallah bir kadın ikinci evliliğini yapsa, onun da çoçuğu eşine el olacak o zaman.
Bir adamı eş yapıyorsanız, o hayatınız da 1 numaralı aile bireyi olması gerek miyor mu? Onun bir parçası da sizin parçanız olmalı. Dinen bile eşin evladı sizin de evladınız oluyor.
Ben konu sahibine bişey demiyorum. 23 yaşında bir gençken 2 evlilik yapmış, çocuklu bir adamla evlenmesi yalnış olmuş bence. Adam kaç yaşında acaba...
Eğer ses totununda bir sıkıntı yoksa, ya da sürekli çocuğu eleştirmiyorsa adam hatalı, ama bile bile çocuklu biriyle evlenen kadına, yok halaya gönder, aman zaten el çocuğu gibi yorumlar da çok değişik.
Siz öz kizinizdan bahsediyorsunuz,hanımefendi eşinin kızından.Kıyas biraz saçma olmamış mı?Siz kızınıza ters bakarsiniz, babasının dikkatini bile çekmez ama konu sahibi bunu yapsa evde kavga çıkar.Onlarin ilişkisi sizinkinden daha yorucu ve stresli ve konu sahibi teşekkür beklemekte,görmeyince kirilmakta hakliHayir uzulmezdim. 19 aylik bir kizim var. Butun anneler gibi uykusuzum. Yorgunum. Halsizim. Bazen aglama krizleri tutuyor tukeniyorum. Ama ben onun annesiyim. Onun icin yaptiklarim karsiligi kimseden tesekkur beklemiyorum. Demissiniz ya iki eliyle yedi hali batti. Benim kizim defalarca gozumun tee icine baka baka elindeki corba kasesini ters cevirdi haliya. Hicte kizmadim. Ha belki cok buyuk olsa kizardim yasi geregi bunu anlayacak yasta degil. Ama kimsede ecocuguna yemek yerken yanlislikla haliyo batirdi diye kizmaz laf etmez. En fazla dagittigini toplamayi ogretir. Hadi gel beraber silelim der vs vs.
Ha esim tesekkur ediyormu cabalarim icin tabiki ediyor. Sinirlendigimde kizdigimda teselli ediyor ama bu es ile alakali cocuk ile degil.
Siz belki kabul edemediniz ama cocugunuzu benimseyememissiniz. Bu yuzden evden kaçıyorsunuz bu yuzden istemiyorsunuz. Bunu cocukta hisseder babasida. Kavgalarinizin sebebi budur.
Anladım siziÇocuk solak değil ☺ Çok sevdiği birşey olunca iki eliyle yemek yemeye çalışıyor bende onu uyarıyorum yanlış olduğunu söylüyorum eşim de sen benim kızıma ne yapmasını gerektiğini söyleme diyor
Oyle olmez miss fuze atSen 23 yaşında bir kızsın, kocan çocuklu 2 kere evlilik gecirmiş olgun olması gereken bir insan. 23 yaşında bir kızın çocuk bakamayacağını kafası kesmemiş mi evlenirken?
Sen bu evlilikte cidden bir son, bir gelecek görüyor musun? Ben görmüyorum, yaşadığın şey evlilik değil. Niye boşanmayıp bu dünya nimeti hazrete yapışmak derdindesin bizi aydınlatır mısın??
Siz caniniz istediginde cocugunuza annelik yapmayi nasil birakamiyorsaniz uvey annenin birakma hakkida yok. Isine gelmiyorsa evlenmeyecekti yada bosanacak.Ama o senin kendi cocugun. Bu cocuk kadinin oz cocugu degil ki. Herkes dogurdugunun nazini ceker. Ben de cekiyorum.
Evet cocugu bilerek evlenmis. Bu konuda haklisin. Ama bu ona ses cikaramayacagi anlamina gelmiyor. Madem esi annelik yapsin istiyor o zaman kizmasina da karismayacak. Bu sekilde bir tavir kadini cocuktan,cocugu kadindan uzaklastirir. Kaldi ki ortada annesi olen bir cocuk yok. Annesi var yani bu cocugun. Bakmamis birakmis babasina. Ama babasina. Bu kadin o cocugun her isine kosmak zorunda degil. Yemegini yapar mesela. Cani isterse onla oynar. Yine cani isterse onu uyutur. Bunlari yapmak zorunda degil bence. Tamamen kendi de isterse yapmali. Kendi kurdugu bir plani iptal etmek zorunda degil. Babasi bakacak cocuga. Ya da halasi, babaanesi falan. Ama kadin planini bozamaz. Bu cocukla tek bagi esinin cocugu olmasi.
Yoo olmamis. Neticede bu cocuk supriz yumurtadan cikmadi. Hersey icin tesekkur bekleyecekse evlenmeyecekti.kadinin Kendi seciminin sonucuna cocuk katlanmak zorunda degil. Konu sahibini cocuk seçmedi babasi secti. Konu sahibide cocuklu bir adami kendi secti. Ama herseye konudan habersiz cocuk katlaniyor. Anne istemiyor uvey anne katlanamiyor. Yazik cocuga.Siz öz kizinizdan bahsediyorsunuz,hanımefendi eşinin kızından.Kıyas biraz saçma olmamış mı?Siz kızınıza ters bakarsiniz, babasının dikkatini bile çekmez ama konu sahibi bunu yapsa evde kavga çıkar.Onlarin ilişkisi sizinkinden daha yorucu ve stresli ve konu sahibi teşekkür beklemekte,görmeyince kirilmakta hakli
Senin yorumlarini cogu zaman begeniyorum. Nitekim bu yorumun da guzel. Ancak su da var ki adam kadina izin vermiyor. Sevsin , ilgilensin ama kizmasin istiyor. E nerde kaldi o zaman sahiplenmek? Adam ariza bence. Baksana kendi cocuguyla kadinin kardesini kiyaslamis. El derken bence kan bagi yok demek istediler cocuk icin. Kardesle hic bir olur mu anlaminda.Çocuk için el diyen de olmuş. Mazaallah bir kadın ikinci evliliğini yapsa, onun da çoçuğu eşine el olacak o zaman.
Annelik yapmayi birakmiyor ki canim. Kaldi ki annesi olmak zorunda da degil. Ablasi olur yani. Iliskilerine gore degisir. Cocuk anne demiyorsa mesela neden bir anne gibi parcalansin? Yanlis anlasildi kadin bence bu konuda. Zaten cocukla arasi iyiymis. Sadece esi sorun. Cocuguma bak , sev, ilgilen ama kizma diyor adam. Bu mumkun mu? Kendi oz evladimiza bile kiziyoruz bizler. Annelik yapacaksa eger isin icinde dayak yoksa babasi karismamali iliskilerine. Kadin resmen ne tesekkur ediyor ne saygi duyuyor diyor. Neden annelik yapmak icin ugrassin bu saatten sonra ?Siz caniniz istediginde cocugunuza annelik yapmayi nasil birakamiyorsaniz uvey annenin birakma hakkida yok. Isine gelmiyorsa evlenmeyecekti yada bosanacak.
Tabi ki, ama cocuklu biriyle evlenen tarafin fevkalade olgun olup o cocuga ana-babalik yapacak ruhsal kapasitede ve olgunlukta olmasi gerekiyor. Konu sahibesi, cocuklu biriyle evlenmenin zorluklarindan bihaber sekilde, adam gibi bir degerlendirme yapmadan ve adami hic tanimadan evlenmis. Adam zaten bir ruh hastasi, o ayri. Yani bu evliligin hicbir oluru yok. Adam genc guzel kiz diye evleneyim demis, ama yanlis yani bu evliligin hicbir oluru yok. Cocuklu taraf, karsi tarafi iyice olcup bicmeli acaba cocuguma baba/anne olabilir mi diye. Kendi cocugu olmayan biri bence baska bir cocuga annelik/babalik yapamayabilir. Yaparsa daATTRAENTE gibi olgun durumdayken evlendiyse olabilir.
Adam bodoslama evlenmis, konu sahibesi zaten genc ve hayat tecrubesi yok. Oluru olmayan bir evlilik bu.
Konu sahibesinin mesajlarina bir bakin, 7 yasinda anne babanin istemedigi bir yavrucaga bakacak olgunlukta duruyor mu hic Allah askina??
Teşekkürler :)Senin yorumlarini cogu zaman begeniyorum. Nitekim bu yorumun da guzel. Ancak su da var ki adam kadina izin vermiyor. Sevsin , ilgilensin ama kizmasin istiyor. E nerde kaldi o zaman sahiplenmek? Adam ariza bence. Baksana kendi cocuguyla kadinin kardesini kiyaslamis. El derken bence kan bagi yok demek istediler cocuk icin. Kardesle hic bir olur mu anlaminda.
Aynen oyle. Yoksa ben bir kadinin kolay kolay yuvasini yikacagina ve cocugunu birakacagina inanmiyorum. Mutlaka ki adam da bir sorun vardi. Tabi yine de bir ihtimal kadin da ariza olabilir. Nolursa olsun cocugunu birakmis. Bilemiyorum ya bastan sona sacmalik. Ben boyle birseyin icinde olmak istemezdim yani. Hele ki 23 yasimda. Insan biraz sorgulamali. Neden bosanmis?neden bu kadin cocuguna bakmamis? Ben en ince ayrintisina kadar arastirirdim yani.Teşekkürler :)
2 kadının boşadığı adam büyük ihtimalle arızalıdır zaten, gençliğinin baharında böyle bir adamı eş diye almak büyük cesaret. Kadın kendine yazık etmiş, o kesin.
Çocukla bir derdi yok zaten kadının.Ben bakmam annesi baksın vs demiyor.İyi niyetle söylediğim herşey üvey anne olduğum için batıyor kocama diyor.Kim olsa bu durumdan yorulur ve bunalır.Yoo olmamis. Neticede bu cocuk supriz yumurtadan cikmadi. Hersey icin tesekkur bekleyecekse evlenmeyecekti.kadinin Kendi seciminin sonucuna cocuk katlanmak zorunda degil. Konu sahibini cocuk seçmedi babasi secti. Konu sahibide cocuklu bir adami kendi secti. Ama herseye konudan habersiz cocuk katlaniyor. Anne istemiyor uvey anne katlanamiyor. Yazik cocuga.
Yani kan çekmesi diye bir şey var. Zaten istenilen duzeyde olamazsınız ki ya da ben olsam ben de yapamazdim. İnsanın kanı çok farklı bir şey benceEvet en çok ondan korkuyorum çünkü benim üvey kızımın yaşlarında kardeşim var açık açık söylemiyor eşim ama imada bulunuyor onunla ilgilendiğin gibi benim çocuğuma ilgi duymuyorsun gibilerinden
Çocuk solak değil ☺ Çok sevdiği birşey olunca iki eliyle yemek yemeye çalışıyor bende onu uyarıyorum yanlış olduğunu söylüyorum eşim de sen benim kızıma ne yapmasını gerektiğini söyleme diyor