- 12 Ocak 2010
- 16.671
- 25.043
Evet en çok ondan korkuyorum çünkü benim üvey kızımın yaşlarında kardeşim var açık açık söylemiyor eşim ama imada bulunuyor onunla ilgilendiğin gibi benim çocuğuma ilgi duymuyorsun gibilerinden
Hayır o şekilde değil çocuk normalde sağ eliyle yemek yiyor fakat çok sevdiği birşey olunca iki eliyle yemeye çalışıyor bu sefer üzerine dökülüyor yerlere dökülüyor insan kendi çocuğunu da uyarıyor benimkisi de öyle birşey kötü niyetle yapmıyorum ve çocuğu incitecek şekilde yapmıyorum bunu çocuk da beni seviyor zaten çocukla aramızda iletişim bozukluğu yokSol elle yeme konusunda uyarmaniz yersiz. Nasıl rahat ediyorsa öyle yesin. Belki solaktir. Koşma, terleme diye azarlayarak soylemiyorsaniz bunda bir şey yok, iyilikmis amacınız.
Planın değişmesine gelince. Anne çocuğu almıyorsa atacak değilsiniz. Elbette programiniz değişecek. Yani sonuçta cocugun varlığından haberdar olarak evlendiniz. Sizin olsaydi, babası almasaydi ne yapardınız?
Yorum yaptığınız için teşekkür ederim ama çocuk da bakım gibi bir sıkıntımız yok zaten elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum bizim iletişimiz de iyi çocukla ben sadece yaptığım şeylerin sürekli yargılanmasından beğenilmemesinden rahatsız oluyorum siz fedakarlık yapıyorsunuz ve size hiç teşekkür ederim denmiyor siz olsanız üzülmezmiydinizEger cocuklu biriyle bilerek evlendiyseniz cocuguna bakmak zorundasin. Neticede bunu bile isteye kabul ettin.
Ben esinin cok haksiz oldugunu sanmiyorum. Cunku konunun basindna beri hep cocuk olarak bahsetmissin. Cocugum cocugumiz yada kizim olarak degil. Benimseyemedigin bir cocukla evlilik zor. Zaten travma yasamis bir cocugu daha fazla travmatize etmeden yolunuzu ayirin.
Yorumunuz için teşekkür ederim bu yöntemi deneyebilirimHem üvey anne hem üvey baba gördüm ben. Üvey babadan çok cektim ama üvey annemle sizin kızınızla olana benzer bir iliskimiz vardı. Ama benim yaşım ergenlikti o da anca 30 lu yaşlarındaydı. Üstelik kendi cocugu da vardı. Böyle bir çocukluğun sonunda ben de boşandım. Şimdiki eşim evlenmek istediğinde onu karşıma alıp konuştum. Sizinki gibi koşma hasta olursun desen bile çocuklara batar yanlış anlaşılır. Ne olursa bana söyleyeceksin ben onlara söyleyeceğim dedim. 4 yıldır evliyim ve çocuklarımla arası mükemmel. Esiniz size kızıyor mu çocuğa değil ona söyleyin. Çocuk terledi hasta olacak koşmazsa iyi olur diye.
Bu benim görüşüm tabi. Umarım tez zamanda düzelir
canım zor bir durum.. senin çocuğun var mı? bence taviz verme eşine zaten başarısız bir evlilik yaşamış bir tane daha yaşamak istemese gerek.. eşinle tartışmalarda alttan alma.. boşanma konusu açılırsa.. sen bilirsin .. ben boşansam çocuğumu bırakman gibi.. net ve dik dur bence.. fakat bur da çocuk günahsız elinden geldiği kadar, Allah rızası için bak derim.. ama eşine kendini ezdirme bence..Arkadaşlar merhaba ben 4 yıllık evliyim eşimin ilk evliliğinden 7 yaşında bir kız çocuğu var. Annesiyle 1 yaşındayken anlaşamadıkları için boşanmışlar boşanma süreçleri çok çekişmeli geçmiş ve maalesef güzel bir şekilde ayrılamamışlar olaya maddi konular girmiş ve eşimin eski karısı eşimi boşanırken maddi konuda çok sıkıntılara sokmuş. Eşim çocuk küçük olduğu için çocuğa bakamam diye velayeti anne almış ve kadın çocuğunun velayetini almak çok istiyormuş eşim eski karısına onlara yetebilecek kadın çalışmasa da ikisi hayatlarını Kolay idare edebilecek kadar nafaka ödüyormuş hakim de çocuğu anneye vermiş daha sonra annesi çocuğa bakmak istememiş 1-2 ay sonra çocuğu babaya vermiş ve çocuğa hala ve Babanne büyütmüş. Kendi Sigorta ödemesi yaptığı için nafaka tamamen düşmüş. Çocuğu sadece hafta sonu görüyor onu da düzenli almıyormuş.Olay bu şekilde bizim sıkıntımız ise biz severek ve güzel bir evlilik yaptık, evliliğimizde hiç bir sıkıntımız yoktu birbirimize güveniyoruz ve seviyoruz fakat eşim çocuk konusunda benim çok üzerime geliyor sürekli benim yaptıklarımı sorguluyor ben ne yaparsam yapayım eşimin gözüne gelmiyor sadece çocuk konusunda bana çok bencil davranıyor ve ben kendimi çok kötü bir üvey anneymiş gibi hissediyorum. Sürekli çocuk konusunda bana hakaret ediyor beni tehdit ediyor ve bu sefer ben çocuktan uzaklaşmaya başlıyorum.Çocuk için birşeyler yapmak istiyorum güzel bir eğitim alsın saygılı ve sevgi ortamında büyüsün istiyorum ve çok üzülüyorum çünkü annesi ilgilenmiyor fakat benim duygu değişimlerim oluyor çünkü ben fedakarlık yaptıkça eşim daha fazlasını istiyor ,çocuk hafta içi bizimle kalıyor Pazartesi günleri bir bahane bulup annem hasta babam hasta diyip bahaneler bulup evimden uzaklaşıyorum ama nereye kadar devam edebilir bu şekilde böyle. Eşim üstüme gelince bu sefer bende de annesi yaşıyor babası yaşıyor mücadele etmesi ilgilenmesi bakmak zorunda olan onlar diye bir düşünce gelişiyor ben ne yapmayalım çok zor durumdayım bana yardımcı olurmusunuz
Benim çocuğum yok ilk evliliğim böyle sıkıntılar yaşadığımız için çocuk yapıp böyle sıkıntılı bir olayın içine çocuk doğurmak istemiyorum bakıyorum çocuğa üzülüyorum sadece böyle eşim üzerime geldiği için duygu değişimi yaşıyorumcanım zor bir durum.. senin çocuğun var mı? bence taviz verme eşine zaten başarısız bir evlilik yaşamış bir tane daha yaşamak istemese gerek.. eşinle tartışmalarda alttan alma.. boşanma konusu açılırsa.. sen bilirsin .. ben boşansam çocuğumu bırakman gibi.. net ve dik dur bence.. fakat bur da çocuk günahsız elinden geldiği kadar, Allah rızası için bak derim.. ama eşine kendini ezdirme bence..
Hayir uzulmezdim. 19 aylik bir kizim var. Butun anneler gibi uykusuzum. Yorgunum. Halsizim. Bazen aglama krizleri tutuyor tukeniyorum. Ama ben onun annesiyim. Onun icin yaptiklarim karsiligi kimseden tesekkur beklemiyorum. Demissiniz ya iki eliyle yedi hali batti. Benim kizim defalarca gozumun tee icine baka baka elindeki corba kasesini ters cevirdi haliya. Hicte kizmadim. Ha belki cok buyuk olsa kizardim yasi geregi bunu anlayacak yasta degil. Ama kimsede ecocuguna yemek yerken yanlislikla haliyo batirdi diye kizmaz laf etmez. En fazla dagittigini toplamayi ogretir. Hadi gel beraber silelim der vs vs.Yorum yaptığınız için teşekkür ederim ama çocuk da bakım gibi bir sıkıntımız yok zaten elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum bizim iletişimiz de iyi çocukla ben sadece yaptığım şeylerin sürekli yargılanmasından beğenilmemesinden rahatsız oluyorum siz fedakarlık yapıyorsunuz ve size hiç teşekkür ederim denmiyor siz olsanız üzülmezmiydiniz
Çocukla ilgili iletişim bozukluğumuz zaten yok bizim çocukla güzel anlaşıyoruz , ben eşimden dolayı sıkıntılarımı paylaştım.Hayir uzulmezdim. 19 aylik bir kizim var. Butun anneler gibi uykusuzum. Yorgunum. Halsizim. Bazen aglama krizleri tutuyor tukeniyorum. Ama ben onun annesiyim. Onun icin yaptiklarim karsiligi kimseden tesekkur beklemiyorum. Demissiniz ya iki eliyle yedi hali batti. Benim kizim defalarca gozumun tee icine baka baka elindeki corba kasesini ters cevirdi haliya. Hicte kizmadim. Ha belki cok buyuk olsa kizardim yasi geregi bunu anlayacak yasta degil. Ama kimsede ecocuguna yemek yerken yanlislikla haliyo batirdi diye kizmaz laf etmez. En fazla dagittigini toplamayi ogretir. Hadi gel beraber silelim der vs vs.
Ha esim tesekkur ediyormu cabalarim icin tabiki ediyor. Sinirlendigimde kizdigimda teselli ediyor ama bu es ile alakali cocuk ile degil.
Siz belki kabul edemediniz ama cocugunuzu benimseyememissiniz. Bu yuzden evden kaçıyorsunuz bu yuzden istemiyorsunuz. Bunu cocukta hisseder babasida. Kavgalarinizin sebebi budur.
Belki sizin kızınız 19 aylık olduğu için onu uyarsanız da anlamayabilir benim üvey kızım 7 yaşında ve anlayabiliyor tabiki de uyarabilirim benim kedim var kedimin halıyı tırmaklama gibi huyu var ona da yapmaması gerektiğini söylüyorum. Biz büyükler olarak çocukları uyarmazsak neyin yanlış neyin doğru olduğunu nasıl anlayacak çocuk. Ben daha önce hiç çocuk bakmadım benim çocuğum da yok. Annem bize nasıl davranıyorsa üvey kızıma öyle davranıyorum ek olarak tekrar söylüyorum bizim çocukla aramızda zaten bir problem yok çünkü ben onu incitmiyorum.Çocukla ilgili iletişim bozukluğumuz zaten yok bizim çocukla güzel anlaşıyoruz , ben eşimden dolayı sıkıntılarımı paylaştım.
Eşimle problem yaşadığımız zaman ben evden uzaklaşıyorum içime kapanıyorum değişik düşünceler içerisine giriyorum içimden hiçbir şey yapasım gelmiyor ama çocuğu asla asla incitecek birşey yapmıyorum çocuk da zaten bizim sıkıntılarımızın farkında değil onun yanında üç maymunu oynuyoruz ben herşeyi kendi içimde yaşıyorumYine bir bakıcı hizmetçi eş sorunu daha. Sizi sevmekten ziyade sizin çocuğu sevmenizi onunla ilgilenmenizi sevmek istemiştir eşiniz. Kendi yapamadığını eski eşinin yapamadığını sizin vermenşzi istemiştir çünkü vicdanı böyle rahatlayacak. Evliyken anne ilgilenmiş boşanınca babanne hala ilgilenmiş yani eşinizin adı babadan öteye geçmemiş bunun farkında bi nebze vicdan yapıyor ve acısını sizden çıkarıyor. Bi önerim olacak lğtfen siz de acısını o küçük yavrudan çıkarmayın size yapılan haksızlığın benzerini masum bi çocuğa yapmayın nasıl ki size yazıksa ona da yazık olur. Çocuktan uzaklaşmayın ama annesi babasından fazla da sahiplenmeyin. Oyun oynamak parka götürmek falan tabi ki olabilir ama mesela ödevlerini baba yaptırsın kusura da bakmasın beyimiz sen ne kadar da olsa öz anne değilain ama o öz baba asıl o ilerlde evladına nasıl hesap verecek onu düşünsün
Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Bi de iyi ki konuyu bdv ye açmamışsın..Eşimle problem yaşadığımız zaman ben evden uzaklaşıyorum içime kapanıyorum değişik düşünceler içerisine giriyorum içimden hiçbir şey yapasım gelmiyor ama çocuğu asla asla incitecek birşey yapmıyorum çocuk da zaten bizim sıkıntılarımızın farkında değil onun yanında üç maymunu oynuyoruz ben herşeyi kendi içimde yaşıyorum
HaklısınızSeni o kadar iyi anlıyorum ki.. Bi de iyi ki konuyu bdv ye açmamışsın..
Bilmiyorum çözümü var mı ama sen kendini mutlu etmeye çalış eşine fırsat verme.. Kendin içinde mutlu olursan bu dışa da pozitif yansır. Eşin de kendi vicdan azabını sana yüklemese çok iyi olur ama işte erkek milleti değil mi köküne kibrik suyu
Bu msj kadar size hak verdim yagada yatırsan balada batırsan adın üvey anne oluyor hep daha fazlasını istiyorlar eş kişisi ve ailesi ama lütfen üvey kızım demeyin çok itici bir cümle oluyor benimde ikinci evliligim benim ilk eşimden bir kızım var eşiminde oğlu var ama hiç bir zaman kimseye üvey oğlum diye tanıtmadım ve öyle bir cümle kullanmadım 6yıllık evliyim komşularım ikinci evlilik olduğunu duyunca şok oluyorlar sen anlatmasan biz oğlunun senin olmadığını anlamazdık diyolar ki zatın benim oğlum ben büyüttüm kızımdan farkı yok eşiniz çok yalnış yapıyor birde keşke evlenirken iki tarafın şartları eşit olsaymış böyle problemler olmazdı herkes birbirini daha iyi anlardı Allah yardımcınız olsun canımBelki sizin kızınız 19 aylık olduğu için onu uyarsanız da anlamayabilir benim üvey kızım 7 yaşında ve anlayabiliyor tabiki de uyarabilirim benim kedim var kedimin halıyı tırmaklama gibi huyu var ona da yapmaması gerektiğini söylüyorum. Biz büyükler olarak çocukları uyarmazsak neyin yanlış neyin doğru olduğunu nasıl anlayacak çocuk. Ben daha önce hiç çocuk bakmadım benim çocuğum da yok. Annem bize nasıl davranıyorsa üvey kızıma öyle davranıyorum ek olarak tekrar söylüyorum bizim çocukla aramızda zaten bir problem yok çünkü ben onu incitmiyorum.
Seni çocuğa bakıcı diye almışMesela çatalı sol eliyle tuttuğunda uyarıyorum sağ elinle daha rahat edersin , çocukta nefes darlığı var çok fazla koşmasını terlemesini istemiyorum bu tür basit konular ve annesi hafta sonu almadığı zaman benim programım varsa ben iptal etmek zorunda kalıyorum birşey söyleyince sen biliyordun benimle evlenirken bilerek geldin kabul ettin şimdi itiraz etme hakkın yok gibilerinden
Esinize guvenmeyin. Bu laflar saglikli bir insanin laflari degil. Yasadiklarinin acisini sizden cikariyor. Izin vermeyin buna.Tehdit derken şu şekilde , yarın öbür gün seninde başına gelebilir sende boşanabilirsin gibi beni derinden yaralayacak şeyler değil