Eşimin ilk evliliğinden çocuğu

Bu evliliğin tadı kaçmış
Benim oğlumda solak ne yapabilirim kayınvalidem de sizin gibi sürekli çocuğu beni eleştirirdi sağ eliyle alıştırmamışlar diye

Yani evde çocuk olunca bi zahmet iptal edin sonra o programı uygulayın napacak çocuk anne almıyorsa zorlamı yollayacaksınız
Evet bilerek gelmişsiniz çocuğa alışmak zorundasınız

Benim de 6,5 yaşında oğlum var her programıma onu da dahil ediyorum. Sizi kınamak için demiyorum, arkadaşlarınızla buluşmaya, alışverişe, gezmeye gidecekseniz götürebilirsiniz. Annesi almadı diye iptal etmek yerine programınızı uygulayın yada babası ilgilensin.
Diğer taraftan, eşinizle bence bu konuyu konuşun. Benim çocukla hiçbir problemim yok, zamanla anne kız gibi oluruz. Ama senin beni üvey anne olarak lanse etmen, beni suçlaman hem beni çocuktan uzaklaştırıyor, hem çocukta böyle bir izlenim oluşur sanki ben kötü bir üvey anneymişim gibi. Öz anneler de çocuklarını uyarır yanlış yaptığında, yeri gelir kızabilir. Siz robot değilsiniz.

bilerek evlendiniz, ve çocuk sizinle yaşayacaksa sorumluluk eşinize ve dolaylı yoldan size ait bunu biliyordunuz nedenle baştan tepki koymadığınız için eşiniz bu söylediklerinde haklı konuma geçiyor.
ama kendi kanımca siz o çocuğa annelik yapmak, onun sorumluluğunu almak zorunda değilsiniz, annesi sağ iken ve babası varken size düşmez bence yaptığınız şeyler. birde erkekler çocuk konusunda hassas olabiliyorlar, kendi vicdanlarını rahatlatmak adına 2. eşden fazla beklentiye girebiliyorlar.. keşke baştan bu kadar verici olmasaymışınız sorun olmazmış...
ama artık yapacak şey yok gibi ya bu duruma katlanacaksınız ya da ayrılacaksınız...

Bence de planlarınizı neden erteliyorsunuz.benim kendi kızım canımdan kanımdan ama arkadaşlarla planım, günüm , gezmem varsa ben de her zaman götürmüyorum.babasına emanet ediyorum.
Eşinizin bu tür isteklerinize karşı çıkması da bir garip.biraz da kendi ilgilensin kızıyla. Sizi de bakıcı olarak almış eve kusura bakmayın.bir kadın tutsa yaptırsa hepsi para.ama sımdi mutfakta yemek , yatak da kadın, cocuğunun bakıcisı hepsi bedava.istediği zamanda azarlıyor oh ne ala.
Ne diyeyim sinirden birsey öneremiyorum size.umarım çözersiniz kısa zamanda.

Böyle sorunlar olduğunu kadının kızını istemediğini bilmiyordum babaannesi bakıyordu zaten bana hiçbir zaman kızım bizimle kalacak demedi evlenmeden önce konuşmuştuk da aslında nasıl yaparız yanımıza alır mıyız diye duruma göre değerlendiririz gibi şeyler konuşulmuştu

programınızı neden iptal ediyorsunuz ki siz çıkın bırakın babası baksın
beyefendi sanırım sende tamamen çocuk programlı yaşa istiyor

ve malesef büyükler hep der çocuklu biriyle evlenirken 1000 kez düşün diye

Çocuk solak değil Çok sevdiği birşey olunca iki eliyle yemek yemeye çalışıyor bende onu uyarıyorum yanlış olduğunu söylüyorum eşim de sen benim kızıma ne yapmasını gerektiğini söyleme diyor

Eşiniz sizden öz anne gibi sorumluluk almanızı bekliyorsa, bir annenin çocuğuna davrandığı şekilde yönlendirmelerinizi de kabul etmek zorunda. Hem -anne gibi- ilgilen, hem -yabancı gibi- yorum yapma demek olmaz. Ya size sorumluluk yüklemeyecek, ya da sizin iyiniyetli davranışlarınızdan başka anlamlar çıkarmayacak.

Bunları çocuğa iyi davrandığınız varsayımına dayanarak söylüyorum elbette. Sonuçta yeri geliyor her öz anne çocuğunu uyarıyor, engelliyor, kısıtlıyor.

Size “baştan evlenmeyecektiniz” de demiyorum. Çünkü siz evlenirken altına girdiğiniz yükü yerine getiriyorsunuz zaten anlattığınız kadarıyla. Sizi rahatsız eden eşinizin tavırları ve çocuğun öz anne babasından çok sorumluluk yüklenmiş olmanız. Eşinizin babalık görevini yerine getirmesiyle ilgili bir probleminiz var gibi görünmüyor.

Bilmiyorum sizin değil ama o çocuğun yerinde olmak istemezdim. O istemiyor , diğeri iteliyor bir başkasıda programim iptal oluyor diyor. Eee siz bunları tartışırken insallah çocuk duymuyordur. Bakin siz de diyorsunuz bir cocugs bakmak ne kadar zor olabilir ki diye. Ne olir sanki gitmeyi planladığınız yere de götürseniz çocuğu. Birakin catali da sol elle tutsun. Ben sanmıyorum ki siz bunlari normal dille söyleseniz hiç bir baba kizmaz. Sanki cocugun hareketleri mi batıyor size? Eşinizle probleminizi konusarak halledebilirsiniz. Ama lütfenn o çocuğun psikolijisini de bi dusunun ya.

Ama o senin kendi cocugun. Bu cocuk kadinin oz cocugu degil ki. Herkes dogurdugunun nazini ceker. Ben de cekiyorum.
Evet cocugu bilerek evlenmis. Bu konuda haklisin. Ama bu ona ses cikaramayacagi anlamina gelmiyor. Madem esi annelik yapsin istiyor o zaman kizmasina da karismayacak. Bu sekilde bir tavir kadini cocuktan,cocugu kadindan uzaklastirir. Kaldi ki ortada annesi olen bir cocuk yok. Annesi var yani bu cocugun. Bakmamis birakmis babasina. Ama babasina. Bu kadin o cocugun her isine kosmak zorunda degil. Yemegini yapar mesela. Cani isterse onla oynar. Yine cani isterse onu uyutur. Bunlari yapmak zorunda degil bence. Tamamen kendi de isterse yapmali. Kendi kurdugu bir plani iptal etmek zorunda degil. Babasi bakacak cocuga. Ya da halasi, babaanesi falan. Ama kadin planini bozamaz. Bu cocukla tek bagi esinin cocugu olmasi.

çocuklu biriyle evlenmek başlı başına sorun. çocuk kadının olsa sorun olamdı da adamın olunca sorun oluyor.
çünkü evde ilgilenen hep kadın oluyor. bu çocuk öz olsa da olmasa da durum bu.
benim kendi oğlum da bile bir planım varsa haftasonu babası bakar. kendi annesi almasın çocuğu evdeki kadının iptal olsun planı. ne kadar mantıklı!
kaldı ki evde 7 yaşında bir çocuğun hatalarını illa ki söyleriz. ben de oğluma hatalı olduğu yerleri söylüyorum öğrensin doğrusunu diye. ben söylemesem ileride bir başkası söyler daha çok üzülür.
eşin seni bakıcı sandı herhalde. umarım sorunu çözersiniz.
çocuğun yanında tartışmayın ama yaralanmasın yazık.

Siz bunları bılmeden evlenmıs olamazsınız
Cocugu ıstemıyorsanız kı oyle demıssınız satır arasında bosanırız demıssınız , esınızde cok haksız degıl.

Hala ya gonder , bilmem kime gönder diyenlere de diyecek bisey bulamıyorum. O adam o cocugun babasi. Ve o çocuğun da evi orasi. Nasil bunu dersiniz siz ya??! Inanıyorum gercekten. Siz madem yapamıyorsunuz bosanin hanimefendi. O çocuk da o evin bir bireyi. Kamera koyduğundan şüpheleniyorum diyorsunuz da rahatsiz olacak ne yapıyor olabilirsiniz ki? Bilmiyorum hayirlisi. Allah o minik kuzuya yardim etsin. Ana baba bosaninca iste olan çocuğa oluyor. Üzüldüm gercekten

neden size devamlı hakaret tehtid savuruyor bu konuyla ilgili bize anlatmadığınız başka sorunlar yaşadınız mı.
Eğer anlattığınız kadarsa Bence zor duruma düşürülmüşsünüz o evde. Tabi sizin çocukla aranızda bir bağ iletişim olacak ama Eşinizin sorumluluğu daha fazla olmalı. Eve çocuğuna bakıcı almadı.siz onun eşisiniz. Emirler verip azarlayıp durması hoşuma gitmedi. Bakıcı derken yanlış anlaşılmasın. Evde bakıcı da olsa çalışana da Tabiki saygılı davranmak lazım.
Kamera işi umarım gerçek değildir. Kimse kimseyi gizli kamerayla izleyemez kişilik haklarınıza çok büyük saygısızlık bu.
Aradan zaman geçti çocuk konusunda neden güvenmiyorsun diye sorun eşinize. Bir de sesiniz çıksın. Verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür edilmesini sağlayın.

Sen 23 yaşında bir kızsın, kocan çocuklu 2 kere evlilik gecirmiş olgun olması gereken bir insan. 23 yaşında bir kızın çocuk bakamayacağını kafası kesmemiş mi evlenirken?

Sen bu evlilikte cidden bir son, bir gelecek görüyor musun? Ben görmüyorum, yaşadığın şey evlilik değil. Niye boşanmayıp bu dünya nimeti hazrete yapışmak derdindesin bizi aydınlatır mısın??

Böyle şeyler ileride karşınıza gelir. Ben olsam sevdiğimin çocuğu gözüyle bakardım. Zor olabilir ama ilerde benim çocuğuma da abla olacak. Hem de bir ev ortamında aile içinde buyur. Siz evlenirken esinizin çocuğunu bilerek evlendiniz. İnsanların çocuklarını rahatça bırakmalarını beklemeyin. Kendinize ve çocuğa zaman verin. Onun yerine kendinizi koyun. Annesini ölmüş sayın. Babası da en sevdiğiniz. Çocuk da sizin sevginizle büyüsün. Coook insan var eşinin ilk evliliginden olan çocuğuna kendi çocuğu gibi bakan.

Hiç mi sevgi görmediniz? Bir sarılmaya nasıl muhtaç kim bilir? Sevin lütfen çocuğu ya da boşanın.
Eşinizin küfürleri korkunç ama çocuğun ne suçu var. Çok üzüldüm çook.

Çocuk için el diyen de olmuş. Mazaallah bir kadın ikinci evliliğini yapsa, onun da çoçuğu eşine el olacak o zaman.

Bir adamı eş yapıyorsanız, o hayatınız da 1 numaralı aile bireyi olması gerek miyor mu? Onun bir parçası da sizin parçanız olmalı. Dinen bile eşin evladı sizin de evladınız oluyor.

Adam iki kere evlenmiş hala akıllanıp dengeyi kuramamış demek ki.
23 yaşında ilk defa evlenen birinden çocukla ilgili beklentiler fazla geldi bana.
Bu evlilik bu şekilde fazla uzun sürmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…