Eşimin ilk evliliğinden çocuğu

Çocukla bir derdi yok zaten kadının.Ben bakmam annesi baksın vs demiyor.İyi niyetle söylediğim herşey üvey anne olduğum için batıyor kocama diyor.Kim olsa bu durumdan yorulur ve bunalır.
Sizce cocuk evlat edinen bir kadinin. Ama ben oz annesi degilim. Banane deme hakki var mi? Yada oz cocugum degil benden bu kadar deme hakki var mi? Bence yok.
Ayni sekilde cocuklu bir adamla isteyerek evlilik yapmis bir kadinin banane gormek istemiyorum deme hakki da yok.
Ayrica iyi niyetle soyledigi sey ne ki. Çocuğu gormek istemedigi icin yalan soyleyerek ailesine kacmasi mi?

Anlamadiginiz sey su. Konu sahibi cocukla iliskim iyi desede iliskisi iyi filan degil. Iyi olmadigi icin evden kaciyor yalanlarla. Iyi.olmadigi icin gormek istemiyor. Kocasida farkinda demek ki durumun ki boyle bir sorun yasiyor.

Çok üzücü.
Eşinizin içten içe kaygıları var.
Çocuğuma üvey anne getirdim doğru mu yaptım acabasını atamamış aklından.
Bu sebeple anlamsız, yersiz yerlerde bile üzerinize geliyor.

Siz bunu kabul etmediniz.
Çocuklu bir adamla evlenirken saçmasapan üvey anne muamelesi göreceğinizi hayal etmemiştiniz heralde.
Kimse çocuk üzerinden duyar kasmasın.
Çocuktur. Bilmez yetişkinlerinden öğrenir.
Tüm bakımlarından sorumlu olacağım.
Gezme planlarımı anne hanımın keyfi yüzünden ben iptal edeceğim.
Zorundayım, mecburum bunları göze alarak evlendim.
Ama çocuk üzerinde insan gibi hiç bir yönlendirici cümlem hoş görülmeyecek.

Yok yaaaaa!
Çok biliyor kocanız da kk'nın bazı kadınları da..

Bir de üstüne oturun kadının.
Nefes alamayıp ölsün.
Bilerek evlendi çünkü.
Hööööhhh!
Nomu 👏👏🥰 Adam da sıkıntı var. Net.

Sizce cocuk evlat edinen bir kadinin. Ama ben oz annesi degilim. Banane deme hakki var mi? Yada oz cocugum degil benden bu kadar deme hakki var mi? Bence yok.
Ayni sekilde cocuklu bir adamla isteyerek evlilik yapmis bir kadinin banane gormek istemiyorum deme hakki da yok.
Ayrica iyi niyetle soyledigi sey ne ki. Çocuğu gormek istemedigi icin yalan soyleyerek ailesine kacmasi mi?

Anlamadiginiz sey su. Konu sahibi cocukla iliskim iyi desede iliskisi iyi filan degil. Iyi olmadigi icin evden kaciyor yalanlarla. Iyi.olmadigi icin gormek istemiyor. Kocasida farkinda demek ki durumun ki boyle bir sorun yasiyor.
Hala bambaşka şeyleri kiyaslamakta ısrar ediyorsunuz.Kadın çocuktan rahatsız degil anlamıyor musunuz? Babasının tavrindan bıkmış.Sizin eşiniz çocuğunuzla ilgili herşeyde size müdahale etse, eleştirse,bu çocuğa iyi bakamiyorsun vs dese eh yeter be bu benim de çocuğum deyip çıkabilirsiniz içinden.Bu kadın sadece eh yeter be diyebiliyor,ikinci cümleyi kuramıyor.

Yoo olmamis. Neticede bu cocuk supriz yumurtadan cikmadi. Hersey icin tesekkur bekleyecekse evlenmeyecekti.kadinin Kendi seciminin sonucuna cocuk katlanmak zorunda degil. Konu sahibini cocuk seçmedi babasi secti. Konu sahibide cocuklu bir adami kendi secti. Ama herseye konudan habersiz cocuk katlaniyor. Anne istemiyor uvey anne katlanamiyor. Yazik cocuga.
Katlanamadığı nerde yazıyor tam olarak, ben göremedim?

Ne alakası var ya.
Kadın böyle yemek yemen daha doğru dökülmesin diye gösterse suç.
Nefes darlığı çekmesin diye koşma diye uyarması suç.
Sen hiç bir şey deme benim kızıma diyormuş.
Bak, b.kunu temizle afedersin. Yaşama, hayat kalitenden benim çocuğum için kıs.
Ama tek kelime etme. Bilerek evlendin. İyi niyetine başlatma diyor kısaca.

Haftaiçi her gün öz çocuğuna bakan anneler haftasonu özgürleşmek isterken
23 yaşındaki çocuksuz kadına çok göremem ben o duyguyu.

Çocuksuz diyorum çünkü adam izin vermiyor zaten çocuğu olarak görmesine.
Dadı olarak getirdi eve galiba. Hatta bence dadının bile daha çok yetkisi vardır.
Öğretme amaçlı uyarılarına izin verilir!

Çok üzücü.
Eşinizin içten içe kaygıları var.
Çocuğuma üvey anne getirdim doğru mu yaptım acabasını atamamış aklından.
Bu sebeple anlamsız, yersiz yerlerde bile üzerinize geliyor.

Siz bunu kabul etmediniz.
Çocuklu bir adamla evlenirken saçmasapan üvey anne muamelesi göreceğinizi hayal etmemiştiniz heralde.
Kimse çocuk üzerinden duyar kasmasın.
Çocuktur. Bilmez yetişkinlerinden öğrenir.
Tüm bakımlarından sorumlu olacağım.
Gezme planlarımı anne hanımın keyfi yüzünden ben iptal edeceğim.
Zorundayım, mecburum bunları göze alarak evlendim.
Ama çocuk üzerinde insan gibi hiç bir yönlendirici cümlem hoş görülmeyecek.

Yok yaaaaa!
Çok biliyor kocanız da kk'nın bazı kadınları da..

Bir de üstüne oturun kadının.
Nefes alamayıp ölsün.
Bilerek evlendi çünkü.
Hööööhhh!
Bişey yazmama gerek kalmadı. Ağzınaaa sağlıkkk. Bence de tam olarak bu. Üstelik 23 yaşındasın ya, o eşinin ağzına tüküreyim ben kafasız herif. Ben senin yaklaşımını da çok beğendim çocuğa karşı. Eşin demekki kafasız.

Aslında bakımında bir sorunumuz yok servis ücreti vermemek için babası her gün okula götürüp getiriyor, bir çocuğun bakımı ne kadar zor olabilir ki akıllı da bir çocuk beni dinliyor ,eşim sadece çocuğa yaptıklarımdan memnun olmuyor evde yüksek sesle konuşmaya korkuyorum yanlış anlayacak diye acaba eve kamera mı yerleştirdi diye paranoyak olmuş durumdayım sürekli kendimi izleniyormuş gibi hissediyorum hal durum böyleyken ben böyle sıkıntı yaşarken annesinin gezip tozup eğlenmesine sinir olmaya kendime sıkıntı vermeye başladım
Ne tuhaf dünya be kardesim ne yapsan yaranamiyon esinle bence otur Konus ben onun gercek annesi olmak istemiyorum ama uvey annede olmak istemiyorum bir abla gibi rahatlikla buyutmek istiyorum annesi malum ilgilenmio ben ama kizina deger veriyorum ve onu egitip buyutmek istiyorum ama tek sorun sensin de benden supeleniorsun ve ben kaygi problemi yasiyorum ben kotu birsey istemiyor um karar senin de ve bu arada evlilini gozden gecir

Bı eksıklık var sankı, sert uyarıyor olabılırsınız farkında olmadan. Acıkcası ben eşinizi takdır ettım, hakaret vs o ayrı kızına sahıp cıkması guzel bırsey, sızınle olan cocugunuza karşıda cok dusuncelı olur. Tabıkı sız öz anne gıbı olamazsınız normal. Zamanla eşiniz sizi anlar, ama eksık anlatılmış bırseyler geldı bana. Cocuguna bu kadar düşkün bırı, esınınde emeklerını görmezlıkten gelebılırmı dusunuyorum.

Belki sizin kızınız 19 aylık olduğu için onu uyarsanız da anlamayabilir benim üvey kızım 7 yaşında ve anlayabiliyor tabiki de uyarabilirim benim kedim var kedimin halıyı tırmaklama gibi huyu var ona da yapmaması gerektiğini söylüyorum. Biz büyükler olarak çocukları uyarmazsak neyin yanlış neyin doğru olduğunu nasıl anlayacak çocuk. Ben daha önce hiç çocuk bakmadım benim çocuğum da yok. Annem bize nasıl davranıyorsa üvey kızıma öyle davranıyorum ek olarak tekrar söylüyorum bizim çocukla aramızda zaten bir problem yok çünkü ben onu incitmiyorum.
Sizde bir sorun yok üzmeyin kendinizi. Eşinız hassas noktasını nazi kime geçiyorsa onun üzerinde zorluyor. Elbette yanlış yapıyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi babasının uyarmasini sağlayın

Bu çocuk 3 yaşındayken evlendiniz. Çocuğu kabul ederek. Ben söylemlerinden eşinin boş yere baskı yaptığını düşünmedim nedense. Annesi zaten hesapta hiç yok. Sen ve eşin o çocuğun ailesisiniz. O alcak bu bakcak ben nezaman nefes alıcam ne demek. Çocuk top gibi ordan oraya savruluyor farkındamısınız. Eşin çocuğunu herşeyden üstün tutuyor, olması gerektiği gibi. Eve kameramı koydu diye bir insan boş yere paranoyak olmaz. Senin çok masum olduğunu düşğnmedim kusura bakma hissiyatım bu yönde. Umarım yanılıyorumdur.Çocuk için üzüldum eminim hissediyordur bu gerginliği garibim.

Bu çocuk 3 yaşındayken evlendiniz. Çocuğu kabul ederek. Ben söylemlerinden eşinin boş yere baskı yaptığını düşünmedim nedense. Annesi zaten hesapta hiç yok. Sen ve eşin o çocuğun ailesisiniz. O alcak bu bakcak ben nezaman nefes alıcam ne demek. Çocuk top gibi ordan oraya savruluyor farkındamısınız. Eşin çocuğunu herşeyden üstün tutuyor, olması gerektiği gibi. Eve kameramı koydu diye bir insan boş yere paranoyak olmaz. Senin çok masum olduğunu düşğnmedim kusura bakma hissiyatım bu yönde. Umarım yanılıyorumdur.Çocuk için üzüldum eminim hissediyordur bu gerginliği garibim.
Bende sızın gıbı dusunuyorum bı eksıkllık var, evlı ve cocuklu bı kadın bunu cok net anlar :) bu kadar kusursuz anlatılmaz çünkü öz anne bu kadar kusursuz degıl. Eksıklıkler var.

Arkadaşlar merhaba ben 4 yıllık evliyim eşimin ilk evliliğinden 7 yaşında bir kız çocuğu var. Annesiyle 1 yaşındayken anlaşamadıkları için boşanmışlar boşanma süreçleri çok çekişmeli geçmiş ve maalesef güzel bir şekilde ayrılamamışlar olaya maddi konular girmiş ve eşimin eski karısı eşimi boşanırken maddi konuda çok sıkıntılara sokmuş. Eşim çocuk küçük olduğu için çocuğa bakamam diye velayeti anne almış ve kadın çocuğunun velayetini almak çok istiyormuş eşim eski karısına onlara yetebilecek kadın çalışmasa da ikisi hayatlarını Kolay idare edebilecek kadar nafaka ödüyormuş hakim de çocuğu anneye vermiş daha sonra annesi çocuğa bakmak istememiş 1-2 ay sonra çocuğu babaya vermiş ve çocuğa hala ve Babanne büyütmüş. Kendi Sigorta ödemesi yaptığı için nafaka tamamen düşmüş. Çocuğu sadece hafta sonu görüyor onu da düzenli almıyormuş.Olay bu şekilde bizim sıkıntımız ise biz severek ve güzel bir evlilik yaptık, evliliğimizde hiç bir sıkıntımız yoktu birbirimize güveniyoruz ve seviyoruz fakat eşim çocuk konusunda benim çok üzerime geliyor sürekli benim yaptıklarımı sorguluyor ben ne yaparsam yapayım eşimin gözüne gelmiyor sadece çocuk konusunda bana çok bencil davranıyor ve ben kendimi çok kötü bir üvey anneymiş gibi hissediyorum. Sürekli çocuk konusunda bana hakaret ediyor beni tehdit ediyor ve bu sefer ben çocuktan uzaklaşmaya başlıyorum.Çocuk için birşeyler yapmak istiyorum güzel bir eğitim alsın saygılı ve sevgi ortamında büyüsün istiyorum ve çok üzülüyorum çünkü annesi ilgilenmiyor fakat benim duygu değişimlerim oluyor çünkü ben fedakarlık yaptıkça eşim daha fazlasını istiyor ,çocuk hafta içi bizimle kalıyor Pazartesi günleri bir bahane bulup annem hasta babam hasta diyip bahaneler bulup evimden uzaklaşıyorum ama nereye kadar devam edebilir bu şekilde böyle. Eşim üstüme gelince bu sefer bende de annesi yaşıyor babası yaşıyor mücadele etmesi ilgilenmesi bakmak zorunda olan onlar diye bir düşünce gelişiyor ben ne yapmayalım çok zor durumdayım bana yardımcı olurmusunuz 😔
Canım eşin senden çok büyük fedakarlık istiyor. Sen büyük fedakarlık yapmak zorunda değilsin. Sen kocamla evlendin o çocukla evlenmedin. Bence siz aile terapistine gidin. Ben de aynı şeyleri yaşadım ve boşanma aşamasındayim.

Konu sahibi babanın tavrından bıkmış. Hem bir annenin yapması gereken her şeyi yapması bekleniyor hem de en ufak bir şeyde "sen benim kızıma ne yapacağını söyleyemezsin" deniyor. Az empati yapın ya. Ne yapsın bu kadın. Bu gidişle kocasından da çocuktan da her şeyden soğuyacak ki nitekim öyle olmaya başlamış. Yaptığının hiçbir kıymeti yok. En ufak bir şeyde üvey anne yaftası yiyor. Babanın bu tavrı çocuğun gelişimi açısından da yanlış. Çocuk büyüdüğünde konu sahibinin kendisi üstünde hiçbir otoritesinin olmadığını fark ettiğinde işler iyice sarpa saracak. Bu evlilik devam ederse özellikle çocuğun ergenlik döneminde çok daha zor günler bekliyor konu sahibini. Allah yardımcısı olsun.

Bu ne ya çocuklu adamla evlendin mecbursun muhabbetleri. Kadın bakmak istemiyorum eziyet ediyorum demiyor ki uyarsam bile eşim sorun haline getiriyor diyor. Siz mükemmel öz anneler hiç mi çocuğunuzu uyarmıyorsunuz. Kendi kanımızdan canımızdan çocuklarımıza bile yeei geliyor tahamöül edemiyorken çocuksuz bir bayanın niye süper güçlerle donanmasını bekliyorsunuz ki?
Konu sahibi bence eşinizde üvey anne saplantısı olmuş ondan dolayı herşey batıyor. Uyarmak ebeveynin görevidir iyiyi kötüyü çocuk nasil bilecek yoksa. Bence sakince eşinizi karşınıza alın konuşun. Ben çocuğu çok seviyorum hiçbir zaman onu yük olarak görmedim ama senin saplantın bende antipati oluştueuyor falan deyin.

Eşiniz sizden saklamadı heralde o çocuğu,evlenmeden öncede biliyordunuz madem o sorumluluğu alamayacaktınız evlenmeseydiniz.
Ki madem masumsunuz kamera yerleştirse ne olacak?

Çocuklu adamla evlenmiş kadınlara "ama sen o çocuğu" bilerek evlendin bakış açısıyla yaklaşmayı doğru bulmuyorum.

Evet o çocuğu bilerek evlendi ama annesi ve babası da var bu çocuğun, anne bakmıyor baba konu sahibine bırakmış çocuk bakımını.

Hem çocukla olduğu gibi ilgilenecek hemde çocuğun üzerinde hiç söz hakkı olmayacak ne güzel dünya.

Hiçbir üvey anne, bir anne gibi olamaz, kendi çocuklarımızla yaşadıklarımızdan örnek vermekte mantıklı değil. Burada baba çocuğun ihtiyaçları konusunda ilk sırayı alacak , eşte destek olacak.

Abim iki çocuğuyla yeni bir evlilik yapacak nasip olursa, nişanlısı da daha önce evlilik yapmamış, şimdi biz ondan gerçek bir anne hassasiyeti bekleyemeyiz, beklemek haksızlık olur. Abim çocukların bakımını sadece eşine yükleyemez.

Konu sahibinin eşi, kendisiyle çocuğuna baksin diye evlenmis maalesef. Bu adam bir ömür çekilemez.

arkadaşlarımızın çoğu konu sahibine yüklenmiş durmuş maalesef. herkes nefsine bi sorsun bakalım benim başıma böyle bişey gelse ben ne yaparım diye hani bi laf vardır bekara karı boşamak kolaydır diye hahhh işte sizler de tam bunu yapıyorsun. kimse kendi öz evladıyla karıştırmasın bu durumu.

Bi Anne küçücük çocuğunu neden istemez ya??? Ya biz çok seviyoruz,, yada herkes anne olamıyor. :KK20::olamaz:Dünyayı yakarım evladım için ya en çok çocuğun öz Annesine ayar oldum😠😠😠😠

Yapacağın şey basit benim bakmamı beğenmiyorsan bakacak başka birini bul deyip toplayıp eşyalarını ailene gideceksin.
Eşin bir şey demeden hemen boşanma işine girerseniz üzgünüm ama bakıcıdan başka bir şey değilmişsiniz gözünde, bu durumda evli kalmanız da size bir şey kazandırmaz.
Ya da eşin gelecek özür dileyip hatasını anlayacak, bir kaybetme korkusu yaşarsa bilin ki sizi seviyor, sizinle olmak istiyor.

X