Eşimin ilgisizligi

Babam aradi o da benzer bir cümle söyledi korkmasin ölmez ölecek olsaydi öbür oglunda ölürdü hem bize ne dedi ? Babam buraya geliyor çok sinirlendi son konusmalari duyunca . Bizim gitmemizi bekliyordu , bosanmak istemedigini duyunca kendi geliyor , ailesiyle de kendiyle konusacagim dedi. Asla taşinma olmaz diyor o da zaten. Ben de düşünmüyorum taşinmayi aklimin karisik olmasi boşanma ve taşinma dısında seçenek arayip aramamakla ilgiliydi.
babanız ve onun ailesi karşılıklı konuşun belki onlar sizin göremediğiniz bir çözüm yolu sunacaklar babanızın gelmesi size destek olması ne güzel, siz de tamamen bitirmeden önce tüm seçenekleri değerlendirin bence baktınız aşamıyorsunuz o zaman bitirmeyi düşünün..Kafanız sanırım bunun için karışık, yani sonradan pişman olmamak adına çözüm arayın ama tabiki karşılıklı olur bu..Adam hiçbişeye yanaşmaz dayatırsa sizin yapacağınız bişey yok.

Zaten çok güzel yorumlar gelmiş. Ben sadece şunu diyeceğim.
Kul hakkına girmişler. Seni kandırmışlar canım.
Taşınacağınızı kayınvalide evinde öğrenmek nedir yahu???
Bu saygı duymamanin nirvanası..
Oğlu ile kayınvalide affedersin ama tezgahi kurmuş.
Eğer taşınmayı kabul edersen evliliğin ruhen ölmüş olacak..
Ayrıca diyelim mazallah ama kayınpeder vefat etti.
Yüzde bin beş yüz eminim ki kayınvalide yanına taşınacak. Eminim bu ihtimali bile konuşmuşlardır.
Kaynınızın diyetini size odetecekler..
Artık bence sona gelindi..
Çift terapisine gidelim denince sen git sen tedavi ol diyen birine daha ne diyebilirsin ki..:KK34:
Tatlim ya sen benim içimi biliyorsun çok konuştuk çok paylaştik , yaşadigim her süreçten haberdarsin . Evi terk ettigim ilk süreçte neler yaşadigimi en iyi bilen de sensin. Tamam bitti dedim akisina biraktim . Aglamasina dayanamadim sonrasinda kafami toparlayamadim . Taşinmayi istemiyorum ama diger dedigin secenegi dusunmek istiyorum. Yanlis mi yaparim ?

Tatlim ya sen benim içimi biliyorsun çok konuştuk çok paylaştik , yaşadigim her süreçten haberdarsin . Evi terk ettigim ilk süreçte neler yaşadigimi en iyi bilen de sensin. Tamam bitti dedim akisina biraktim . Aglamasina dayanamadim sonrasinda kafami toparlayamadim . Taşinmayi istemiyorum ama diger dedigin secenegi dusunmek istiyorum. Yanlis mi yaparim ?
Ben bosanin yada boşanmayın demem.Sadece evliliği kurtaracak ciddi adımlar görmeden, barışma kararı almayın derim.
Ağlama konusuna gelince,biz ilk evlendigimiz zamanlar çok farklı bir sebepten ailemin yanına gelmiştim.İlk anlaşmazlık zamanları.Esim arıyor kapıya geliyor falan. Birgun geldi ailemle konuştu söz verdi,baktı ben kararlıyım başladı ağlamaya.Bizimkiler şok,ben duvar gibiyim.Abimin bile gözleri doldu o haline 😂Neyse gitti bizimki abim bana diyor ki kızım sende hiç vicdan yok mu?Dedim numara yapıyor bee😏😏Sonra itiraf etti planlamış o ağlamayı..Ama güzel oynadı.Aglamasina çok anlam yuklemeyin diye anlattım.

babanız ve onun ailesi karşılıklı konuşun belki onlar sizin göremediğiniz bir çözüm yolu sunacaklar babanızın gelmesi size destek olması ne güzel, siz de tamamen bitirmeden önce tüm seçenekleri değerlendirin bence baktınız aşamıyorsunuz o zaman bitirmeyi düşünün..Kafanız sanırım bunun için karışık, yani sonradan pişman olmamak adına çözüm arayın ama tabiki karşılıklı olur bu..Adam hiçbişeye yanaşmaz dayatırsa sizin yapacağınız bişey yok.
Beni anlamişsiniz . Lakin çözüm bulsak da sonra yine sorun çikar mi ondan da emin olamiyorum. Vakit kaybi yasamak bir iyi bir kötü yasayip 3.defa ayni sürece girmek de istemiyorum. Bu defa önümü görmek istiyorum .

Canım içinde kopan fırtınaları, kırgınlıklarını, ama bir yandan da umudunu öyle iyi anlıyorum ki...
Ancak hayatın gerçekleri bambaşka. Bir ömür tetikte yaşamayı kalbin kaldıracak mi? Hep acaba kimi tercih edecek diye beklemeyi?
Günün sonunda hep annesini tercih edecek emin ol. O sebeple kıymet görmediğin yerde durma artık lütfen, orada kaybettiğin her an kıymetini bilecekten ayrı kaldığın zaman İnan bana...
Kendimden biliyorum, ne yaparsan yap değişmeyecek

Beni anlamişsiniz . Lakin çözüm bulsak da sonra yine sorun çikar mi ondan da emin olamiyorum. Vakit kaybi yasamak bir iyi bir kötü yasayip 3.defa ayni sürece girmek de istemiyorum. Bu defa önümü görmek istiyorum .
Yine yeni yeniden aynı sorunla çıkacak ve sen hep biz birbirimize kalsak mutluyduk aslında diye kendini kandıracaksın. Seven aidiyet hisseden adam bunu yapmaz zaten. Lütfen önüne bak.
kaldı ki annemlere taşınmayı kabul et diye ağladığını düşünüyorum seni göz yaşıyla kandırmaya çalışmış. Lütfen konuştuklarınızı bir de bu gözle tekrar aklından geçir hak vereceksin bana

Oturdum üşenmeden baştan konuyu okudum genelde senin yazdıklarını...Bu yorumu okur musun, kale alır mısın bilmiyorum ama yazıyorum belki okursun ve belki faydası olur...

Gitgeller, evden ayrılıp geri dönmeler, verilen sözler, eşinin kah düzelmiş gibi yapması kah ağlaması....
Bütün bunlar narsist özellikler gösteren bir erkeğin seni yola getirme sürecinde yaptıkları...Ben dışardan bakan, eşin tarafından manipüle edilmemiş biri olarak bunu net şekilde görebiliyorum...Ama sen halkanın içinde olduğun için göremiyorsun ve ümit besliyorsun...Manipüle edilmiş kişilerde ümit hiçbi zaman bitmez, en kötü durumlara düşersin, gittikçe şartlar kötüye gider ama manipüle edilmiş kurbanın her şeyin düzeleceğine dair umudu hiçbir zaman bitmez...Ve koskoca bir hayatı başkasının hayatı olarak yaşarsın....

Bu tip adamlar, kurbanlarını yavaş yavaş kendi istedikleri yöne çekerler...Tıpkı kurbağa deneyindeki gibi, kurbağayı soguk suya atmışlar, yavaaaş yavaaaş kaynatıyorlar suyu ama kurbağa bu süreçte artık anlamıyor suyun kaynadığını ve zıplamıyor bile ve ölüyor ...Bütün bu yaşadıklarını eşin evlenmeden önce planlamıştı, kafasındaki eş profili buydu ve karşıdaki buna uyacaktı...Başta sürekli anasına giderek hatta ordan gelmeyerek seni pes ettirmeye çalıştı...Baktı sen suyu kaynattıkça zıplamıyorsun her seferinde geri dönüyorsun Şimdi de baştan beri kafada olan o apartmana taşınma işini devreye aldı ...Çünkü seni bağımlı yaptı artık gitmeyeceğini biliyor...O yüzden de son darbeyi tak diye zamanı gelince vurdu...Şimdi diyor ki ya boşan ya da bu eve yerleşicez...Bunun için de gözyaşı kozunu kullanıyor...Sen sanıyorsun ki çok sahici, erkek ilk defa ağladı falan...Annem psikolojik rahatsız , mağdurum aranızda kaldım demeye başladı...Düşün bak onceden annenin psikolojisi bozuk desen sana ne derdi? Yeni mi anladı? Hayır tamamen kendini acındırmak amaçlı geçici bir söylem...Sen eve yerleşecekmişsin, annesi inanacakmış onu bırakmayacağına ve düzelecekmiş...Sen burdaki saçmalığı görebiliyorsun değil mi? Yani bunun yalan olduğunu...Kendi yalanlarının saçmalığına karşıdaki insanın inanacağını düşünecek kadar manyak bunlar.

Sen o eve de yerleşince, sonraki adım senin işten ayrılman için baskı olacak...Asla yerleşme düşüncem yok diyorsun, evliliğe devam edince onu da yapacaksın merak etme çünkü lanet olsun diyeceksin hadi bunu da deneyelim annesi de yakamızdan düşsün mantığıyla...Sonra işten ayrılacaksın...Asla yapmam dediklerin gerçek olacak çünkü manipülasyon düzeyin artıyor...Bu konuya başladığında dik duran biriyken şimdi gözyaşında kafası karışan biri oldun farkındaysan..

Anlamadığın bişey var, bu anası ve oğlu ikisi de psikolojik rahatsızlar...Normal bir anne bu derece oğluyla birarada olmak istemez..Oğlum yanımda olsun her daim diyenlerin hepsinin psikolojisi bozuk bunu unutma...O kadın eşinden zerre değer görmüyordur, oyle korkuyor ki yalnız kalmaktan ruhen, oğlunun bir hayatı olmasını istemiyor...Bu bir ruhsal hastalık ve sen bunları DÜZELTEMEZSİN...Oraya taşınsan da işten cıksan da bunlar mutlu olmaz....Bu narsist anne oğul ilişkisi öyle bişey ki sen istedikleri gibi oldukça doz artıyor...Sen bunlara uyum sağladıkça attığın adım dahi suç olacak yarın, afedersin biyerlerinde bişey bulsalar senden bilir hale gelecekler....

Sonra da ana oğul oturup keyifle kölelerini nasıl eğittiklerine gururla bakacaklar...Senle dalga geçmeye başlayacaklar, bildiğin köle olacaksın ileri safhalarda...

20 yıl sonra patlayacaksın ama gençlik gitmiş olacak ve arkana baktığında güzelim ömrü 2 tane ruh hastası için harcadığını göreceksin....Allah bile razı olmaz buna, kuluma akıl verdim diyerek sana hesap sorar yani...

ben sana olacakların resmini çizdim...Şimdi sen diyorsun ki yo yo ben taşınmıyorum ama orta yol bulmaya çalışıcam..Ne bulacaksın? Onların şartları belli, zaten orta yol isteyen iyi niyetli bir adam olsa bu aşamaya gelmezdiniz öyle değil mi? Ya tasınırız ya bosanırız diyen biriyle orta yolu bulabilecegine inanc nerden geldi?

Başta demişlerdi ki bi köy kızı bulsak daha iyi, bize eğitimlisi cıtkırıldımı yaramaz...Sen bu lafı da yuttun döndün...Pardon da köylü kızı dedikleri kızlar senden dişli çıkar emin ol...Artık 70li yıllarda değiliz, köydeki adamlar da annemle yasayacaksın dedikleri için eş bulamıyorlar, herkes uyandı artık...Bu palavralara gerek yok....Senden ayrıldıktan sonra senin kadar sabırlı birini bulacak, manipüle etmek için tekrar çaba harcayak imkansız...Uzun süre bekar kalır...

Üşenmedim 85 sayfa okudum, bi kendine gel nolur, bırak bu hasta ailenin cefasını çekmeyi, yarın bebek yaparsın bu adamı ömrü billah ayrılsan da hem anasını hem kensini çekmeye devam edersin...Cocuksuz tekrar evlenmen de kolay üstelik...Lütfen biraz düşün...Timsahın gözyaşlarına kanma...Narsistlerin duyguları yoktur, asla merhamet etmezler, empati yapmazlar....

Gerçekten bu mesajlar bana çok iyi geldi . Aradaki saçmaliklari farketmemi sagliyor. Evet en başta benden gizlediler. Bunu sordum aslinda neden daha önce söylemedin diye söyleyemedim her şeyi söyleyemiyorum vurdumduymaz olmaya çalisiyorum gormezden geliyorum annemle senin aranda kaliyorum ikinize de içimde ne yaşadigimi anlatamiyorum dedi. Kayinvalide ile tartismistik en son ev konusunu soylemisti bana bir suredir gorusmuyoruz bana küstü. Bizim küslugumuze de dayanamiyormus falan. Bu geceye kadar bana sert duran adama noldu da bu kadar kendini saliverdi böyle karsimda çaresiz goründu bilemiyorum. Belki de duygu yogunlugundan bir seyleri tam anlayamiyorum.

Çok basit. İlk önce rest çekti sizi yola getirmek için. Sizin geri adım atacağınızı sandı baktı ki siz de ciddisiniz bu sefer duygu sömürüsüne başvurdu. O size çektirdi şimdi sıra sizde. İlla barışmak istiyorsanız da sizin şartlarınızla olsun. O eve taşınmam deyin. Eğer gerçekten kaybetmek istemiyorsa kabul eder. Bana sorarsanız bu adamın değişmeyeceği taaa burdan bile belli ama neyse

Bayanlar bir anda allak bullak oldum. Beni kaybetmek istemedigini söyledi ve daha kötüsü aglayarak içini döktü sinirleri boşaldi galiba. Annesinin kendine bagimli oldugunu yaptigi her seyi kendini kaybetme korkusuyla yaptigini , annesi psikolojik hasta oldugu icin yaninda olmak istedigini söyledi.Annemi de seni de kaybetmek istemiyorum dedi. Hem agladi hem konustu. Bunu hiç ama hiç beklemiyordum, ilk defa bir erkegin aglamasina şahit oluyorum. Ne yapacagimi şaşirdim. Sakinlesince uyudu ben hala uyuyamiyorum. Resmen dagildim düsünemiyorum.
Kuzum ben o gözyaşlara inanmıyorum sakın geri adım atma seni düşünen sana değer veren biri o dengeyi kurardı annem rahatsız haftada 1 gidelim gönlü olsun deseydi eminim sende seve aeve giderdin ama o gitmiş oraya yerleşmiş yok üst kat boşalmış emrivakiler sakın geri adım atma kararlı olduğunu anlasın ama o çakal ne yaptığı belli değil

Neden eltinin sonu iyi olmuş?
Çünkü eşi doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecek yetideymiş.
Ilk yillarda çok sorun yaşamişlar kaynim eşini seçmiş ailesiyle arasina sinir çizmiş. Belki biz de öyle oluruz zamanla diye umut etmistim bosa cikti

zor bir durum kaba bir adam, sadece aile sorunları değil su isteyip bardağı neden beklemedin diye atarlanması bile çok itici, kesinlikle düzelmez diyemem ama ne zaman düzelir, o düzelene kadar bunlar size nelere malolur orasını iyi düşünmek lazım. ailenize danışın, bir şans dahi verecekseniz onların onayı olmazsa vermeyin
O davranislarindan eser kalmadi cok farkli biri oldu. Aslinda aramizda hiç sorun kalmamisti her sey çok güzeldi ta ki ev konusu çikana kadar. Ardimdan iş çevirmiş resmen. Ben hakli olarak yükseldikce o da yükseldi sonunda da bu hale geldik. Ailemle irtibattayim zaten babam da yola cikti buraya geliyor.

Kuzum ben o gözyaşlara inanmıyorum sakın geri adım atma seni düşünen sana değer veren biri o dengeyi kurardı annem rahatsız haftada 1 gidelim gönlü olsun deseydi eminim sende seve aeve giderdin ama o gitmiş oraya yerleşmiş yok üst kat boşalmış emrivakiler sakın geri adım atma kararlı olduğunu anlasın ama o çakal ne yaptığı belli değil
Haftada bir ya da iki haftada bir gidiyorduk bazen degisiyordu , ilk zamanlardaki gibi zorlamiyordu beni bu konuda kendinin tek gittigi de oluyordu . Bazen de kayinvalide geliyordu . Ama son olayda ben ipleri tam kopardim o da küstü zaten.

Eşim annesiyle arayi açti bir ara ben gitmeden gitmiyordu. Kv yanimda esime defalarca sen önceden her gün gelirdin artik gelmiyorsun dedi eşim duymazdan geldi sordu durdu cevap alana kadar. Eşim de gelemiyorum aklim evimde kaliyor demisti. Her gorustugumuzde kv laf söyluyordu gelmiyorsun eskisi gibi falan diye. Sonra ne olduysa bir iki defa tek gitti ev konusu da belki de o süreçte oldu. Taşinma konusunda fikrim net olmaz .

Ben bosanin yada boşanmayın demem.Sadece evliliği kurtaracak ciddi adımlar görmeden, barışma kararı almayın derim.
Ağlama konusuna gelince,biz ilk evlendigimiz zamanlar çok farklı bir sebepten ailemin yanına gelmiştim.İlk anlaşmazlık zamanları.Esim arıyor kapıya geliyor falan. Birgun geldi ailemle konuştu söz verdi,baktı ben kararlıyım başladı ağlamaya.Bizimkiler şok,ben duvar gibiyim.Abimin bile gözleri doldu o haline 😂Neyse gitti bizimki abim bana diyor ki kızım sende hiç vicdan yok mu?Dedim numara yapıyor bee😏😏Sonra itiraf etti planlamış o ağlamayı..Ama güzel oynadı.Aglamasina çok anlam yuklemeyin diye anlattım.
Işte ben de tam abinizin modundaydim . Bu kadar yazilandan sonra artik anlam yükleyemiyorum .

Ilk yillarda çok sorun yaşamişlar kaynim eşini seçmiş ailesiyle arasina sinir çizmiş. Belki biz de öyle oluruz zamanla diye umut etmistim bosa cikti
Yazık ya inan üzülüyorum.
Ne umutlarla evleniyor insanlar.
Sorunlar çıkınca da düzelecek diye de umutlanıyor.
Tabii şimdi boşanmak zor gelir,haklısın,anlıyorum ama maalesef bu adam da ailesi de olmaz.
O rest çok önceden çekilmeliydi.
Nişanlıyken eşini biraz daha iyi tanısaydın,biraz sıkıştırsaydın,bu huylarını az çok çözerdin de ne yapalım,nasip.
Baban geliyormuş da baba ne yapacak onu anlamadım.
Damadın kulaklarını mı çekecek?
Eşin tamam baba bir daha eşimin sözünden çıkmam diyecek ve sözünü mü tutacak sanıyorsun?
Neyse...
Gelsin baban tabii gelsin.

Gerçekten gitmenizi istemiyo olabilir, ağlaması gerçekten sizi kaybetmek istemediği için de olabilir yani ama bu bı etken olmamalı sizi orda tutmak için. Yetişkin insanlarımız uzulseniz de seçim yapmak zorunda olduğunuz zamanlar olabilir, eşiniz sürekli bı seçim ortamı oluşturup seçimini de annesinden yana kullaniyo, madem uzuluyo gerekeni yapicak size sahip cikicakti. Herşey üzülerek duzelmiyo maalesef sorumluluk almak zorundaydi
Sorumluluk alirsa tasinmak fikrinden benim icin vazgecerse o zaman güvenebilir miyim acaba ?

Tamam vazgeçtim der bı sure daha seni eyler bikac ay sonra annemlerin yanına tasiniyoruz der bak görürsün. Bu adam biraz senin gönlünü yapıp sonra seni daha beterine razı edebilicegini saniyo
Sonuç degişmez anladim . Bana niye bu kadar zor geliyor. Ilk gidisim karar verisim bu kadar zor olmamisti. Ertelersem zaman gectikce daha zor olacak demek ki.

Sorumluluk alirsa tasinmak fikrinden benim icin vazgecerse o zaman güvenebilir miyim acaba ?

Bu adam sizi insan yerine koymuyo, bundan vazgeçse yarın başka biseyle gelicek, aklınca sizi terbiye etmeye calisiyo, önce gidersen git, ailemi istemeyeni ben hiç istemem, ya tasiniriz ya boşanıriz diye surekli tepenizde bı boşanma tehdidi. Bakiyo ki siz bunları yemiyosunuz sonra gelip başka taktiklerle sizi yola getirmeye calisiyo. Kendini çakal zanneden ozguvensiz bı adam sizin kocanız. Ya dizini kırıp oturucaksiniz,.bu adamın her dediğini yapıp annesiyle yasiycaksiniz (zaten siz ilk evden ayrıldığınızda size bunu şart koşmuştu) ya da.bosanip huzurlu bı hayat suruceksiniz. Herşey.apacik ortadayken gider barışırsaniz ben kendi adıma bir daha sizin konulariniza yorum yapmycam. Akıllı mantıklı insanın yapicagi şeyi yapmamış olursunuz çünkü barışırsaniz

Taşınmaktan vazgecse eşin herşeyin halolocağına inanıyor musun? Adam bir süre senle iyi göründü sonra taşınma fikrini attı ortaya. Daha yeni evliyken, en güzel zamanlarınızı yaşamanızı gerekirken başından beri mutsuz etti seni. Sahip çıkmadı eş olarak sana. Arada ağzına bir parmak bal çaldı şimdi onun etkisinden çıkamıyorsun. İlk başta geri dönmeyecektin aslında şimdi bir kısır döngüye girip bu şekilde bir ileri iki geri yasayacagın psikolojiye gelmişsin. Bu tarz iliskiler de bağımlılık yapıyor demek ki.

Baban da destekliyor bu sefer seni ne güzel. Bu adamdan sırtını dayayacagin bu eş olmaz.

Back
Yukarı