Oturdum üşenmeden baştan konuyu okudum genelde senin yazdıklarını...Bu yorumu okur musun, kale alır mısın bilmiyorum ama yazıyorum belki okursun ve belki faydası olur...
Gitgeller, evden ayrılıp geri dönmeler, verilen sözler, eşinin kah düzelmiş gibi yapması kah ağlaması....
Bütün bunlar narsist özellikler gösteren bir erkeğin seni yola getirme sürecinde yaptıkları...Ben dışardan bakan, eşin tarafından manipüle edilmemiş biri olarak bunu net şekilde görebiliyorum...Ama sen halkanın içinde olduğun için göremiyorsun ve ümit besliyorsun...Manipüle edilmiş kişilerde ümit hiçbi zaman bitmez, en kötü durumlara düşersin, gittikçe şartlar kötüye gider ama manipüle edilmiş kurbanın her şeyin düzeleceğine dair umudu hiçbir zaman bitmez...Ve koskoca bir hayatı başkasının hayatı olarak yaşarsın....
Bu tip adamlar, kurbanlarını yavaş yavaş kendi istedikleri yöne çekerler...Tıpkı kurbağa deneyindeki gibi, kurbağayı soguk suya atmışlar, yavaaaş yavaaaş kaynatıyorlar suyu ama kurbağa bu süreçte artık anlamıyor suyun kaynadığını ve zıplamıyor bile ve ölüyor ...Bütün bu yaşadıklarını eşin evlenmeden önce planlamıştı, kafasındaki eş profili buydu ve karşıdaki buna uyacaktı...Başta sürekli anasına giderek hatta ordan gelmeyerek seni pes ettirmeye çalıştı...Baktı sen suyu kaynattıkça zıplamıyorsun her seferinde geri dönüyorsun Şimdi de baştan beri kafada olan o apartmana taşınma işini devreye aldı ...Çünkü seni bağımlı yaptı artık gitmeyeceğini biliyor...O yüzden de son darbeyi tak diye zamanı gelince vurdu...Şimdi diyor ki ya boşan ya da bu eve yerleşicez...Bunun için de gözyaşı kozunu kullanıyor...Sen sanıyorsun ki çok sahici, erkek ilk defa ağladı falan...Annem psikolojik rahatsız , mağdurum aranızda kaldım demeye başladı...Düşün bak onceden annenin psikolojisi bozuk desen sana ne derdi? Yeni mi anladı? Hayır tamamen kendini acındırmak amaçlı geçici bir söylem...Sen eve yerleşecekmişsin, annesi inanacakmış onu bırakmayacağına ve düzelecekmiş...Sen burdaki saçmalığı görebiliyorsun değil mi? Yani bunun yalan olduğunu...Kendi yalanlarının saçmalığına karşıdaki insanın inanacağını düşünecek kadar manyak bunlar.
Sen o eve de yerleşince, sonraki adım senin işten ayrılman için baskı olacak...Asla yerleşme düşüncem yok diyorsun, evliliğe devam edince onu da yapacaksın merak etme çünkü lanet olsun diyeceksin hadi bunu da deneyelim annesi de yakamızdan düşsün mantığıyla...Sonra işten ayrılacaksın...Asla yapmam dediklerin gerçek olacak çünkü manipülasyon düzeyin artıyor...Bu konuya başladığında dik duran biriyken şimdi gözyaşında kafası karışan biri oldun farkındaysan..
Anlamadığın bişey var, bu anası ve oğlu ikisi de psikolojik rahatsızlar...Normal bir anne bu derece oğluyla birarada olmak istemez..Oğlum yanımda olsun her daim diyenlerin hepsinin psikolojisi bozuk bunu unutma...O kadın eşinden zerre değer görmüyordur, oyle korkuyor ki yalnız kalmaktan ruhen, oğlunun bir hayatı olmasını istemiyor...Bu bir ruhsal hastalık ve sen bunları DÜZELTEMEZSİN...Oraya taşınsan da işten cıksan da bunlar mutlu olmaz....Bu narsist anne oğul ilişkisi öyle bişey ki sen istedikleri gibi oldukça doz artıyor...Sen bunlara uyum sağladıkça attığın adım dahi suç olacak yarın, afedersin biyerlerinde bişey bulsalar senden bilir hale gelecekler....
Sonra da ana oğul oturup keyifle kölelerini nasıl eğittiklerine gururla bakacaklar...Senle dalga geçmeye başlayacaklar, bildiğin köle olacaksın ileri safhalarda...
20 yıl sonra patlayacaksın ama gençlik gitmiş olacak ve arkana baktığında güzelim ömrü 2 tane ruh hastası için harcadığını göreceksin....Allah bile razı olmaz buna, kuluma akıl verdim diyerek sana hesap sorar yani...
ben sana olacakların resmini çizdim...Şimdi sen diyorsun ki yo yo ben taşınmıyorum ama orta yol bulmaya çalışıcam..Ne bulacaksın? Onların şartları belli, zaten orta yol isteyen iyi niyetli bir adam olsa bu aşamaya gelmezdiniz öyle değil mi? Ya tasınırız ya bosanırız diyen biriyle orta yolu bulabilecegine inanc nerden geldi?
Başta demişlerdi ki bi köy kızı bulsak daha iyi, bize eğitimlisi cıtkırıldımı yaramaz...Sen bu lafı da yuttun döndün...Pardon da köylü kızı dedikleri kızlar senden dişli çıkar emin ol...Artık 70li yıllarda değiliz, köydeki adamlar da annemle yasayacaksın dedikleri için eş bulamıyorlar, herkes uyandı artık...Bu palavralara gerek yok....Senden ayrıldıktan sonra senin kadar sabırlı birini bulacak, manipüle etmek için tekrar çaba harcayak imkansız...Uzun süre bekar kalır...
Üşenmedim 85 sayfa okudum, bi kendine gel nolur, bırak bu hasta ailenin cefasını çekmeyi, yarın bebek yaparsın bu adamı ömrü billah ayrılsan da hem anasını hem kensini çekmeye devam edersin...Cocuksuz tekrar evlenmen de kolay üstelik...Lütfen biraz düşün...Timsahın gözyaşlarına kanma...Narsistlerin duyguları yoktur, asla merhamet etmezler, empati yapmazlar....