Eşimin ilgisizligi

Başka çözümü sen değil o bulacak.
Hasta olan ve hatta size zarar veren onun annesi ve kendi hastalığı.
Sen mi tedavi olacaksın onların yerine?
Ne halleri varsa görsünler demeliyim anladim. Siz ilk yorumdan beri bu evliligin sürmemesi gerektigini düzelmeyecegini ifade ettiniz hep. Haklisiniz .

Sonuç degişmez anladim . Bana niye bu kadar zor geliyor. Ilk gidisim karar verisim bu kadar zor olmamisti. Ertelersem zaman gectikce daha zor olacak demek ki.

Hiç bekleme ya eşyalarını topla çık git ya da kapının kilidini değiştir. Bekledikçe lackalasicak çünkü

Ne halleri varsa görsünler demeliyim anladim. Siz ilk yorumdan beri bu evliligin sürmemesi gerektigini düzelmeyecegini ifade ettiniz hep. Haklisiniz .
Yanılmayı tercih ederdim inan.
Çünkü çok üzülüyorum.
İnşallah sen de gözlerini daha çok açarsın bu hayat yolunda.

Canım içinde kopan fırtınaları, kırgınlıklarını, ama bir yandan da umudunu öyle iyi anlıyorum ki...
Ancak hayatın gerçekleri bambaşka. Bir ömür tetikte yaşamayı kalbin kaldıracak mi? Hep acaba kimi tercih edecek diye beklemeyi?
Günün sonunda hep annesini tercih edecek emin ol. O sebeple kıymet görmediğin yerde durma artık lütfen, orada kaybettiğin her an kıymetini bilecekten ayrı kaldığın zaman İnan bana...
Kendimden biliyorum, ne yaparsan yap değişmeyecek
Dogru aslinda ya annemin yani ya boşanma diyen , yarin olacak baska bir sorunda da annem deyip beni gözden cikarabilir kolayca. Yasayip yasayip hep ayni son olacaksa bastan sonucu kabullenmem gerekiyor demek.

Yine yeni yeniden aynı sorunla çıkacak ve sen hep biz birbirimize kalsak mutluyduk aslında diye kendini kandıracaksın. Seven aidiyet hisseden adam bunu yapmaz zaten. Lütfen önüne bak.
kaldı ki annemlere taşınmayı kabul et diye ağladığını düşünüyorum seni göz yaşıyla kandırmaya çalışmış. Lütfen konuştuklarınızı bir de bu gözle tekrar aklından geçir hak vereceksin bana
Burda yazilan bircok seyi ben de ona söyledim aslinda. Bir aile olamadigimizi , sevginin davranislarla ispat istedigini , evliligimizin bir donemi haric kendimize kalamadigimizi , tasinirsak cikacak sorunlari daha kötü olacagini , bizim de aile olmamiz gerektigini vb her seyi . Ikinizin arasinda kaldim ben de cikmaza girdim senin istedigini yaptim annem uzüldu onun istedigini yapiyorum sen uzuluyorsun arada olan bana oluyor diyor. Dengeyi kurmada beceriksiz.

Aslinda cok sahit oldum kv öyle üstüne geliyor ki kirmadan sıyrilmanin yolunu arayip duruyor. Zaten kv istemedigi hicbir seyi duymuyor beni de duymuyor reddediyorum duymazdan gelip kendi istegini tekrarlayip duruyor eşime de aynisini yapiyor.

Burda yazilan bircok seyi ben de ona söyledim aslinda. Bir aile olamadigimizi , sevginin davranislarla ispat istedigini , evliligimizin bir donemi haric kendimize kalamadigimizi , tasinirsak cikacak sorunlari daha kötü olacagini , bizim de aile olmamiz gerektigini vb her seyi . Ikinizin arasinda kaldim ben de cikmaza girdim senin istedigini yaptim annem uzüldu onun istedigini yapiyorum sen uzuluyorsun arada olan bana oluyor diyor. Dengeyi kurmada beceriksiz.

Aslinda cok sahit oldum kv öyle üstüne geliyor ki kirmadan sıyrilmanin yolunu arayip duruyor. Zaten kv istemedigi hicbir seyi duymuyor beni de duymuyor reddediyorum duymazdan gelip kendi istegini tekrarlayip duruyor eşime de aynisini yapiyor.

Yazdıklarımı okusaydın keşke

Oturdum üşenmeden baştan konuyu okudum genelde senin yazdıklarını...Bu yorumu okur musun, kale alır mısın bilmiyorum ama yazıyorum belki okursun ve belki faydası olur...

Gitgeller, evden ayrılıp geri dönmeler, verilen sözler, eşinin kah düzelmiş gibi yapması kah ağlaması....
Bütün bunlar narsist özellikler gösteren bir erkeğin seni yola getirme sürecinde yaptıkları...Ben dışardan bakan, eşin tarafından manipüle edilmemiş biri olarak bunu net şekilde görebiliyorum...Ama sen halkanın içinde olduğun için göremiyorsun ve ümit besliyorsun...Manipüle edilmiş kişilerde ümit hiçbi zaman bitmez, en kötü durumlara düşersin, gittikçe şartlar kötüye gider ama manipüle edilmiş kurbanın her şeyin düzeleceğine dair umudu hiçbir zaman bitmez...Ve koskoca bir hayatı başkasının hayatı olarak yaşarsın....

Bu tip adamlar, kurbanlarını yavaş yavaş kendi istedikleri yöne çekerler...Tıpkı kurbağa deneyindeki gibi, kurbağayı soguk suya atmışlar, yavaaaş yavaaaş kaynatıyorlar suyu ama kurbağa bu süreçte artık anlamıyor suyun kaynadığını ve zıplamıyor bile ve ölüyor ...Bütün bu yaşadıklarını eşin evlenmeden önce planlamıştı, kafasındaki eş profili buydu ve karşıdaki buna uyacaktı...Başta sürekli anasına giderek hatta ordan gelmeyerek seni pes ettirmeye çalıştı...Baktı sen suyu kaynattıkça zıplamıyorsun her seferinde geri dönüyorsun Şimdi de baştan beri kafada olan o apartmana taşınma işini devreye aldı ...Çünkü seni bağımlı yaptı artık gitmeyeceğini biliyor...O yüzden de son darbeyi tak diye zamanı gelince vurdu...Şimdi diyor ki ya boşan ya da bu eve yerleşicez...Bunun için de gözyaşı kozunu kullanıyor...Sen sanıyorsun ki çok sahici, erkek ilk defa ağladı falan...Annem psikolojik rahatsız , mağdurum aranızda kaldım demeye başladı...Düşün bak onceden annenin psikolojisi bozuk desen sana ne derdi? Yeni mi anladı? Hayır tamamen kendini acındırmak amaçlı geçici bir söylem...Sen eve yerleşecekmişsin, annesi inanacakmış onu bırakmayacağına ve düzelecekmiş...Sen burdaki saçmalığı görebiliyorsun değil mi? Yani bunun yalan olduğunu...Kendi yalanlarının saçmalığına karşıdaki insanın inanacağını düşünecek kadar manyak bunlar.

Sen o eve de yerleşince, sonraki adım senin işten ayrılman için baskı olacak...Asla yerleşme düşüncem yok diyorsun, evliliğe devam edince onu da yapacaksın merak etme çünkü lanet olsun diyeceksin hadi bunu da deneyelim annesi de yakamızdan düşsün mantığıyla...Sonra işten ayrılacaksın...Asla yapmam dediklerin gerçek olacak çünkü manipülasyon düzeyin artıyor...Bu konuya başladığında dik duran biriyken şimdi gözyaşında kafası karışan biri oldun farkındaysan..

Anlamadığın bişey var, bu anası ve oğlu ikisi de psikolojik rahatsızlar...Normal bir anne bu derece oğluyla birarada olmak istemez..Oğlum yanımda olsun her daim diyenlerin hepsinin psikolojisi bozuk bunu unutma...O kadın eşinden zerre değer görmüyordur, oyle korkuyor ki yalnız kalmaktan ruhen, oğlunun bir hayatı olmasını istemiyor...Bu bir ruhsal hastalık ve sen bunları DÜZELTEMEZSİN...Oraya taşınsan da işten cıksan da bunlar mutlu olmaz....Bu narsist anne oğul ilişkisi öyle bişey ki sen istedikleri gibi oldukça doz artıyor...Sen bunlara uyum sağladıkça attığın adım dahi suç olacak yarın, afedersin biyerlerinde bişey bulsalar senden bilir hale gelecekler....

Sonra da ana oğul oturup keyifle kölelerini nasıl eğittiklerine gururla bakacaklar...Senle dalga geçmeye başlayacaklar, bildiğin köle olacaksın ileri safhalarda...

20 yıl sonra patlayacaksın ama gençlik gitmiş olacak ve arkana baktığında güzelim ömrü 2 tane ruh hastası için harcadığını göreceksin....Allah bile razı olmaz buna, kuluma akıl verdim diyerek sana hesap sorar yani...

ben sana olacakların resmini çizdim...Şimdi sen diyorsun ki yo yo ben taşınmıyorum ama orta yol bulmaya çalışıcam..Ne bulacaksın? Onların şartları belli, zaten orta yol isteyen iyi niyetli bir adam olsa bu aşamaya gelmezdiniz öyle değil mi? Ya tasınırız ya bosanırız diyen biriyle orta yolu bulabilecegine inanc nerden geldi?

Başta demişlerdi ki bi köy kızı bulsak daha iyi, bize eğitimlisi cıtkırıldımı yaramaz...Sen bu lafı da yuttun döndün...Pardon da köylü kızı dedikleri kızlar senden dişli çıkar emin ol...Artık 70li yıllarda değiliz, köydeki adamlar da annemle yasayacaksın dedikleri için eş bulamıyorlar, herkes uyandı artık...Bu palavralara gerek yok....Senden ayrıldıktan sonra senin kadar sabırlı birini bulacak, manipüle etmek için tekrar çaba harcayak imkansız...Uzun süre bekar kalır...

Üşenmedim 85 sayfa okudum, bi kendine gel nolur, bırak bu hasta ailenin cefasını çekmeyi, yarın bebek yaparsın bu adamı ömrü billah ayrılsan da hem anasını hem kensini çekmeye devam edersin...Cocuksuz tekrar evlenmen de kolay üstelik...Lütfen biraz düşün...Timsahın gözyaşlarına kanma...Narsistlerin duyguları yoktur, asla merhamet etmezler, empati yapmazlar....
Sen uyum sagladikca dozu artar cümleniz çok dogru biraz uyum göstersem tepeme çikiyor kv özellikle , mesafeli dururken hicbir seye karismiyor arka planda calisiyor , birazcik yakinlik gorsun her seye karisip dahil oluyor yönetmeye calisiyor. Eşim de narsist özelliklerin bazilarini ben de görüyorum hepsini degil ama zaten temel 5 özellik olsa yetiyor narsist demek icin. Daireye girdigimi farketmemistim zaten avlananlar bunu farketmiyorlar.

Dediginiz gibi ilk baslarda cok dik duruyordum ve cok kararliydim o dönemde özellikle babamin ve yakin çevremin çok tesiri oldu ben de ilk seneler alisma uyum süreci çatismalar yasanabilir bir daha deneyeyim sans vereyim dedim. Ama şu an zorlasti cekip gitmek ben de anlamiyorum niye . Karar aşamasi yine çok zor degildi duygu sömürüsünde dayanamadim hassaslastim. Bütün yazdiklarimi okuyup özetlemişsiniz ben de en baştan yasadiklarimi bir kez daha görmüş oldum. Teşekkür ederim çok faydasi oldu.

Yazık ya inan üzülüyorum.
Ne umutlarla evleniyor insanlar.
Sorunlar çıkınca da düzelecek diye de umutlanıyor.
Tabii şimdi boşanmak zor gelir,haklısın,anlıyorum ama maalesef bu adam da ailesi de olmaz.
O rest çok önceden çekilmeliydi.
Nişanlıyken eşini biraz daha iyi tanısaydın,biraz sıkıştırsaydın,bu huylarını az çok çözerdin de ne yapalım,nasip.
Baban geliyormuş da baba ne yapacak onu anlamadım.
Damadın kulaklarını mı çekecek?
Eşin tamam baba bir daha eşimin sözünden çıkmam diyecek ve sözünü mü tutacak sanıyorsun?
Neyse...
Gelsin baban tabii gelsin.
Gercekten zor ama olmasi gerekeni de ertelemek istemiyorum. Net kararla hareket etmek istiyorum . Sevgiliyken ve nisanliyken eşim böyle degildi ama annesi o zaman da böyleydi. Eşim benim yanimdayken bile defalarca arar ne zaman geleceksin eve gel derdi eşim dinlemezdi hiç. Ben bunalip bu konuda esimle tartismistik nisanliyken, merak ediyor beni ondan ariyor falan demisti bana sözler vermisti evlenince boyle yapmaz yapsa da ben izin vermem demisti .

Ben gidecektim eve , eşim böyle konusunca ben kararsizliga dustum babam aradi ona anlatinca sinirlendi bize ne kaynananin travmasindan hastaligindan merak etmesin ölmez , ölecek olsa diger oglunu kaybettiginde ölürdu dedi. Taşinma konusu nişanliyken babamla konuşulmuştu ve babam kabul etmemisti ben de tabi ki . Onlar bana söz verdiler beni mi kandiriyorlar, hastaysa hasta sen mi hasta ettin , gelip hepsiyle konusacagim duzelecek tarafi varsa düzelir ama bu işin sonu iyi degil gibi geliyor bana ,adam eve gelmiyor annesinde yatip kalkiyor , tasinmazsan boşanirim diyor annesine kendi baksin o zaman seni alir cikarim dedi .

Bu adam sizi insan yerine koymuyo, bundan vazgeçse yarın başka biseyle gelicek, aklınca sizi terbiye etmeye calisiyo, önce gidersen git, ailemi istemeyeni ben hiç istemem, ya tasiniriz ya boşanıriz diye surekli tepenizde bı boşanma tehdidi. Bakiyo ki siz bunları yemiyosunuz sonra gelip başka taktiklerle sizi yola getirmeye calisiyo. Kendini çakal zanneden ozguvensiz bı adam sizin kocanız. Ya dizini kırıp oturucaksiniz,.bu adamın her dediğini yapıp annesiyle yasiycaksiniz (zaten siz ilk evden ayrıldığınızda size bunu şart koşmuştu) ya da.bosanip huzurlu bı hayat suruceksiniz. Herşey.apacik ortadayken gider barışırsaniz ben kendi adıma bir daha sizin konulariniza yorum yapmycam. Akıllı mantıklı insanın yapicagi şeyi yapmamış olursunuz çünkü barışırsaniz
Aklimdaki her seyi yazip yorumlariniza birakiyorum. Benim kaçirdigim bir şeyler varsa gösterilsin diye. Tüm seçenekleri de birçok akilla degerlendirip karar verdigimde kafam rahat olur. Konuma yazan herkesin yorumlari cok degerli .
Bu adam ne yapsa da olmaz bu saatten sonra diyorsunuz peki.

Taşınmaktan vazgecse eşin herşeyin halolocağına inanıyor musun? Adam bir süre senle iyi göründü sonra taşınma fikrini attı ortaya. Daha yeni evliyken, en güzel zamanlarınızı yaşamanızı gerekirken başından beri mutsuz etti seni. Sahip çıkmadı eş olarak sana. Arada ağzına bir parmak bal çaldı şimdi onun etkisinden çıkamıyorsun. İlk başta geri dönmeyecektin aslında şimdi bir kısır döngüye girip bu şekilde bir ileri iki geri yasayacagın psikolojiye gelmişsin. Bu tarz iliskiler de bağımlılık yapıyor demek ki.

Baban da destekliyor bu sefer seni ne güzel. Bu adamdan sırtını dayayacagin bu eş olmaz.
Ne gidesim var ne de kalasim var. Aslinda inanmiyorum düzelecegine . Çok söylenirse kabul ederim, belki olurdu ve acabalarim kalmasin her seyi degerlendirmis olayim kafam rahatlasin diye soruyorum.

Taşınmaktan vazgeçse bile belli bir süre her şey iyi gider sonra ana-oğul yine yeni olaylar yaratırlar.
Evet evet ayni ben de böyle düsünüyorum iki gün benle iyi olur 3.gün anneye koşar. O yüzden diyorum ayni sürecleri tekrar tekrar yasamak istemiyorum. Net karar verip donmeyeyim

Neden böyle insanlar?Neden kandırılıyoruz ki?
Kandırılmayı ve sevilmeyi istediğimiz için. Konu sahibi de aynı şekilde, kocası onu sevsin diye bekliyor kaprisini çekiyor...
Ne gerek var halbuki, bizi biz olduğumuz için sevip değer verecek birileri varken...
İlk eşimden ayrılmak ki bu adamla aynı karakterdeydi, başıma gelen en güzel şeymiş. Bende sevildiğimi sanıp her şey yolunda sanıyordum manipüle edilirken. Aynı şekilde oynadı annesiyle ikisi benimle... bir de şeytan kız kardeşi vardı, onu es geçemem, Allah ona da iki tane vermiş benden sonra, Allah’ın adaletine sığınıyorum.
Özetle keşke çabalamasaymışım 2,5 sene, o değişmediği gibi ben delirmişim gün geçtikçe...

aradan kısacık 1 sene geçmeden şimdiki eşim çıkmıştı karşıma, iyi ki de çıkmış, 4 senedir prensesler gibi hissediyorum, kv saygılı ben saygılı, eş dengeli, ev huzurlu... hayal edemeyeceğim mutluluğu yaşıyorum.

ağaç değiliz, mutlu olmuyoraak hakkımız yeniyorsa değer görmüyorsak bir saniye orada beklememeliyiz, kökümüzü toplayıp gitmeliyiz

Kandırılmayı ve sevilmeyi istediğimiz için. Konu sahibi de aynı şekilde, kocası onu sevsin diye bekliyor kaprisini çekiyor...
Ne gerek var halbuki, bizi biz olduğumuz için sevip değer verecek birileri varken...
İlk eşimden ayrılmak ki bu adamla aynı karakterdeydi, başıma gelen en güzel şeymiş. Bende sevildiğimi sanıp her şey yolunda sanıyordum manipüle edilirken. Aynı şekilde oynadı annesiyle ikisi benimle... bir de şeytan kız kardeşi vardı, onu es geçemem, Allah ona da iki tane vermiş benden sonra, Allah’ın adaletine sığınıyorum.
Özetle keşke çabalamasaymışım 2,5 sene, o değişmediği gibi ben delirmişim gün geçtikçe...

aradan kısacık 1 sene geçmeden şimdiki eşim çıkmıştı karşıma, iyi ki de çıkmış, 4 senedir prensesler gibi hissediyorum, kv saygılı ben saygılı, eş dengeli, ev huzurlu... hayal edemeyeceğim mutluluğu yaşıyorum.

ağaç değiliz, mutlu olmuyoraak hakkımız yeniyorsa değer görmüyorsak bir saniye orada beklememeliyiz, kökümüzü toplayıp gitmeliyiz
Bende 4 ay evlı kaldım ama hala karsıma ıyı bırı çıkmadı .Boşluktayım sevilmek ıstıyorum .Ama olmayınca olmuyo.

Ayyy bir sorunlu kayinvalide konusu daha.Konu sahibi son durumunuz nedir acaba?Ben de bu konularda dolasiyorum uzun zamandir.Acaba ben miyim sorunlu diye ama yok ruh hastasi anneler var yazik be yazik.Oglanlarin girdigi psikolojik kundaga yazik.Hayat karartma bu goz gore gore.Ayni durumdayim,anne evindeyim ben.Amerikaya tasindik birakin arka mahalleyi Amerikada kocamin akli eve girmedi,annemi getirelim annemi getirelim,anneme gidicem anneme gidicem.Annem nasil annem annem annem ben anksiyete hastasi oldum.Kaynanam daha yerlestiremedigim evimin ortasina coktu.Evlenirken cicek gibiydim.Manyak kaynana var bende de tam ruh hastasi.Hani kendimi suclayacam ama kocasi da kacmis benimkinden yani tescilli.Coook uzuluyorum ama yok anksiyeteli yasayamiycam nefret ediyorum o kadindan.

Umutla doldum yazdiginizi okuyunca.Rabbim saglikli omur versin.Insallah benim surecim de hayirlisina baglanir.Zor donemdeyim ama sagligima,uykuma,yememe,icmeme dikkat ediyorum.

X