• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilgisizligi

Bir tane kaynim var bayramdan bayrama geliyor ailesiyle gorusmuyor kizkardesleriyle gorusmuyor bir tek esim ve benle gorusuyorlar. Zaten bu hastaligi kaynim ve eltimle olan kavgalarinda ve kusmelerinde baslamis. Esim de kaynim gibi olur diye korkuyormus. Anlatirken şu an bana da cok sacma geldi oysa dinlerken cok duygulanmis aglamistim.
Bu hayata eşinin ve kayınvalidenin saçma sapan ilişkisi arasında heba olmak için mi geldin? Bu kadar kıymetsiz görüyorsan kendini taşın tabi ki .

Diğer oğlunu kendi bencilligi yüzünden kaybetmiş ve hiç akillanmamis kayinvalide size asla huzur vermez nasıl görmüyorsunuz bunu? Eşiniz kaynınız gibi basiretli bir adam değil tam bir ana kuzusu. Sizin evliliğini kurbanı sen olacaksın bu gidişle.

Bir tane kaynim var bayramdan bayrama geliyor ailesiyle gorusmuyor kizkardesleriyle gorusmuyor bir tek esim ve benle gorusuyorlar. Zaten bu hastaligi kaynim ve eltimle olan kavgalarinda ve kusmelerinde baslamis. Esim de kaynim gibi olur diye korkuyormus. Anlatirken şu an bana da cok sacma geldi oysa dinlerken cok duygulanmis aglamistim.
Bire-bir aynı durumun içinde büyüdüm ben amcam ilgisiz olduğu icin babamda hep psikolojik baskı yapıyordu babannem dedem ve hiçbişey değişmedi adam 60a yaklaştı aynı . Annem çok üzüldü çok ağladı sadece yılları gecti . Ve hep sunu soyler bunca sene çabaladigim icin cok pişmanım der . Başkalarının diyetini niye siz odiyesiniz ki . Sonra evlenmenin mutsuzluğu mu bu o zaman keşke kayniniz sizden sonra evlenseymiste ona sarsaymış kv. Eşiniz sizi güzel manipüle etmeye çalışıyor. Isterseniz taşının deneyin görün ama sonunda yıllarını heba etmiş belkide çocuklarıyla birlikte çok mutsuz bir kadın olacak aileniz arkanızda ve gençken dirayetli olun derim . Ha pişman olmiyim taşınıp gozlemliyim derseniz olur taşının ama delirmeden geri çıkın o evden derim

Aglamasi çok samimi geldi bana içini dökmesi falan çok dokundu bilemiyorum düsunemiyorum. Işten çikma konusunu ve ailesine yardim etme konusunu öfkeyle söylemiş . Sadece yanimda ol yeter annemle aranizda bir sey olursa da bana söyle ben hallederim diyor. Aklim karmakarisik .
İyi de bunun için taşınmanıza ne gerek var ki? Durduk yerde sorun yaratan dengeyi kuramayan o. Bide üstüne ağlıyor. Secim senin. Acıyabilirsin. Ama bu düzen böyle devam eder. Sen kayınvaldeye kuma gelmedin bunun ayrımını yapması gereken eşin.

Sakın kanma.
Anasına bu kadar üzülüyordu madem tedavi olması için çabalasaydı.
Evlenmeyip ona baksaydı.

Yukarıda yazdıklarını bir daha oku. Annesinin dibine taşınıp işi bırakmanı istiyorlar. Neden?
Sen doktor değilsin, psikolog değilsin, hizmetçi ya da hasta bakıcı da değilsin.

Eşin en başından beri anasıyla yaşıyordu zaten. Bu evlilikte yalnız bırakılan sensin. Neden en baştan "annem rahatsız, ona bir çare bulmama yardım et" demedi de seni katlanmakla boşanmak arasında tercih yapmaya zorladı?

Eğer zayıf düşeceksen hemen ailene git ve orada aç davanı.
Gerçekten bu mesajlar bana çok iyi geldi . Aradaki saçmaliklari farketmemi sagliyor. Evet en başta benden gizlediler. Bunu sordum aslinda neden daha önce söylemedin diye söyleyemedim her şeyi söyleyemiyorum vurdumduymaz olmaya çalisiyorum gormezden geliyorum annemle senin aranda kaliyorum ikinize de içimde ne yaşadigimi anlatamiyorum dedi. Kayinvalide ile tartismistik en son ev konusunu soylemisti bana bir suredir gorusmuyoruz bana küstü. Bizim küslugumuze de dayanamiyormus falan. Bu geceye kadar bana sert duran adama noldu da bu kadar kendini saliverdi böyle karsimda çaresiz goründu bilemiyorum. Belki de duygu yogunlugundan bir seyleri tam anlayamiyorum.

Kaldı ki onu bunu geçin,böyle bı kararı nasıl sizi karşısına alıp konuşarak vermez? Nasi kv evinde ogrenirsiniz bunu? Nasi bu emrivakiye razı olmayı düşünürsünüz? Adam yerine konmuyosunuz farkında mısınız? Burda mantıklı olan tek şey var o da bu adamı boşamak. Yok yine barışırsaniz kendinize olan saygınizi yitirdiginize inanicam. Kaldı ki kimse de bidaha sizin derdinizi ciddiye almaz ne burdan ne reel hayattan, konuşuyor konuşuyor sonra gidip barisiyo nasılsa derler. İnsanların size olan ciddiyetlerini sarsmayin, siz aklı başında birisiniz

Ne güzel manipüle ediyor sizi. Yapmayın eşinizin yanında olmanız demek, ailesiyle aynı binada, koloni halinde yaşamanız demek farkında mısınız? Samimiyse sorunlarına çözüm bulsun sizi o sorunlara dahil etmesin.
Ve ben hiç hissetmedim manipüle edildigimi . Bunu onunla tekrar konuşmak fayda saglar mi acaba ? Taşinmayip kayinvalide ile barismak çözüm olur mu yoksa boşa kürek mi cekerim.

Gayet de farkında. Aylarca nasıl düzelmiş gibi davrandiysa şimdi de uzgunmus gibi davranıp bı şekilde sizi manipule etmeye calisiyo. Sizi kaybetmek istemese daha ilk çekip gittiğinizde umrunda olurdunuz, hala sizi arayıp horozlanmazdi. Ama ben bu hikayede en çok babaniza kızıyorum, evinize dönün diye elinden geleni yaptı sizi dinlemedi bile, düzelir nasılsa diye baktı. Kaybettiğiniz aylar var şimdi ortada, demek ki bı bildiğiniz varmış ki baba evine donmussunuz, şu yasadiklariniz bı müsebbibi de babanız
Önceden ben de babaya kızıyordum,kızına sahip çıkmıyor diye.
Ama şimdi farklı düşünüyorum.
Babaya göre boşanmak ters olabilir,evlilik sürsün isteyebilir.
Ama @Cemrecn okumuş,meslek sahibi kadın.
Tek başına da ayakta durabilir,1 oda ev tutup kendini idare edebilir.
7 çocuklu,eğitimsiz,çaresiz bir kadın gibi davranmanın anlamı yok.
İlla ezilecem dedi ve devam ediyor.

hakkınızda hayırlısı ama siz sağlıklı düşünemiyorsunuz, duygularınız izin vermiyor, ailenize anlatın durumu bakalım onlar nasıl tepki verecek. boşanmakla taşınmak arasında bir seçim yapmanızı isteyen adama onlar ne diyecek

Ve ben hiç hissetmedim manipüle edildigimi . Bunu onunla tekrar konuşmak fayda saglar mi acaba ? Taşinmayip kayinvalide ile barismak çözüm olur mu yoksa boşa kürek mi cekerim.
Barışmak çözüm değil ki, onlarin zihniyetleri değişmediği sürece sana huzur vermeyecekler bunu görmek zor olmasa gerek.

Önceden ben de babaya kızıyordum,kızına sahip çıkmıyor diye.
Ama şimdi farklı düşünüyorum.
Babaya göre boşanmak ters olabilir,evlilik sürsün isteyebilir.
Ama @Cemrecn okumuş,meslek sahibi kadın.
Tek başına da ayakta durabilir,1 oda ev tutup kendini idare edebilir.
7 çocuklu,eğitimsiz,çaresiz bir kadın gibi davranmanın anlamı yok.
İlla ezilecem dedi ve devam ediyor.

Ben hala aynı düşünüyorum. İnsan orfunden adetinden önce çocuğunun iyiliğini dusunucek. Kendi evladinin yerine saçma sapan anlayışlar koyabiliyosan çocuk yapmiycaksin. Bak noldu kızın olucak dediği şeyler bir bir oldu bu adam değişmiyor. Yıllarını da harcayabilirdi farkedene kadar, yazık değil mi

Anlattıklarınızı okumaya bile tahammül edemedim ve siz hepsini yaşamışsınız. Benim eşimin ailesi memlekette yaşıyor. Benim için şehrini değiştirdi yılda iki hafta kadar görebilicek ama eşiniz aynı şehirde bile uzağım diye dert yanıyor bence şükretmeli uzak kalmadıkları için. Allah sabır versin🙏🏻

Zor bir durum. Eşinin ağlamasına sızlamasına sakın inanma. Belki de annesiyle yaptıkları planın bir parçasıdır. Aynı binaya taşınırsanız, asıl kabus o zaman başlayacak. Şu durumda boşanmak senin beden, akıl ve ruh sağlığın için en iyisi olacaktır.

bütün yorumları maalesef çok uzun olduğu için okuyamadım kusura bakmayın ama son durum nedir ? boşanıyoruz yazıyor güncelleme de ama bi kaç yorumda pişman olduğunu baristiginizi okudum nedir son durum
Son durum eşimin seni kaybetmek istemiyorum diye aglamasi ve annesini yalniz birakmak istemedigi icin de ikimizin arasinda kalmasi. Bundan sonraki durum muamma şimdilik. Ne yapacagima karar vermede beceriksiz durumdayim.

Kaybetme korkusu geçerse bizi rahat birakirmiş . Yaninda olursak korkusunu yenmesine yardimci olurmusuz.
Çocuk kandırıyor sanki, yapma lütfen. Yanında koloni şeklinde yaşarsınız kadın memnun olacak zaten tüm derdi bu . Ama sen ne olacaksın? Seni eşin dahil kimse düşünmüyor farkındaysan.

Ben hala aynı düşünüyorum. İnsan orfunden adetinden önce çocuğunun iyiliğini dusunucek. Kendi evladinin yerine saçma sapan anlayışlar koyabiliyosan çocuk yapmiycaksin. Bak noldu kızın olucak dediği şeyler bir bir oldu bu adam değişmiyor. Yıllarını da harcayabilirdi farkedene kadar, yazık değil mi
Haklısın,yerden göğe haklısın.
Ama düşünmüyorlar işte.
@Cemrecn nin de eşinin de ailesi evlatlarını düşünmüyorlar.
Yoksa evlatlarını seven aileler böyle mi yapar?
Beni de anam babam çok umursamaz,bencildirler,onlar bencil diye kendi hayatımı kendim mi ezeyim?
Aksine daha çok güçlenmeye çabaladım,daha sert oldum onlara da hayata da.
Kendi başıma çabaladım,çok şükür mutluyum da.

Gerçekten bu mesajlar bana çok iyi geldi . Aradaki saçmaliklari farketmemi sagliyor. Evet en başta benden gizlediler. Bunu sordum aslinda neden daha önce söylemedin diye söyleyemedim her şeyi söyleyemiyorum vurdumduymaz olmaya çalisiyorum gormezden geliyorum annemle senin aranda kaliyorum ikinize de içimde ne yaşadigimi anlatamiyorum dedi. Kayinvalide ile tartismistik en son ev konusunu soylemisti bana bir suredir gorusmuyoruz bana küstü. Bizim küslugumuze de dayanamiyormus falan. Bu geceye kadar bana sert duran adama noldu da bu kadar kendini saliverdi böyle karsimda çaresiz goründu bilemiyorum. Belki de duygu yogunlugundan bir seyleri tam anlayamiyorum.
Canım kocan sadece iyi bir oyuncu.
Ana oğul çok iyi manipüle ediyorlar seni.
Diyelim taşındın. Olacaklar şöyle;
Sabah kv de kahvaltı hazırlayacaksın.
Evi toparlayıp işe gideceksin.
Sonra eve gelip kv de yine yemek hazırlayıp, herkesi doyurup, evi toplayıp, yatmaya evine çıkacaksın. Sonra senin ev işleri var tabi. Otel gibi kullansan da işin bitmeyecek. İki ev ve iş arasında mahvolacaksın. Belki onlara kanıp işten çıkacaksın. Ohh tam da istedikleri gibi bedava hizmetçi olacaksın. Neden?
Senin bundan kazancın ne? Mutlu bir evliliğin mi olacak? Hayır. O zaman neden düşünüyorsun hala?

Zaten evliliğin başından beri ana sorun bu değil mi? Evimde kalamıyorum, kocamla başbaşa kalamıyorum diye üzülmüyor muydun?

Back
X