• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin giyim kuşam meselesi.Bıktım!

Ya şöyle fayda maliyet analizi yaparsanız bazı şeylere verdiğimiz paranın kat kat çıkarttığını görürsünüz. 2 tl ye aldığım külotla, 10 tl ye aldığım bir değil.

Ya da akrilik bir kazağa 50 tl verip, üşüyüp terleyip yapışmaktansa 200 tl ye merinos yünü alıyorum atlet bile giymeye gerek yok sıcacıksın kendi tenin gibi, dalmıyor kaşındırmıyor, senelerce giy. Gerçek deriyse de 300 tl çok iyi fiyat.

niye ama bende uzun yıllar kullanıyorum baya baya gidiyor yani.. bana bir ayakkabı dayanmaz o da benim hatamdan olur yani.. gerçek deri değildir diye düşünüyorum pierre cardin ceket

niye ama bende uzun yıllar kullanıyorum baya baya gidiyor yani.. bana bir ayakkabı dayanmaz o da benim hatamdan olur yani.. gerçek deri değildir diye düşünüyorum pierre cardin ceket

Ben çok terlerim akrilik giyince koku yapıyor mesela, her giyişte yıkamak zorundayım. Terleyince soğuyor üşüyorum hasta oluyorum. Yünde böyle sorunlar yaşamıyorum.

Herkesin kendi tercihi, ama kaliteli ürün aldı diye kızmayın bence eşinize. Abartmadan kaliteli ürün almak yatırımdır.

Koton belki orta mağaza olabilir ama lcw ve defacto bildiğiniz kötü markadadır. Avmlerdeki mağaza yerleşiminin neye göre olduğunu araştırmanızı öneririm. Lcw en alt katta olmadığı hiçbir avm görmedim mesela..
valla bana göre damtta lükse giriyor herkesin bütçesine göre değişen bir durum bu ama ben gidipte bir tişörte 100 tl vermem mesela veremem de o kadar param yok, üstüme başıma aldıklarımı da koton lcw tarzı yerlerden ya da çarşıdan pazadan alır giyerim..
benim eşimde marka ve alışveriş meraklısı ona hediye alırken gider paraya kıyarım ama kendime almam alamam yazık günah zaten sıkılıyor insan bir süre sonra , temiz olsun üstümdeki yeter..

valla bana göre damtta lükse giriyor herkesin bütçesine göre değişen bir durum bu ama ben gidipte bir tişörte 100 tl vermem mesela veremem de o kadar param yok, üstüme başıma aldıklarımı da koton lcw tarzı yerlerden ya da çarşıdan pazadan alır giyerim..
benim eşimde marka ve alışveriş meraklısı ona hediye alırken gider paraya kıyarım ama kendime almam alamam yazık günah zaten sıkılıyor insan bir süre sonra , temiz olsun üstümdeki yeter..

Parasi oldugu halde herseye cok para vermek istemeyeni anlarim. Eşim alabilecegimiz halde işe giderken giydigi gomlegi, pantolonu, ayakkabi ve aksesuarlari hariç günlük giydigi seylere cok para dökmez ama çiftlerden biri "o kadar param yok" derken ötekinin marka alısveriş meraklisi olmasini garipsiyorum. Benim param yoksa eşim nasil pahali alisveris yapar ya da eşimin parasi yoksa ben nasil pahali alisveris yaparim? Eşim para yok diye carsidan pazardan giyinecek ben markalarda gezecegim 565777 tane taksit yaptirip?

Eşiniz sanırım eskiden zor şartlarda büyümüş. O yüzden de kıyamıyor, giymeye ve eskitmeye.

Günlük hayatta da kendine giymeye yakıştıramıyor sanırım aldıklarını.

Hani bir söz var ya ucuz mal alacak kadar zengin degilim.

Hala eski zihniyette yaşıyor, yeniler dursun önemli zamanlarda giyeyim, eskileri de günlük zamanlarda giyeyim diye. Bu düşünce böyle aşılanmış ona küçükken aileden demek ki. Yavaş yavaş siz alıştırıp bugün bunu giy diye önerseniz gözü de alışır hem.

Aynennn :)) çık seviyorum alıp veriş . Bir de zayıflayınca giyerim kazaklarım var :olamaz: onların hali daha dramatik ..
ayy bende öyleyim enn pahalı yerden alınmış kaşmir
kazaklarım var 6 yıllık filan daha kıyıp bir defa bile giyemedim
nerde sıradan şeyler var onları giyerim gören yok sanır ama
dolap taşıyor fikirler için konuyu takipteyim sufisentir sufisentir :kahve:

giysin, alsin, genc sonucta. simdi heves ediyorsa birakin heves ettigi zamanda donemde alsin giysin. bazi kiyafetler dedigi gibi gundelik degildir.
Buyutup abartmayin bukadar. Ayrica yirtilana/eskiyene kadar biseyi nasil giyiyosunuz Allah askina, bikip usanmiyomusunuz ayni seyleri devamli donup dolasip giymekten. Bence siz esinize biraz daha ayak uydurun, o size uyduracagina.

ayy bende öyleyim enn pahalı yerden alınmış kaşmir
kazaklarım var 6 yıllık filan daha kıyıp bir defa bile giyemedim
nerde sıradan şeyler var onları giyerim gören yok sanır ama
dolap taşıyor fikirler için konuyu takipteyim sufisentir sufisentir :kahve:

Kaşmir giyildikçe oturur, güzelleşir. Çünkü tüylerini döker ve yumuşaklaşır. Giyin merak etmeyin kaşmir eskimez kolay kolay. 6 senedir giydiğim kaşipek kazağım hala yepyeni.

giysin, alsin, genc sonucta. simdi heves ediyorsa birakin heves ettigi zamanda donemde alsin giysin. bazi kiyafetler dedigi gibi gundelik degildir.
Buyutup abartmayin bukadar. Ayrica yirtilana/eskiyene kadar biseyi nasil giyiyosunuz Allah askina, bikip usanmiyomusunuz ayni seyleri devamli donup dolasip giymekten. Bence siz esinize biraz daha ayak uydurun, o size uyduracagina.

Topa tutulmamak için yazmadım siz yazmışsınız teşekkürler :) Rengi solan tüm tişörtler toz bezi olur bizde, bir çok kıyafetim daha eskimeden ihtiyacı olana verilir.

Eskiden insanlar çok özenli giyinirmiş, yanılmıyorsam 60 lı yıllarda çekilmiş Eminönü resmi gördüm, sanırsınız film seti, herkes şapkalı, tayyörlü çantalar falan allahım bayılıyorum o dönemlere. Şimdi klasik giyinmek zorunda olanlar hariç herkes kot tişört giyiyor, bir kadını en kalın ve kötü gösteren kıyafetlerden biri Jean. Sadece yüksel bel olanlar biraz fena değil.

İnsanlar hiç özenmiyor, çoğu kişinin tarzı yok. Oysa bir fular, küçük bir aksesuar vs insanı o kadar şık yapıyor ki.

Bende zorla aldırıyorum eşime. Bizimki de fazlasıyla üşengeç . Adamın kotlarını bile ben alıyorum bazen aynı şeyleri giymesin diye. Hatta reklam olmasın z.... ile başlayan mağaza bugün nette yarın da mağazalarda indirime giriyor. Hazırladım kartımı bekliyorum :)

hangi marka kız benım kocanında ihtiyacı var birazcık :KK54:

Topa tutulmamak için yazmadım siz yazmışsınız teşekkürler :) Rengi solan tüm tişörtler toz bezi olur bizde, bir çok kıyafetim daha eskimeden ihtiyacı olana verilir.

Eskiden insanlar çok özenli giyinirmiş, yanılmıyorsam 60 lı yıllarda çekilmiş Eminönü resmi gördüm, sanırsınız film seti, herkes şapkalı, tayyörlü çantalar falan allahım bayılıyorum o dönemlere. Şimdi klasik giyinmek zorunda olanlar hariç herkes kot tişört giyiyor, bir kadını en kalın ve kötü gösteren kıyafetlerden biri Jean. Sadece yüksel bel olanlar biraz fena değil.

İnsanlar hiç özenmiyor, çoğu kişinin tarzı yok. Oysa bir fular, küçük bir aksesuar vs insanı o kadar şık yapıyor ki.

Tarzının olması demek klasik giyinmek değil ki. :) Kirli, yırtık, solgun, eski değilse özensiz demem.
Klasik kiyafetleri kaldıramam ben mecburi yerler hariç çünkü içinde kendimi kendim gibi hissetmiyorum. Fular asla kullanamam. Sokak tarzı benim için rahatlık demek. Elbiselerimm eteklerim canli, spor tarzı sevimli şeyler.
Salaşta giyinirim, jean de kullanırım ve jean pantolon asla kalın göstermez, giyen kalinsa kalinligini meydana serer sadece.

Ortalama mağazadan almıyor damat tween’den alıyor demişsiniz orasıda gayet orta standart bi marka değil mi ? Başka nereden alsın ki adam.. Giymeme kısmı kötüymüş gerçekten,kıyamıyor heralde.. bu sorun geçmişte zorluk çeken insanlarda çok sık görülüyor.. eşinizde alım açısından zor bi çocukluk geçirmiş anlaşılan.
ortalama anlayışınız değişikmiş :halay:

Parasi oldugu halde herseye cok para vermek istemeyeni anlarim. Eşim alabilecegimiz halde işe giderken giydigi gomlegi, pantolonu, ayakkabi ve aksesuarlari hariç günlük giydigi seylere cok para dökmez ama çiftlerden biri "o kadar param yok" derken ötekinin marka alısveriş meraklisi olmasini garipsiyorum. Benim param yoksa eşim nasil pahali alisveris yapar ya da eşimin parasi yoksa ben nasil pahali alisveris yaparim? Eşim para yok diye carsidan pazardan giyinecek ben markalarda gezecegim 565777 tane taksit yaptirip?

Bende en çok buna sinirleniyorum sanırım.. ben 30 tl ye ayakkabı giyerken eşim gidip 330 tl ye alıyor.. bu büyük haksızlık. bazen diyorum bende acımam artık harcayacağım diye ama yine parama kıyamıyorum

Eşimle tanistigimizda kot pantolon olarak sadece tek mavi kot pantolonu var diye düşünürdüm Evlendigimizde anladım ki tek tip bir sürü mavi kot pantolonu var.. Eşimin kıyafet kalıbını kırmak çok zor oldu.. Benim beğendiğim kıyafete dönüp bakmazken şimdi gözümün içine bakıyor..

Öncelikle ihtiyacı olan kıyafeti ortalama olarak sürekli giydiği tarza yakın olarak siz alın hediye edin.. Alması gerekeni alsın en azından.. Spor ayakkabısını da belli markalardan iki tane alın öyle giysin.. Değiştirerek giyerse daha uzun ömürlü olur spor ayakkabılar.. Hemde ayak sağlığı için iyi olur..

İsim gereği klasik giyinmem gerektiğinden dolabı bekleyen ceketler Pantolonlar vs.ler doluyken eşiniz gibi kot kazakla ofise gidiyorum çok ciddi toplantılar ve gerektiğinde kullanmak için aldığım cizmeler; topuklular dolapta beni bekliyor.Sadece çok gerektiğinde kullaniyorum. Eşinizi anlayabiliyorum. Evet bu tarz kıyafetler gerekli fakat rahat değiller

Bende zorla aldırıyorum eşime. Bizimki de fazlasıyla üşengeç . Adamın kotlarını bile ben alıyorum bazen aynı şeyleri giymesin diye. Hatta reklam olmasın z.... ile başlayan mağaza bugün nette yarın da mağazalarda indirime giriyor. Hazırladım kartımı bekliyorum :)

Aynı sorun bizimkinde de var kazak gömlek pantolon ben alırım hep ama onunda sevdiği tarz veya renkler olur v yaka kazak içine gömlek kot.. eskiyeni atıyorum valla. İnsan içine çıkıyoruz sonuçta imha ediyorum hemen :)

Topa tutmak gibi bir niyetim hic yoktu inanin:) alisverisin dozunu kaciranlardanim ama kendimi bu yuzden kotu hissetmiyorum, yalan mi soyliim. konu sahibinin esini anliyorum yani. adam hem calisiyor hemde aldiklarinin hesabini veriyor, e daha neler.

ay sormayin, gecen gun 1930larin bir filmini izliyorum..saclar fonlu, kupeler, elbiseler belden oturmali, topuklar nefis, rujlar o bicim..
nerde o ozenme! asla yakinindan gecmiyor ortalama insanlar artik. israrla onlara uyum saglamayalim canim bizde ;))

Back