• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin giyim kuşam meselesi.Bıktım!

Ben de bunun tam tersinden muzdaribim:/
Benim eşim de güzelim kıyafetleri dışardan gelince üzerinden çıkarmıyor,evde ya dizini çıkartıyor ya mutfakta yağ yapıyor..max birkaç giymede mahvoluyor güzelim kıyafetler:/
Söyleye söyleye dışardan gelince üzerini değiştirmeyi az buçuk öğretttim ama halaaa 100 tl lik pantolonlara vs eskitilecek,önem verilmeyip,hor kullanılacak eşya olarak bakıyor. Yeni bir şey aldığında da hemen “eskiteyim” diye atlıyor üzerine.
Bu konuda tecrübesi olan varsa faydalanmak isterim.

Eslerimisin zevkleri ayni. Bu değişmez biliyor musun? Bende cok denedim ama bir aliskanlik olmus heralde surekli aayni kiyafetleri giymek. Sirf hatirim icin bazen benim sectiklerimi de giyer. Bence tatli dille deneyin. Bugun bbunlari giyer misin hayatim benim icin vs tarzi. O zaman giyiyor istemese de.

Benim için cinnet geçirme sebebi. 2 kapılı bir gardrobumuz var. Bir şey alırsak mutlaka bir şey çıkartırız gardıroptan. Ne ucuz ne de pahalı beğendiğimizi alırız. Eskiyene kadar giyeriz. Minimalist insanlarız. Ne evde ne kıyafette Kullanmadığımız şeyleri tutmayız. Minimalizmle ilgili belgeseller var onları izlemeseni, minimalizmle ilgili kitaplar okumasını tavsiye ederim. Japon’lar gibi 30 parça eşyayla yaşamıyoruz, Türk işi minimalizm bizimkisi. Başka bir tavsiyem, psikolojik destek alması. Çok önemli bir sebep gibi görünmese de gardıropta duran kıyafetlerin ona haz vermesinin altında bir sebep olabilir

Bir gün dolabı dağıt çıkar yatağın üstüne koy ve dolabını düzeltmesini söyle bir daha o kadar alışveriş yapmaz :D :D

Benim esimde cok alir ve asla ucuz seylere bakmaz bile :bicak: hepsini giyse hadi neyse diycem ama eve gelince begenmezse dolaba atar ama giymez
benden beter dolabi var ki sigmiyodu artik gecen bosattik dolabi suan gene dolu:deli:
Güzel giymesini seviyorum aslinda :hamarat:

Merhaba hanımlar

Benim derdim esimin ayakkabi ve kıyafet sorunu.
Şimdi kısaca anlatamaya çalışayım.
Eşim uygun markaların ürünlerini beğenmiyor kesimleri güzel değil diyor kumaşı kötü diyor vs.
Gidip genelde damat tween mağazasından alıyor kıyafetlerini.
Ayakkabıda da öyle hotic,tergan,tanca vs.hep pahalı deri ayakkabılar alır.
Inanın artık evde ayakkabı koyacak yer yok tüm vestiyer dolu.
Mesela aynı ayakkabının 3 rengi de var.
Aynı ceketin 3 rengi de var vs.

Şimdi benim derdim şu aldıklarını giymiyor.
Yanı şöyle bi düğünde ne bileyim önemli bi yere giderken yılda 3 4 kez ancak giyiyor aldıklarını.
2 3 tane ucuz spor ayakkabı ucuz pantolon ve hırkası vs. var sürekli onları giyiyor.
Ama ayakkabı parçalanacak hala giyiyor mesela.
Neden diye sorduğumda ise yeni şeyleri ise giderken giyip mahvedemezmis yazık olurmuş.
Isı de masa başı inşaatta falan çalışmıyor yani.
Dolapta neredeyse 10 15 çift yepyeni ayakkabı duruyor.
Haliyle eskimiyor ayakkabi ve kıyafetler.
Ama beyfendi yine her sene yeni şeyler almak istiyor yeni sezon ürünlerinde oluyor hep gözü.

Sinirimi zıplatan ise şu gerçekten ihtiyacı olan şeyi almıyor.
Diyorum ki bak spor ayakkabıya ihtiyacın var alalım o gidip kundura alıyor ve giymiyor tabi ki çünkü rahat değilmiş.
E peki neden aldin o zaman beğenmişmiş!
Haftasonu hep eşofman tarzı giyiyor diyorum ki bak böyle rahat ediyorsun gel eşofman alalım sana o gidip klasik ceket alıyor veya daha klasik pantolonlar alıyor ve tabi ki dolap bekliyor bunlar.

Ben adamı sürekli eski püskü saçma sapan kıyafetlerle görüyorum.
Ama dolabı zengin iş adamının dolabı gibi adeta.

Bir de diyeceksiniz ki çok mu zenginsinizde alıyor hayır değiliz orta halli bi aileyiz.
Ama mesela taksitle bolduruyor bir şeyden kısıyor ne yapıp edip onu alıyor.

Bu adamın giymediği kıyafetlere ve ayakkabılara para ödemekten biktim artık bütçemi ayirayim diyorum dimdizlak kalsın öyle.
Onun maaşı büyük oranda ev kredisine gidiyor benim maaşla ev dönüyor sayılır.
Cidden parayı çok güzel sıvıyor israf ediyor biktim artık kızlar.
Siz olsanız ne yapardınız haksız mıyım?

Ha bu arada ben de arada pahalı şeyler alırım evet ama ben aldığım şeyi yirtilana kadar giyerim harcadığım paranın hakkını veririm yani.
İhtiyacım olmayan şeyi almam.
Esas sinir olduğum mesele bu.
Ahhh ahh o konuda bendede dert var ama tek sorun tam tersi! Pahali kiyafetleri hergün giyiyor ucuz kiyafetleri olan giymiyor kendini lüx zannetiyor herhalde asiri sinirimi bozuyor durumuz iyi degil orta halli de demek istemiyorum ama neymis efendim kendisine 300 euroluk ceket aliyor 120 euro pantolon aliyor jack jones diye marka pantolon hastasi evde 28 tane duruyor bende dayanamadim gittim kendime 450 euro ceket aldim esim kizdi bana niye okadar fiyatta aliyorsun ha bak bak sen mi söylüyorsun bunu bana begendim aldim cokta muhtesem dedim sen kendine bak dedim :D bizim isimiz zor maalesef :(

Teşekkür ederim yorum yazanlara kızlar.
Topluca cevap yazayım.
Eşimle çok konuştum ama hiç fayda etmedi kafasına koyduysa alıyor mutlaka.
Ve beni cimrilikle suçluyor alttan falan da almıyor.
O yüzden tek çare parayı kesmek onun gururu incinebilir belki ama başka çare yok ne yapayım.
Ayrıca giymediği şeyleri de 2.el uygulamalardan satmaya karar verdim.

Gençliklerinden gelen alışkanlıksa demekki.
Geçenlerde iyi bir ayakkabı mağazasındaydık kar botu bakıyorduk eşime, 2 tane botu beğendim götürdüm. Daha ucuz olanı seçti reyonuna gidip fiyatlarını görünce pahallı olanı aldı alışkanlıklar işte :kızgın:
Bence bütçesinde kısıtlamaya gidin veya eve büyük birşey aldırın onu ödesin.:KK53:

Ortalama mağazadan almıyor damat tween’den alıyor demişsiniz orasıda gayet orta standart bi marka değil mi ? Başka nereden alsın ki adam.. Giymeme kısmı kötüymüş gerçekten,kıyamıyor heralde.. bu sorun geçmişte zorluk çeken insanlarda çok sık görülüyor.. eşinizde alım açısından zor bi çocukluk geçirmiş anlaşılan.
damat tween ortalama mağaza mı Allah aşkına sizin paranız bol galiba... ortalama mağaza lcw defacto koton oluyor.

Zebramo, Let go tarzı sitelerde satın giymediklerini parasınıda ona verin almak istediklerini o para ile alsın. Böylece hem istediğini alır hemde bütçe sarsılmaz

Eskileri ihtiyaç sahiplerine verin (verilebilecek durumdaysalar)
Bırakın almış olduğu yeni kıyafetler kalsın.

Spor giyim sorununu siz alarak çözün.
2 tane spor ayakkabı alın onun beğendiği tarzda, 2 tane eşofman alın.
Tüm eskilerinden kurtulun.

Sonra karşınıza alın konuşun, eğer kullanmayacaksan israf yapma.
Hem ülkenin durumu ortada, hem de bizim bütçemiz ortada.
Yarın ne olacağının garantisi yok ve kredi ödüyoruz bir aklını başına topla.

Sonrasında da bakın bakalım ne giyecek, ne yapacak.
Hala inadı inatsa, tüm ayakkabılarını bir gün üşenmeyin toplayın annenize götürün.
Onun da bilmemesi gerek tabii ki.
Dönüp aradığını bulamadığında, ayakkabıları yok olduğunda "ihtiyaç sahibine verdim, giymiyorsun bari sevaba girelim" diye...
Küplere binecektir, oturup sakince izleyin, dinleyin, bir noktada açıklarsınız ne yaptığınızı.
Sonra da bir dahaki sefere gerçekten ayakkabıların ve giymediklerin ihtiyaç sahiplerine gidecek haberin olsun diyerek göz dağı verin.

Bir yandan tabii ki düzgün aldığı kıyafetlerden özel zamanlara saklanacaklar durmalı.
Ancak her aldığını saklayıp, abuk subuk giyinmesinin de bu kadar kıyafeti varken anlamı yok.
Bu kadar eşyası varken de devamlı yeni birşeyler almasının manası yok.
Müsriflik bana göre de.

Benim eşim rahat giyinir ancak kendisi kıyafet almaz.
Ben ona alırım genelde ve hoşuna da gidiyor.
Zevkini beğendiği tarzı bildiğim için, kazak, eşofman vs. ben alırım.
Pantolon almaya cesaret edemem, kalıplardan dolayı değişken olduğu için.
Ama onu da beraber alırız genelde.

Eve misafir geldiğinde veya bir yere giderken kıyafet çıkartırım ona iç çamaşırına kadar.
Koyarım yatak odasına, dışardan geldiğinde veya işten geldiğinde "kıyafet çıkarttım sana onları giy lütfen" derim hoşuna gider, hazır bulmaktan hoşlanıyor bu şekilde.
Her giydiğinde de "bunlar güzel oldu böyle rahatmışta teşekkür ederim" der.

Ama günlük kıyafetlerine karışmam.
Genelde de eline geçeni giyer diyebilirim :-)

Ben de eşiniz gibiydim,eşim de sizin gibidir :)) Aldığı şeyi hemen giyer ve hakkını verir onun da ayakkabı ve kiyafet düşkünlüğü vardır.Bense eskiden alırdım bazen bir yıl giyemezdim kutusunu açar bakardım, hoşuma giderdi.Ama şimdi eşimi örnek alıyorum hemen giyiyorum ya da kullanıyorum aldığım şeyi.Benim bu özelliğim babamdan geliyor o hala öyledir mesela.Benim de içimde kalan birşey olduğundan değil daha çok huy meselesi.Ama yüklenmeyin eşinize özendirin giymesine, “Çok yakışıyor bu sana.” deyip teşvik edin, yine giymiyorsa da kendinizi üzmeyin onun da huyu böyle ne yapalim :)

Son paragrafa dikkat etmemişim, belinizi büken bir harcamaysa tabi ki haklısınız , ikiniz de aylık harcama bütçesi yapın, daha fazlasını harcayamasın.

Aldığı kıyafetlerin fişlerini/faturalarını atmayın süre geçmeden ondan habersiz gidip geri verin. Nasılsa giymiyor.

Ortalama mağazadan almıyor damat tween’den alıyor demişsiniz orasıda gayet orta standart bi marka değil mi ? Başka nereden alsın ki adam.. Giymeme kısmı kötüymüş gerçekten,kıyamıyor heralde.. bu sorun geçmişte zorluk çeken insanlarda çok sık görülüyor.. eşinizde alım açısından zor bi çocukluk geçirmiş anlaşılan.

Kusura bakmayın ama mesajınız ve üslubunuz çok irite edici. Gizli, alttan alta bir aşağılama, küçümseme. Size göre orta standart bir markadır ama konu sahibine göre ortalama değildir. Belkide konu sahibinin sizin kadar parası yoktur.

Dikkat ettim de bütün yorumlarınız da bu üslup var maalesef. Üzüldüm adınıza.

Merhaba hanımlar

Benim derdim esimin ayakkabi ve kıyafet sorunu.
Şimdi kısaca anlatamaya çalışayım.
Eşim uygun markaların ürünlerini beğenmiyor kesimleri güzel değil diyor kumaşı kötü diyor vs.
Gidip genelde damat tween mağazasından alıyor kıyafetlerini.
Ayakkabıda da öyle hotic,tergan,tanca vs.hep pahalı deri ayakkabılar alır.
Inanın artık evde ayakkabı koyacak yer yok tüm vestiyer dolu.
Mesela aynı ayakkabının 3 rengi de var.
Aynı ceketin 3 rengi de var vs.

Şimdi benim derdim şu aldıklarını giymiyor.
Yanı şöyle bi düğünde ne bileyim önemli bi yere giderken yılda 3 4 kez ancak giyiyor aldıklarını.
2 3 tane ucuz spor ayakkabı ucuz pantolon ve hırkası vs. var sürekli onları giyiyor.
Ama ayakkabı parçalanacak hala giyiyor mesela.
Neden diye sorduğumda ise yeni şeyleri ise giderken giyip mahvedemezmis yazık olurmuş.
Isı de masa başı inşaatta falan çalışmıyor yani.
Dolapta neredeyse 10 15 çift yepyeni ayakkabı duruyor.
Haliyle eskimiyor ayakkabi ve kıyafetler.
Ama beyfendi yine her sene yeni şeyler almak istiyor yeni sezon ürünlerinde oluyor hep gözü.

Sinirimi zıplatan ise şu gerçekten ihtiyacı olan şeyi almıyor.
Diyorum ki bak spor ayakkabıya ihtiyacın var alalım o gidip kundura alıyor ve giymiyor tabi ki çünkü rahat değilmiş.
E peki neden aldin o zaman beğenmişmiş!
Haftasonu hep eşofman tarzı giyiyor diyorum ki bak böyle rahat ediyorsun gel eşofman alalım sana o gidip klasik ceket alıyor veya daha klasik pantolonlar alıyor ve tabi ki dolap bekliyor bunlar.

Ben adamı sürekli eski püskü saçma sapan kıyafetlerle görüyorum.
Ama dolabı zengin iş adamının dolabı gibi adeta.

Bir de diyeceksiniz ki çok mu zenginsinizde alıyor hayır değiliz orta halli bi aileyiz.
Ama mesela taksitle bolduruyor bir şeyden kısıyor ne yapıp edip onu alıyor.

Bu adamın giymediği kıyafetlere ve ayakkabılara para ödemekten biktim artık bütçemi ayirayim diyorum dimdizlak kalsın öyle.
Onun maaşı büyük oranda ev kredisine gidiyor benim maaşla ev dönüyor sayılır.
Cidden parayı çok güzel sıvıyor israf ediyor biktim artık kızlar.
Siz olsanız ne yapardınız haksız mıyım?

Ha bu arada ben de arada pahalı şeyler alırım evet ama ben aldığım şeyi yirtilana kadar giyerim harcadığım paranın hakkını veririm yani.
İhtiyacım olmayan şeyi almam.
Esas sinir olduğum mesele bu.
Fazla kıyafetleri internetten satın. Bütçenizi de ayırın.

Bu kısımda kendimi gördüm sanki eşofmaa verdiğim para ziyan olacakmış gibi hissediyorum eşofmana çok fazla para vermek istemiyorum hep klasik işe giderken giyebileceğim kıyafetler alıyorum 2 spor ayakkabım belki 60 70 çift topuklu ayakkabım var ama benimkiler dolap beklemiyor hepsini kullanıyorum

Back