- 26 Mayıs 2018
- 8.188
- 38.691
- 51
-
- Konu Sahibi ayyuzlum01
Siz sanırım Singapur'daydınız orayı hiç görmediğim için bilemem elbette ama ben ülkemizde çok kaliteli bir kaç yer hariç lokantalarda hijyene, hijyeni geçtim temizliğe dikkat edildiğini hiç zannetmiyorum.Ben maddi acidan butcenizde cok sorun yaratmiyorsa bile saglik acisindan surekli baklava almasini falan istemezdim. Ayda bir neyse de birkac gunde bir cok fazla benim icin. Bunu acikca esinizle konusabilmelisiniz diye dusunuyorum, ben olsam ikinci baklava kutusunu aldiginda konusurdum.
Disaridan yemek soylemek ile ilgili birkac yorum okudum ama virus mide asidinde canli kalmiyor. Disaridan gelen yiyecegi kutusundan cikartip tabaga alip, ellerinizi guzelce yikayip yemenin bir sakincasi yok. Kimsenin yemek yerken yemege dokundugu eliyle burnuna falan dokunmadigini varsayiyorum :) Asya ulkelerinin cogunda, benim yasadigim ulke dahil, evde yemek yapma kulturu yok. Bazi evlerde mutfak bile yok. Ev yemegi satan yanyana minik restaurantlardan olusan, saglikli ve inanilmaz uygun fiyatli olan yemek yerleri var. Lokal insanlar oradan yiyor. O sebeple 1 hazirana kadar hepimiz evdeyiz ama onlar calisiyor, insanlar da hala gidip yemek aliyorlar her gun. Benim kocam asya yemeklerini sevmedigi icin biz hep evde yemek yapiyoruz ama maddi olarak kesinlikle zarardayiz cunku marketler cok daha pahali:)
Aynı benım esim eli hıc bis geldıgını girmedim ben de cok yakınıyordum baktım bazılarının esi ekmek almaya laf ediyor saldım sizde salınİyi aksamlar. Eşim bana göre fazlaca harcama yapıyor. Özellikle hazır gıdalara bayılır. Evde komposto şu bu içecek var. Gider hazır içecek alır. Gecen degsiik bi icecek almis hic icemedik ici bildigin glikoz surubu ve boya yazıyor üstünde.
Şimdi ramazan ayındayız diye ilk gün tatlı baklava almış 70 liraya o bitti bugün yine almış. Birlikte yeriz dedim diyor.
Yine geçen yemek yapma sipariş veriyim dedi 150 tllklahmacun kebap vs aldık. Bıkac gün sonra yine sipariş verelim der. Ben onun canı istemiştir diye bsy demiyorum.
Bir de evde iki kişiyiz.4 kişilik aile kadsr gıda harcaması yapıyoruz. Ben eve sebze meyve et almayalım demiyorum ama eşim hazır şeylere düşkün
Esimin kilosu fazla 86 kilo benim de boyuma göre fazla kilom 65.
sağlıksız geliyor bunlar ve maddi olarak bana göre fazlaca.
Cocuklugunda mahrumiyet yasayanlar boyle yapar genelde,kimi ayni duruma dusmekten olesiye korkar,birikim yapar,kimi de o zaman yiyemedim simdi yiyeyim der,ipin ucunu kacirir.Ay bacım seni çok iyi anlıyorum. Gitmiş bugün um kurabiyesi almış gelmiş sevmezsin ki dedim olsun bi tane yerim diyor. Bir tane yemek için koca paket mi alınır. Ben artık cipsten soğudum deyip 4 paket cips alır. Bunlar en küçüğü. Zannetmeyin ki obur bi adam yoo kuş kdar yer ama saçma sapan şeyler alır. Ha bir de azıcık üşüse üstünü giymek yerine elektrik sobasını yarınlar yokmuş gibi yakar.
Çünkü orası adana. Adanada kebabı, mersinde tantuniyi, bursada iskenderi, izmirde kumruyu daha ucuza yersiniz.Iki kisilik kebap 150 tl mi???? Adana'dan bildiriyorum, en hakiki en sahane kebabi arti mezelerini iki kisi 60-70 tl'ye yiyebilirsiniz.
Gercekten mi? Sizin ogretmen tavrinizdan nasibini almayan bi ben kalmistim sanirim. Simdi rahatca kebabimi yiyebilirim.Çünkü orası adana. Adanada kebabı, mersinde tantuniyi, bursada iskenderi, izmirde kumruyu daha ucuza yersiniz.
Afiyet olsun.Gercekten mi? Sizin ogretmen tavrinizdan nasibini almayan bi ben kalmistim sanirim. Simdi rahatca kebabimi yiyebilirim.
Ğğğğğ babannemEşinin aldığı baklavaya söylenen ilk kadınsınız diyecem de değilsinizdir herhalde. Bazı insanlar kendini şımartmayı sevmiyor nedense. Eski insanlar yapardı bunu genelde “ne dondurması çocuğum evde karpuz var”
Bunu ben yapıyorum eşime.Eşinin aldığı baklavaya söylenen ilk kadınsınız diyecem de değilsinizdir herhalde. Bazı insanlar kendini şımartmayı sevmiyor nedense. Eski insanlar yapardı bunu genelde “ne dondurması çocuğum evde karpuz var”
Bunu ben yapıyorum eşime.
Ne kolası saçmalama. Ben meyvesuyu yaptım ondan içersin
Onun kafası zaten karışık.Yapma bunu yapmaaa, bunu anneler yapar. Adamın kafa karışmasın
Bu arada konuda kocası kola sevmeyen tek kadın benim sanırım
Bunu ben yapıyorum eşime.
Ne kolası saçmalama. Ben meyvesuyu yaptım ondan içersin
Off aynı cümleyi kurdum bugün hem de daha kırsalını. Bu yemekle kola içilmez ayran yaptım onu içYapma bunu yapmaaa, bunu anneler yapar. Adamın kafa karışmasın
Bu arada konuda kocası kola sevmeyen tek kadın benim sanırım
Onun kafası zaten karışık.
Inanmayacaksin ama
Çok sevdiğinden içmiyor.
Doymama korkusu ile midesini şişiriyor.
Mesela beyefendinin doydum diye sofradan kalktığını görmedim hic
Yemek bitti diye kalkıyor.
Seviyor icmeyi ama asıl amacı tokluk hissini patlama noktasında hissetmek.
Ben evliliğimin ilk 1 buçuk senesi aç gezdim. Ne kadar yaparsam yapayım adam hepsini yiyordu.
Ben yetiştirip yiyemiyordum.
Gözü dönüyordu resmen. Afrikadan fırlamış gibiydi her öğün. Çıldırıyordu.
Ne çektim ben ondan bilsen. Benim asabımı bozdu bu yeme hastalığı yüzünden.
Sonrasında ayakkabi bağlayamama, merdiven çıkamama noktasına gelince durdu.
Şimdi nispeten daha iyi.
En azından ben de doyabiliyorum
Sana bu tarifimi vericem yıllarca yapıyorum netAy lahmacunu nasıl yaptınız, son zamanda canım istiyor ama dışardan yemek söylemek bile tedirgin ediyor. İnternette bir çok tarif var ama denenmiş tarif herzaman makbuldür.
Off aynı cümleyi kurdum bugün hem de daha kırsalını. Bu yemekle kola içilmez ayran yaptım onu iç
Ben de nefret ediyorum ebeveyni gibi davranmaktan ama su yerine kola içtiği zaman bir yerde müdahale etme ihtiyacı hissediyor insan. Ne mutlu sana KudrAlobar