- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.596
- 798
- Konu Sahibi ayyuzlum01
-
70 lira baklavaya cok mu ki? Ben yarim kilosuna o parayi verdim gecen aksam. Kebabin da porsiyonu 35 lira,lahmacun 12 lira. 2 kisi iftarlik yiyecegiz desem azicik hovardalik olsun yarina da tadimlik kalsin diye bol soylesem 150 liraya anca cikarim zaten. Dandik bir sey yemeyin varsin pahali olsun
Valla oyle cherry. Orta halli yerler bunlar bir de. Hani meshur bir yere gitsen degil. Baya mahalle arasi guvenilir diye yiyebilecegim bir yer. Ekonomi bakanligi kendini kurtaramiyor,anca gelir senle benle sofraya otururTürkiye uçmuş gitmiş. 150tlye öğün mü olur Allah aşkına?? Ekonomi bakanlığı acilen önlem almalı.
Ben bosanmadan önce bu pahaliligi bilmiyordum. Fit sağlıklı olacağız diye kaynamis yumurta lor ve yeşillik doluydu hayatımız para cebe kaliyorduTürkiye uçmuş gitmiş. 150tlye öğün mü olur Allah aşkına?? Ekonomi bakanlığı acilen önlem almalı.
Ben bosanmadan önce bu pahaliligi bilmiyordum. Fit sağlıklı olacağız diye kaynamis yumurta lor ve yeşillik doluydu hayatımız para cebe kaliyorduşimdi hersey serbest dünya parası gidiyor
Bakin kelimesi kelkmesine katimiyordum ki fiyatlar normal diyene kadar.bu fiyatlar normal degil.Konu sahibinin söylediği fiyatlar uçuk değil. Tereyağlı antepfıstıklı baklava 120-140 TL arası zaten. Yarım kilo en fazla 3 gün yeter. Kebap içinse Adana’da bile orta segmentte bir yerde kişi başı 40 lira. Biraz üst segment isterseniz kişi başı alkol hariç 90-100 TL altına çıkmazsınız. En dandik pazar tablacılarında bile kebap dürüm 20 TL olmuş içinde kıyma yok. Gayet normal fiyatlar.
O kadar pahalı ki inanamazsınız, özellikle gıda çok pahalıHaberim yok açıkçası, en son yılbaşında Türkiye'ye geldim.
Enflasyon uçtukça uçuyor bu kadar pahalandı mı her şey??
.Bakin kelimesi kelkmesine katimiyordum ki fiyatlar normal diyene kadar.bu fiyatlar normal degil.
Hayat pahali...gececek insallah bugunler.
Fiyatların normal olmasından kastım her yerde aynı anlamında. Evet Pahalı ama eğer dükkan kira ise işyeri Sahibi her bir çalışanına konumuna göre maaş veriyor ve sigorta yapıyorsa ancak karşılıyordur.
Siz sanırım Singapur'daydınız orayı hiç görmediğim için bilemem elbette ama ben ülkemizde çok kaliteli bir kaç yer hariç lokantalarda hijyene, hijyeni geçtim temizliğe dikkat edildiğini hiç zannetmiyorum.
Geçen yıl Hürriyet gazetesinde bu konuyla ilgili bir yazı dizisi okumuştum, o janjanlı-markalı işletmelerin mutfaklarıyla ilgili birinci ağızdan anlatılanlar beni benden almıştı.
Yani corona virüsü midede yaşamasa da, sipariş yemekle bulaşma riski düşük olsa da dışardan yemek bana göre sağlıklı ve hijyenik değil.
Bir de mutfağında tencere kaynamayan ev hiç bana göre değil.
Evde yemek yapmak maliyetli mi?
O konuda kısmen haklısınız hele ki dengeli ve çeşitli besleneyim derseniz.
Yoksa hamburger zincirlerinden, bazı döner ve lahmacun markalarından sipariş vermek çok da pahalı değil.
Ben Adana’ya gezi amaçlı gelmiştim ;kebap konusunda gerçekten çok ucuz ve masaya ikram diye getirdikleri ile insan doyuyor hatta ben İstanbul’daki gibi ücretli sanıp istemiyoruz falan demiştimIki kisilik kebap 150 tl mi???? Adana'dan bildiriyorum, en hakiki en sahane kebabi arti mezelerini iki kisi 60-70 tl'ye yiyebilirsiniz.
Aynen oyle.Ben Adana’ya gezi amaçlı gelmiştim ;kebap konusunda gerçekten çok ucuz ve masaya ikram diye getirdikleri ile insan doyuyor hatta ben İstanbul’daki gibi ücretli sanıp istemiyoruz falan demiştimhele Adana’da o donattıkları sofrayı istanbulda yapsanız en az 200-250 TL ,abartmıyorum .
2 kişilik baklava 70 lira olmaz ki. Bence fazla alıyorsunuz gerçekten. Beraber diyete girmeyi önerin dışarıdan yemek işini haftada 1 e düşürün
O nasıl bi lahmacunmus150 tllklahmacun kebap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?