Esimin gida harcamalari

Kalitesi fiyatından belli diyenler fena yanılıyor.

Bazen sırf adı var diye uyduruktan bir yerden temin edip/ üretip uçuk fiyatlara satılan ürünler var.

Giyimde de var, gıda da var bu durum.

Kaliteli ürünler kullanıp , Bir çok kişiye ulaşabilmek adına uygun , seri kazanç sağlayıp uyguna satılan ürünlerde var.

Pahalı ürün çok kalitelidir " Inancindan dolayı çoğu fırsatçı Bunu yapmaya başladı.

Türkiye uçmuş gitmiş. 150tlye öğün mü olur Allah aşkına?? Ekonomi bakanlığı acilen önlem almalı.

Türkiye uçmuş gitmiş. 150tlye öğün mü olur Allah aşkına?? Ekonomi bakanlığı acilen önlem almalı.
Valla oyle cherry. Orta halli yerler bunlar bir de. Hani meshur bir yere gitsen degil. Baya mahalle arasi guvenilir diye yiyebilecegim bir yer. Ekonomi bakanligi kendini kurtaramiyor,anca gelir senle benle sofraya oturur

Fiyatlar uctu hanimlar.cok disaridan yemiyorsaniz bilmiyorsunuzdur.ben saglikli beslenmeye yarayacaksa para vermeye binsey demem ama siz resmen paranizla kolestrol,seker hastaligi satin aliyorsunuz.ben boyle beslenen adamla mutlu olmazdim sahsen.ev yemegi yiywlim deyin.

Ben bosanmadan önce bu pahaliligi bilmiyordum. Fit sağlıklı olacağız diye kaynamis yumurta lor ve yeşillik doluydu hayatımız para cebe kaliyorduşimdi hersey serbest dünya parası gidiyor

Konu sahibinin söylediği fiyatlar uçuk değil. Tereyağlı antepfıstıklı baklava 120-140 TL arası zaten. Yarım kilo en fazla 3 gün yeter. Kebap içinse Adana’da bile orta segmentte bir yerde kişi başı 40 lira. Biraz üst segment isterseniz kişi başı alkol hariç 90-100 TL altına çıkmazsınız. En dandik pazar tablacılarında bile kebap dürüm 20 TL olmuş içinde kıyma yok. Gayet normal fiyatlar.

Arada sırada olsa normal canı çekmiştir diyecektim ama sürekli hazır yiyecek tüketmek hiç sağlıklı değil bence. Eğer yemek yapmaktan hoşlanıyorsanız zamanınız varsa dışardan istediği şeyleri evde yapmayı denersiniz belki birlikte hem sağlıklı olur hem eşinizle birlikte zaman geçirmiş olursunuz :)

Bakin kelimesi kelkmesine katimiyordum ki fiyatlar normal diyene kadar.bu fiyatlar normal degil.

Bakin kelimesi kelkmesine katimiyordum ki fiyatlar normal diyene kadar.bu fiyatlar normal degil.
.
Fiyatların normal olmasından kastım her yerde aynı anlamında. Evet Pahalı ama eğer dükkan kira ise işyeri Sahibi her bir çalışanına konumuna göre maaş veriyor ve sigorta yapıyorsa ancak karşılıyordur.

Hayat pahali...gececek insallah bugunler

Hocam genel olarak disaridan yemek yeme olayini sevmeme konusunda bir yorum yapamam, orasi kisisel tercihe kalmis durumda. Ben koronavirus ile ilgisi hakkinda yorum yapmistim :)
Benim yasadigim ulkede fast food cok populer degil o sebeple basit bir zincir fast foodcu bile pahali burada, zaten tercih edilmiyor. Bahsettigim disaridan yemek aldigimiz yemek yerleri yanyana farkli ulkelerin mutfaklarina ait olan ve saglikli ev yemegi yapan (zaten asya yemekleri genelde bir protein grubu, birkac cesit sebze ve pirinc pilavindan olusan yemek tabaklarindan olusur) restaurantlardan olusuyor. Mesela yanyana Cin mutfagi, Hint mutfagi, Malay mutfagi, Japon mutfagi, vejeteryan yemekleri bulabiliyorsunuz. Cok uluslu ve cok kulturlu bir ulke oldugu icin cok faydali bir olusum oluyor, herkes istedigi yemekleri bulabiliyor. Ayrica 5-8$ arasi bir ucrete icecek dahil bir yemek menusu yiyebiliyorsunuz, bu da cok ucuz ve yemeye ulasmanin cok kolay olmasi sebebi ile insanlari evde yemek yapmamaya itmis. Is cikisi ya gidip oralarda yemek yiyorlar, ya da alip eve goturuyorlar. Bu arada bu bahsettigim restaurantlar A veya B yemek sertifikali, surekli denetleniyorlar ve o sertifikalari alamayanlar kapanmak zorunda birakiliyor. Kurallar ulkesinde yasamanin iyi tarafi da bu, guven duygusu:) Ben mutfak masrafi konusunda da Singapur hakkinda yorum yapmistim, tamamen ithal urunlere bagli bir ulke, yediginiz portakal ABD`den, et Brezilya`dan, sut-peynir Avustralya`dan/Yeni Zelanda`dan gelebiliyor. O sebeple marketler pahali, yemek yerleri toptan aldigi icin daha ucuza alip daha ucuza yemek satiyorlar. Sanirim bu da evde yemek pisirme kulturlerinin olmamasinda etken. Bildigim kadariyla birkac asya ulkesinde daha durum bu sekilde, kulturel bir durum da olabilir. Benim esim Ispanyol ve asya yemekleri ile arasi hic iyi olmadigi icin biz surekli evde yemek yapiyoruz, ben haftada 1 disaridan yeme gunu yapiyorum esim de istedigi bir seyi siparis veriyor ya da istemezse kendine bir seyler yapiyor. Turk yemeklerine asik ve yemek yapmayi da sevdigi icin gecen hafta kendine karniyarik yapti mesela :))

Bunlar disinda uzun suredir senede 3 hafta harici Turkiye`de vakit gecirmedim, fiyatlar ve son durum hakkinda net bir yorum yapamiyorum. Ancak ben de her geldigimde zamlanmis fiyatlar goruyorum, haklisiniz.

Iki kisilik kebap 150 tl mi???? Adana'dan bildiriyorum, en hakiki en sahane kebabi arti mezelerini iki kisi 60-70 tl'ye yiyebilirsiniz.
Ben Adana’ya gezi amaçlı gelmiştim ;kebap konusunda gerçekten çok ucuz ve masaya ikram diye getirdikleri ile insan doyuyor hatta ben İstanbul’daki gibi ücretli sanıp istemiyoruz falan demiştim hele Adana’da o donattıkları sofrayı istanbulda yapsanız en az 200-250 TL ,abartmıyorum .

Aynen oyle. ozledik su corona yuzunden gidemiyoruz da.

Biz de böyleydik korona öncesi.
Ama içim gidiyor benim ya, o parayı ihtiyaç sahibine versek birkaç günlük mutfak masrafı yapar, yazık günah.

Benım eşim de aynı
Baklava alır su an tulumba alıyor hep
Alma desem 100 kg oldu bu adam
Gıda harcaması çok yapar yiyecek dolu olsun der ama küfleniyor sonra bende alma doyorıö alıyor anlatamıyorum !!!

Konuyu okuyunca şok , yorumları okuyunca ayrı bir şok

70 liraya yarım kilo tatlı alınıyor
150 liraya 3 tane kebap alınıyor + 2-3 de lahmacun gelmiştir.

Eşiniz yemeyi seviyorsa , yemek onun için bir tutkuysa rahat bırakın adamı . Madem öyle aldıklarından siz yemeyin ve sadece kendine göre al deyin sizi de hesaba katarak almasın .. Ona da karışmayın istediğini alsın yesin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…