Esimin gida harcamalari

ayyuzlum01

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
271
296
İyi aksamlar. Eşim bana göre fazlaca harcama yapıyor. Özellikle hazır gıdalara bayılır. Evde komposto şu bu içecek var. Gider hazır içecek alır. Gecen degsiik bi icecek almis hic icemedik ici bildigin glikoz surubu ve boya yazıyor üstünde.
Şimdi ramazan ayındayız diye ilk gün tatlı baklava almış 70 liraya o bitti bugün yine almış. Birlikte yeriz dedim diyor.
Yine geçen yemek yapma sipariş veriyim dedi 150 tllklahmacun kebap vs aldık. Bıkac gün sonra yine sipariş verelim der. Ben onun canı istemiştir diye bsy demiyorum.
Bir de evde iki kişiyiz.4 kişilik aile kadsr gıda harcaması yapıyoruz. Ben eve sebze meyve et almayalım demiyorum ama eşim hazır şeylere düşkün
Esimin kilosu fazla 86 kilo benim de boyuma göre fazla kilom 65.
sağlıksız geliyor bunlar ve maddi olarak bana göre fazlaca.

2 kişilik baklava 70 lira olmaz ki. Bence fazla alıyorsunuz gerçekten. Beraber diyete girmeyi önerin dışarıdan yemek işini haftada 1 e düşürün

Ben katiliyorum

70tllik baklava 1 kutu olmuyor mu, cok 2 kisiye.

150tllik kebap da cok fazla, 4 kisilik.

Konu sahibesi onun yerine birer porsiyon kebap soyleyin, ya da ufak bir kutu baklava alin. Hem sagliksiz hem butce delici bu sekil. 150tllik kebabi nasil yediniz 2 kisi ?

Dışardan yemek harbiden de cüzdan düşmanı bir durum..Ben de bayılırdım kebap olsun,fast food olsun dışardan yemeye..Şu virüs belasına bıraktım sipariş vermeyi ,her şeyi evde yapıoruz (künefe bile yaptım haha) ve acayip kara geçtim..Bildiğin param dışardan yemeye gidiomuş.Amaa bana para battığı için gittim perde,masa takımı vs.aldım o ayrı

Bence çok yapabileceğiniz bir durum yok.Kocanız çocuk değil ki izin vermeyesiniz.Sadece durumu izah edip sınırlandırma talep edebilirsiniz.Misal haftada en fazla 2 gün dışardan alalım,paramız cebimize kalsın ne dersin gibisinden..

Olmazda da iyi yönünden bakmaya çalışın.En azından eşiniz cimri değil. Annemin eski kocası buzdolabındaki yumurtaları sayarmış, yenip yenmediğini anlamak için:) Maddi olarak sizi çok etkilemiosa kasmayın.Afiyet olsun:)

Tamam eşiniz fazla alıyordur da siz de abartmissiniz alsin adam ama gidip en pahalisindan almasın. Lahmacun kebaba 150 tl vermekte fazla cok bilindik yerler bile (asiri lüks değilse) tas catlasin 100 falan aliyor. Yemeksepetinden söyleseniz 50-60 a falan denk geliyor 2 kisi. Bence alsin almasin demek olmaz ama en lüksünden almasin. 2 kisilik baklavaya 70 vermesin mesela. Madem hazır seviyor hazır baklagil falan alsın Bimden isitip yersiniz. Lahmacun pizza da ayni sekilde alsim bimden ucuza firinda isitip yersiniz hem lezzetli hem ucuz. Yapıcı cözümlü getirin bütceyi sarsmiyorsa eli bol diye kizmayın adama

Bende aynını yazıyordum sildim Nasıl yemişler o kadar kebabı iki kişi Tabi ki Allah iştahınızı artırsın ama en başta sağlığınız açısından zararlı bir durum Pizza vs evde yapmayı deneyin bide virüsten dolayı yemek istemediğinizi belirtin dışardan belki işe yarar

Yemeğe verilen paraya bakmam aslında fakat aldığınız şeylere göre fazla para veriyorsunuz bence.

İnsanın canı bir şey çektiği zaman ne kadarla doyacağını kestiremiyor, bana yetmez çok açım biraz daha fazla alayım diye düşünüyor.

Bence sizdeki durum da bu, eşinizin gözü doymadığı için daha fazla alıyor ne alacaksa.

Bundan sonra siparişleri siz verin. Örneğin lahmacun mu istiyor, ikiniz toplam 5 tane yiyorsanız 6. Siparişi vermeyin. Ya da 70 liralık baklava yerine 30 liralık alın. Alım/sipariş kısmıyla siz ilgilenmelisiniz diye düşünüyorum.

adamin gonlu zengin belli ki. bi kutu tatli aliyor, evde yensin diyor. benim babam da hep kiloyla, kutuyla alirdi herseyi. 65 yaşında yeni yeni az almaya basladi. onun karakteri bu.

saglam cizgiler cekin. eve alinan icecegi bir tek sizin alabileceginizi soyleyin bundan sonra. glikoz surubi konusunda cok haklisiniz. sanirim evde cocuk da var. ayda yilda bir alin yine onun istedigini ama o konuda cogunlukla sizin bprumuz otsun.

bence tatlisina, cerezine, meyvesine katrismayin. onlar da onun gonlune gore olsun.

disaridan yemek siparisini zaten size danışıyor anladigim kadariyla. ortak karar verirsiniz.

baklavanin kilosu 100liradan fazla zaten adam buyuk olasilikla yarim kilo 750gram gibi bir sey almis. kebaplar da en son 40tl bandindaydi, lahmacun bile 8liraydi yanlis degilsem, fiyatlar bana fazla gelmedi.

Tam benim esimi anlatmissiniz erkeklerin cogu oyle geliri normalse butun erkekler oyle

Bimdeki satılan şey lahmacun degil

Benim eski esim de herseyi sayiyla alirdi. Baklava mi 2 adet.Lahmacun mu 2 adet. Cimrilikten degil zararli derdi. Bir gun pizza sipaeis verdim kendime o gec gelecekti. Eyvah ki erken geldi pizzayi gorunce yemin ederim eve erkek atmisim gibi delirmisti Adam saglikli fit olmakla kafayi bozmustu. Valla sen kocana sukret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…